Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 53

Θέμα: Η Ελλαδα στις φλόγες

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Εχετε πάθει παράκρουση απο την ζέστη και την αγάπη σας για την φύση.....

και 1 δισεκατομμύριο πολίτες να μαζευτούν στην Πλατεία Συντάγματος, νομίζετε ότι θα σταματήσουν οι εμπρηστές;

Γιατί; Θα τους φοβηθούν;

Τα δάση υπάρχουν από τότε που υπήρχαν οι δεινόσαυροι αλλά ξαφνικά μέσα σε 20-30 χρόνια τα κάψαμε όλα. Κια λέω τα κάψαμε γιατί τό μονο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να λέμε "Φταίει το κράτος" - Το κράτος βέβαια είμαστε εμείς κι αυτούς που ψηφίζουμε σαν τα γελάδια τόσα χρόνια.

Εμείς λοιπόν καίμε τα δάση. Με τις υγείες μας.

ΜΗ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ.............

Είναι καλά καί άγαθά ζώα......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    ωραια ... και τι θα κανουμε για αυτο λοιπον;
    Ας μην πάει ΚΑΝΕΝΑΣ στη δουλειά του αύριο το πρωί.Και μεθαύριο και παραμεθαύριο!Κανένας όμως!!
    Όσο όμως νοιαζόμαστε για τον πισινούλη μας και λέμε "Έλα μωρέ...εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο;" δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.Και δυστυχώς,Κώστα μου,δεν.........

Ναι ρε κερατά!

"Εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο κι αν αυτός ο κόσμος δεν αλλάξει,εγώ θα φταίω"

Νίκος Καζαντζάκης.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ας μην πάει ΚΑΝΕΝΑΣ στη δουλειά του αύριο το πρωί.Και μεθαύριο και παραμεθαύριο!Κανένας όμως!!
    Όσο όμως νοιαζόμαστε για τον πισινούλη μας και λέμε "Έλα μωρέ...εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο;" δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.Και δυστυχώς,Κώστα μου,δεν.........

Ναι ρε κερατά!

"Εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο κι αν αυτός ο κόσμος δεν αλλάξει,εγώ θα φταίω"

Νίκος Καζαντζάκης.
    Βαγγελη αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ προχωρημενο σεναριο....και γενικα οποιαδηποτε μορφη κινητοποιησης σε ατομικο η συλλογικο επιπεδο θελει ενθαρυνση....να δεις κοσμο, συμμετοχη να αιθανθεις οτι υπαρχουν και αλλοι που σκεπτονται με τον ιδιο τροπο....

και αυτη ειναι η μεγαλυτερη συνεισφορα μιας πορειας/ συγκεντρωσης.... το να ενθαρυνθει ο αλλος και να ενεργοποιηθει ....δεν ειναι ουτε για να αλλαξουν μυαλα οι καφροι ουτε για τιποτα αλλο...

απο εκει και επειτα αν θες να αλλαξεις τα πραγματα δεν αρκει μια πορεια .... θελει πιο δραστικα μετρα....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TATAR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Εγώ πάντως για την ώρα θα τη δώσω τη μικρή μου μάχη στις εκλογές που έρχονται, ψήφο σε κανένα απ'τα καθίκια που περάσανε μέχρι σήμερα και μας καταντήσανε έτσι.

Η κοροιδία τους στα δικά μου τα μούτρα δεν θα περνάει στο ντούκου πλέον, αυτό που μπορώ να κάνω για τον εαυτό μου πρώτα απ'όλα και μπορεί να περάσει απ'τα χέρια μου θα το κάνω.

Μέχρι σήμερα ότι έχει να κάνει με την πολιτική το έγραφα εντελώς στ'@@ μου, από τώρα θα έχω άποψη και δεν θα τους περιλαμβάνει μέσα στους υπολογίσιμους.

Με την ελπίδα να κάνουν όλοι το ίδιο, και βλέπουμε στην πορεία..

έχετε και κάτι λέλουδα (πολιτικούς) στα Χανιά και σείς όμως !!! Φτου να μην τα ματιάξουμε!!!
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ....
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΡΧΗΓΕ ΟΤΙ ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΜΑ....
    TATAR

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TATAR
    έχετε και κάτι λέλουδα (πολιτικούς) στα Χανιά και σείς όμως !!! Φτου να μην τα ματιάξουμε!!!
    Ενώ της υπόλοιπης Ελλάδας είναι καλυτεροι.... Αυτή η νοοτροπία μας έφερε εδώ!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Βαγγελη αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ προχωρημενο σεναριο....και γενικα οποιαδηποτε μορφη κινητοποιησης σε ατομικο η συλλογικο επιπεδο θελει ενθαρυνση....να δεις κοσμο, συμμετοχη να αιθανθεις οτι υπαρχουν και αλλοι που σκεπτονται με τον ιδιο τροπο....

και αυτη ειναι η μεγαλυτερη συνεισφορα μιας πορειας/ συγκεντρωσης.... το να ενθαρυνθει ο αλλος και να ενεργοποιηθει ....δεν ειναι ουτε για να αλλαξουν μυαλα οι καφροι ουτε για τιποτα αλλο...

απο εκει και επειτα αν θες να αλλαξεις τα πραγματα δεν αρκει μια πορεια .... θελει πιο δραστικα μετρα....
    Ξέρεις πώς τίς βλέπω τίς πορείες όλα αυτά τα χρόνια;Μια τρύπα στο νερό.
    Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμμιά συνειδητοποίηση,όσο περίεργο κι αν σού φαίνεται.Έχω βρεθεί άπειρες φορές στη Σταδίου βλέποντας αγανακτισμένους τύπους να βλαστημάνε που δεν μπορούν να κουνηθούν επειδή υπάρχει η τάδε διαδήλωση,τη στιγμή που οι τύποι τής πορείας χαβαλεδιάζουν και κάνουνε καλαμπούρια και καμάκι!
    Μόλις η πορεία τελειώσει,όλα ξαναγίνονται όπως ήταν.
    Αν καταλάβουμε τι ακριβώς επιδιώκουμε και τι θέλουμε να κάνουμε,πιστεύω πως δεν χρειάζονται πορείες.Δυστυχώς η κατανόηση είναι πολύ δύσκολο πράγμα τελικά.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Σκεφτειτε λιγο την λειτουργια των ιων.

Φανταστειτε οτι εχουμε εναν υγιη οργανισμο.
    Και ξαφνικα ενας ιος τον προσβαλλει και αρχιζει να επιτιθεται στον οργανισμο. Μολυνει τα γυρω κυτταρα, καταναλωνει τις πηγες ενεργειας του οργανισμου, ενω παραλληλα αναπαραγεται και επεκτεινεται σε αλλες περιοχες του οργανισμου, ξανα και ξανα μεχρις οτου εχει καταλαβει και μολυνει ολες τις περιοχες του σωματος. Μεχρις οτου ο οργανισμος να πεθανει.

Αυτο ειναι ενας ξεκαθαρος ορισμος ενος ιου -και πιστευω οτι θα συμφωνησετε μαζι μου.

Σκεφτειτε τωρα λιγο τον ανθρωπο.

Ξεκινησε μολις πριν ελαχιστο καιρο οπως προειπωθηκε σε σχεση με την ηλικια της Γης μας.
    Αρχισε να αναπαραγεται συνεχως και ανεξελεγκτα (υπερπληθυσμος anyone?), ενω παραλληλα εισχωρησε σε καθε σπιθαμη του πλανητη μας.

Σε καθε περιοχη που καταλαμβανει, την φερνει στα μετρα του, χρησιμοποιοντας μεχρι εξαντλησεως τις φυσικες πηγες ενεργειας.

Παιρνει ΚΑΘΑΡΕΣ φυσικες πηγες, τις εκμεταλλευεται κατα το δοκουν και το μονο που παραγει ειναι ΜΟΛΥΝΣΗ.
    Χημικα απο εργοστασια, τοξικα αποβλητα, ραδιενεργα καταλοιπα καθε ειδους, πετρελαια, δηλητηριωδη αερια, υδρογονανθρακες, ακομα και ανθρωπινα αποβλητα μεσα στις θαλασσες, εκατομμυρια τονους σκουπιδιων, καψιμο και υλοτομηση δασων....

Το περιβαλλον ομως δεν ειναι μονο η χλωριδα, αλλα και η πανιδα. Ετσι στρεφεται και κατα των εμβιων οργανισμων του πλανητη: λαθροθηρεια, αφανισμος ολοκληρων ειδων ζωων, καταστροφη των φυσικων τους βιοτοπων.

Ολη αυτη η ανεξελεγκτη αναπαραγωγη, μολυνση και καταστροφη του οργανισμου που μας φιλοξενει (Γη) σας θυμιζει κατι;

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΙΟΣ.

Mονο που εχουμε μια ΒΑΣΙΚΗ διαφορα απο ΚΑΘΕ αλλο ιο που υπαρχει: κανενας ιος δεν εχει τετοια καταστροφικη μανια ωστε να στρεφεται κατα του εαυτου του!

ΕΜΕΙΣ ομως το κανουμε. Σκοτωνουμε τους ανθρωπους γυρω μας σε καθε ευκαιρια: εγκληματα κατα το δοκουν, χημικες επιθεσεις, πυρηνικα, παγκοσμιοι πολεμοι...

Ξαφνικα ξυπνησαμε και βλεπουμε τρομακτικους καυσωνες, πυρκαγιες, κατακλυσμους, πλυμμηρες και καταιγιδες, σεισμους και τσουναμι....

Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

Στεναχωριομαστε για τα δαση που δεν θα απολαυσουν τα παιδια μας, αλλα τοσο εμεις οσο ΚΑΙ τα παιδια μας και τα δικα τους παιδια θα παραμεινουν μερος του προβληματος.
    Και οσοι πιστευουν ακομα οτι υπαρχει ελπιδα να ζησουμε αυριο ειρηνικα, οικολογικα, σε αρμονια με την Γη, πολυ απλα ζουνε σε εναν αλλο κοσμο.

Η λυση ειναι ο απολυτος αφανισμος: Το ανθρωπινο γενος θα εξαφανιστει απο τον πλανητη αργα η γρηγορα. Ειμαστε τοσο υπεροπτες που νομισαμε οτι γιναμε Θεοι. Αυτο θα ειναι και το Τελος μας.
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ξέρεις πώς τίς βλέπω τίς πορείες όλα αυτά τα χρόνια;Μια τρύπα στο νερό.
    Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμμιά συνειδητοποίηση,όσο περίεργο κι αν σού φαίνεται.Έχω βρεθεί άπειρες φορές στη Σταδίου βλέποντας αγανακτισμένους τύπους να βλαστημάνε που δεν μπορούν να κουνηθούν επειδή υπάρχει η τάδε διαδήλωση,τη στιγμή που οι τύποι τής πορείας χαβαλεδιάζουν και κάνουνε καλαμπούρια και καμάκι!
    Μόλις η πορεία τελειώσει,όλα ξαναγίνονται όπως ήταν.
    Αν καταλάβουμε τι ακριβώς επιδιώκουμε και τι θέλουμε να κάνουμε,πιστεύω πως δεν χρειάζονται πορείες.Δυστυχώς η κατανόηση είναι πολύ δύσκολο πράγμα τελικά.

χμ....τελικα δεν θα αντεξω και θα το πω...

αν θελουμε να αλαξει κατι τοτε ισως ειναι προτιμοτερο να εντοπισθουν αυθαιρετα κτισματα να κανουμε ντου και να τα κανουμε γυαλια καρφια....αυτο δεν ειναι δραση;;

να παμε να ξηλωσουμε ολες τις εξωτερικες μοναδες των A/C απο τα σπιτια του λεκανοπεδιου

να παμε με βαριοπουλες και να γκρεμισουμε το Καζινο...

να παραφυλαμε καραουλι σε ολες τις εισοδους των δασων και να τιμωρουμε παραδειγματικα οσους επιχειρουν παρανομες δραστηριοτητες μεσα σε αυτα...

αυτο ειναι δραση!!

το θεμα ειναι ποιος θα την κανει....

για το αν θα ευαισθητοποιηθουμε ολοι μας και θα αλλαξουμε την συμπεριφορα μας το αφηνω ασχολιαστο....ριξτε μια ματια σε φατσες και νοοτροποιες γυρω μας και πειτε μου εσεις ποσοι απο αυτους θα ευαισθητοποιηθουν....

ποσοι θα δεχθουν να ιδρωσουν λιγο παραπανω χωρις το a/c

ποσοι θα δεχθουν να μην χρησιμοποθησουν το μεταφορικο τους μεσο

κτλ-κτλ.....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    el hymador...

Πολλοί λένε οτι είμαι απαιδιόδοξος.. οτι γίνομαι "Κασσάνδρα"... ή αλλιώς stromcrow κατά και το ψευδώνυμο μου.

Όμως φίλε , νομίζω οτι αυτό θα είναι το τέλος ... όταν πλέον όμως θα είναι πάρα πολύ αργά για όλους μας. Κάτι που για μένα δεν θα ήθελα να χρειαζόταν να γίνει αλλά να το κατανοήσει ο καθείς μόνος του. Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, όταν πλέον τα πόσιμα νερά θα έχουν εξαφανιστεί , ο πληθυσμός θα πεινάει και γενικά θα είμαστε στην πορεία (μάλλον στο πέσιμο) προς τον Καιάδα... αυτό ακριβώς θα γίνει. Ο καθείς θα πάρει τον νόμο στα χέρια του. Μακάρι να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας κάτι τέτοιο... μακάρι.

Ταξιδευτής...

Και λίγα λές. Κάτσε να δείς τι θα γίνει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για το πόσιμο νερό. Ο πλανήτης θα επανέρθει... εμείς είμαστε η "φάση" που περνάει.
    Αν θα μπορέσουμε να συμβιώσουμε μαζί του;... οι Ινδιάνοι της Αμερικάνικης Ηπείρου και οι Μάγια το έκανα για χιλιετίες φίλε. Δεν είναι κάτι ανέφικτο. Θέλει όμως κάτι καταστροφικό να μας αφήσει πληθυσμιακά στο 1/1000 ή και λιγότερο απο όσοι είμαστε, για να αναπροσαρμόσουμε πολλά που κάνουμε.

Δεν είναι πολύ μακριά αυτό... έχει ήδη αρχίσει. Με σεισμούς, τσουνάμι, φωτιές, θερμοκήπιο...αρχίζει το ξεκαθάρισμα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μέλος σκέτο
    Ok
    Αναλυσεις
    Μπλα μπλα μπλα
    Αν θεωρουμαι ισως "ρομαντικος αριστερος" και οχι αναρχας επειδη δεν εχω ριζοσπαστικες λυσεις περα απο την πορεια τοτε ζητησα βοηθεια σε λαθος κοσμο.........
    Εγω λοιπον που ξερω τι θελω και τι επιδιωκω και προσπαθω, προτεινα κατι που θα μπορουσε να "ξυπνησει" τον κοσμο
    Απο κει και περα το πολυ το κυριε ελεισον το βαριετε και ο παπας..........
    Ολοι με βαθειες σκεψεις και οικολογικες ευαισθησιες αλλα ως εκει.
    Δεν αμφισβητησε κανεις τις ευαισθησιες σας και ουτε ανοιξα θεμα σχετικο. Εγραψα παραπανω οτι μπορουμε να αναλυουμε ωρες και μερες
    Οργανωμενες λυσεις ?
    Βρωμίζει η φάρα μας
    Τι προδοσία
    Ολοι στον ύπνο τους, βρίσκουν επιτέλους αιτία
    Κάποιοι φιμώσαν και βρωμίσαν την γενιά μου
    βαλσαμωμένα είδωλα, θεοί μπροστά μου
    Α ρε βλασθήμια μου, αλήθεια μεγάλη
    χρυσοντυμένοι φαφλατάδες, υψώσαν κεφάλι
    Το μαύρο χάλι μας, ποιός θα το φτιάξει
    Ολοι στο βόλεμά τους είναι εντάξει

Πλούσιοι ανίδρωτοι χασκογελάνε
    και το γλεντάνε και το γλεντάμε
    ξυπνήστε γρήγορα, γιατί γερνάμε

Αντι για λίπασμα, νεκρούς ριχνούν στο χώμα
    Δεν το πιστεύω πως δε σ’αγγίξαν ακόμα........

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    el hymador...

Πολλοί λένε οτι είμαι απαιδιόδοξος.. οτι γίνομαι "Κασσάνδρα"... ή αλλιώς stromcrow κατά και το ψευδώνυμο μου.

Όμως φίλε , νομίζω οτι αυτό θα είναι το τέλος ... όταν πλέον όμως θα είναι πάρα πολύ αργά για όλους μας. Κάτι που για μένα δεν θα ήθελα να χρειαζόταν να γίνει αλλά να το κατανοήσει ο καθείς μόνος του. Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, όταν πλέον τα πόσιμα νερά θα έχουν εξαφανιστεί , ο πληθυσμός θα πεινάει και γενικά θα είμαστε στην πορεία (μάλλον στο πέσιμο) προς τον Καιάδα... αυτό ακριβώς θα γίνει. Ο καθείς θα πάρει τον νόμο στα χέρια του. Μακάρι να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας κάτι τέτοιο... μακάρι.

Ταξιδευτής...

Και λίγα λές. Κάτσε να δείς τι θα γίνει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για το πόσιμο νερό. Ο πλανήτης θα επανέρθει... εμείς είμαστε η "φάση" που περνάει.
    Αν θα μπορέσουμε να συμβιώσουμε μαζί του;... οι Ινδιάνοι της Αμερικάνικης Ηπείρου και οι Μάγια το έκανα για χιλιετίες φίλε. Δεν είναι κάτι ανέφικτο. Θέλει όμως κάτι καταστροφικό να μας αφήσει πληθυσμιακά στο 1/1000 ή και λιγότερο απο όσοι είμαστε, για να αναπροσαρμόσουμε πολλά που κάνουμε.

Δεν είναι πολύ μακριά αυτό... έχει ήδη αρχίσει. Με σεισμούς, τσουνάμι, φωτιές, θερμοκήπιο...αρχίζει το ξεκαθάρισμα.

Gandalf
    +1000

και εγω ειμαι εξαιρετικα απαισιοδοξος...ο ανθρωπος εχει απομονωθει απο τις επιδρασει ςτις φυσης...ειναι λεω παλι σκληρο, αλλα θα επρεπε πολυ απλα να εχουμε ενταχθει στον οικοσυστημα ....δεν γινεται να ζουμε μεχρι τα 80 χρονια ,δεν γινεται να την σκαπουλαρουμε απο ασθενειες συνεχως, δεν γινεται να μην εχουμε φυσικους εχθρους- θηρευτες...απλα δεν γινεται!

οσο σκληρο και αν ακουγεται ειμαστε παρα πολλοι στον πλανητη...

η φυση που δεν καταλαβαινει απο συμπονοια και οικτο θα ''ρυθμισει'' μια απο τις συνισταμενες της....εμας δηλαδη...

με πληρη αφανισμο η δραστικη μειωση του πληθυσμου....ελπιζω οσοι επιζησουν να μην κανουν τις ιδιες μαλακιες....

Αρχικά δημιουργήθηκε από ...city
    Ok
    Αναλυσεις
    Μπλα μπλα μπλα
    Αν θεωρουμαι ισως "ρομαντικος αριστερος" και οχι αναρχας επειδη δεν εχω ριζοσπαστικες λυσεις περα απο την πορεια τοτε ζητησα βοηθεια σε λαθος κοσμο.........
    Εγω λοιπον που ξερω τι θελω και τι επιδιωκω και προσπαθω, προτεινα κατι που θα μπορουσε να "ξυπνησει" τον κοσμο
    Απο κει και περα το πολυ το κυριε ελεισον το βαριετε και ο παπας..........
    Ολοι με βαθειες σκεψεις και οικολογικες ευαισθησιες αλλα ως εκει.
    Δεν αμφισβητησε κανεις τις ευαισθησιες σας και ουτε ανοιξα θεμα σχετικο. Εγραψα παραπανω οτι μπορουμε να αναλυουμε ωρες και μερες
    Οργανωμενες λυσεις ?
    Για να γίνει μία οργανωμένη-μαζική κινητοποίηση,θα πρέπει να υπάρχει κι ένας κοινός στόχος.Πιστεύεις ότι ότι όλος αυτός ο κόσμος(πολιτικοί,βιομήχανοι και γενικώς πλούσιοι)που έχουν άμεσο συμφέρον από την καταστροφή τής φύσης δεν θα έχουν προβλέψει τέτοιου είδους κινητοποιήσεις;
    Ξέρουν πολύ καλά φίλε μου πως είμαστε μαλάκες και κοιτάμε μόνο την πάρτη μας,γι' αυτό και δεν ανησυχούν.
    Ξέρουν πολύ καλά πως στίς επόμενες εκλογές πάλι αυτοί θα είναι από πάνω, και πάλι κάποιοι από κάτω θα διαδηλώνουν και θα διαμαρτύρονται χωρίς τελικά κανένα αποτέλεσμα.ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!

Πόσες πορείες,πόσες απεργίες έχουν γίνει με σκοπό να καλυτερέψει το σύστημα υγείας,οι συντάξεις,οι μισθοί,να καταπολεμηθεί η ανεργία.....χρόνια και χρόνια.Και όλα αυτά γιατί;
    Διότι δεν έχουμε συνείδηση.Σκεφτόμαστε φιλοτομαριστικά,μάς ενδιαφέρει μόνο η τσέπη μας και η άνεσή μας κι όλα τ' άλλα ας παν κατά διαόλου.Αυτό είμαστε δυστυχώς.

Πριν μερικά χρόνια στην Αγγλία,αποφασίστηκε να ακριβήνει το κρέας κατά ένα σεβαστό ποσοστό.Ε λοιπόν,την επόμενη μέρα,καμμιά νοικοκυρά δεν αγόρασε.Ούτε τη μεθεπόμενη και οι έμποροι,προκειμένου να το περάσουν από πίσω τους υπόθετο,ξανάριξαν τίς τιμές εκεί που ήταν.Έτσι απλά!!Ούτε διαδηλώσεις ούτε τίποτα.
    Εδώ στην Ελλάδα,μόλις γίνει μια παρόμοια αναγγελία,θα τρέξουμε στα χασάπικα και θα αγοράσουμε τόνους για να προλάβουμε την ανατίμηση.Ή όχι;

Γι' αυτό λέω αυτό το πράγμα:Είναι ανάγκη ν' αλλάξουμε τρόπο σκέψης.Άλλη λύση δεν υπάρχει.
    moto perpetuo

hasta luego.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ...city,

Οργανωμένο απο το moto.gr;... μα δεν είναι οργανισμός. Ενα κοινωνικό σύνολο είναι που κάποιος ίσως πετάξει μια ιδέα και πιθανόν να γίνει γενικά αποδεκτή.

Μια ιδέα είναι οι περιπολίες τον χειμώνα στα δάση σαν συμβολή (ακτιβιστική) στο οτι παρατηρήσουμε.

Αλλά αυτό είναι τον χειμώνα και οχι τώρα για να ικανοποιήσει το συναίσθημα "εν θερμώ" που θέλουμε να καταλαγιάσουμε κάποιοι, για να πάμε για καφέ τους επόμενους μήνες , εφυσηχασμένοι πως πράξαμε και εμείς κάτι προς όφελος της Φύσης

Το θέμα είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία μας σαν πολίτες , μέσα απο το σπίτι μας αρχικά. Απο την ρίψη σκουπιδιών, απο την κατανάλωση ενέργειας, απο τις καθημερινές μας συνήθειες...

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να χαλάσουμε την βολή μας. Προσωπικά είχα την ευκαιρία να μπώ στο κλίμα των ΑΠΕ και στο θέμα πράσινης ενέργειας... άλλος που δεν θα μπορεί , μπορεί να μπεί στην διαδικασία να αλλάξει λάμπες απο πυράκτωσης σε οικονομίας.
    Να ρυθμίζει κλιματισμό σε σωστή λειτουργία ή ακόμα και να πάει σε μια αλάνα και να βάλει ενα δεντράκι που θα το προσέχει μόνος του... ενα μικρό έλατο έχει 80? όταν είναι σε ηλικία 12 ετών και είναι κοντά στο 1.60-1.70μ. ύψος.... Πήρα ένα για την κόρη μου και είναι τώρα υπό την φροντίδα μου , σε ενα κήπο...

Είναι οι λεπτομέρειες που αλλάζουν φίλε μου τον κόσμο και οχι οι κινήσεις που θα μας καθοδηγήσουν κάποιοι να κάνουμε. Ευχάριστο ήταν εκείνη η ομαδική αντίδραση στο Σύνταγμα...

Ακόμα καλύτερη θα είναι αν τον χειμώνα δούμε έστω και τους μισούς να βοηθάνε τα δάση μας να ανακάμψουν. Με περιπολίες ή ακόμα και με ελεγχόμενες αναδασώσεις απο ειδικούς.

Μην τα περιμένουμε όλα να μας τα πούν... ξέρουμε όλοι τι θέλει η Φύση απο εμάς... μπορέι το δικό σου βήμα μεμονωμένα να είναι ενα τίποτα...αλλά την στιγμή που θα το δεί ο διπλανός σου , ίσως και να το μιμηθεί. Στο κάτω κάτω ...μαϊμούδες είμαστε με λίγο μυαλό... ο μιμητισμός είναι στο DNA μας. Αν το κάνουν 10-100-1000 μπορεί να γίνει και μόδα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

χμ....τελικα δεν θα αντεξω και θα το πω...

αν θελουμε να αλαξει κατι τοτε ισως ειναι προτιμοτερο να εντοπισθουν αυθαιρετα κτισματα να κανουμε ντου και να τα κανουμε γυαλια καρφια....αυτο δεν ειναι δραση;;

να παμε να ξηλωσουμε ολες τις εξωτερικες μοναδες των A/C απο τα σπιτια του λεκανοπεδιου

να παμε με βαριοπουλες και να γκρεμισουμε το Καζινο...

να παραφυλαμε καραουλι σε ολες τις εισοδους των δασων και να τιμωρουμε παραδειγματικα οσους επιχειρουν παρανομες δραστηριοτητες μεσα σε αυτα...

αυτο ειναι δραση!!

το θεμα ειναι ποιος θα την κανει....

για το αν θα ευαισθητοποιηθουμε ολοι μας και θα αλλαξουμε την συμπεριφορα μας το αφηνω ασχολιαστο....ριξτε μια ματια σε φατσες και νοοτροποιες γυρω μας και πειτε μου εσεις ποσοι απο αυτους θα ευαισθητοποιηθουν....

ποσοι θα δεχθουν να ιδρωσουν λιγο παραπανω χωρις το a/c

ποσοι θα δεχθουν να μην χρησιμοποθησουν το μεταφορικο τους μεσο

κτλ-κτλ.....
    Nα σε δωσω μακια ή θα παρεξηγηθεις...; :rotflmao:

Ολο ακουω τελευταια ν αλλαξουν οι συνειδησεις, να σκεφτουμαι διαφορετικα (..κατσε λιγο...ωπα...ν αλλαξω πλευρο...ελα...α γεια σου...ωραια ειναι και με δευτερο μαξιλαρι...)

Αποφαση 100 ανθρωπων που θα την πεσουν στο καζινο και θα καψουν ολες τις βιλες και στα καπακια θα φυτεψουν και 100 δεντρα...Αυτο χρειαζεται...Δεν ειναι πολυ ευκολο αλλα ουτε και ακατορθωτο..

Αλλα ποιος θα παρει αυτη την αποφαση και την ευθυνη; Εκτος και αν γινει βραδυ με ταρζανιες και στα μουλωχτα ενω αυτα θα πρεπει να γινονται μερα μεσημερι και να λεμε ναι ρε εγω εκαψα τη βιλα! Με τη δυναμη που μου δινει το δικαιο για το μελλον των παιδιων μου και το δικο μας

Απλο ε;
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η "γειτονιά" στις φλόγες
    από BLACKGAS στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 08/08/2012, 13:26
  2. Ελλαδα -αυστρια -Τσεχια (many parts)
    από hornet στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 27/02/2004, 09:47
  3. Προτάσεις για όμορφα μέρη ανά την Ελλάδα...
    από bikersonly στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2004, 20:02
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2004, 16:38
  5. Πίστα Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα
    από greekshadow στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2003, 20:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε