Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 53 από 53

Θέμα: Η Ελλαδα στις φλόγες

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas

η πολυ θεωρια κανει κακο

Για να αλλάξεις κάποια πράγματα ξεκινάς με αλλαγή νοοτροπία ΠΑΝΤΑ

Εγω δεν λεω οτι η πορεια του Συνταγματος η η σημερινη μπορει να εχει αποτελεσμα πρακτικο...

οι πορειες,οι κινητοποιησεις οτιδηποτε αφορα τον κοσμο μαζικα δημιουργει και
    Συλλογικη συνειδηση.

Πιστεψε με φιλε Gandalf ειχα πολυ καλυτερα πραγματα να κανω απο το να παω
    Κυριακατικα απογευμα σε πορεια διαμαρτυριας...

Την Συλλογικη συνειδηση πως περιμενετε αραγε να αναπτυχθει στον κοσμο?

Μεσω τηλεορασης? Αν εξερεσεις τον Σκαι-κι αυτος ως ποτε?- ολοι οι αλλοι θα αρχισουν τον προκλογικο αγωνα τους...

Λετε οτι "Μπορει να μην βγει τιποτα απο ολες τις κινητοποιησεις???"

Συμφωνω αν μεινουμε στις πορειες δεν θα βγει τιποτα....
    και επειδη μ αρεσει να μιλαω πρακτικα εδω και καιρο το wwf δηλωνει οτι τον Νοεμβριο
    θα γινουν ΕΡΓΑ στην ΠΑΡΝΗΘΑ...

Να το επαναλαβω....ΕΡΓΑ (αναδασωσης,αντιπλημυρικα) στην Παρνηθα!!!!

Ιδου η Ιος...Ιδου και το πηδημα...

Σε τετοιες περιπτωσεις "Η πολυ θεωρια μας κανει ΚΑΚΟ!!!"
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    η ανακοίνωση των έργων έγινε απο την WWF.. πόσοι θα συμμετέχουν μας λές;

Εκείνο που δεν χωράει στο μυαλό κάποιων είναι πως οι πορείες και λοιπά παρόμοια, ανήκουν πλέον σε δράσεις του 20ου αιώνα. Εκεί που έδιναν σημασία οι έχοντες την δύναμη και εξουσία να κάνουν κάτι.

Τώρα απλά.... χέστηκαν...

Η συλλογική συνείδηση παράγεται και παραμένει μόνο αν αυτοί που θα συμμετάσχουν σε έργο/κίνημα/δεν ξέρω τι άλλο, έχουν αλλάξει και οι ίδιοι σαν νοοτροπία σκέψης.

Αλλιώς πάνε στην πορεία για χαβαλέ-καμάκι ή απλά να τα σπάσουν μιας και δεν έχει ποδόσφαιρο τώρα.

Η πορεία δηλώνει αρνητικά συναισθήματα... αλλά μέχρι εκεί. Και όλοι ξέρουμε οτι τα λόγια απο την πράξη απέχουν έτη φωτός. Οπότε αν κάποιος πάει μόνο στην πορεία και λέει εγώ το έκανα το καθήκον μου (και είναι το 90% δυστυχώς) τότε μόνο σαν εικονική αντίδραση το βλέπω και τίποτα άλλο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αυτο που εγω βλεπω στις κινητοποιησεις ειναι οτι για πρωτη φορα (εγω δεν εχω ξαναζησει κατι τετοιο) συσπειρωθηκε ο κοσμος χωρις να υποκινηθει απο ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ , ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΕΑ, ΚΑΜΙΑ ΜΚΟ....και αυτο ειναι πολυ θετικο.

Ειδικα οταν διαπιστωνεις πως η προθεση τους ειναι να πεταξουνε με τις κλωτσιες εξω οσους επιχειρησουν να οικιοποιηθουν την κατασταση....θα παραμεινει ετσι, χωρις πολιτικη διασταση!!

και αυτο ειναι ακομα πιο ενθαρυντικο...

καντε ενα κοπο και επισκεφτειτε το andasosi blog... τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως νομιζετε οτι ειναι...Αυγουστιατικα και πολλοι απο αυτους θελουν να ξεκινησουν δραση(οχι πορειες και συγκεντρωσεις...δραση!), να μην πανε διακοπες και να ενωβουν στα βουνα προσφερωντας εθελοντικα...αν αυτο σας λεει κατι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    alximistis... Μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τι γράφτηκε πιο πρίν φίλε;

το επαναλαμβάνω λοιπόν....

Οι πορείες ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... είναι για να νιώθουν κάποιοι ευχαριστημένοι και απενεχοποιημένοι απο την συνείδηση τους. Προσέφεραν δηλαδή επειδή πήγαν σε μια πορεία έκαναν μερικά χίλιόμετρα στον χαβαλέ και ....αυτό ήταν. Εμείς το κάναμε το καθήκον μας!

Κανείς δεν αποτρέπει κανέναν να πάει... αλλά μην το εξιδανεικεύουμε στο οτι "κάναμε κάτι και εμείς"...

Βόλτα πήγανε και το διασκεδάσανε... αυτό κάνανε.

Για να αλλάξεις κάποια πράγματα ξεκινάς με αλλαγή νοοτροπία ΠΑΝΤΑ.. ότι και αν είναι αυτό. Μετά οργανώνεσαι και κάνεις κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και οχι τροφή για τα ΜΜΕ και το θεαθήναι.

Είπα και πριν. Ο χειμώνας είναι κοντά. Απο τα 7 μέλη που είδες εδώ, ζήτημα θα είναι να είναι 2-3 εκείνη την περίοδο.

Έτσι είμαστε... έτσι ζούμε. Ο μικρόκοσμος μας , πάνω απο όλα. Το Εγώ θα αλλάξω τον κόσμο , δεν πάει στον ωχαδερφισμό αλλά στο οτι περιμένουμε τα πάντα απο τους άλλους.

Για μένα είναι πιο σημαντικό ο τύπος που θα περπατήσει μερικά χιλιόμετρα, να αλλάξει τον τρόπο ζωής του στην καθημερινότητα του. Έστω και κατά 30-40% ... πολύ πιο σημαντικό θα είναι αυτό παρά να δώ την φάτσα του στο γυαλί ενώ περπατάει ανάμεσα σε καμμένα.

Gandalf

Ρε μάγε. Ποιος μίλησε για πορείες; Είδες να λέω κάτι για πορείες ή διαδηλώσεις ή δεν ξέρω τι άλλο;
    Τα υπόλοιπα που λες σωστά πολύ σωστά τα βρίσκω και δεν διαφωνώ κιόλας αλλά να με συγχωρείς πολύ θεωρία! Τι αλλαγή νοοτροπίας και έτσι ξεκινάμε; ΑΥτό για να γίνει ειδικά στην Ελλάδα ξέρεις πόσα χρόνια θέλει; ΘΑ γεράσουμε κι ακόμα γι αλλαγή νοοτροπίας θα μιλάμε.
    Μιλάς σωστά αλλά μιλάς εξιδανεικευμένα για το απόλυτα ιδιανικό. Να αλλάξει τον τρόπο ζωής του στην καθημερινότητά του; Ξέχασε το! Στο ξαναλέω θα γεράσουμε κι ακόμα θα περιμένουμε.
    Εγώ λέω κάτι πιο απλό. Ξεκινάνε κάτι όσοι μαζεύονται και σιγά-σιγά προσπαθούν να αυξηθούν οπότε κάποια στιγμή να γίνουν σχετικά ισχυρή μειονότητα ώστε να παρακινήσουν και άλλους. Ή κάνουν πράξεις τέτοιες (δεν μιλάω για επεισόδια βόμβες κλπ ιστορίες) που να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και να ακολουθήσει κάποιος κόσμος.
    ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ δεν ξεκίνησε τίποτα (μιλάω για μαζική προσπάθεια) όντας συνειδητοποιημένος. Η συνειδητοποίηση έρχεται μετά.
    Επομένως αν θέλουμε κάτι να κάνουμε για τις φωτιές και την καταστροφή ας ξεχάσουμε προσωρινά έστω την αλλαγή νοοτροπίας και στον τρόπο ζωής και ας δούμε ΤΙ πραγματικά μπορεί να γίνει.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Στέλιο,όταν κάνεις κάτι επειδή σού είπαν πως έτσι είναι το σωστό(και είναι),ναι μεν θα γίνει κάτι θετικό αλλά θα είναι εφήμερο...χωρίς συνέχεια.
    Πιστεύω πως για να συμβεί αυτό το κάτι και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τής ζωής μας,πρέπει να υπάρχει πλήρης επίγνωση τής πράξης μας.Και επίγνωση σημαίνει συνειδητοποίηση.
    Για παράδειγμα,όταν οδηγώ και το μυαλό μου ταξιδεύει εδώ κι εκεί,ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πολύ μεγάλος.Όλοι το ξέρουμε αυτό κι όμως μόνο όταν οδηγούμε στα όρια η προσοχή μας είναι ολοκληρωτικά στραμμένη εκεί.
    Αλλιώς δεν εξηγούνται τόσα ατυχήματα.Γι' αυτό συμφωνώ πλήρως με τον Gandalf.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Βαγγέλη μου έτσι είναι το... σωστό το ιδεατό. Αλλά για να συμβεί αυτό για να γίνει πραγματικότητα και κομμάτι της ζωής μας και επίγνωση μας πρέπει πρώτα να γίνει το εφήμερο. Να υπάρξει η "κλωτσιά" που θα μας αφυπνίσει που θα μας πει ξυπνάτε βλακόμετρα.
    Και μετά θα έρθουν και αυτά που λέτε.
    Αλλιώς θα περιμένουμε πολλά-πολλά πάρα πολλά χρόνια καιίσως τελικά να μην δούμε και τίποτα.
    Να πω κι ένα παραδειγματάκι. Πριν μερικές μέρες έτυχε και μιλούσα με έναν τύπο καθηγητή στο πανεπιστήμιο. Τον ρώτησα αν θα αλλάξει ποτέ η κατάσταση στα ελληνικά ΑΕΙ και μου απάντησε με μια κουβέντα:
    Ναι. Τρεις μέρες πριν τη δευτέρα παρουσία! καθότι θεολόγος ο άνθρωπος.
    Αν είναι να φτάσιε η καταστροφή για να συνειδητοποιηθούμε Βαγγέλη μου... φέξε μου και γλίστρησα. Ας ξυπνήσει το αγώι τον αγωγιάτη και βλέπουμε.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    η καταστροφή έχει έρθει και ακόμα δεν το έχουμε/έχουνε καταλάβει ρε φίλε...

Τις ημέρες που όλοι μας βιώσαμε με τον καύσωνα και το νέφος τις θυμάσαι; Δεν ήταν αρκετή κλωτσιά αυτό;... κάτσε έχει και συνέχεια απο εβδομάδα (Δευτέρα).

Αν υπήρχε η Πάρνηθα, η Πεντέλη κτλ... νομίζεις οτι θα ήταν τέτοια χάλια;

Πόσες κλωτσιές θέλει δηλαδή ο καθένας και που τις θέλει για να ξυπνήσει και να αλλάξει μερικά πράγματα στην καθημερινότητα του;

π.χ. να πηγαίνει σε δουλειά στο κέντρο με ΜΜΜ και οχι με το ΙΧ-μηχανή του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    η καταστροφή έχει έρθει και ακόμα δεν το έχουμε/έχουνε καταλάβει ρε φίλε...

Τις ημέρες που όλοι μας βιώσαμε με τον καύσωνα και το νέφος τις θυμάσαι; Δεν ήταν αρκετή κλωτσιά αυτό;... κάτσε έχει και συνέχεια απο εβδομάδα (Δευτέρα).

Αν υπήρχε η Πάρνηθα, η Πεντέλη κτλ... νομίζεις οτι θα ήταν τέτοια χάλια;

Πόσες κλωτσιές θέλει δηλαδή ο καθένας και που τις θέλει για να ξυπνήσει και να αλλάξει μερικά πράγματα στην καθημερινότητα του;

π.χ. να πηγαίνει σε δουλειά στο κέντρο με ΜΜΜ και οχι με το ΙΧ-μηχανή του.

Gandalf

Δυστυχώς φίλε μου... πολλές! Δυστυχώς.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Η "γειτονιά" στις φλόγες
    από BLACKGAS στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 08/08/2012, 13:26
  2. Ελλαδα -αυστρια -Τσεχια (many parts)
    από hornet στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 27/02/2004, 09:47
  3. Προτάσεις για όμορφα μέρη ανά την Ελλάδα...
    από bikersonly στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2004, 20:02
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2004, 16:38
  5. Πίστα Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα
    από greekshadow στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2003, 20:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε