Επειδή τον τελευταίο χρόνο μου κάνει αρρυθμίες και μου σβήνει συνέχεια θέλω να το ρυθμίσω.
...οπα...πολύ γρήγορα το πα αυτό. Πάμε πάλι απ' την αρχή...
Τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες το μηχανάκι μου σβήνει πολύ εύκολα στα πρώτα 10 λεπτά λειτουργίας του.
Δηλαδή: Βάζω μπρός (χωρίς γκάζι - μόνο μίζα - για να μη μπουκώσει), δουλεύει για λίγα δευτερόλεπτα με καλές στροφές και μετά απο λίγο παρουσιάζονται αρρυθμίες οπου και μοιραία σβήνει ακόμα κι' αν παίζω με το γκάζι για να διατηρήσω τον αριθμό των στροφών σε αποδεκτό επίπεδο. Το ίδιο ακόμα κι' αν εχω ανοιχτό το τσόκ.
Σημείωση_1: Ο πολλαπλασιαστής επειδή είναι εργοστασιακός είναι fixed με το μπουζοκαλώδιο οπότε το μόνο που καθάρισα ηταν την αλλη άκρη (αυτή που βιδώνει στη μπουζόπιπα) και την μπουζόπιπα προληπτικά. Το μπουζί είναι καινούργιο.
Σε μια κουβέντα που έκανα με το Μανώλη (makis206) σχετικά με το φρεσκοστρωμένο του kaw...εε...Mondenas Kriss IIμου περιέγραψε τα ίδια προβλήματα τα οποία λύθηκαν με μια ρύθμιση στο καρμπυρατέρ
που του έκανε ενας φίλος του
(φοράμε το ίδιο - καρμπυρατέρ).
Λοιπόν τι έκανα πριν απο 2 μέρες: Παρατήρησα μια μικρή βίδα, δίπλα στη μεγάλη που ρυθμίζει το ρελαντί, η οποία δεξιόστροφα πρέπει να "κόβει" αέρα (ακούγεται οπως οταν ανοίγω το τσόκ) ενω αριστερόστροφα (προφανώς) "ανοίγει" τον αέρα (η φιλτροχοάνη ακούγεται εντονότερα), αλλα δεν κατάφερα να κάνω κάτι αξιοσημείωτο. Αντιθέτως μάλλον πως το απορύθμισα κιόλας.
Ξέρει κανείς (ενα Βρωμιάρικο αγόρι βασικά...![]()
) πόσες πλήρης στροφές θέλει προς τα αριστερά αν υποθέσω οτι η βίδα είναι τέρμα δεξιόστροφα (δλδ. τελείως βιδωμένη) ; Η αν το πρόβλημα προέρχεται απο κάπου αλλού;
![]()
![]()
Σημείωση_2: Βαλβίδες ΔΕΝ είναι σίγουρα αλλιώς θα μου έσβηνε ακόμα και με καλοζεσταμένο κινητήρα (been there, done that...).
Σημείωση_3: Και το βενζινάδικο είναι καθαρό.