Αντε θυμηθηκα και γω οτι εχω καποιες φωτο απο την Σουηδια!!
2η φορα που βρεθηκα εκει.Η πρωτη ηταν το 97, 11 χρονων παιδακι,οποτε ειναι και λογικο να μην θυμαμαι τιποτα.Ετσι λοιπον πηρα την αποφαση να την ξαναεπισκευτω και τα εισητηρια κλειστηκαν ηδη απο τις αρχες Φεβρουαριου!
![]()
![]()
Για αυτο λοιπον μας ηρθανε και φτηνα,187 ευρω το ατομο να παμε και να γυρισουμε!
Εδω πρεπει να πω οτι στην Στοκχολμη μενει μονιμα ο αδερφος του πατερα μου οποτε το ταξιδι μας βγηκε αρκετα οικονομικο για αυτο εξαλλου ηταν και τοσο μεγαλη η διαρκεια παραμονης!
Πρωινο ξυπνημα λοιπον την Τεταρτη 2/7/2007 και βουρ για το αεροδρομιο.Αναχωρηση στις 12 και αφιξη στην Στοκχολμη στις 14:30 ωρα Σουηδιας...
Πρωτο πολιτισμικο σοκ,η ποιοτητα και το μεγεθος τως δρομων.Προσεξτε,δεν αναφερομαι σε αυτοκινητοδρομους αλλα στους απλους τους δρομους!Η ασφαλτος λαμπυριζει σαν γυαλοχαρτο και σε αρκετα σημεια εχει κοκκινο χρωμα που οφειλεται σε ειδικο ταπητα για τον χειμωνα!
Δευτερο πολιτισμικο σοκ,η οδηγηκη τους παιδεια!ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οτι καθως πλησιαζα σε διαβαση πεζων,χωρις φαναρι,αυτοκινητο που προλαβαινε να περασει πρωτου φτασω εγω σταματησε και με περιμενε!
![]()
Απο τιμες ειμαστε πανω κατω τα ιδια.Με μονη διαφορα τις τιμες στα σουπερ μαρκετ.Ψωνιζαμε για να περασουμε μια ολοκληρη μερα(σαλαμια,τυρια,μακαρονια,ψωμια,κοκα κολες κλπ) μονο με 7 ευρω!![]()
Οστωσο εχω και καποια αρνητικα να επισημανω.
Αρχικα,δεν υπηρχε ουτε μια πινακιδα που να ειναι γραμμενη στα αγγλικα.Ουτε καν στο αεροδρομιο!Ολες ηταν στα Σουηδικα.
Επισης,οι συγκοινωνιες τους ειναι πολυ ακριβες.Πχ για για παμε απο εκει που μεναμε στο κεντρο τις Στοκχολμης (φανταστειτε μια αποσταση Γλυφαδα-Ομονοια) χρησιμοποιουσαμε το μετρο και χρειαζομασταν 4 εισητιρια το ατομο να παμε και να γυρισουμε των 25 κορωνων(περιπου 3 ευρω!)
Το μετρο τους δεν μπορει σε καμια περιπτωση να συγκριθει με το δικο μας.Ειναι οπως ειναι ο ηλεκτρικος ο δικος μας πριν απο 5 χρονια.Βρωμικοι σταθμοι κλπ.Βεβαια ειναι πολυ πιο παλιο απο το μετρο μας.
Γενικοτερα ομως,η Στοκχολμη σαν πολη ειναι παρα πολυ καθαρη.Το μονο που θα δειτε ειναι κανα κουτακι μπυρας και γοπες,εξω απο εστιατορια κυριως αφου το καπνισμα εντος απαγορευεται..
Αυτα σε γενικες γραμμες..Ας ξεκινησουμε με τις φωτο...
Η μερα ξεκινουσε καπως ετσι...Καφεδακι στο μπαλκονι να ανοιξει το ματι
![]()