.... κι ενώ κάθομαι στο μπαλκόνι και πίνω ένα ποτάκι χαζεύοντας εδώ μέσα,
ακούγετε ο χαρακτηριστικός θόρυβος δίχρονου scooter να πλησιάζει και αμέσως μετά τον γνωστό ανατριχιαστικό ήχο της επαφής μετάλλου με την άσφαλτο και των πλαστικών που σπάνε.
Πετάχτηκα. Σέρνεται στο δρόμο, αγκαλιά με το μηχανάκι για λίγα μέτρα, το μηχανάκι βρίσκει στο πεζοδρόμιο του πάρκου απέναντι από το σπίτι μου, ο πιτσιρικάς πετάει πάνω από το scooter και αγκαλιάζει με πάθος το πρώτο δέντρο που βρίσκει μπροστά του.
Μέχρι να βγώ από το σπίτι, είχε σηκωθεί.
Εξοπλισμός... βερμούδα, κοντομάνικο, κράνος-καθίκι ( απ'αυτά που ίσα-ίσα καλύπτουν το πάνω μέρος του κεφαλιού, και φτανουν ως τ'αυτιά).
Αίματα σε χέρια-πόδια και σαγόνι.
Πάλι καλά που έστω , φορούσε κι αυτό το καθήκι.
Πρώτη του κουβέντα, μόλις ψιλό-συνήλθε από το σοκ, "Μην πάρετε την αστυνομία. Δεν έχω δίπλωμα και ασφάλεια"
Κάλεσα ασθενοφόρο όμως, αφού τον πίεσα, για σιγουριά, αν και δεν ήθελε κι έλεγε ότι ήταν καλά.
Στο σοκ που ήταν
Επειδή, όλοι είμασταν πιτσιρικάδες, και λίγο ή πολύ κάναμε τις μ@λ@κίες μας, λυπάμαι να βλέπω νεώτερους να κάνουν τα ίδια, όταν μπορούν να ενημερωθούν και να αποφύγουν τα ηλίθια χτυπήματα.
Μέσα στην τρομάρα του, και τα χτυπήματα του, δεν έκρινα σωστό να του κάνω κήρυγμα για εξοπλισμό εκείνη την ώρα. Καλώς ή κακώς.
Α.
[B]Φοράτε πλήρη εξοπλισμό, ακόμα κι αν πηγαίνετε στο περίπτερο για τσιγάρα. Σας παρακαλώ. Είναι ηλίθιο το να αποκτούμε , αν είμαστε τυχεροί όπως ο πιτσιρικάς, σημάδια που δεν θα τα είχαμε, αν ακούγαμε και κανέναν πιο έμπειρο και εκτιμούσαμε τις δυνατότητες μας σωστά και την σωματική μας ακεραιότητα στο μέγιστο.[B]
Β.Τα κράνη δεν τα φοράμε για να μην μας κόβουν κλήσεις, αλλά για να προστατεύουν την κούτρα μας. Αυτά τα μισά κράνη, είναι μισή προστασία.
Γ.Και πάλι άκουσα το γνωστό " Μ'αυτά τα μηχανάκια, τρέχουν και θα σκοτώσουν κανένα. Τους βλέπω πως τρέχουν όλοι τους"!
Δ.Τελικά έχω μερικές πολύ όμορφες γειτόνισσες που δεν τις είχα προσέξει, αλλά απόψε με τα κοντά νυχτικά τους δίπλα μου, τις πρόσεξα ιδιαιτέρως!![]()
![]()