δεν ξερω αλλα κατι μεσα μου μου λεει οτι θα το παρει ο vale το πρωταθλημα.............
δεν ξερω αλλα κατι μεσα μου μου λεει οτι θα το παρει ο vale το πρωταθλημα.............
ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ,ΑΝ ΟΧΙ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ.
Ax... πές του να έρθει να μου το πεί και μενα...![]()
VATOSE
Αφιερωμένο ότι πιο σπέσιαλ έχω δεί εδώ και πολλά χρόνια...
τί θυμήθηκα!Doohan vs Criville
Eγώ που είμαι νέος στον χώρο απο MotoGP δεν ξέρω και πολλά απο doohan...μόνο ελάχιστες φορές είχα παρατηρήσει ότι βρίσκεται κάμποσα 100άδες μέτρα μπροστά απο τον δεύτερο.
Παρόλαυτα ο Vale είναι αυτός που με μαγνήτισε στο MotoGP και μάλλον αυτός φύσηξε νέα πνοή στο σπορ.
και ο βαλεντινο ειναι πολυ καλος οδηγος.....
μετα απο τοσες μερες-μηνες που υπαρχει αυτη η συζητηση θα θελα να πω
οτι σκοπος μου ηταν να ακουσω αποψεις και να συζητησω με φιλους μοτοσυκλετιστες
τις διαφορες που υπαρχουν μεσα στα χρονια που περνανε......
ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ,ΑΝ ΟΧΙ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ.
look betterΑρχικά δημιουργήθηκε από Nikker
Eγώ που είμαι νέος στον χώρο απο MotoGP δεν ξέρω και πολλά απο doohan...μόνο ελάχιστες φορές είχα παρατηρήσει ότι βρίσκεται κάμποσα 100άδες μέτρα μπροστά απο τον δεύτερο.
Παρόλαυτα ο Vale είναι αυτός που με μαγνήτισε στο MotoGP και μάλλον αυτός φύσηξε νέα πνοή στο σπορ.![]()
![]()
--ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΞ--
Επεφτε πολυ ο ατιμος.....αλλα για μενα ηταν the BESTΑρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Ωραία φωτό, αλλά είναι πριν από πτώση.![]()
![]()
![]()
![]()
--ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΞ--
δεν κατάφερα να τα διαβάσω όλα αλλα είδα όλες τις φωτογραφίες!![]()
Είναι και οι 2 μεγάλοι αναβάτες! πάντα εμφανιζόταν ένα φενόμενο τη ώρα που κάποιο άλλο έπρεπε να φύγει!
ετσι θα γίνει και με το Ρόσσι γιατί απλά η ιστορία επαναλαμβάνετε!![]()
Δεν υπήρχε στις φώτο η κορυφαία κατ εμέ του Ντούχαν η οποία είναι η παρακάτω!
![]()
Τουτέστιν πάει να πει οτι η σημερινή νεολαία μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα καρμπιρατέρ!
Όταν ο Doohan το 1999 αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, πολλοί δήλωναν ότι ο μεγαλύτερος αναβάτης στην ιστορία των grand-prix μοτοσικλέτας κρεμάει το κράνος του.
Επειδή παρακολουθώ τα grand-prix περίπου δύο δεκαετίες με πάθος και όχι επιφανειακά για το ποιος βγήκε πρώτος και ποιος πέρασε ποιόν, ακούγοντας και διαβάζοντας, ακόμη και σήμερα το παραπάνω σχόλιο θέλω να σας παραθέσω κάποια στοιχεία για το ότι εγώ υποστηρίζω ότι ο Doohan ήταν απλώς ένας γρήγορος αναβάτης και δεν έχει καμία σχέση με αναβάτες όπως ο Rossi, Schanz, Lawson, Rainey,Gardner, Sheene, Roberts(πατήρ) κ.α.
Όταν ο Doohan μπήκε στα 500 τη δεκαετία του ’80 υπήρχαν στη κατηγορία από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία των αγώνων, που όμως όλοι ήταν κοντά στη δύση της καριέρας τους. Ο αυστραλός χωρίς να έχει κανένα τίτλο σε μικρότερες κατηγορίες του παγκοσμίου αλλά όντως ένα ταλέντο, επιλέχθηκε από την Honda να είναι τα επόμενα χρόνια ο βασικός εργοστασιακός οδηγός της, γνωρίζοντας ότι μεταξύ της μεγάλης γενιάς που φεύγει και της νέας που δεν έδειχνε και τίποτα ιδιαίτερο υπάρχει ένα κενό που θα κάνει ένα οποιοδήποτε γρήγορο αναβάτη με μια κορυφαία
μοτοσικλέτα, μόνιμο πρωταθλητή για λίγα χρόνια τουλάχιστον, δεδομένου ότι και οι μοτοσικλέτες της υπερείχαν καθολικά του ανταγωνισμού (μοτέρ bing-bang,ψεκασμός, αντισπίν(ναι είχαν από τότε) και άλλα που δεν είναι της παρούσης). Το πλεονέκτημα αυτό φαινόταν καθαρά σε κάθε αγώνα όταν οι άλλες εταιρείες προσπαθούσαν να κάνουν έστω οδηγήσιμα τα κτήνη τους (γι αυτό και οι πολλοί τραυματισμοί και αναπηρίες) ενώ τα Honda παίζανε μεταξύ τους. Θέλω να σας πω επίσης ότι η Honda και κάθε άλλη ιαπωνική εταιρία δεν έδινε εργοστασιακά μηχανάκια σε μια ντουζίνα ομάδες όπως σήμερα και έτσι δεν υπήρχε εσωτερικός ανταγωνισμός. Ο Doohan τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στα 500 κάθε φορά που προσπαθούσε να μπει στη μάχη του πρωταθλήματος που παιζόταν μεταξύ της Honda και της Yamaha με την δεύτερη να κοντράρει την πρώτη κυρίως λόγο αναβατών θεών και λιγότερο λόγο μοτοσικλέτας κατέληγε στα χειρουργεία με αποτέλεσμα να έχει μείνει σχεδόν ανάπηρος μη έχοντας συμπληρώσει τα 28 του χρόνια. Η τεράστια θέληση του και η στήριξη της Honda τον έκαναν να συνεχίσει και έτσι περνώντας τα χρόνια και εγκαταλείποντας τους αγώνες οι θεοί, έμεινε μόνος του με την καλύτερη μοτοσικλέτα που μετά από τόσα χρόνια ήταν πλέον κατασκευασμένη ακριβώς σύμφωνα με το σωματότυπο του και τα οδηγηκά του κριτήρια και κυρίως με το πείσμα της big-H να τον κάνει πρωταθλητή. Στα πρώτα πρωταθλήματα του της δεκαετίας του ΄90 είχε αντιπάλους κάτι αστείους τύπους που σήμερα δεν θα έτρεχαν ούτε στα superbikes, o Crafar με Yamaha, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος αντίπαλος του να είναι πάντα ο team-mate του, που ποτέ δεν ήταν τίποτε σπουδαίο μέχρι να πάει στην ομάδα ο crivigie που του έκανε την ζωή δύσκολη μέχρι και που τον καθάριζε σε ορισμένες πίστες και αν δεν ήταν η Honda που ήθελε το δημιούργημα της να κάνει ρεκόρ νικών και πρωταθλημάτων, με αποτέλεσμα να τον προσέχει λίγο παραπάνω, και το κόμπλεξ κατωτερότητας του ισπανού, δεν θα είχε τώρα 5 τίτλους ο αυστραλός. Ο Crivige δεν ήταν κορυφαίος αναβάτης απλώς ήταν γρήγορος και πεισματάρης και αυτό φάνηκε τα επόμενα χρόνια όταν με πραγματικά μεγάλους αντιπάλους δεν έμπαινε καν στην πρώτη πεντάδα σε μια ηλικία που ο Doohan έπαιρνε τον έναν τίτλο μετά τον άλλον και έτσι εγκατέλειψε με τον ένα τίτλο του.
Ο Doohan όταν χρειάστηκε να τα βάλει με ένα μεγάλο ταλέντο τον Biaggi που όμως στην πρώτη χρονιά του δεν είχε καθόλου πήρα από 500 και μια κατώτερη
μοτοσικλέτα,ο αυστραλός χρειάστηκε να παλέψει μέχρι τον τελευταίο αγώνα για να πάρει το πρωτάθλημα από τον πιτσιρικά που τον ζόρισε άσχημα. Την επόμενη χρονιά ήρθε και ο μικρός Roberts που με την στρωτή και αλάθανστη οδήγηση του ήταν πραγματικά άπιαστος με αποτέλεσμα από την πίεση που είχε ο doohan να είναι ανταγωνιστικός να τσακιστεί άλλη μια φορά που πλέον σε σχέση με την ηλικία του ήταν το τέλος.
Μέχρι να εγκαταλείψει ο Doohan την ενεργό δράση σε πολλές πίστες του παγκοσμίου, τα ρεκόρ ταχύτερων γύρων δεν τα είχε ο αυστραλός αλλά σε πολλές από αυτές έμεναν για πολλά χρόνια τα ίδια από τους παλιούς θεούς όπως πχ. το ρεκόρ του Chanz στο Assen που κράτησε 7 χρόνια και όποτε ρωτούσαν τον Doohan οι δημοσιογράφοι γιατί είναι στάσιμοι οι χρόνοι τόσα χρόνια, αυτός ενοχλημένος απαντούσε ότι η τεχνολογία ήταν στάσιμη και οι μοτοσικλέτες πλέον δεν βελτιώνονται, κάτι τελείως λάθος γιατί τα επόμενα 2 χρόνια με τους Rossi, Biaggi καταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ πιστών με διαφορές μεγαλύτερες του ενός δευτερολέπτου που είναι τεράστιες. Θα μου πείτε καλά όλοι οι αναβάτες της εποχής των 5 παγκόσμιων τίτλων ήταν κουλοί ? Όχι βέβαια καθώς υπήρχαν 1-2 ισάξιοι με τον Doohan αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν, όπως ο μεγάλος Cozincki που πάνω στην κορύφωση της καριέρας του υπέγραψε ένα καταστροφικό συμβόλαιο με την παραπαίουσα Cagiva μένοντας εκτός ανταγωνισμού, καταφέρνοντας ωστόσο να της χαρίσει μία νίκη και μερικά βάθρα. Ο Doohan ? ήρωας που παρά την σωματική του κατάσταση δεν τα παράτησε, αλλά και πολύ τυχερός γιατί βρέθηκε αναβάτης της καλύτερης με διαφορά μοτοσικλέτας στην πιο υποβαθμισμένη εποχή των grand-prix μεταξύ των δύο χρυσών εποχών, μίας των 80ς των Rainey,Lasson,Chanz,Gardner, και της νέας που άρχισε με τα θηρία των 1000cc και τους Rossi, Biaggi, Edwards, Gibernau κ.α. να οργιάζουν. Άλλωστε δεν τόλμησε να κάνει ποτέ αυτό που έκανε ο Rossi και να κλείσει τα στόματα όλων για την αξία του.
Οι τίτλοι δεν κάνουν τους θρύλους αλλά το ταλέντο τους και η αναγνώριση του κόσμου, βλέπε και τους μη «παγκόσμιους» Mamola, Cozincky, Biaggi και το κορυφαίο των κορυφαίων ταλέντο μαζί με τον Rossi των τελευταίων 25 ετών, τον Cevin Chanz που είχε την ατυχία να οδηγεί για την Suzuki.
*Θα μου πείτε προς τι όλη αυτή η ανούσια ανάλυση ; Εδώ ο κόσμος καίγεται. Aπλώς βαρέθηκα να ασχολούμαι με τα «σοβαρά» της ζωής και την μιζέρια των καθημερινών σκέψεων μου για δουλεία, οικογένεια, κατανάλωση, και ήθελα να βυθιστώ στον κόσμο που με φτιάχνει εκεί που το λογικό και το ορθό είναι για τις κότες και το θάρρος ο τσαμπουκάς και τα μεγάλα bolls βρίσκουν το ακριβές νόημα τους.
συμφωνω απολυτα μαζι σου,αλλα ετοιμασου για πεσιμο.αν ηταν μεγαλος αναβατης θα εκανε το αλμα rossi(honda-yamaha) για να το αποδειξει.επισης επειδη ειπες για τον cevin,μην ξεχναμε οτι ειχε δηλωσει οτι σταματαω γιατι δεν διασκεδαζω(οι εναλαγες του με τον rainey κυριολεκτικα τον εφτιαχναν),σιγα μην ελεγε ο doohan τετοιο πραγμα,αυτος ηταν ρομποτακι.
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Ο Ντούχαν δεν ήταν απλά ένας γρήγορος, ήταν ένας άνθρωπος με σιδερένια θέληση , δεδομένου ότι στο τέλος είχε γίνει ρόμποκοπ και το πίσω φρένο το πάταγε με λεβγιεδάκι.
Διαφωνώ με την ιστορία ποιος ήταν ο πιο μεγάλος.
Οι εποχές αλλάζουν. Το παιχνίδι αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς.
Δοκίμασε να δεις ένα έργο που σου άρεσε παλιά και θα καταλάβεις τι θέλω να πω.
Επείσης ποτέ δεν θα μάθουμε αν οι αντίπαλοι ήταν όντως λίγοι ή αυτούς τους εκμηδένισε.
Έχει νόημα να λέμε εμένα μου άρεσε πιο πολύ ο…
σαν την μπάλα (που όλοι εξορκίζουν αλλά και οι μηχανές λαϊκό άθλημα ήταν πάντα)
Αντικειμενικά μιλώντας και με νούμερα στο παγκόσμια κατάταξη του ΠΠ μοτοσικλετών δεν είναι στους 3 πρώτους.
Αλλά κι ο Σβαντς ή ο Σιμοντσέλι εκεί μέσα δεν υπάρχουν.
Δεν είναι όλα νούμερα.