Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 68 από 68

Θέμα: Μονοκύλινδρο και ταξίδια

Re: Μονοκύλινδρο και ταξίδια

Αρχικά δημιουργήθηκε από S705
    Γεια σας παιδία.
    Είμαι κάτοχος μια aprilia stada. Κάνω αρκετά ταξιδάκια και έχω ακούσει την έξεις άποψη

‘άμα πας συνέχεια με 150 στην εθνική , θα την γ@μησεις ‘

κατά πόσο ισχύει αυτό?
    Τα 150 έρχονται με 5 και 5500rpm . κόφτη έχει στις 7200.
    Κοινός έχω πρόβλημα άμα στην διαδρομή Αθηνά –Κόρινθο ταξιδεύω με αυτά τα χιλιόμετρα?
    Π.Χ το σκ πήγα Αγρίνιο. μέχρι την Κόρινθο είχα σχεδόν πάντα 155 χλμ
    Μέχρι Ρίο 140
    Και μετά μέχρι 120 λόγο κινήσεις .
    Περιμένω τις απόψεις σας.
    Το μονοκύλινδρο στο ταξίδι δεν παθαίνει τίποτα. Μπορείς να το πηγαίνεις με όσα θέλεις, τα μηχανήματα υπάρχουν για να καταπονούνται.

Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα μονοκύλινδρα έχουν περισσότερες φθορές ( δημιουργία οβάλ) πράγμα που σημαίνει ότι αν κάνεις ταξίδια με μονοκύλινδρο θα χρειαστείς ελατήρια κ κυλινδρο(πίστονο) γρηγορότερα από ότι θα τα χρειαστεί με ένα 2 ή 4κύλινδρο. Με αυτή την έννοια τα ταξίδια καταπονούν τα μονοκύλινδρα.

Αν πηγαίνεις με στροφές στο 70% του κόκκινου περιορίζεις τις φθορές του κινητήρα.

kai na apofeygetai to stathero gkazi....

anoigokleisimo kathe toso ...

opote einai protimwtero to eparxiako diktyo me tis strofes ... tairiazei kai perissoetro sthn filosofia toy enos kylindrou

Μέλος με μέλι Το avatar του/της marulis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    kai na apofeygetai to stathero gkazi....

anoigokleisimo kathe toso ...

opote einai protimwtero to eparxiako diktyo me tis strofes ... tairiazei kai perissoetro sthn filosofia toy enos kylindrou
    yes
    θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
    ...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
    Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
    πω-πω μια κανονια!!!!

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Μου το γυρίσατε λίγο στην θεωρία αλλά δεν πειράζει.
    Από τις σπουδές μου γνωρίζω ότι σημασία έχει η ταχύτητα του εμβόλου m/s.
    Που λόγο διαστάσεων (διάμετρος x διαδρομή) σε ένα μονοκυλινδρο σε σχέση με ένα πολυκυλιδρο , στις ίδιες rpm είναι πιο μεγάλο. Αν δεν κάνω κανένα τραγικό λάθος , γιατί δεν θυμάμαι τον τύπο που την υπολογίζεις αλλά ούτε με βοηθάνε και οι μπύρες που έχω τσούξει.

Τεσπα. Απλά ήθελα να μάθω αν όντως η θεωρία έχει εφαρμογή. Αν δηλαδή αυτή η μεγαλύτερη ταχύτητα εμβόλου έχει όντως μεγαλύτερες φθορές ή απλά είναι αμελητέες.
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

καλες βολτες!!! Το avatar του/της SUPERMARIO

Re: Μονοκύλινδρο και ταξίδια

Γεια σας παιδία.
    Είμαι κάτοχος μια aprilia stada. Κάνω αρκετά ταξιδάκια και έχω ακούσει την έξεις άποψη

‘άμα πας συνέχεια με 150 στην εθνική , θα την γ@μησεις ‘

κατά πόσο ισχύει αυτό?
    Τα 150 έρχονται με 5 και 5500rpm . κόφτη έχει στις 7200.
    Κοινός έχω πρόβλημα άμα στην διαδρομή Αθηνά –Κόρινθο ταξιδεύω με αυτά τα χιλιόμετρα?
    Π.Χ το σκ πήγα Αγρίνιο. μέχρι την Κόρινθο είχα σχεδόν πάντα 155 χλμ
    Μέχρι Ρίο 140
    Και μετά μέχρι 120 λόγο κινήσεις .
    Περιμένω τις απόψεις σας.

πριν 7 μερες πηγα & γυρισα απο λευκαδα φορτωμενος μεχρι τα "μπουνια" δικαβαλος με 120-150 παντα με ανεμοθωρακα και η μηχανη δεν εκανε "κιχ".
    (εχουμε τον ιδιο κινητηρα χτ660χ).
    απλα να φουλαρεις με βενζινη 100αρα.(αν δεν το κανεις).θα δεις μεγαλη διαφορα στην καταναλωση.
    εχω 45.000 χλμ στο μοτερ, εχω γυρισει σχεδον ολη την ελλαδα και το μοναδικο προβλημα που εβγαλε η μηχανη ηταν μια βιδα που εχασα στον δρομο απο τα χερουλια του συνεπιβατη

καλα χλμ

Υ.Γ αφου εβγαλα βολτα μαζι με τον "καπετανιο" και δεν επαθε τιποτα το μοτερ μου δεν φοβαμαι πια για τιποτα :rotflmao: :rotflmao:
    για να πας μπροστα πρεπει να πας πισω και να παρεις φορα.

πωλειται power commander (XT660) 200€

Μου το γυρίσατε λίγο στην θεωρία αλλά δεν πειράζει.
    Από τις σπουδές μου γνωρίζω ότι σημασία έχει η ταχύτητα του εμβόλου m/s.
    Που λόγο διαστάσεων (διάμετρος x διαδρομή) σε ένα μονοκυλινδρο σε σχέση με ένα πολυκυλιδρο , στις ίδιες rpm είναι πιο μεγάλο. Αν δεν κάνω κανένα τραγικό λάθος , γιατί δεν θυμάμαι τον τύπο που την υπολογίζεις αλλά ούτε με βοηθάνε και οι μπύρες που έχω τσούξει.

Τεσπα. Απλά ήθελα να μάθω αν όντως η θεωρία έχει εφαρμογή. Αν δηλαδή αυτή η μεγαλύτερη ταχύτητα εμβόλου έχει όντως μεγαλύτερες φθορές ή απλά είναι αμελητέες.
    Δεν χρειάζεται να υπολογίσεις τίποτα, το έχει κάνει για σένα ο κατασκευαστής. Για λόγους περιορισμού της γραμμικής ταχύτητας υπάρχει το κόκκινο στο στροφόμετρο σου. Πήγαινε μέχρι 70 % και θα είσαι ΟΚ.

Η διάμετρος δεν έχει σχέση με την γραμμική ταχύτητα, επηρεάζει όμως την πίεση και τις φθορές.

Νέο μέλος
    Ένα ΚΤΜ adventure 640 σε ευρωπαικούς δρόμους θα έχει πρόβλημα σε σχέση με κάποιο άλλο μονοκύλινδρο? Επειδή είχα διαβάσει ότι πρέπει να πηγαίνει 110-120 ενώ τα υπόλοιπα μονοκύλινδρα (650gs,xt660,pegaso κλπ) λένε ότι πηγαίνουν με μια ταχύτητα 140 άνετα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από raistlin
    Ένα ΚΤΜ adventure 640 σε ευρωπαικούς δρόμους θα έχει πρόβλημα σε σχέση με κάποιο άλλο μονοκύλινδρο? Επειδή είχα διαβάσει ότι πρέπει να πηγαίνει 110-120 ενώ τα υπόλοιπα μονοκύλινδρα (650gs,xt660,pegaso κλπ) λένε ότι πηγαίνουν με μια ταχύτητα 140 άνετα...
    Δεν ξέρω αν θα έχει αυτό πρόβλημα, εσύ όμως σίγουρα. Δεν είναι και το μηχανάκι για πολύωρα ταξίδια.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ