Το τι μπορεί να κάνει μια SS καλά θα ήταν να τα αναθεωρήσεις λίγο εφόσον δεν έχεις καβαλήσει μία σε "κανονικές" συνθήκες....Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Τα περί προφόρτισης δεν τα ήξερα, θα κοιτάξω αν υπάρχει άλλος τρόπος χαμηλώματος της σέλας.
Τα περί μεγάλων κυβικών σε σχέση με τα 400 που καβαλάω τώρα, δεν τα πιστεύω πλέον, γιατί πολύ απλά δοκίμασα την Daytona 650 με τα υπερδιπλάσια άλογα και εκεί που περίμενα να με ενθουσιάσει με την δύναμή της και την πήγαινα στην αρχή σαν φλώρος μην τυχόν "σηκωθεί", τελικά μου φάνηκε πολύ ήπια και στρωτή μέχρι τις 8000 στροφές, σε βαθμό που να αναρωτιέμαι πού πήγαν τόσα αλόγατα, άρα μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα να ελέγξω τα μεγαλύτερα κυβικά. Σημειώνω πως κάποιος μηχανικός μου είχε πει πως αν ανέβω σε CBR600 και φτάσω τις 5500-6000, θα λέω "τι γίνεται εδώ πέρα!!!" έκπληκτος από τη δύναμη της μηχανής, ε, αυτό δεν έγινε με την Daytona, σε καμία περίπτωση.
Το ότι θέλω SS είναι βέβαιο, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να πάρω παπί για την πόλη, οπότε πρέπει το μηχανάκι να είναι στοιχειωδώς all-round. Μάλιστα σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να μην πουλήσω την SF και να την κρατήσω για την πόλη, παίρνοντας μια SS των 5000Ε.
Το καρναβάλι δεν καταλαβαίνω πού το βλέπεις, μάλλον τίθεται θέμα ορθότητας των τροποποιήσεων με τη fireblade, αλλά δεν θα κινηθώ χωρίς περισσότερη κουβέντα με γνώστες, ούτε θα κάνω τροποποιήσεις του κεφαλιού μου, ο μηχανικός μου είναι ιδιαίτερα έμπειρος και έμπιστος και αν δεν πει το ΟΚ δεν θα κάνω τίποτε.
Ευχαριστώ τον DimST για την αναλυτική απάντηση. Έχω και γω ακούσει για τα Moto bar risers, μάλλον αυτά εννοείς και σύ.
Το να καβαλήσεις μία SS 600 σε τεστ ride και μάλιστα στο συγκεκριμένο που αναφέρεσαι είναι μαγική εικόνα χωρίς εικόνα...
Σε καμμία περίπτωση δεν μπορείς να φανταστείς πως θα συμπεριφερθεί μια SS 600 στις 9.550-14.000 στροφές, την συμπεριφορά της στις στροφές, στο πίσω ή μπροστά άγριο φρενάρισμα..... και μια και μιλάς για 750 και 900 ακόμα χειρότερα...
Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να σε αποθαρρύνω από το να πάρεις SS.. απλά βλέπω ότι δεν θες να διαθέσεις και πολλά λεφτά.... μια απαλή πτώση με SS όμως να την υπολογίζεις στα 1,5 με 2 χιλιάρικα σε πλαστικά και άλλα μπιχλιμπίδια που έχουν επάνω...
Σκέψου και πράξε..