Πριν λίγο καιρό το xtακι μου με άφησε με την αλυσίδα στο χέρι.... ή μάλλον τυλιγμένη στη γραναζιέρα ... και δεν έβγαινε με τίποτα.
Ρώτησα σε εξουσιοδοτημένα yamaha συνεργεία και μου είπαν ότι έχει τύχει σε αρκετά xt και με λιγότερα χλμ από το δικό μου να κοπεί η εργοστασιακή αλυσίδα .Το περίεργο είναι ότι η αλυσίδα ήταν συντηρημένη όσο το δυνατό καλύτερα με valvoline σπρει και σωστά σφιγμένη στα 2μησι χρόνια που είχα το xt και με service σε εξουσιοδότημένα.
Στα 16.000 χλμ κόπηκε τελικά!!!Αφού δεν σαβουρώθηκα μιας και ήμουν 2κάβαλος εν κινήσει με 50-60 χλμ αισθάνομαι πολύ τυχερός.
Προχθές όμως μίλαγα με το συμForumίτη Kaps και μου είπε ότι έπαθε ακριβώς την ίδια ζημιά .
Τον ρώτησα αν συντηρούσε σωστά την αλυσίδα και μήπως την έιχε παραμελήσει.Αντιθέτως τη συντηρούσε και χρησιμοποιούσε valvoline σπρέι αυτό που προτείνει και η ίδια η Yamaha.
Μετά απο αυτό θεωρώ ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός και να κόβονται οι αλυσίδες έτσι εύκολα και με σωστή συντήρηση.
Στη τελική ας ενημερώσουν τα συνεργεία να ενημερώνουν τους κατόχους xt να αλλάζουν προληπτικά την αλυσίδα από κάποιο αριθμό χλμ και μετά ,εφόσον δεν σε καλύπτει και η εγγύηση για τέτοιου είδους φθορές.
Δεν μπορεί σε άλλα μηχανάκια τα αλυσιδογράναζα να βγάζουν πολλά παραπάνω χλμ και στο συγκεκριμένο να κόβεται στα 15 με 16.000χλμ.
Mήπως έτυχε και σε κανένα άλλο εδώ?Πως το αντιμετώπισε?
![]()