προσωπικά θα αποστασιοποιηθώ απο το να μπώ στην διαδικασία χαρακτηρισμού μιας ΠΑΕ (Ανώνυμος εταιρία πλέον) ώς "ιδέα" παρόλο που οι ρίζες μου είναι απο την Μ.Ασία και έχω ακούσει και έχω δεί πολλά.
Όπως τον πατέρα μου και γνωστούς μου να φτιάχνουν τον χλοοτάπητα της Ν.Φιλαδέλφεια,τότε μόνοι τους. Χωρίς οικονομικές επενδύσεις και κρατικές επιχορηγήσεις όπως τώρα.
Όμως δεν μπορώ και απο την άλλη , να μην δώ τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο Ελληνικό πρωτάθλημα! Σε μια χώρα που ο ΠΑΟ (αποδεκτό απο όλους νομίζω) έβγαινε σε CH.L. και UEFA και μάζευε πόντους ώς δεύτερος (!!!) στην Ευρώπη και ο ΟΣΦΠ έπαιρνε απλά μαύρη σακκούλα σκουπιδιών να πετάει τα τεμμάχια μέσα!
Ομάδα που έβγαινε πρώτη στο πρωτάθλημα εδώ, τα πρώτα χρόνια , χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα που στις σημερινές εποχές και άλλες χώρες θα είχαμε νέο "Calciopoli".
Σαφώς και σήμερα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα (εδώ και 2-3 χρόνια θα έλεγα) μιας και ακόμα και ο Κοκκαλης κατανόησε πως με "τρυκ" που του δίνουν εδώ κούπες, έξω μόνο κλύσματα προσφέρουν.
Ξέρω οτι πολλοί κόκκινοι θα αντιδράσουν εδώ και θα αρχίσουν τα "πάντα δεύτεροι-τρίτοι θα είστε" .... πάντα "κομπλεξικοί" κτλ... βλέπεις όταν έρχεσαι κατάματα με την αλήθεια , πάντα πονάει.
Και ναι... αν θέλετε, η νοοτροπία του χαμένου έχει περάσει στις δύο υπόλοιπες υποψήφιες για τίτλο. Με την βοήθεια πολλών παραγόντων που βοηθούσαν όποτε αυτό αμφισβητούνταν.
Και ναι... οι ομάδες του ΠΟΚ είναι εκείνες που έχουν κατακρεουργήσει στο παρελθόν μικρότερους συνολικά.
Αλλά μόνο μια είναι εκείνη που έχει πάρει σε μια σαιζόν τόσα πέναλτυ όσα goal συμπλήρωσαν οι δύο υπόλοιπες.
Μόνο μια συνέδεσε το όνομα της με ατασθαλίες περί διαιτησίας , που υποδύκνειαν όλα τα ΜΜΕ ακόμα και όταν ο Κόκκαλης μεσουρανούσε.
Μόνο μια συνέδεσε το όνομα της με τον κ.Μητρόπουλο που τύγχανε να γίνει και πρόεδρος της ΕΠΟ!!!
Μόνο μια ήταν εκείνη που βγαίνοντας επι 8 συναπτά έτη στο CH.L κατάφερε μια φορά να περάσει στους 8 και μετά απλά να αποκλείεται με συνοπτικές διαδικασίες απο Ευρώπη ,μέχρι και τον Δεκέμβρη για να φεύγει "μαζί με τα αποδημητικά πουλιά"! Εξαίρεση ίσως εκείνη η τρομερή ισοβαθμία με τους 10 βαθμούς στους προπέρσινους ομίλους (νομίζω)που όντως ήταν ατυχής συγκυρία.
Είναι όντως η ισχυρότερη ομάδα της Ελλάδος,.... αλλά οχι στο παιχνίδι εντός γηπέδου... στο εκτός κυρίως!
Εκεί που ακόμα και παιδιά απο εδώ μέσα σε παλαιότερη συζήτηση, (νομίζω ήταν ο Trooper ... αν κάνω λάθος συγνώμη.. δεν θυμάμαι καλά ποιός ακριβώς)..είχαν πεί οτι είχαν αποκτήσει την νοοτροπία του "τώρα που είμαι ισχυρός θα σας πηδήξω όπως εσείς εμάς"!!! ΄Δηλαδή δεν κοιτάμε να βελτιωθούμε αλλά να πατήσουμε εκείνους που μας πάτησαν με τον ίδιο τρόπο (βλ. ΠΑΟ-Καπετάνιος)!!! Οχι να γίνουμε καλύτεροι σε ποιότητα παιχνιδιού... αλλά να νικάμε ακόμα και με "άνομα μέσα"! Όταν λοιπόν τα ακούμε ή τα διαβάζουμε απο απλούς ανθρώπους εδώ , αλλού κτλ... τι περιμένει κάποιος να κατανοήσει παραπάνω;
Το μόνο για μένα που έχει αλλάξει ή τουλάχιστον δείχνει να αλλάζει είναι η "γιούχα" (επιτέλους!) που έπεσε απο τους ίδιους προς τον Κόκκαλη κυρίως, αφού απο το πολύ "πιπίλισμα" απο φιέστες και απο το πολύ "πήδημα" έξω , συνήρθαν κάπως και περιμένουν κάτι καλό φέτος. Θα το δούμε ελπίζω ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.. και οχι έξω απο αυτό.
Αν και για να είμαι ειλικρινής , βλέποντας το επίπεδο της Ελληνικής διαιτησίας φέτος ακόμα και σε τουρνουά, όπου απο το κέντρο του γηπέδου δίνουν offside στην αντίπαλη περιοχή... θα έχουμε πολλά παρατράγουδα ακόμα.!!!
Δεν ξέρω πραγματικά τι θα γίνει πλέον στην Superleague (τρομάρα μας!!!) αλλά ίσως να είμαστε καλύτερα ... ελπίζω... δηλαδή!
Gandalf