Έχω διαβάσει κατά καιρούς στην παρέα μας ότι καλό είναι να αλλάζουμε τα λαδάκια στις κούκλες μας κάθε 3-4000 χλμ. Όταν πήρα το τερατάκι ο μάστορας μου είπε αλλαγή κάθε 5000 (κανονικά όπως αναφέρει και η μαμά ducati) αφού όπως μου είπε δεν έχει ανάγκη νωρίτερα. Αυτή τη στιγμή έχω κάνει 3000 χλμ από την τελευταία αλλαγή λαδιών το θέμα όμως είναι ότι τα τελευταία περίπου 200 χλμ όποτε αλλάζω ταχύτητα ακούω πολύ έντονα το κιβώτιο σε σημείο που φοβάμαι μην ανοίξει ο κινητήρας και σκορπίσουν τα γρανάζια στην άσφαλτο!!!(όχι μόνο εγώ-το διαπίστωσε και φίλος που το πήρε βόλτα) και θέλει και πιο "αποφασιστικό" πόδι γιατί είναι σύνηθες να χάνω την αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα άμα δεν του την "καρφώσω"!
HELP!
Για να σας προλάβω το μοτερ έχει λάδια
(εντός ορίων) και ο μάστορας μου είπε πως ίσως να έχει κόψει λίγο το λάδι. Μετά από 3000χλμ όμως???
![]()
Δε λέω, το ζορίζω λίγο (μόνο όταν είναι ζεστό το μοτερ) αλλά όχι κι έτσι!
Μ'άυτά και μ'αυτά έστειλα ένα φίλο να μου πάρει 15W-50 ημισυνθετικό λαδάκι Shell advance προκειμένου να αλλάξω απλά το λάδι -όχι φίλτρο- πιστεύοντας να μειωθεί το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο αλλά επειδή δεν είχε μου πήρε full συνθετικό 15W-50 ultra (το οποίο απ'ότι γράφει προορίζεται ειδικά για μοτοσυκλέτες) και κάνει και 14e το λίτρο!
Για να μην σας κουράζω άλλο λοιπόν οι εύλογες απορίες μου είναι οι εξής:
1) Γιατί αλλαγές τόσο συχνά παρ'ότι η duc λέει κάθε 5000? Έχει μήπως να κάνει και με τον τίτλο?
2) Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά με αλλαγή λαδιού κάθε 5000 χλμ?
Σημείωση-το έχω λίγο καιρό το τερατάκι και δεν έχω προλάβει να αλλάξω δεύτερη φορά λάδια για να δω τη συμπεριφορά του σε αυτό τον κύκλο-η πρώτη ήταν με το που την αγόρασα (μεταχειρισμένο αλλά προσεγμένο).
3) Να βάλω το λαδάκι που μου πήρε ο φίλος? Σε 2000χλμ πάω για μεγάλο service
αλλά πέρα από αυτό με απασχολεί αν κάνει να του βάλω φουλ συνθετικό... Τι λετε?
΄Εχω το monster 620ie μοντέλο 04...