Σάλτσμπουργκ, Μόναχο και Βέρνη.
(Έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας....)
Σάλτσμπουργκ, Μόναχο και Βέρνη.
(Έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας....)
....and you run, and you run
to catch up with the sun....
Ξεκινάω να γράψω αυτό το ταξιδιωτικό κατόπιν προτροπής του Κώστα και της Λίνας. Για να είμαι ειλικρινής αγνοούσα την ύπαρξη του moto.gr μέχρι πριν γνωρίσω τα παιδιά στο πλοίο από τη Βενετία. Έτσι αν σε κάποιον θα πρέπει να το αφιερώσω αυτό το ταξιδιωτικό, αυτοί είναι ο Κώστας και η Λίνα.
Το ταξίδι αυτό ήταν το πρώτο που έκανα εκτός Ελλάδος με μηχανή και προέκυψε να το κάνω μόνος. Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν Venezia - Innsbruck - Salzburg - Muenchen - Bern - Locarno - Venezia.
4/8/07
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για την Ηγουμενίτσα προκειμένου την επομένη να πάρω το πλοίο για τη Βενετία.
6/8/07
Venezia – Innsbruck
Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Βενετίας γύρω στις 07:50. Στις 08:00 είχα ήδη κατέβει. Πρώτη φορά στη ζωή μου που ήμουν το πρώτο όχημα που κατεβαίνει από καράβι. «Καλό σημάδι», σκέφτηκα.
Αναχωρώ λοιπόν αμέσως για το Innsbruck. Επέλεξα να μη χρησιμοποιήσω την autostrada όσο γίνεται, προκειμένου να πάρω μία μικρή γεύση από τις κωμοπόλεις και τα χωριά της ΒΑ Ιταλίας. Όσο πλησίαζα την Αυστρία όλο και περισσότερο το τοπίο (φυσικό και ανθρωπογενές) γινόταν καλύτερο.
Στο Innsbruck έφτασα γύρω στις 14:00 – έξι ώρες αφ’ ότου ξεκίνησα από τη Βενετία – αντί των τριών με τέσσερις που είχα αρχικά υπολογίσει. Οι λόγοι για αυτό ήταν η περιορισμένη χρήση της autostrada και μερικά δυνατά μποτιλιαρίσματα που πέτυχα πριν και μετά από το Bolzano.
Περίπου μία ώρα αργότερα είχα στήσει τη σκηνή μου στο πολύ συμπαθητικό camping της πόλης, το Kranebitten – στην ομώνυμη περιοχή.
Η θέα από τη σκηνή μου.....
![]()