Προχθές εδώ στον Πόρο,στο νησί που τα πεύκα ακουμπάνε στη θάλασσα....στο νησί που κανένας δεν φοράει κράνος.....στο νησί που οι γονείς βραβεύουν τα 14χρονα βλαστάρια τους με μηχανάκια.....στο νησί που η λέξη εξοπλισμός δεν υφίσταται,δύο παιδιά 21 και 26 χρονών ακούμπησαν για πάντα τα κορμιά τους κάτω από τα κυπαρίσσια,μετά από σύγκρουση τών μηχανών τους.
Αυτός έτρεχε,αυτή δεν πρόσεχε και τα παπάκια που οδηγούσαν συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να κλείσουν δύο σπίτια.![]()
Γυρόφερνα πολύ καιρό στο μυαλό μου να πάω να βρω Δημάρχους,Λυκειάρχες και Γυμνασιάρχες,με σκοπό να γίνει μια προσπάθεια να βάλουμε μια στάλα φιλότιμο στούς ηθικούς αυτουργούς τών ατυχημάτων,που έχουν το θράσσος να αποκαλούνται γονείς.
Σήμερα,γεμάτος θυμό,το έκανα.Θυμό γιατί έμαθα την αντίδραση κάποιου σκατοκέφαλου πατέρα όταν ο 15χρονος γιος του τού είπε"με γράψανε".
Πήγε λοιπόν ο μπουρτζόβλαχος στον διοικητή τής αστυνομίας και τού λέει..."Τον βλέπεις τον χάρτη;Διάλεξε που θές να πάς.Δείξε μου με το χέρι σου ένα σημείο κι έφυγες".Τέλος πάντων.......
Πρόθεσή μου είναι να έρθετε,όσοι νομίζετε πως μπορείτε,καλεσμένοι τού Δήμου και τού συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και να πείτε πέντε πραγματάκια σε όλους εμάς τούς πανηλίθιους γονείς,μήπως και γίνει κανένα θαύμα και αρχίσουμε να παίρνουμε τη ζωή μας και τη ζωή τών παιδιών μας στα σοβαρά.
Νομίζω πως αν δούνε δυο τρείς ομιλητές ντυμένους με φουλ εξοπλισμό,με φωτογραφικό υλικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο,να τονίζουν το αυτονόητο(!)ίσως θα μπορέσει να γίνει κάτι.
Δεν ξέρω ποιοί από σάς θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο,ανεξαρτήτως υποχρεώσεων.Το να μιλάς δηλαδή από το βήμα και μπορέσεις να έχεις την ανάλογη μεταδοτικότητα,είναι ένα ένα χάρισμα,δεν είναι;
Από το λίγο που σάς ξέρω,πιστεύω ότι αυτό το έχουν ο Νostra,ο Captain Haddock,o Tai,o gixxerpap o crs-k και τέλος πάντων πιστεύω πως το έχετε πολλοί.
Λοιπόν,ο δήμος αναλαμβάνει τα οδοιπορικά σας και,αν χρειαστεί και διανυκτέρευση,μού το λέτε και καθαρίζω.
Η ομιλία αυτή θα γίνει κάποιο απόγευμα που θα επιλέξετε εσείς και είναι η πρώτη φάση.Η δεύτερη και πιο δύσκολη θα είναι με τα παιδιά.
Λέω πιο δύσκολη γιατί θα πρέπει να γίνει το πρωί στο σχολείο.Αν βέβαια(και πιθανότατα)κάτι τέτοιο είναι αδύνατον,δεν πειράζει.Ας γίνει με τούς γονείς μόνο.Υπάρχει και ένας πολύ καλός δάσκαλος οδήγησης εδώ που μετά χαράς θα συμμετάσχει.
Το λοιπόν,σκεφτείτε το και πείτε μου.Αν μπορεί να οργανωθεί,σε όχι λιγότερο από 15 μέρες από σήμερα,θα είναι μια πολύ ωραία κίνηση.
Και φυσικά αν έχετε και κάποιες άλλες ιδέες για την όλη φάση,ευπρόσδεκτες.![]()