Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Τακάκια...

Τακάκια...

Προχθές άλλαξα σε ένα DL650 K5 στα 24000 χλμ τα τακάκια στο μπροστινό φρένο. Επέλεξα να βάλω Carbone Lorraine SBK 5 τα οποία είναι η ενδιάμεση πρόταση της εταιρίας και είνα για Supersport χρήση. Κόστος 70€.
    Οι πρώτες εντύπωσεις πορόλο που δεν έχουν πατήσει ακόμα τα τακάκια είναι πολύ καλές. Έχεις πλέον πολύ καλή αίσθηση και προοδευτικότητα. Έχεις την αίσθηση ότι όσο πατάς το εμπρός τόσο φρενάρεις.

Re: Τακάκια...

Αρχικά δημιουργήθηκε από FASTER DRIVER
    Προχθές άλλαξα σε ένα DL650 K5 στα 24000 χλμ τα τακάκια στο μπροστινό φρένο. Επέλεξα να βάλω Carbone Lorraine SBK 5 τα οποία είναι η ενδιάμεση πρόταση της εταιρίας και είνα για Supersport χρήση. Κόστος 70€.
    Οι πρώτες εντύπωσεις πορόλο που δεν έχουν πατήσει ακόμα τα τακάκια είναι πολύ καλές. Έχεις πλέον πολύ καλή αίσθηση και προοδευτικότητα. Έχεις την αίσθηση ότι όσο πατάς το εμπρός τόσο φρενάρεις.

Τα άλλαξες επειδη τελειωσαν η επειδη δεν σου άρεσαν?

Εμένα το μηχανάκι έχει 37,000 και τωρα τα βλεπω να ειναι στα τελευταία τους!

Από που τα πήρες?

Re: Re: Τακάκια...

Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81

Από που τα πήρες?
    Μου 'χει κάνει και εμένα εντύπωση!
    Τα μπροστινά δε τελειώνουν λέμε! Εγώ τα ίδια θα βάλω όταν και αν ποτέ..
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

Παλαιό μέλος
    Η χρήση που τους κάνουμε είναι αυτή που καθορίζει την φθορά. Εθνική, χαλλλαρά χλμ, κλπ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Η χρήση που τους κάνουμε είναι αυτή που καθορίζει την φθορά. Εθνική, χαλλλαρά χλμ, κλπ.

37,000 και τους εχω σκισει τα ματια!

Δεν τελειώνουν λέμε!

Re: Re: Τακάκια...

Από που τα πήρες?

Είχα ακόμα περιθώριο αλλά αποφάσισα να τα αλλαξώ γιατί είχα ακούσει καλά λόγια για τα τακάκια που έβαλα. Είναι αλήθεια ότι τα μπροστινά τακάκια δεν τελείωνουν εύκολα αλλά φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν πατάμε συχνά και πολύ το εμπρός φρένο λόγω της κακής αίσθησης που έχει...
    Τα πίσω τακάκια τα άλλαξα στα 15.000χλμ περίπου γιατί πάταγα πιο πολύ το πίσω και αυτό είναι περιέργο γιατί συνήθως αλλάζεις πρώτα τα εμπρός και μετά τα πίσω αφού ουσιαστικά φρενάρεις με το μπροστά φρένο.

Τα πήρα και τα έβαλα στο RIDER'S SHOP...

Re: Re: Re: Τακάκια...

Είχα ακόμα περιθώριο αλλά αποφάσισα να τα αλλαξώ γιατί είχα ακούσει καλά λόγια για τα τακάκια που έβαλα. Είναι αλήθεια ότι τα μπροστινά τακάκια δεν τελείωνουν εύκολα αλλά φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν πατάμε συχνά και πολύ το εμπρός φρένο λόγω της κακής αίσθησης που έχει...
    Τα πίσω τακάκια τα άλλαξα στα 15.000χλμ περίπου γιατί πάταγα πιο πολύ το πίσω και αυτό είναι περιέργο γιατί συνήθως αλλάζεις πρώτα τα εμπρός και μετά τα πίσω αφού ουσιαστικά φρενάρεις με το μπροστά φρένο.

Τα μπροστά τακάκια ειναι δυο και μοιράζουν την δύναμη του φρεναρίσματος!
    Επίσης λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου του δίσκου το τακάκι το μπροστινό ζορίζετε λιγότερο να σταματήσει τον δίσκο. Το πίσω επειδή ειναι πιο κοντά στον άξονα περιστροφής ζορίζεται περισσότερο για να ακινητοποιήσει τον τροχό.

Το πίσω δεν το πατάω αρκετά φαντάσου το άλλαξα στα 25,000χλμ και είχε κι άλλο απλά το άλλαξα προληπτικά και τα μπροστά με πολύ πίεση είναι τώρα στα 37,000

Re: Re: Re: Re: Τακάκια...

Τα μπροστά τακάκια ειναι δυο και μοιράζουν την δύναμη του φρεναρίσματος!
    Επίσης λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου του δίσκου το τακάκι το μπροστινό ζορίζετε λιγότερο να σταματήσει τον δίσκο. Το πίσω επειδή ειναι πιο κοντά στον άξονα περιστροφής ζορίζεται περισσότερο για να ακινητοποιήσει τον τροχό.

Το πίσω δεν το πατάω αρκετά φαντάσου το άλλαξα στα 25,000χλμ και είχε κι άλλο απλά το άλλαξα προληπτικά και τα μπροστά με πολύ πίεση είναι τώρα στα 37,000
    Έχει μια λογική αυτό που λες αλλά και πάλι το εμπρός φρένο είναι διπλό και με μεγαλύτερους δίσκους όχι για να μην ''τρώει'' τα τακάκια αλλά γιατί να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κύριο έργο του φρεναρίσματος. Μην ξεχνάμε επίσης ότι κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος το βάρος μηχανής και αναβάτη πέφτει κυριώς στα εμπρός φρένα.

Παρόλα αυτά πάντως τα χιλιόμετρα αντικατάστασης που αναφέρεις είναι για μένα τουλάχιστον εντυπωσιακά...

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Τα Carbone Lorraine είναι κορυφή..Ίσως τα καλύτερα τακάκια που υπάρχουν στην αγορά.. (και πιο ακριβά βέβαια απο τα υπόλοιπα)
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Re: Re: Re: Re: Re: Τακάκια...

Έχει μια λογική αυτό που λες αλλά και πάλι το εμπρός φρένο είναι διπλό και με μεγαλύτερους δίσκους όχι για να μην ''τρώει'' τα τακάκια αλλά γιατί να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κύριο έργο του φρεναρίσματος. Μην ξεχνάμε επίσης ότι κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος το βάρος μηχανής και αναβάτη πέφτει κυριώς στα εμπρός φρένα.

Παρόλα αυτά πάντως τα χιλιόμετρα αντικατάστασης που αναφέρεις είναι για μένα τουλάχιστον εντυπωσιακά...

Ενοείτε ρε συ αυτο!!Δεν εχουν βαλει δυο δισκους μπροστα για να μην τελειωνουν τα τακακια αλλά για δυνατότερο φρενάρισμα και μεγαλύτερη απόδοση της θερμότητας που παράγεται προς το περιβάλλον.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την μεγαλύτερη διάρκεια στο κάθε τακάκι.Αυτό ενοούσα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Τα Carbone Lorraine είναι κορυφή..Ίσως τα καλύτερα τακάκια που υπάρχουν στην αγορά.. (και πιο ακριβά βέβαια απο τα υπόλοιπα)

μήπως είναι πολύ σκληρά και φάνε πολύ γρήγορα τους δίσκους?

Re: Re: Re: Τακάκια...

κανα link τηλέφωνο έχουμε?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Τακάκια...

μήπως είναι πολύ σκληρά και φάνε πολύ γρήγορα τους δίσκους? [/B]
    Θεωρούνται γενικά σκληρά τακάκια γιατί έχουν παράπανω μέταλλο στην σύσταση τους και ίσως να τρώνε λίγο παραπάνω τους δίσκους από τα μαλακά τακάκια που κυκλοφορούν. Το αποτέλεσμα που έχουν πάντως στο φρενάρισμα πιστεύω ότι είναι σημαντικότερο από το φάγωμα των δίσκων.
    Θα ήθελα πάντως να μάθω αν κάποιος έχει αλλάξει δισκούς να μας πεις την εμπειρία του και την γνώμη του...

Re: Re: Re: Re: Τακάκια...

κανα link τηλέφωνο έχουμε?
    Το μαγαζί είναι λίγο πριν τον Αλεξόπουλο στην Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι. Το μαγαζί που το σύστησε φίλος που εμπιστεύομαι την γνώμη του και όπως αποδείχτηκε δεν έκανε λάθος.
    Στο μαγαζί αυτό πέρα από αλυσίδα και τακάκια εμπρός έχω αλλάξει τακάκια πίσω, έχω κάνει εξαέρωση στα φρένα και έχω αλλάξει λάστιχα... και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος...
    Γενικά το συγκεκριμένο μαγαζί το εμπιστεύομαι σε ότι έχει να κάνει με τα περιφερειακά της μηχανής μου (αναρτήσεις, λάστιχα, φρένα )...

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Τακάκια...

μήπως είναι πολύ σκληρά και φάνε πολύ γρήγορα τους δίσκους?
    Don't know..Δεν ξέρω πόσο διαφορετική είναι η πάστα τους από τα μαμά..

Η carbonne lorraine ισχυρίζεται πολύ μικρή φθορά των δίσκων (να μου πεις ποιά λέει το αντίθετο.. )

Φίλε FASTER DRIVER πως και προτίμησες αυτά έναντι των A3..;Πόσο τα πήρες..;
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

ήρθε η ώρα να αλλάξω και εγώ τα τακάκια μπροστά!

για να ακούσω γνώμες!

Ferodo ή Carbone Lorraine?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Έχει κανείς υπόψη του τίποτα φοβερά τακάκια
    από afrotwin στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2005, 00:34
  2. Αλλαγη τακακια
    από derd στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2004, 13:33