Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, το Ντεστινέιτορ ( (Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Πηγα να γραψω αλλα με προλαβε ο jskf16: το Destinator ΔΕΝ ειναι Ελληνικο παιδια!
Το Destinator ειναι το προγραμμα πλοηγησης και ειναι φτιαγμενο απο αμερικανικη (νομιζω) εταιρια.
Αυτο που ΕΙΝΑΙ Ελληνικο και ειναι κορυφαιο ειναι οι χαρτες καθεαυτοι για Ελλαδα που φτιαχνονται απο μια εταιρια που λεγεται NGI και η Destinator Technologies εχει συναψει συμβαση μαζι τους.
Το αστειο στην ολη υποθεση ειναι οτι οσο κορυφαιοι ειναι οι χαρτες της NGI, τοσο αθλιο ειναι το Destinator σαν προγραμμα.
Το χρησιμοποιω εδω και χρονια απο την εκδοση 3 κιολας, και εχω δοκιμασει μεχρι και την νεα εκδοση 7. Το προβλημμα στο προγραμμα αυτο ειναι οτι ειναι πολυ βαρυ για τα πιο πολλα pocket pc και γενικα η πλοηγηση και αναδρομολογηση που κανει ειναι τραγικα αργη.
Και πιστεψτε με, το να καθυστερει το προγραμμα να κανει αναδρομολογηση αν χασεις την στροφη που επρεπε να παρεις, ειναι ΠΟΛΥ μεγαλο ζητημα αν εισαι μεσα στους δρομους της Πραγας η της Βενετιας η της Αθηνας κλπ και ψαχνεις να βρεις πως να πας να παρεις το πλοιο σου πχ.
Απο εκει και περα εχει ενα ακομα σοβαρο μειονεκτημα οπως οτι δεν βγαζει δρομολογιο περνοντας απο πολλες χωρες. Μπορει να χρησιμοποιησει μονο ενα χαρτη τη φορα οποτε αν περνας απο πολλες χωρες για να φτασεις στον προορισμο σου, τοτε το να σου δειξει το συνολο διαδρομης/χλμ/εκτιμωμενη ωρα αφιξης κλπ ειναι αδυνατον.
Εγω που πηγα Πολωνια μεσω Ιταλιας, Αυστριας και Τσεχιας με το Destinator δεν θα μπορουσα να δω την συνολικη διαδρομη και βεβαια ουτε να κανει διεθνη πλοηγηση.
Ενας φιλος μου προτεινε πριν καιρο να δοκιμασω ενα νεο προγραμμα πλοηγησης που λεγεται iGO 2006. Το εβαλα σε δοκιμη στο ταξιδι που εκανα φετος στο εξωτερικο και επαθα πλακα. Δεν με ενδιαφερει να το διαφημισω το προγραμμα, απλα ειναι ταχυτατο, τα γραφικα του ειναι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, και το πιο σημαντικο: κανει δρομολογηση μεταξυ χωρων χωρις ο χρηστης να καταλαβαινει ποτε το προγραμμα αλλαζει χαρτες....
Το μονο μειον ειναι οτι για Ελλαδα ο χαρτης ειναι ακομα πολυ ελλειπης κ πολυ κατωτερος απο του Destinator...
Αν θελετε δοκιμαστε το...![]()
) έχει το φοβερό πλεονέκτημα για την Ελλάδα να έχεις τους χάρτες της NGI. Εκτός Ελλάδος όμως είναι σκέτη ταλαιπωρία.
Για Ιταλία που το χρειάζομαι συχνα χρησιμοποιώ το ΤΟΜ ΤΟΜ και νομίζω είναι ανώτερο σε όλα και πολύ γρηγορότερο. Υπάρχει και Ελληνική version αν θέλετε να το δοκιμάσετε.
Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και το iGO που προτείνεις να το δω.