Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 134

Θέμα: Δηλώσεις Μ.Νίμιτς για τον Μ.Αλέξανδρο...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    sniper:

Ρε Gandalf και σόρρυ κιόλας αλλά εχω βαρεθεί να διαβάζω τις σοβαροφανείς αλλά κενές σου απόψεις

αλλά μιας και το έθεσες έτσι... ναι ήταν διαφορετικοί ...

Οι Μακεδόνες, οι Θεσσαλοί, οι Σπαρτιάτες, οι Μιλήσσιοι, οι Αθηναίοι και δεν ξέρω ποιοί άλλοι.

Είχαν ιδιωματισμούς σε τρόπο ζωής, σε σκέψη , σε άποψη κτλ. Αλλά συμμεριζόντουσαν οτι ήταν Ελληνικές φυλές. Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Γιατί όπως σωστά ειπώθηκε πιο πάνω, ήταν άλλες οι οπτικές γωνίες εκείνης της εποχής και δεν υπήρχαν τα δεδομένα που γνωρίζουμε σήμερα.

Όσο για το εμπαθές του σχόλιου σου....πιο πάνω... μην τις διαβάζεις τις απόψεις μου. Δεν νομίζω να υποχρεώσα κανέναν να το κάνει, πόσο μάλλον να τις αποδεχτεί κιόλας. Άλλωστε απόψεις κενού περιεχομένου, απο μόνες τους δεν έχουν να πούν κάτι... έτσι δεν είναι;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zero
    Αν και με κάλυψε ο Gandalf θα σου απαντήσω και στα 3 που με ρώτησες.

1.Δηλαδή μέσα σε όλη αυτη την αχανή αυτοκρατορία αυτό που έχεις να μου πείς είναι η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας? Δηλαδή μιλάμε για μια πόλη χτίσμένη από τους Μακεδόνες, μέρος της αυτοκρατορίας, και με την βιβλιοθήκη που προορίζονταν για την άρχουσα τάξης της αυτοκρατορίας. Η γνώση αυτη που είχε μαζευτεί εκει νομίζεις ότι οφέλισε στο ελάχιστο τους Αιγύπτιους? Η τους επηρέασε κάπου?

2. Αντιπαρέρχομαι την ειρωνια και σου λεω το εξής. Ο πολιτισμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Πολιτισμός είναι οι επιστήμες, η τέχνη, η φιλοσοφία. Όλα αυτά τα υιοθέτησαν στο έπακρον οι Ρωμαίοι και τα εφάρμοσαν στην Αυτοκρατορία τους. Ο δυτικός πολιτισμός όπως τον βλέπουμε σήμερα στιρίχθηκε στις Ελληνικές επιστήμες και τέχνες αλλά η δίαδοσή του έγινε μέσω των Ρωμαίων. Ειτε σου αρέσει είτε όχι.

3. Δεν είπα ότι ήταν οι πιό απολίτιστοι αλλά από τους πιό απολίτιστους. Ναι ο Αριστοτέλης ήταν Μακεδόνας . Μην ξεχνάς όμως ότι στην Προελληνιστική Ελλάδα ακόμα και το πιο μικρο νησί είχε τον σοφό του. Το ότι υπήρξε και ο Αριστοτέλης στην Μακεδονία δεν αποδεικνύει κάτι. Και ο Θαλής ήταν από την Μίλητο. Τι σημάινει αυτό δηλαδή ότι η Μίλητος ήταν οι κοιτίδα του πολιτισμού?
    Παραιτούμαι!

Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας.....

Θα τα έβλεπε με e-mail από την Πέλλα τα "βιβλία" στην Αλεξάνδρεια...

Βαριέμαι και να γράφω πλέον.... σαν να μιλάω μόνος μου στον τοίχο.

Εντάξει έχετε δίκιο.

Μην το κουράζουμε άλλο.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ....

Όσο για το εμπαθές του σχόλιου σου....πιο πάνω...

...
    Καθόλου εμπαθές! Απλά ειλικρινές!

Το ότι δεν συμφωνούμε σε πολλά δεν σημαίνει ότι έχω κάτι μαζί σου (κι άρα δεν είμαι εμπαθής προς εσένα)

ok...;ϊδια ουσία με άλλη περιγραφή... αποδεκτό το οτι δεν συμφωνούμε και το αφήνω εδώ και εγώ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    σε ποιους ακριβώς ανήκε;

Ελεος ρε Κάπταιν. Για άλλη μια φορά κρίνεις ή υιοθετείς απόψεις που δεν συμφωνούν με ’οσα (σίγουρα) γνωρίζεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ταράζουν το περί κοινού αίσθημα.

Με ποια μέτρα και με ποιά ηθική κρίνεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε nimits τις πράξεις του Αλέξανδρου, ή των ρωμαίων ή του Αννίβα;

Με την ηθική του 2007;

ΥΓ. To να μιλάει ο νιμιτς για δημοκρατικά ιδεώδη, σφαγές αμάχων και λοιπές pollitically incorrect πράξεις μόνο για γέλια είναι. Απορώ που δεν κάνεις κριτική στην υποκρισία του, αλλά στάθηκες σε μια μαλακία που πέταξε. (που πολύ πιθανόν να εξυπηρετεί κάτι διαφορετικό απ΄αυτό που συζητάτε)
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Παραιτούμαι!

Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας.....

Θα τα έβλεπε με e-mail από την Πέλλα τα "βιβλία" στην Αλεξάνδρεια...

Βαριέμαι και να γράφω πλέον.... σαν να μιλάω μόνος μου στον τοίχο.

Εντάξει έχετε δίκιο.

Μην το κουράζουμε άλλο.
    Οκ δεν συνενοούμαστε .

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    ΥΓ. To να μιλάει ο νιμιτς για δημοκρατικά ιδεώδη, σφαγές αμάχων και λοιπές pollitically incorrect πράξεις μόνο για γέλια είναι. Απορώ που δεν κάνεις κριτική στην υποκρισία του, αλλά στάθηκες σε μια μαλακία που πέταξε. (που πολύ πιθανόν να εξυπηρετεί κάτι διαφορετικό απ΄αυτό που συζητάτε)
    Το ποιούς υπηρετεί ο Νίμιτς νομίζω το ξέρουμε όλοι, τη δουλειά του κάνει και δε νομίζω οτι χρειάζεται να κρίνουμε το αν αυτός δικαιούται να μιλάει για δημοκρατικά ιδεώδη γιατί αν το δούμε ιστορικά, μόνο οι Ελβετοί δικαιούνται

Επειδή λοιπόν, ο Νίμιτς είναι αυτός που είναι και ΣΙΓΟΥΡΑ λέει οτι λέει για κάποιο σκοπό (και δεν είμαστε αφελεις να πιστεύουμε οτι ειναι μια απλή άποψη - όταν είσαι διπλωμάτης/πολιτικός απλα δεν έχεις άποψη), το θέμα είναι ΠΩΣ εμείς πρέπει να αντιδρούμε σε αυτό.

Με τη λογική του Μακεδονομάχου; Μήπως έτσι παίζουμε το παιχνίδι του καταντώντας γραφικοί;

Αυτός ήταν ο προβληματισμός μου εξ' αρχής και γι' αυτό άνοιξα το θρεντ (και για να χαβαλεδιάσω λίγο )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από zero
    Οκ δεν συνενοούμαστε .
    Φυσικά και δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον που δεν γνωρίζει τα βασικά.

Άκου βιβλιοθήκη στην Αλεξάνδρεια για την Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας....

Ούτε τα βασικά, δυστυχώς...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Φυσικά και δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον που δεν γνωρίζει τα βασικά.

Άκου βιβλιοθήκη στην Αλεξάνδρεια για την Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας....

Ούτε τα βασικά, δυστυχώς...
    Ενώ εσύ που ξέρεις τα βασικά πιστεύεις ότι η Βιβλιοθήκη ήταν ένα πρότζεκτ για την επιμόρφωση των απολίτιστων Αιγύπτιων...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της HateNord
    Ρε δε γαμιούνται όλοι...και οι από δω και οι απο κεί και οι πάνω και οι κάτω.Αμα δε σηκωθώ το πρωί στις 5 να πάω για δουλειά σκατά θα φάει η οικογένειά μου σκατά μηχανάκι θα έχω και σκατά βόλτες θα πηγαίνω.Χεστηκα τι λέει ο Νιμιτς.Χέστηκα για τη Μακεδονία.Χέστηκα και για το Μέγα Αλέξανδρο που πριν κάτι χιλιάδες χρόνια ήταν μάγκας.Σήμερα τι κάνουμε,σήμερα τι είμαστε ????

Παλαιό μέλος
    ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ.............ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ........ΕΝΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.........!!!!!

Μεγαλωμένο άπό τόν Άριστοτέλη.........

Άλλά μόνο έγκληματίες καί ίνδιάνους έχουν γιά ίστορία........!!!!!!

ΟΥ...........ΡΕ...........sorry it's a mistake..............ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

Αρχικά δημιουργήθηκε από HateNord
    Ρε δε γαμιούνται όλοι...και οι από δω και οι απο κεί και οι πάνω και οι κάτω.Αμα δε σηκωθώ το πρωί στις 5 να πάω για δουλειά σκατά θα φάει η οικογένειά μου σκατά μηχανάκι θα έχω και σκατά βόλτες θα πηγαίνω.Χεστηκα τι λέει ο Νιμιτς.Χέστηκα για τη Μακεδονία.Χέστηκα και για το Μέγα Αλέξανδρο που πριν κάτι χιλιάδες χρόνια ήταν μάγκας.Σήμερα τι κάνουμε,σήμερα τι είμαστε ????
    Επειδή χεστήκαμε για όλα δεν είμαστε τίποτα.

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Καπετάνιε είναι απο τις ελάχιστες φορές που δεν συμφωνω μαζί σου.

Κατ αρχάς να πώ οτι δεν έχω διαβάσει τα ποστ οπότε ισως να αναφέρω πραγματα που έχουν ξανα ειπωθεί.

Γνωρίζεις οτι δεν πιστευω σε ανωτερότητες λαων και ανθρώπων ώμος οι συνθήκες που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο βοήθησαν στην ανθιση της φιλοσοφίας.

Φιλοσοφίας που μετά τα μαύρα χρόνια του μεσαίωνα έθεσε τις βάσεις ωστε να αναπτηχθούν οι σημερινές δυτικές κοινωνίες.

Ακομα και σήμερα διδάσκεται ο Πλατωνας - Σωκράτης , ο Αριστοτέλης ,ο Πυθαγόρας , ο Αναξίμανδρος καί πάρα πολλοί άλλοι που αν αρχίσουμε να τους απαριθμούμε δεν μας φτάνει η μέρα.

Ειδικά όμως ο Πλάτωνας- Σωκράτης και Αριστοτέλης έχουν ιδικό βάρος στους ανα τον κόσμο σκεπτόμενους ανθρώπους. Και πηγή έμπνευσης για πολλούς συγχρονους φιλοσόφους.

Πιστεύεις εσυ οτι ο Αλέξανδρος ένας απο τους καλύτερους μαθητές - μελετητές και φίλος του Αριστοτέλη ήταν απλά ένας δολοφόνος?

Δεν νομίζεις οτι κάτι δεν κολλάει στο πάζλ? Δυστυχώς είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί μέσα απο το net.

Υγ 1 Δυστυχώς για την Ελλαδα μετα τον μεσαίωνα ( Βυζάντιο - Τουρκοι) η λέξη διαφωτισμός παρέμεινε αγνωστη στον Ελλαδικό χώρο. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε ο νεοέλληνας.

Υγ 2. Πλατωνας - Σωκράτης αναφέρονται μαζί γιατί έγραψε μόνο ο ένας.

Υγ 3 Σίγουρα κάποιοι θα έχουν κάνει το κλασικότερο λάθος (που κάνουν αυτοί που δεν έχουν μελετήσει ιστορία) να προσπαθούν να έξηγήσουν με την ηθική του σήμερα ιστορικά γεγονότα.

Υγ 4 Ξέρω γιατί το έβαλες αυτό το θρεντ αλλα δεν ανήκω στην κατηγορία που θές να τσιγκλήσεις. Αλλωστε εγώ πιστεύω οτι ο Ελληνας με τον νεοέλληνα είναι 2 εντελώς αντιθετες έννοιες

Περισσοτερα απο κοντά και καλη τύχη με το θρεντ. αν και δεν το νομίζω
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Ο Χένρι Κίσσινγκερ είπε τα λόγια που αναφέρονται παρακάτω και φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι άριστοι μαθητές του ή πιστοί υποτακτικοί του.

«.. Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος) και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολής, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ..»

:a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37:

Να τονιστέι οτι το παραπάνω "περιστατικό" φέρεται να ειπώθηκε απο τον Kissinger "ανεπίσημα" σε κάποιο συνέδριο του 1974. Φυσικά δεν αποδέχθηκε ποτέ οτι ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

Αλλά ο συγκεκριμένος είναι υπεύθυνος για πολλά δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ εώς και σήμερα, συμπεριλαμβανόμενης της εύννοιας προς Ισραήλ , με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Gandalf

Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μα καλά για τον μεγάλο Αλέξανδρο τίποτα?
    από Κανένας στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 99
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2012, 14:45
  2. Για Τον Σπυρο (duke IΙ)
    από XTMPAM στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 09:27
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2003, 11:35
  4. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2003, 14:50
  5. Απαντήσεις: 9