Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 144

Θέμα: Γ@μω την ανεργία μου......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    ετσι οπως εχει διαομορφωθει η κατασταση στην ελλαδα οτι χαρτια εχεις πλην των τεχνικων (ηλεκτρολογοι-μηχανικοι-υδραυλικοι-ψυκτικοι κλπ)αχρηστα ειναι η μαλλον για να το πω καλυτερα μη αναγνωρισιμα...και για να το αναλυσω λιγο...με τις θεωρητικες επιστημες ειναι πολυ δυσκολοτερο να κανεις κατι δικο σου και ακομα πιο δυσκολο να κονομησεις λεφτα σας ελευθερος επαγγελματιας...
    με τις τεχνικες ομως.....εχετε δει τεχνιτη που να εχει ορεξη για δουλεια και να πειναει??δεν τους βρισκεις απλα!!
    οποτε τι να τα κανω εγω τα 47 μεταπτυχιακα οταν το μονο που ουσιαστικα θα μου προσφερουν ειναι...ενα καλυτερο πουλ μουρ και τιποτε αλλο?
    και βλεπεις τον αλλο με 2 χρονια σπουδες ηλεκτρολογος-ψυκτικος και αλλα 3 χρονια προυπηρεσια γινεται ελευθιερος επαγγελματιας..και αντε πιαστον μετα..!
    καθηστε εσεις τωρα και γινετε οικονομολογοι (μπλιαχ)κλπ και περιμενετε την δευτερα παρουσια να παρετε πανω απο 1000 ευρω μισθο!
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    δυστυχώς ναι.... μετά τις 7 το απόγευμα , αφιερώνω άλλες 3-4 ώρες για να κάνω και την δική δουλειά. Το μόνο που έχω κυρήξει απείραχτο και ανέγγιχτο ...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ...

είναι το Σ/Κ που απολαμβάνω δικό μου ελεύθερο χρόνο και ποιοτικό με το παιδί μου.
    Ούτως ή άλλως και αυτό , τις καθημερινές με τόσο πρόγραμμα μαθήσεων , ούτε εκείνο έχει διάθεση για "ποιοτικό χρόνο οικογενείας" ... στις 21.30-22.00 ούτως ή άλλως έχει κλείσει μάτια.

Οπότε μόνο το ΣΚ για να το δώ και να ευχαριστηθούμε ο ένας τον άλλον.

btw...τεχνικός είμαι και εγώ σε ασφάλεια δικτύων και υπολογιστών. Αν είσαι καλός , κάνεις δουλειά αν και ο κάθε άσχετος με το επάγγελμα που μπορεί να συναρμολογήσει ενα PC (να μην σχολιάσω το πως) δηλώνει ώς τεχνικός.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Γ@μω την ανεργία μου......

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    ......γ@μώ!!!

Κάποιοι φωνάζουν για ανεργία, για νεολαία που δεν έχει να δουλέψει και πολλά άλλα!!!!

Συγνώμη αλλά που την είδαν???? Ξεκίνησα να ψάχνω για δουλειά την Τρίτη και την Τετάρη το απόγευμα δούλευα!!!

Η αγανάκτηση του Χρήστου (KamenosAfrican) τεράστια αφού ψάχνει ακόμα 7 άτομα εδώ και 2 μήνες και δεν βρίσκει!!!!

Μήπως τελικά υπάρχουν δουλειές αλλά δεν θέλουμε να δουλέψουμε????

μην εισαι τοσο απόλυτη....γιατι θα σου πω μια αντιστοιχη περιπτωση...ψαχνοντας για δουλεια πριν κανα χρονο μπηκα σε ενα καινουργιο πολυκατάστημα που ειχε πινακίδα "ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" ...μου λένε άσε βιογραφικό ....τους άφησα ....
    η πινακίδα υπάρχει ακόμα και δεν βγήκε ποτέ....φυσικά εμένα δεν με πήραν ποτέ τηλέφωνο....οι πιο πολύ δεν ψάχνουν εργαζόμενους ...ψάχνουν για κρέας.....

έχω φάει άπειρες χιλόπιτες απο τις λεγόμενες ανειδίκευτες δουλειες γιατι το βιογραφικό μου αναγράφει ενα απλό πτυχιο (με τη δικαιολογία οτι "εσύ θα βρεις μια καλύτερη δουλεια και θα φύγεις και θα ψάχνω πάλι άλλον")....
    οι πιο πολλοί θέλουν εναν ανιδεικευτο υπάλληλο με 570 που θα δουλευει για αυτούς για ολη του τη ζωή...

ΒΥ ΤΗΕ WAY....τι άτομα ψάχνει ο φίλος σου....ρίξε ενα pm...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
    παιδες δεν ειναι ακριβως ετσι

εξαρταται τι δουλεια ψαχνεις

αν ψαχνεις ισα γαι να μην καθεσαι και να εχεις και ενα υποτηπωδη μισθο , τοτε υπαρχουν ναι, αρκει να εχεις ορεξη οπως ειπατε

αν ομως θελεις να μπορεις να ζησεις ανετα (οχι χλιδατα, απλα ανετα) ή να ζησεις την οικογενεια σου ή να μπορεσεις απλα να κανεις κατι καλο με την ζωη σου και οχι να δουλευεις απλα για αν επιβιωνεις...τοτε ΔΕΝ υπαρχουν

ισως υπαρχουν λιγες , για τυχερους ή για ¨γνωστους¨ αλλα μεχρι εκει.....

οι υπολοιποι ειναι καταδικασμενοι σε δυο-τρεις δουλιες...ή στο βλεπω τα χρονια που εφαγα στα πτυχια μου να πανε χαμενα και απλα συμβιβαζομαι ....
    +1.000.000

Θα απαντήσω με μία ερώτηση !
    Μπορείτε όσοι είστε παντρεμένοι από το φόρουμ να μας πείτε το στοιχειώδες ποσό που δαπανάτε για την συντήρηση(μόνο) μίας τετραμελούς οικογένειας ; Φανταστείτε ότι θα πρέπει να έχετε ένα "αυτοκινητάκι" τουλάχιστον και να έχετε χρεωθεί ένα δάνειο για ένα "σπιτάκι" τουλάχιστον !!!!

Βάλτε τα κάτω να δείτε εάν μπορείτε εσείς να ΖΗΣΕΤΕ με τις προσφερόμενες δουλειές. Θα δείτε ότι το περισσότερο που μπορείτε να κάνετε με τις δουλειές που προσφέρονται είναι να επιβιώσετε !!!!

Επίσης να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι εδώ και μερικά χρόνια η υπερωρία και το βραδυνό ημερομίσθιο δεν κοστίζει στην εργοδοσία σχεδόν τίποτε. Γι' αυτό έχει γεμίσει ο κόσμος 4ωρους και 5ωρους.

Αυτό βολεύει και το εκάστοτε κράτος γιατί αυτοί οι 5ωροι και 4ωροι λαδώνουν το αντεράκι τους με τα 400 και 500 ευρώ , κάνοντας χρήση του επιδόματος ενοικίου(δίνει το κράτος 100-150 ευρώ στου χαμηλόμισθους) καταδικάζοντας τους σε αιώνια προσφυγιά και βιοπάλη και ταυτόχρονα τους απομακρύνει από την συγκρότηση κοινωνικών ομάδων δυσαρεστημένων που θα έβγαιναν στους δρόμους με άγριες διαθέσεις !!!(και ότι ήθελε προκύψει)

Απλά είναι τα πράγματα κυρίες και κύριοι είτε θα είστε οι παντογνώστες με μία τσάντα πτυχία είτε θα εργάζεστε σαν υπευθυνοανεύθυνοι σε κάποια πολυεθνική(κάνοντας πολλές απλήρωτες υπερωρίες σαν τους είλωτες) είτε θα επιβιώνετε με 3 και 60 μην μπορώντας ποτέ να δημιουργήστε οικογένεια.
    Πάντα όρθιοι

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
    Φανταστείτε ότι θα πρέπει να έχετε ένα "αυτοκινητάκι" τουλάχιστον και να έχετε χρεωθεί ένα δάνειο για ένα "σπιτάκι" τουλάχιστον !!!!

συμφωνώ απόλυρα σε όλα τα υπόλοιπα αλλα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να εχει ενα αυτοκινητάκι ο μέσος Έλληνας ούτε ενα σπιτάκι....

να έχει αυτά που του επιτρέπει το βιοτικό του επίπεδο. και αφού ΠΑΛΕΨΕΙ για ενα καλύτερο βιοτικό επίπεδο να πάρει και το αυτοκινητάκι και το σπιτάκι...

αλλά ο Ελληνας πρώτα αγόρασε το σπιτάκι και το αυτοκινητάκι και μετά τρέχει να βρει δουλεια....και φυσικά επειδή δεν βρίσκει , δέχεται να δουλευει 10 ώρες για 600-700 ευρώ ενώ εχει μεταπτυχιακά και δεκα πτυχία...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    συμφωνώ απόλυρα σε όλα τα υπόλοιπα αλλα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να εχει ενα αυτοκινητάκι ο μέσος Έλληνας ούτε ενα σπιτάκι....

να έχει αυτά που του επιτρέπει το βιοτικό του επίπεδο. και αφού ΠΑΛΕΨΕΙ για ενα καλύτερο βιοτικό επίπεδο να πάρει και το αυτοκινητάκι και το σπιτάκι...

αλλά ο Ελληνας πρώτα αγόρασε το σπιτάκι και το αυτοκινητάκι και μετά τρέχει να βρει δουλεια....και φυσικά επειδή δεν βρίσκει , δέχεται να δουλευει 10 ώρες για 600-700 ευρώ ενώ εχει μεταπτυχιακά και δεκα πτυχία...

Σε αυτό βέβαια φταίει και Ελληνική νοοτροπία πως για να είσαι κάποιος πρέπει να είσαι "επιστήμονας".Όποιος έχει περισσότερα πτυχία την έχει και μεγαλύτερηΚαι βάζω και τον εαυτό μου μέσα παρόλο που θεωρητικά το αντικείμενο των σπουδών μου έχει άμεση (θεωρητικά) αποκατάσταση.Υπάρχουν κ άλλοι που σπουδάζουν έτσι για να σπουδάσουν και να λένε ότι έχουνε πτυχίο κάπου ασχέτως αν θα τους εξασφαλίσει κάποιο καλό επίπεδο ζωής αύριο...
    Fortis Fortuna Adiuvat

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Αν δεν έχει το σπιτάκι, τα παιδιά του που θα μείνουν ; Θα νοικάσει σπίτι ; Δεν θέλει επιπλέον εισόδημα; Ποιός εργοδότης θα του το δώσει, αυτός που του δίνει 400,500 ή 700 ευρώ ;

Επιμένω όμως στο ερώτημα μου !
    Πόσο κοστίζει σε κάποια οικογένεια (2+2 τετραμελή) να συντηρηθεί ;

Αυτό αυτομάτως δείχνει ότι δεν υπάρχει εργασία να καλύπτει αυτές τις ανάγκες .
    Πάντα όρθιοι

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005

ρε ζουζουρα τι λες;
    ενα απλο αυτοκινητακι ( δεν λεω χλιδες) ειναι απαραιτητο...αλλιως πως θα μετακινειται η οικογενεια;;;
    με το τραμ;
    οσο για το σπιτακι σου απαντησε ο ιππεας....
    και χιλιες φορες να δινεις λεφτα γαι δανειο ( που καποια στιγμη επιτελους θα τελειωσει ) παρα ενοικιο που ειναι μονιμο και οποτε θελει ο αλλος σε πεταει εξω

Αν δεν έχει το σπιτάκι, τα παιδιά του που θα μείνουν ; Θα νοικάσει σπίτι ; Δεν θέλει επιπλέον εισόδημα; Ποιός εργοδότης θα του το δώσει, αυτός που του δίνει 400,500 ή 700 ευρώ ;

σίγουρα θέλει επιπλέον εισόδημα ...αλλά πολύ λιγότερο απο τη δόση....επίσης αν καθυστερήσεις ενα τρίμηνο το νοικι δεν θα σου πάρουν το σπίτι...το πολύ πολύ να φας καμιά έξωση...

εργασία δεν υπάρχει για να καλύψει τις ανάγκες ενος ανύπαντρου που μένει μονος του....πόσο μαλλον μιας οικογένειας....
    αλλά το να αυξάνεις τις ανάγκες σου δυσανάλογα με τις απολαβές σου δεν σε ανεβάζει σε άλλο επίπεδο διαβίωσης....απλώς υποθηκεύει το μέλλον σου και σε κάνει άβουλο ον μπροστά στις αλλαγές που έρχονται....

(μην ξεχνιόμαστε το ασφαλιστικό ειναι ενα βήμα πριν μπει στον κ@λο μας αγαπητοί 30αρηδες.... )
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

ρε παιδια προσφορα και ζητηση ειναι το θεμα...τι ανχωνεστε??
    παντως εγω τα παιδια μου αυριο μεθαυριο...θα τους πω σπυδαστε οτι θελετε αλλα σε τεχνικη κατευθυνση...μακρια απο θεωρητικες επιστημες!η εμπειρια αυτο εδειξε δυστηχως...

[

(μην ξεχνιόμαστε το ασφαλιστικό ειναι ενα βήμα πριν μπει στον κ@λο μας αγαπητοί 30αρηδες.... ) [/B]
    δηλαδη τι θα γινει με το ασφαλιστηκο γιατι δεν εχω καταλαβει ακριβως?? εκτος οτι θα παρουμε συνταξη μετα τα 70...

Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
    ρε ζουζουρα τι λες;
    ενα απλο αυτοκινητακι ( δεν λεω χλιδες) ειναι απαραιτητο...αλλιως πως θα μετακινειται η οικογενεια;;;
    με το τραμ;
    οσο για το σπιτακι σου απαντησε ο ιππεας....
    και χιλιες φορες να δινεις λεφτα γαι δανειο ( που καποια στιγμη επιτελους θα τελειωσει ) παρα ενοικιο που ειναι μονιμο και οποτε θελει ο αλλος σε πεταει εξω
    αυτή τη νοοτροπία εχουν περάσει σε όλους μας....το ενα ειναι απαραίτητο, το άλλο ειναι απαραίτητο...

ποιες μετακινήσεις φίλε μου...
    η γειτονια μου εχει γεμισει ακινητα ΙΧ...οταν πηγα εκει πριν 10 χρονια υπήρχε χωρος να παρκάρει αεροπλάνο και τώρα δεν βρισκεις να παρκάρεις το πρωί.... (μιλάμε για Μενίδι ε?όχι Κυψέλη)...
    ΜΕ ΚΆΘΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ....

Ένας γειτονας του εχει βαλει την κουκουλα εδώ και ένα μήνα.....ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΛΙΟ ΡΕ....
    ο άλλο το ειχε σηκώσει σε τάκους για να μην ακουμπουν τα λαστιχα στο δρομο και χαλάσουν απο την αχρηστία.... δεν κάνω πλάκα...και ειχε βάλει κ τάπα στην εξάτμιση....

να μετακινηθείς με συγκοινωνίες φίλε μου...
    και μην μου πεις για διακοπες κτλ....
    ο μεσος έλληνας πάει 7 μερες διακοπές το χρόνο.....τοσο απαραίτητο ειναι το ΙΧ???

για εξόδους??ταξάκι μιας και οι περισσότεροι γινόμαστε λιάρδα οταν βγαίνουμε....

Η ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
    δηλαδη τι θα γινει με το ασφαλιστηκο γιατι δεν εχω καταλαβει ακριβως?? εκτος οτι θα παρουμε συνταξη μετα τα 70...
    θα πάρουμε σύνταξη μετά το θάνατο μας θέλεις να πεις....
    επίσης θα αυξηθούν οι κρατήσεις απο το μισθό σου...μιας και στοχος ειναι να περάσει το βάρος της χρηματοδότησης απο τους εργοδότες και το κράτος (που ουτως ή αλλως δεν πληρώνουν, αφού τα χρωστάνε) στους εργαζόμενους...

αν τώρα πληρώνεις απο 11%-18% στο ΙΚΑ αν περάσουν αυτά που θέλουν θα πληρώσεις ενα ξεγυρισμένο 25% φυσικά με τον ίδιο μικτό μισθό....

και όταν θα σου έρθει η πρώτη μισθοδοσία θα καταλάβεις τη διαφορά....
    και οταν θα σου έρθει η πρώτη δόση για το σπίτι ....άρχισε να ψάχνεις κουτες για να πακετάρεις....γιατι ερχεται ο Λάτσης....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

Τώρα συγνώμη επειδή ο άλλος την είδε επιστήμονας και τραβήχτηκε να πάρει πτυχίο θα πρέπει να του εξασφαλίσουμε την άνετη διαβίωση της οικογένειάς του?
    Μην τρελλάθούμε εντελώς.
    Επειδή είμαι στην οικοδομή καμιά 15αριά χρόνια και μπήκα και σε άσχημη εποχή στο πολυτεχνείο όταν όλοι οι απόφοιτοι ήταν "καμένοι" απο δουλειά το είχα πάρει απόφαση οτι μετά το πτυχείο θα γινόμουνα γκαρσόνι.
    Βλέπω τώρα σε μια εποχή που απο μηχανικούς είμαστε κορεσμένοι μην κοροιδευόμαστε τα παιδειά πάνε στο εξωτερικό να γίνουν μηχανικοί, και τώρα βέβαια θα είναι στο χιλιάρικο απο το πρωί μέχρι το βράδυ και εκτός έδρας και σε πόστο που δεν θα μετράει για εμπειρία σε περίπτωση που φύγεις απο την εταιρεία.
    Φταίει κάποιος άλλος για την κατάντια μας εκτός απο την χαζομάρα μας?

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Τώρα συγνώμη επειδή ο άλλος την είδε επιστήμονας και τραβήχτηκε να πάρει πτυχίο θα πρέπει να του εξασφαλίσουμε την άνετη διαβίωση της οικογένειάς του?
    Μην τρελλάθούμε εντελώς.
    Επειδή είμαι στην οικοδομή καμιά 15αριά χρόνια και μπήκα και σε άσχημη εποχή στο πολυτεχνείο όταν όλοι οι απόφοιτοι ήταν "καμένοι" απο δουλειά το είχα πάρει απόφαση οτι μετά το πτυχείο θα γινόμουνα γκαρσόνι.
    Βλέπω τώρα σε μια εποχή που απο μηχανικούς είμαστε κορεσμένοι μην κοροιδευόμαστε τα παιδειά πάνε στο εξωτερικό να γίνουν μηχανικοί, και τώρα βέβαια θα είναι στο χιλιάρικο απο το πρωί μέχρι το βράδυ και εκτός έδρας και σε πόστο που δεν θα μετράει για εμπειρία σε περίπτωση που φύγεις απο την εταιρεία.
    Φταίει κάποιος άλλος για την κατάντια μας εκτός απο την χαζομάρα μας?
    το κακό ειναι οτι και γκαρσόνι να θες να γίνεις δεν εχεις μονιμη δουλεια....
    9 στους δέκα ειναι ημερομίσθιοι ή "μαυροι"....
    ο άλλος δεν παίρνει μόνιμο υπάλληλο να του πληρώνει ασφάλιση, άδειες και επιδόματα...

άρα δεν ειναι μονο το θέμα της διαρθρωτικής ανεργίας αλλά και το θέμα της μαύρης και ελαστικής εργασίας και της ανεκτικότητας του κράτους σε αυτά τα φαινόμενα....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γ@μώ την τύχη μου πρωί-πρωί
    από kalogeros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2009, 22:20
  2. Γ@μω την γκαντεμιά μου!
    από hercul στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2008, 16:57
  3. Γ@μώ την χώρα μου γ@αμώ.
    από vaskunito στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2007, 11:40
  4. Μολις το πηρα απο το μαστορα γ@μω την τυχη μου..
    από n1k3man στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2005, 17:02
  5. Γ@μω την γκαντεμια μου
    από voudarxos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2004, 20:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας