Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 144

Θέμα: Γ@μω την ανεργία μου......

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    πριν απο περίπου 3 χρόνια είχαμε αυτή την συζήτηση για το ασφαλιστικό με ενα φιλαράκι απο το forum του motomag τότε(σήμερα Motokafeneio).

H άποψη μου είναι ίδια όπως και τότε...

Σύνταξη δεν θα υπάρχει ... μόνο βοήθημα. Το ΙΚΑ , ΤΕΒΕ, ΝΕΔΕ, ΤΣΑ , ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ... θα σταματήσουν να υπάρχουν καθώς είναι μαύρες τρύπες χρήματος. Αντ' αυτού θα έρθει το "κοινωνική ασφάλιση" κατά τα αμερικάνικα πρότυπα.

Νοσοκομειακή κάλυψη θα είναι όπως και εκεί... αν δεν έχει ιδιωτική σε πετάνε με δύο χειρολαβές για να μην πληρώνουν και κάσες για θάψιμο... το ΕΣΥ, θα γίνει ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ ΕΣΥ!

Φαρμακευτικα.... αυτό θα χαθεί απο τον χάρτη. Κανείς δεν θέλει να πληρώνει τα χίλια τόσα φάρμακα που χρειάζεται κάποιος και οι βιομηχανίες θέλουν να πληρώνται απίκο... οχι μετά απο δεκαετίες.

Εισφορές....χα... εδώ σας γελάσανε... δεν θα χαθεί αυτό.. θα μετατραπεί στο 40-45% που έχουν και έξω.. δηλαδή παίρνεις 2000; ... τα 800 είναι δικά τους! Παντελονιασμένα.

Δεν συμφέρει κανένα κράτος να πληρώνεται χρήμα χωρίς αναπροσαρμογή σε πληθωρισμό για 30-45 χρόνια εργασίας και να σε συντηρεί για ΄΄αλλα 20 μετά... ρωτήστε όποιον οικονομολόγο θέλετε.
    Αν συμπεριλάβετε τα ποσά σύνταξης και συμμετοχής φαρμάκων , ενας συνταξιούχος παίρνει μισθό περίπου 1000-1200? τον μήνα... με οτι σημαίνει αυτό...

Πολλαπλασιάστε τις εισφορές ανά μήνα του κάθε εργαζόμενου στο ΙΚΑ (απο 300-600?) και κάντε τον υπολογισμό.. Μαθηματικά η απλή αποταμίευση χρημάτων και απόδοση τους μετά , αναπροσαρμοσμένα βάσει πληθωρισμού δεν μπορεί .... δεν βγαίνει ...

Θέλει επενδύσεις και έξυπνες οικονομικές κινήσεις που ποτέ δεν έγιναν για τα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να έχουν χρήματα τώρα. Σήμερα με χρέος συνολικό πάνω απο 500.000.000? αμφιβάλω αν εμείς των 30-40 δούμε ακόμα 10-15 χρόνια ασφαλιστικού όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Δική σας δουλίτσα λοιπον ή κανά οικοπεδάκι με καμιά ντοματούλα στην επαρχία για να επιβιώσουμε... εκτός και αν έχετε βρεί καμιά άκρη για καλό "έσοδο" που θα σας ζήσει και μετά... όποιος το έχει βρεί παρακαλώ να μου στείλει ενα Pm να δηλώσω συμμετοχή.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    το κακό ειναι οτι και γκαρσόνι να θες να γίνεις δεν εχεις μονιμη δουλεια....
    9 στους δέκα ειναι ημερομίσθιοι ή "μαυροι"....
    ο άλλος δεν παίρνει μόνιμο υπάλληλο να του πληρώνει ασφάλιση, άδειες και επιδόματα...

άρα δεν ειναι μονο το θέμα της διαρθρωτικής ανεργίας αλλά και το θέμα της μαύρης και ελαστικής εργασίας και της ανεκτικότητας του κράτους σε αυτά τα φαινόμενα....
    Ενώ στον Αλβανό σκάς το 40άρι και το βαρύ-ανθυγιεινό χωρίς καμιά ελαστικότητα απο το κράτος και αποζημείωση όταν τον απολύσεις.
    Μόνιμος δεν πρέπει να είσαι πουθενά γιατί την ίδια στιγμή θα γίνεις και άχρηστος ,μια αποζημίωση να έχουμε εξασφαλισμένη και πάμε γι άλλα.
    Δεν λέω οτι είναι ρόδινα τα πράγματα αλλά για άντε άνοιξε μια δουλειά και πάρε υπάλληλο να δεις πόσο συμφέρει και πόσο βγάζεις τα εξοδά του.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Ενώ στον Αλβανό σκάς το 40άρι και το βαρύ-ανθυγιεινό χωρίς καμιά ελαστικότητα απο το κράτος και αποζημίωση όταν τον απολύσεις.
    Μόνιμος δεν πρέπει να είσαι πουθενά γιατί την ίδια στιγμή θα γίνεις και άχρηστος ,μια αποζημίωση να έχουμε εξασφαλισμένη και πάμε γι άλλα.
    Δεν λέω οτι είναι ρόδινα τα πράγματα αλλά για άντε άνοιξε μια δουλειά και πάρε υπάλληλο να δεις πόσο συμφέρει και πόσο βγάζεις τα εξοδά του.
    αν δεν μπορείς να ανοίξεις μια νομιμη δουλειά , πληρώνοντας ενα νομιμο υπάλληλο , μην την ανοίγεις....οχι να γινεις επιχειρηματίας στην καμπούρα του άλλου....
    δηλάδή εμείς που δεν εχουμε κάνει τίποτα ακομα μονοι μας ειμαστε οι ηλίθιοι??
    απλά υπάρχουν τα άτομα που ανοίγουν μια επιχείρηση και λένε "βλέπουμε" (πέρνουν "μαύρους" εργάτες, χτίζουν πανω σε ρέματα, κόβουν κολώνες να μεγαλώσει το μαγαζί τους, κόβουν δέντρα στο δάσος να φτιάξουν εξέδρες κτλ κτλ) και υπάρχουν και άλλοι που τα βάζουν κατω τα υπολογίζουν κ αν μπορούν προχωράνε ή αναζητούν κάτι άλλο....

Υ.Γ. με τον όρο "μονιμη" δεν εννοώ να να μείνεις μια ζωή στα ίδια....εννοώ ο,τι απορρέει απο τη νόμιμη-μόνιμη σχέση εργασίας....ο μισθός που προβλέπεται, αδειες , κτλ κτλ...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Δική σας δουλίτσα λοιπον ή κανά οικοπεδάκι με καμιά ντοματούλα στην επαρχία για να επιβιώσουμε... εκτός και αν έχετε βρεί καμιά άκρη για καλό "έσοδο" που θα σας ζήσει και μετά... όποιος το έχει βρεί παρακαλώ να μου στείλει ενα Pm να δηλώσω συμμετοχή.

Gandalf

Το πιο πειραγμένο είναι άλλο! Να μαζεύονταν όλοι οι πεινασμένοι σε μία τεράστια περιοχή χαμηλής αξίας και να την αγόραζαν βάζοντας φράχτη και κάνοντας την ένα είδος κοινόβιου. Κάποιος καλλιεργεί πατάτες, άλλος καλλιεργεί ντομάτες, άλλος κάνει ξυλουργικές εργασίες κτλ κτλ

Προσπαθούσα να διακρίνω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της εποχής που έρχεται και του φαιουδαρχικού μεσαίωνα και δεν έβρισκα πολλές ! Αυτή τη στιγμή εκτός από το κάψιμο μάγων και μαγισσών δεν θυμάμαι κάποια άλλη. Α ξέχασα, τα κάστρα δεν τα φτιάχνουν με πέτρες αλλά με μέταλλο γυαλί roofgarden και υπόγειο χώρο στάθμευσης.
    Πάντα όρθιοι

πριν απο περίπου 3 χρόνια είχαμε αυτή την συζήτηση για το ασφαλιστικό με ενα φιλαράκι απο το forum του motomag τότε(σήμερα Motokafeneio).

H άποψη μου είναι ίδια όπως και τότε...

Σύνταξη δεν θα υπάρχει ... μόνο βοήθημα. Το ΙΚΑ , ΤΕΒΕ, ΝΕΔΕ, ΤΣΑ , ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ... θα σταματήσουν να υπάρχουν καθώς είναι μαύρες τρύπες χρήματος. Αντ' αυτού θα έρθει το "κοινωνική ασφάλιση" κατά τα αμερικάνικα πρότυπα.

Νοσοκομειακή κάλυψη θα είναι όπως και εκεί... αν δεν έχει ιδιωτική σε πετάνε με δύο χειρολαβές για να μην πληρώνουν και κάσες για θάψιμο... το ΕΣΥ, θα γίνει ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ ΕΣΥ!

Φαρμακευτικα.... αυτό θα χαθεί απο τον χάρτη. Κανείς δεν θέλει να πληρώνει τα χίλια τόσα φάρμακα που χρειάζεται κάποιος και οι βιομηχανίες θέλουν να πληρώνται απίκο... οχι μετά απο δεκαετίες.

Εισφορές....χα... εδώ σας γελάσανε... δεν θα χαθεί αυτό.. θα μετατραπεί στο 40-45% που έχουν και έξω.. δηλαδή παίρνεις 2000; ... τα 800 είναι δικά τους! Παντελονιασμένα.

Δεν συμφέρει κανένα κράτος να πληρώνεται χρήμα χωρίς αναπροσαρμογή σε πληθωρισμό για 30-45 χρόνια εργασίας και να σε συντηρεί για ΄΄αλλα 20 μετά... ρωτήστε όποιον οικονομολόγο θέλετε.
    Αν συμπεριλάβετε τα ποσά σύνταξης και συμμετοχής φαρμάκων , ενας συνταξιούχος παίρνει μισθό περίπου 1000-1200? τον μήνα... με οτι σημαίνει αυτό...

Πολλαπλασιάστε τις εισφορές ανά μήνα του κάθε εργαζόμενου στο ΙΚΑ (απο 300-600?) και κάντε τον υπολογισμό.. Μαθηματικά η απλή αποταμίευση χρημάτων και απόδοση τους μετά , αναπροσαρμοσμένα βάσει πληθωρισμού δεν μπορεί .... δεν βγαίνει ...

Θέλει επενδύσεις και έξυπνες οικονομικές κινήσεις που ποτέ δεν έγιναν για τα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να έχουν χρήματα τώρα. Σήμερα με χρέος συνολικό πάνω απο 500.000.000? αμφιβάλω αν εμείς των 30-40 δούμε ακόμα 10-15 χρόνια ασφαλιστικού όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Gandalf
    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ....

Gandalf
    εγώ πάντως τη μηχανή θα την πουλήσω χωρίς τις χειρολαβές....μπορεί να χρειαστούν στα γεράματα....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ

Το πιο πειραγμένο είναι άλλο! Να μαζεύονταν όλοι οι πεινασμένοι σε μία τεράστια περιοχή χαμηλής αξίας και να την αγόραζαν βάζοντας φράχτη και κάνοντας την ένα είδος κοινόβιου. Κάποιος καλλιεργεί πατάτες, άλλος καλλιεργεί ντομάτες, άλλος κάνει ξυλουργικές εργασίες κτλ κτλ

ο καθένας θα διαχειρίζεται μόνος του το προϊόν που παράγει ή θα υπάρχει κεντρική διαχείριση....??
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Ας το θα μπλέξουμε. Έχεις δίκιο είναι ουτοπικό αλλά αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα εφαρμόζαμε τον σοσιαλισμό !!!
    Πάντα όρθιοι

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
    Ας το θα μπλέξουμε. Έχεις δίκιο είναι ουτοπικό αλλά αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα εφαρμόζαμε τον σοσιαλισμό !!!
    δεν ψάρωσες ε??κρίμα το τσιγκλισμα....

βασικά κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν ουτοπίες....υπάρχουν οράματα και θεωρητικές προσεγγίσεις ικανές να αποτελέσουν τη βάση υλοποίησης των οραμάτων...αυτή τη στιγμή λείπει παντελώς το δεύτερο....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    .

Gandalf
    Διαφωνώ.
    Στις εισφορές του εργαζόμενου για το ΙΚΑ να προσθέσεις και την εισφορά του εργοδότη και θα δείς οτι είναι πάνω απο τον μισό μισθό του ενώ η σύνταξη που ΘΑ πάρει θα είναι πολύ κατώτερη απο αυτά που σκάει τώρα στο ΙΚΑ και χωρίς βέβαια να υπολογήσουμε οτι θα πεθάνει το πολύ σε 20 χρόνια απο την στιγμή που θα πάρει την σύνταξη.

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag

Re: Γ@μω την ανεργία μου......

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    [BΜήπως τελικά υπάρχουν δουλειές αλλά δεν θέλουμε να δουλέψουμε????

[/B]

γραφειου να μην κανεις τιποτα να περνεις 1500 το μηνα

ΟΧΙ

τωρα αν βρεις καποιον και για μενα

να αντεχει λογο το βαρος και τη μουτζουρα ας μου το πεις
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Χωρίς να διαβάσω όλα τα posts γράφω το εξής :Ψάχνω δουλειά στο Ηράκλειο Κρήτης εδώ και 5 μήνες και δε βρίσκω ΤΙΠΟΤΑ σχετικό με αυτό που έχω σπουδάσει. Το μόνο που βρίσκω είναι να δουλέψω πακετάς ή σε σουβλατζίδικο. Τώρα βγάλτε συμπεράσματα. Ναι στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχουν δουλειές. Εμείς δηλαδή που δε θέλουμε να ζήσουμε εκεί τι θα κάνουμε?

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    stefanos....

ακόμα και με την εισφορά του εργοδότη , μιλάμε για ποσά που δίνονται χωρίς ουσιαστικά αναπροσαρμογές βάσει πληθωρισμού κτλ...

Οπότε υπολόγισε οτι κάποιος που βγήκε τώρα στην σύνταξη και παίρνει 700? έδινε προ 20ετιας μαζί με εισφορά αφεντικού γύρω στις 30.000δρχ. για μερικά έτη. Κάτσε και υπολόγισε τώρα την διαφορά απο απόδοση σύνταξης και φαρμάκων και θα δείς οτι έχω δίκιο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Εμείς δηλαδή που δε θέλουμε να ζήσουμε εκεί τι θα κάνουμε?

+1000
    Και εγώ ψάχνω στη Πάτρα για δουλειά στο αντικειμενό μου .. αλλά ακόμα τπτ...

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Ρε αφήστε τα παιδιά ήσυχα .

Και αυτοί με τις καφετέριες κλέφτες θα γινουν?

Ανεργία δεν υπάρχει. Την Ελλάδα την μαστίζει η αεργία.

Δηλαδή ένας δικηγόρος δεν μπορεί να δουλέψει γκαρσόνι και ταυτόχρονα να στέλνει βιογραφικά?

Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Ρε αφήστε τα παιδιά ήσυχα .

Και αυτοί με τις καφετέριες κλέφτες θα γινουν?

Ανεργία δεν υπάρχει. Την Ελλάδα την μαστίζει η αεργία.

Δηλαδή ένας δικηγόρος δεν μπορεί να δουλέψει γκαρσόνι και ταυτόχρονα να στέλνει βιογραφικά?

και οι μισθοί στην Ελλάδα ειναι οι μεγαλύτεροι της Ευρώπης....

και η kawasaki ειναι ελληνική εταιρία...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γ@μώ την τύχη μου πρωί-πρωί
    από kalogeros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2009, 22:20
  2. Γ@μω την γκαντεμιά μου!
    από hercul στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2008, 16:57
  3. Γ@μώ την χώρα μου γ@αμώ.
    από vaskunito στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2007, 11:40
  4. Μολις το πηρα απο το μαστορα γ@μω την τυχη μου..
    από n1k3man στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2005, 17:02
  5. Γ@μω την γκαντεμια μου
    από voudarxos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2004, 20:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας