Πριν απαντήσω, είχα διαβάσει ότι είχες γράψει πιο πάνω και δεν βλέπω ότι σου είχα γράψει κάτι διαφορετικό.Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
Καλά για να μην επαναλαμβάνομαι παραπάνω περιγράφω την όλη διαδικασία του πως γίνεται το κύκλωμα νερού στον υδρόψυκτο κινητήρα, αν δεν βαριέσαι διάβασε.Το ξανά-έγραψα γιατί αυτό που περιέγραφες αναιρούσε την πιο πάνω θεωρία.
Μην συγκρίνεις τον τρόπο λειτουργίας (θερμοκρασίες, κλπ) ενός παλαιού κινητήρα (ήδη 16+χρονών) με τους σύγχρονους. Μπορεί να λειτουργούν όμοια, μπορεί και όχι, αλλά εσένα σε ενδιαφέρει να ανοίγει και να κλείνει σωστά το κύκλωμα της υδρόψυξης στο δικό σου μηχανάκι. Βγάζεις τον θερμοστάτη και τον ελέγχεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
Όσο για την βαλβίδα συγκεκριμένα να σου πω πως πριν φτάσει το νερό στους 100+ [δεν θυμάμαι ακριβός την θερμοκρασία του CBSF (μια ματιά στο manual πρέπει) γιατί οι νέοι κινητήρες δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες άνω του 98, ενώ οι παλαιότεροι όντως κάπου στους 75 - 80+]
Βραχυκυκλώνεις το βεντυλατέρ και βλέπεις ότι αυτό δουλεύει. Τι συμπέρασμα έβγαλες; Ότι δεν έχει καεί, όχι ότι λειτουργεί και η βαλβίδα του που θα του δώσει σήμα για να ξεκινήσει. Γι' αυτό σου είπε και ο SF να το ελέγξεις με το πολύμετρο, να σιγουρευτείς ότι η βαλβίδα δίνει σήμα για να αρχίσει να δουλεύει το βεντυλατέρ.Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
η βαλβίδα λοιπόν στο π.χ. πολύμετρο δεν θα δείξει ότι κλείνει κύκλωμα μέχρι να φτάσει το νερό στους βαθμούς που αναγράφει και δουλεύει η βαλβίδα. Όμως και το πολύμετρο είναι περιττό αφού τσεκαρισμένα το βεντιλατέρ μου δουλεύει, αυτό μπορώ να το δω αν βραχυκυκλώσω τις άκρες της φύσας του.
Λάθος. Το βεντυλατέρ δεν λειτουργεί συνέχεια. Ζεστένεται ο κινητήρας, ανοίγει ο θερμοστάτης τα νερά, κυκλοφορούν στο ψυγείο, πέφτουν οι θερμοκρασίες, ξανακλείνει ο θερμοστάτης και ο κύκλος συνεχίζεται. Για να δουλέψει το βεντυλατέρ, πρέπει να ανέβεις σε ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Ο αέρας ψύχει πολύ αποτελεσματικά τους κινητήρες των μοτοσυκλετών, αρκεί να κινείσαι, και αυτός είναι ο λόγος που δεν δουλεύει συνέχει το βεντυλατέρ. Αναλόγως την χρήση που του κάνεις, αυτό μπορεί να μην δουλεύει και καθόλου.Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
Έτσι δεν χρειάζεται πολύμετρο απλά το αφήνω να ζεσταθεί αρκετά και όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμο.. το βεντιλατέρ θα πρέπει να μπει σε λειτουργία.
Πώς είσαι σίγουρος ότι ο θερμοστάτης είναι ανοικτός; Το ότι δεν λειτουργεί το βεντυλατέρ, δεν είναι ένδειξη ότι ο θερμοστάτης έχει κλειδώσει ανοικτός. Το ότι ο δείκτης θερμοκρασίας δεν λειτουργεί είναι πρόβλημα αλλά πρέπει να σιγουρευτείς ότι λειτουργεί σωστά και ο θερμοστάτης σου και η βαλβίδα του βεντυλατέρ. Το να διορθώνεις τον δείκτη θερμοκρασίας, δεν σου είναι χρήσιμο εάν δεν ξέρεις πως ο θερμοστάτης και η βαλβίδα του βεντυλατέρ λειτουργούν σωστά.Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
Η βαλβίδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας διακόπτης που κλείνει κύκλωμα όταν ζεσταθεί. Μέχρι τότε όμως είναι σαν πριν ανάψεις τα φώτα στο δωμάτιό σου για να το κάνω ποιο λιανά. Τέλος το πρόβλημά μου για να καταλάβεις και εσύ φίλε μου είναι ότι στην δική μου περίπτωση δεν δουλεύει σωστά και ο δείκτης θερμο... Έτσι δεν ξέρω αν είμαι όντος σε υψηλή θερμοκρασία μιας και ο θερμοστάτης στην δική μου περίπτωση είναι πάντα ανοικτός.
Κατανοητός έχεις γίνει αλλά έχω την γνώμη ότι δεν εστιάζεις κατευθείαν στο πρόβλημα. Φτιάξε το οργανάκι, αλλά κάνε και τους υπόλοιπους ελέγχους. Το να λειτουργείς τον κινητήρα σε θερμοκρασίες χαμηλότερες ή υψηλότερες από τις προβλεπόμενες, μόνο πρόβλημα δημιουργείς.Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
Ελπίζω να έγινα κατανοητός πλέον. Αν δεν βαριέσαι διάβασε ποιο πάνω για την όλη λειτουργία. Τελικά πάλι πολύ στην φιλοσοφία το έριξα και από ουσία τίποτα. Αύριο Κυριακή θα ανοίξω τα όργανα και θα κοιτάξω να φτιάξω τον δείκτη θερμοκρασίας. Αυτά χαιρετώ και τα λέμε.![]()
![]()