Χαιρετώ όλη την παρέα.
Τελευταία ακούω ένα ήχο από μπροστά. Είναι ένα μεταλλικό γρατζούνισμα, τρίξιμο, πως αλλιώς να το πω..
Ακούγεται αφού η μηχανή ζεσταθεί καλά, σε 2 περιπτώσες:
- Στις 5000 - 5300 στροφές ένα επαναλαμβανόμενο γρατζούνισμα
- Σε διάφορες λακούβες, ανωμαλίες, σαμαράκια όπου ο σκελετός της μηχανής τραντάζεται και ταλαιπωρείται.
Επαναλαμβάνω ότι όσο η μηχανή είναι ακόμα κρύα δεν ακούγεται τίποτα από τα 2, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για κάποιο εξάρτημα που βρίσκεται κοντά σε μηχανικό μέρος το οποίο ζεσταίνεται.??? Να χει να κάνει με τη διαστολή κάποιου μεταλλικού εξαρτήματος που έχει χαλαρώσει λίγο?? Ιδέα δεν έχω! (και από μηχανολογικά επίσης)![]()
Το μόνο background που μπορώ να δώσω, είναι ότι λίγες μέρες πιο πριν είχα ένα πέσιμο σε δρόμο "παγωδρόμιο" με 20χλμ/ω περίπου όπου η μηχανή έπεσε και σύρθηκε για 3 μέτρα το πολύ. Έπεσα με την αριστερή μεριά, και πήγα και άλλαξα το αριστερό πλαστικό που είχε γδαρθεί αρκετά. Κάγκελα ή κάποιο άλλο πρόσθετο δεν έχω στη μηχανή, ώστε να αποτελεί την πηγή του τριξίματος. Πληροφοριακά, και όχι σαν απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα, ο μάστορας στο συνεργείο μου είπε ότι χρειάζομαι αλλαγή ρουλεμάν ("επειδή η μηχανή δεν στρίβει")-θα μπορούσε αυτό να συνδέεται?
Βασικά έχω την εντύπωση ότι άρχισα να ακούω το τρίξιμο μετά που άλλαξα το αριστερό πλαστικό. Να έγινε κάποιο λάθος στην τοποθέτησή του? 'Οσες φορές και αν το κοίταξα νορμάλ μου φαίνεται.
Θα το ξαναπάω στο συνεργείο, ωστόσο οποιεσδήποτε ιδέες θα ήτανε ευπρόσδεκτες...
![]()