Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: ΕΣΟΑΒ

ΕΣΟΑΒ

Από in.gr

Η Ελλάδα αποφάσισε τη διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης προς την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), καθώς τα Σκόπια απάντησαν στη σχετική διακοίνωση της Αθήνας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Κασσίμης, στη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε το υπουργείο εξωτερικών σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, για το ΕΣΟΑΒ και την παράταση του μέχρι το 2011, η ΠΓΔΜ απάντησε ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Επειδή η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει καμία χώρα με αυτή την ονομασία, το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ως μη ληφθείσα την επιστολή αυτή και εξαίρεσε τα Σκόπια από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Κασσίμης.

Έτσι, το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής, χωρίς να περιλαμβάνεται η ΠΓΔΜ.

Το σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων και θα παρατείνει για πέντε χρόνια (αφορούσε αρχικά τη χρονική περίοδο 2002-2006) και προβλέπει πιστώσεις συνολικού ποσού ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Το ποσόν που είχε εγκριθεί για την ενίσχυση της ΠΓΔΜ για τη χρονική περίοδο 2002-2006, ήταν περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Και ρωτάω εγώ τώρα:
    Είμαστε τόσο μάγκες σαν κράτος που στέλνουμε οικονομική βοήθεια στα Βαλκάνια??????????
    Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το διάβαζα.
    Τελικά έχουμε λεφτά ή δεν έχουμε? Αν ναί μηπως να φτίαξουμε αυτή τη Κορίνθου-Πατρών για να μην τρέμει η καρδιά μας κάθε φορά που πηγαίνουμε προς τα κει?

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Νομίζω φίλε είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι τα Σκόπια τα έχουμε "κατακτήσει" οικονομικά τρόπον τινά.

Ούτε εγώ γνώριζα για αποστολή βοηθείας ή κάποιο ανάλογο σχέδιο.
    Μου κάνει όμως αρκετά λογικό σαν αντίδραση επισήμου κράτους.

Όσο για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που θίγεις,σαφώς και θα ξέρεις ότι δεν είναι απαραίτητο ανάλογες διαδικασίες να μην "τρέχουν" παράλληλα με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το άσχημο δεν είναι το αν στέλναμε οικονομική βοήθεια στους Σκοπιανούς.Αν μπορούσαμε,καλώς κάναμε και στέλναμε.

το άσχημο είναι ότι δεν οργανωνόμαστε ώστε γενικά το θέμα Οδικο Δίκτυο & παροχή συνακόλουθων υπηρεσιών,να αρχίσει να γίνεται καλύτερο,ποιοτικότερο,ασφαλέστερο και ποσοτικά περισσότερο.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
    Νομίζω φίλε είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι τα Σκόπια τα έχουμε "κατακτήσει" οικονομικά τρόπον τινά.

Ούτε εγώ γνώριζα για αποστολή βοηθείας ή κάποιο ανάλογο σχέδιο.
    Μου κάνει όμως αρκετά λογικό σαν αντίδραση επισήμου κράτους.

Όσο για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που θίγεις,σαφώς και θα ξέρεις ότι δεν είναι απαραίτητο ανάλογες διαδικασίες να μην "τρέχουν" παράλληλα με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το άσχημο δεν είναι το αν στέλναμε οικονομική βοήθεια στους Σκοπιανούς.Αν μπορούσαμε,καλώς κάναμε και στέλναμε.

το άσχημο είναι ότι δεν οργανωνόμαστε ώστε γενικά το θέμα Οδικο Δίκτυο & παροχή συνακόλουθων υπηρεσιών,να αρχίσει να γίνεται καλύτερο,ποιοτικότερο,ασφαλέστερο και ποσοτικά περισσότερο.
    Λογικό μου ακούγεται αυτό που λες παρόλα αυτά δεν είναι οξύμωρο να λέμε ότι είμαστε επί 30 χρόνια τώρα σε λιτότητα και ξαφνικά έχουμε βλέψεις να κατακτήσουμε οικονομικά τα βαλκάνια. Αυτο ισχύει μεν αλλά κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση.

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zero
    Λογικό μου ακούγεται αυτό που λες παρόλα αυτά δεν είναι οξύμωρο να λέμε ότι είμαστε επί 30 χρόνια τώρα σε λιτότητα και ξαφνικά έχουμε βλέψεις να κατακτήσουμε οικονομικά τα βαλκάνια. Αυτο ισχύει μεν αλλά κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση.
    Τα Βαλκάνια δεν τα έχουν κατακτήσει το δημόσιο και η λιτότητά του, αλλά ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρηματίες.. Αν περιμέναμε από το δημόσιο...
    - So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Μωρέ και οξύμωρο είναι και να σε κάνει να βγαίνεις απ'τα ρούχα σου είναι και πολλά ακόμα είναι.

Δε νομίζω ότι η οικονομική "κατάκτηση" των Βαλκανίων είναι/ήταν βάση κάποιου οργανωμένου σχεδίου σκοτεινών μασσονικών δυνάμεων.

Το πρόβλημα μας είναι το τι κάνουμε εδώ,στα μέσα.

Στα έξω,κουτσά στραβά θα τη μπαλέψουμε. έλα όμως που όλα μας τα προβλήματα ξεκινάνε απο τα μέσα...

Μωρέ και οξύμωρο είναι και να σε κάνει να βγαίνεις απ'τα ρούχα σου είναι και πολλά ακόμα είναι.

Δε νομίζω ότι η οικονομική "κατάκτηση" των Βαλκανίων είναι/ήταν βάση κάποιου οργανωμένου σχεδίου σκοτεινών μασσονικών δυνάμεων.

Το πρόβλημα μας είναι το τι κάνουμε εδώ,στα μέσα.

Στα έξω,κουτσά στραβά θα τη μπαλέψουμε. έλα όμως που όλα μας τα προβλήματα ξεκινάνε απο τα μέσα...
    Δεν εννοώ αυτό ρε συ. Δεν λέω για μασσονίες. Αυτό που δεν πάει καλά έχει να κάνει με την διαχείρηση του πλούτου στην χώρα , από το κράτος βέβαια.

άρα στα λόγια μου έρχεσαι...με τους απο μέσα έχουμε πρόβλημα κυρίως

άρα στα λόγια μου έρχεσαι...με τους απο μέσα έχουμε πρόβλημα κυρίως
    Ξέρεις ποιό είναι το θέμα όμως.
    Οτι εγω που εντάξεις δεν είμαι και με μια εφημερίδα στο χέρι όλη την ώρα , αλλά ενήμερώνομαι όπως ενημερώνεται ο μέσος έλληνα και λίγο παραπάνω, δεν είχα ιδέα για τον ΕΣΟΑΒ. Ετσι στα μουλοχτά πέρασε αυτή η ιστορία.

Τώρα όμως που είναι καλό εργαλείο για να δείξουμε ότι είμαστε γαμάτοι που ρίχνουμε χυλόπιτα στα Σκόπια το κάνουμ θέμα.

Ουστ...

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Τελικά έχουμε λεφτά ή δεν έχουμε? Αν ναί μηπως να φτίαξουμε αυτή τη Κορίνθου-Πατρών για να μην τρέμει η καρδιά μας κάθε φορά που πηγαίνουμε προς τα κει?

Aυτοι που εχουν πει οτι η Ελλαδα ειναι η "Αμερικη των Βαλκανιων" εχουν πολυ δικιο τελικα...

Η φτωχεια και η ανεργια μαστιζει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου,ομως
    οι ποροι,και δη οι οικονομικοι,υπαρχουν ΠΟΛΥ ΑΝΙΣΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΟΙ ομως...

Παλια λεγαμε 2 ταχυτητων...Τωρα???

Χωρα πολλων ταχυτητων η Ελλαδα πλεον...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
    Τα Βαλκάνια δεν τα έχουν κατακτήσει το δημόσιο και η λιτότητά του, αλλά ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρηματίες

...
    Αυτή είναι η ουσία!

Και δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να αισθάνομαι μία ψυχική ανάταση όταν απαντώ Cosmofon στα Τίρανα και Goodys στο Βουκουρέστι ..

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Αυτή είναι η ουσία!

Και δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να αισθάνομαι μία ψυχική ανάταση όταν απαντώ Cosmofon στα Τίρανα και Goodys στο Βουκουρέστι ..

Δεν αντιλέγω... εκτός αν έχεις μετοχές
    - I'm sorry ?

Patrick Bateman
    Bikepics Photo Album

Ξέρεις ποιό είναι το θέμα όμως.
    Οτι εγω που εντάξεις δεν είμαι και με μια εφημερίδα στο χέρι όλη την ώρα , αλλά ενήμερώνομαι όπως ενημερώνεται ο μέσος έλληνα και λίγο παραπάνω, δεν είχα ιδέα για τον ΕΣΟΑΒ. Ετσι στα μουλοχτά πέρασε αυτή η ιστορία.

Τώρα όμως που είναι καλό εργαλείο για να δείξουμε ότι είμαστε γαμάτοι που ρίχνουμε χυλόπιτα στα Σκόπια το κάνουμ θέμα.

Ουστ...
    Έτσι είναι!
    πόσοι νομίζεις ότι γνωρίζαν για το ΕΣΟΑΒ?κι εγώ τώρα το έμαθα.

αυτό που με ανυσηχεί είναι τα πόσα άλλα "ΕΣΟΑΒ" θα έχουν σκαρφιστεί για να γυρνάνε το κασέρι μεταξύ ντωνε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
    Δεν αντιλέγω... εκτός αν έχεις μετοχές

Ώστε έτσι ε;

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Ώστε έτσι ε;
    Γενικά μιλώντας - εγώ δεν
    - I'm sorry ?

Patrick Bateman
    Bikepics Photo Album

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ