Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 39 από 39

Θέμα: Διακόπτες, καλώδια, ρεύματα...

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12

Re: asxetos speaking

Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
    Καλημερα,

Ασχετος με τα ηλεκτρολογικα ειμαι, αλλα δεν εχει σημασια το υλικο του καλωδιου (το εσωτερικο λεω παντα) στην 'αντοχη' του στα αμπερ και θερμοκρασιες???????????

Οχι τιποτα αλλο αλλα εδωσα καλα λεφτα για ανακαινιση των ηλεκτρικων στο καινουριο μου σπιτι και υποτιθεται πληρωσα για καλο καλωδιο......

Ευχαριστω και σορρυ που πετιεμαι στο θρεντ.....

Έχει και παραέχει.....

Κάθε υλικό , π.χ. χαλκός , αλουμίνιο, χρυσός, έχει διαφορετική ''ειδική αντίσταση", που μετράτε ανά μέτρο ή χιλιόμετρο.
    Η αντοχή σε αμπέρ είναι συνάρτηση του ''υλικού'' αλλά και πολλών άλλων παραγόντων, που δεν είναι του παρόντος.
    Το ποιο διαδεδομένο είναι ο χαλκός λαμβάνοντας υπ΄ όψη το λόγο κόστος/απόδοση-ποιότητα.

Ότι δώσεις θα πάρεις.....(λέμε τώρα.... )

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
    nomizo pos exete 3efigei ligo.....kofte ligo tin theoria sto thread,mia apli apantisi tin kanate piriniki fisiki.
    Ζητώ συγνώμη αν κούρασα κάποιους με την θεωρία που παρουσίασα

Δεν είχα σκοπό να χαλάσω το ποστ

Ο μόνος λόγος που προσπάθησα να εμβαθύνω είναι γιατί πιστεύω ότι καλό είναι όταν δεν ήμαστε σίγουροι για ένα τεχνικό θέμα καλό είναι να αναφέρουμε την αβεβαιότητα μας και να μην ήμαστε αρνητικοί σε διαφορετικές απόψεις.

Τέλος πάντων

Αν ο φίλος θέλει να τροφοδοτήσει 2 λάμπες 60W τότε σύμφωνα με τους πίνακες το 1mm είναι οριακό εγώ θα έβαζα 1,5 mm.

Για να δοθεί πάντως μια πιο σωστή απάντηση και να υπολογιστεί το πάχος καλωδίου θα πρέπει να γνωρίζουμε και το μήκος του καλωδίου που θα χρησιμοποιήσουμε γιατί μπορεί να ανάβουν τα φώτα σαν καντήλια.

Όσο για τον τύπο του διακόπτη έχω την εντύπωση, νομίζω, δηλαδή δεν είμαι σίγουρος.

Ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιωνδήποτε διακόπτη με χαρακτηριστικά 12V μέγιστη τάση και Χ Α ρεύματος διέλευσης.

Ο λόγος που το αναφέρω είναι γιατί έχω την εντύπωση, νομίζω, δηλαδή δεν είμαι σίγουρος.
    Ότι στα μηχανάκια ο πολλαπλασιαστής όταν παράγει την επιθυμητή υψηλή τάση για το μπουζί στο δευτερεύων τύλιγμα του παράγει και μια ανεπιθύμητη τάση στο πρωτεύον τύλιγμα της τάξεως των 300V περίπου χαμηλής εντάσεως βέβαια αλλά υπαρκτής.

Στα αυτοκίνητα από ότι θυμάμαι βάζουν κάποιες zener στο δυναμό και γειώνουν στιγμιαία το + για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στα μηχανάκια δεν ξέρω τη κάνουν.

Και πάλι συγγνώμη αν σας κούρασα

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Μπα , γιατί να κλείσει το θέμα ?? επειδή κάποιος έβηξε ..

Συνεχίζουμε κανονικότατα ... και τώρα θα βάλουμε στην συνάρτηση , και την παράμετρο,
    συντελεστής μετάλλου και εσωτερική αντίσταση ... χαλκός ... αλουμίνιο ... κλπ .

αιντε να κάνουμε και τίποτα χρήσιμο εδώ πέρα .
    Κυριάκο νομίζω ότι βιάζεσαι

Τι να τα κάνουμε τα διαφορετικά υλικά της επιστρώσεις και της θεωρίες για τον τρόπο που κινούνται τα ηλεκτρόνια μέσα από ένα αγωγό.

Δεν νομίζεις ότι είναι καλύτερο να ασχοληθούμε πρώτα με την πτώση τάσεως που δημιουργείτε από τον αγωγό.

Επειδή εμένα θα με κράξουν αν συνεχίσω

Αν έχεις τον χρόνο σε παρακαλώ γράψε κάτι για την μέγιστη επιτρεπτή πτώση τάσεως και πως την υπολογίζουμε

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Παλαιό μέλος

Talking thanks

Ευχαριστω αντυ

Επειδη φαινεται να υπαρχουν καμποσοι που ξερουν τι τους γινεται σε αυτο το θρεντ, θα το κανω χαιτζακ αλλη μια φορα ( , τελευταια, ανεχτειτε με πλιζ )

Προσφατα αλλαξα διακοπτη (run/off κ μιζας) στο μηχανακι μου, εβαλα απο παλιο χοντα (ο λογος ειναι οτι χρειαζομουν ενα λεπτοτερο διακοπτη λογω ελλειψης χωρου στα κλιπον) το προβλημα ειναι οτι ο διακοπτης που εβαλα δεν κοβει το κυκλωμα των φωτων πριν πατησεις την μιζα, οποτε αφου ρωτησα ενωσα τα καλωδια απο το κυκλωμα των φωτων που πηγαιναν στον παλιο διακοπτη μεταξυ τους με αποτελεσμα τα φωτα να ειναι συνεχως ανοιχτα (και οταν μιζαρω).... Ρωτησα πρωτα 2 ηλεκτρολογους και μου ειπαν οτι δεν προκειται να αντιμετωπισω προβλημα πλην του να στειλω την μπαταρια νωριτερα, η γνωμη σας ?????????????? μιλαμε για σπορ μηχανακι του '06 με ψεκασμους εγκεφαλους και ολα τα καλουδια.....

Ευχαριστωωωωω

Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Re: Re: asxetos speaking

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    ''ειδική αντίσταση", που μετράτε ανά μέτρο ή χιλιόμετρο.

"Επί" (Χ) το μήκος ....

ρ= .... Ohm x m !!

(για να μας βγαίνει η διατομή σε τετραγωνικά mm από τον τύπο D= ρ x L / R ...)

Υ.Γ.
    Όταν είχαμε Διαστατική και Ομοιωματική Ανάλυση την βγάζαμε στα μπιλιάρδα ???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Moderator

Re: asxetos speaking

και σορρυ που πετιεμαι στο θρεντ....
    Να υποθέσω ότι κάνεις χιούμορ ....

Moderator

Re: thanks

ο διακοπτης που εβαλα δεν κοβει το κυκλωμα των φωτων πριν πατησεις την μιζα...
    Προφανώς έχεις ρελέ ενεργοποίησης, το οποίο δεν έχει συνδεθεί με τον καινούριο διακόπτη ...

ενωσα τα καλωδια απο το κυκλωμα των φωτων που πηγαιναν στον παλιο διακοπτη μεταξυ τους με αποτελεσμα τα φωτα να ειναι συνεχως ανοιχτα (και οταν μιζαρω).... Ρωτησα πρωτα 2 ηλεκτρολογους και μου ειπαν οτι δεν προκειται να αντιμετωπισω προβλημα πλην του να στειλω την μπαταρια νωριτερα, η γνωμη σας ?????????????? μιλαμε για σπορ μηχανακι του '06 με ψεκασμους εγκεφαλους και ολα τα καλουδια.....
    Αν τα φώτα σου παραμένουν αναμένα (έστω και με μεγάλη πτώση φωτεινότητας...) όταν μιζάρεις, είσαι Ο.Κ. από μπαταρία !!

Γενικότερα, καλά σου είπαν οι ηλεκτρολόγοι (αν υποθέσουμε ότι η γεννήτριά σου είναι σε καλή κατάσταση και δεν "ζητάει" συχνά ρεύμα από την μπαταρία...).

Ζημιά πάντως ΔΕΝ προκειται να γίνει !!!

Παλαιό μέλος

bat bat batteries

Καλησπερα,

Ολντμαν, δεν κανω πλακα, οπως και να το κανουμε το σωστο θα ηταν να ανοιξω αλλο (εκμεταλλευομαι ομως τα hits αυτου και οσους εχουν ηδη μαζευτει πονηρα σκεπτομενος )

Βασικα και εγω πιστευα οτι θα εχει καποιου ειδους ρελε εως οτου ανοιξα τον διακοπτη και επαθα πλακα.. Χοντρικα αυτο που συμβαινει ειναι οτι ο διακοπτης εχει εναν χαλκο ο οποιος οταν δεν τον ακουμπας κανει γεφυρα με δυο επαφες και περνα ρευμα για τα φωτα (ολο το ρευμα περνα απο 'κει), οταν πατησεις τον διακοπτη για να μιζαρεις κοβεται το κυκλωμα οπως πιεζεται το κομματι χαλκου και κατα την κινηση του κανει γεφυρα με δυο αλλες επαφες πιο μετα και ετσι μιζαρει........

τι ειπατε ? :hypnotize :hypnotize :hypnotize Σουτζουκι ? :hypnotize :hypnotize :hypnotize

... Ετσι νοιωθω καθε φορα που μπλεκω εις 'βαθος' με ενα σπορ μηχανακι οποιουδηποτε κατασκευαστη, λεω τι ευφυες αυτο, τι εξυπνο το αλλο, τι τελειο εκεινο και ξαφνικα....

Ευχαριστω για τις απαντησεις
    Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12

Re: Re: Re: asxetos speaking

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    :Όταν είχαμε Διαστατική και Ομοιωματική Ανάλυση την βγάζαμε στα μπιλιάρδα ???
    Δήλαδή τι να έκανα....ν'άφηνα τα μπούτια της γκόμενας και να έτρεχα στα αμφιθέατρα πρωϊνιάτικα.......

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 108
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2011, 11:02
  2. Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2008, 21:49
  3. Προβλημα με τα καλωδια στο FZ6n
    από +FoniaS+ στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2006, 17:04
  4. Ξέρει κανείς από διακόπτες;
    από Stergios69 στο forum Honda Africa