Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ Dl 650

Παλαιό μέλος

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ Dl 650

Το θέμα αυτό είναι συνέχεια ένoς προηγούμενου που άνοιξα για το μπροστινό του V-strom 650
    θα αναφέρω πρώτα το σκεπτικό το οποίο με οδήγησε στις αλλαγές τις οποίες έκανα.
    Πριν ένα χρόνο αποφάσισα να αλλάξω το παλιό στρώμα 650 που είχα, για το καινούργιο με ΑΒΣ. Περιμένοντας το να έρθει για τρεις μέρες δοκίμασα ένα ktm 990. μπορώ να πω ότι ήταν ο έρωτας της μηχανοβίας ζωής μου, όμως η λογική μου τον απαγόρευσε για τους γνωστούς λόγους.Ετσι λοιπόν στραφηκα στην αμέσως καλύτερη λύση, μια μοτοσικλέτα που τα κάνει όλα καλά, δεν χαλάει ευκολα και κυρίως μπορεί να πάει ένα ταξίδι σε ολη την Ευρώπη άνετα.
    Το μηχανάκι αυτό έχει δύο κουσούρια, την ανάρτηση και τα φρενα Ολα φυσικά λόγω κόστους.
    Για το πρώτο πρόβλημα και η λύση του αναφέρεται παρακάτω, για το δεύτερο πρόβλημα σε είκοσι με εικοσιπέντε μέρες θα λυθεί και αυτό. Εψαξα πολύ, στην αρχή πέρασα ελατήρια WP
    αλλά ήταν ημιμετρο, έτσι συνέχισα να ψάχνω για πηρουνια, αλλά δεν βρηκα.Μια λύση μου έμεινε κι αυτή ονομαζόταν CARTRIDGE.( είναι το εσωτερικό μέρος κάθε σοβαρού πηρουνιου
    και ανάλογα με τη σοβαρότητα του είναι και η αξία όλου του πηρουνιου π.χ ένα OHLINS
    πηρουνι κοστίζει 2300 € το CARTRIDGE που έχει μέσα κοστίζει 1700 € ). μόνο μια εταιρία κατασκευάζει για το δικό μας το μοντέλο αυτό το εξάρτημα.Τρεις μήνες σπατάλησα για να μάθω ποιος το κατασκευάζει και ότι δεν πουλάει λιανικη η’ σε ιδιώτες γιαυτο και δεν μπορουσα να το βρω. Για να μη σας κουράζω
    υπάρχει πλέον αντιπρόσωπος και μέσω αυτού πήρα και το δικό μου.Το θεμα αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι για ανθρώπους οι οποίοι ξέρουνε τη σημασία της ανάρτησης και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουμε 700 € για μπροστά χωρις τα περαστικα που δεν ειναι και μεγαλη διαδικασια για τον μεσο γνωστη και 625 € για πίσω. Οι συνήθησμενοι οδηγοι
    του συγκεκριμένου μοντέλου είναι άνθρωποι που θέλουν μια μοτοσικλέτα, που τα κάνει όλα μεν αλλά μέτρια και δεν ενδιαφέρονται για πολλά πολλά.Καποιοι όμως θέλουν το κάτι παραπάνω μέσα σ' αυτούς είμαι και εγώ και θα σας αναφέρω ότι για αυτους που δεν ξέρουν
    μια καλή ανάρτηση είναι το 60% μιας καλής μοτοσικλέτας.Μια καλή ανάρτηση μπορεί να σου σώσει τη ζωή είτε σε μια στροφή, είτε σε ένα φρενάρισμα μπορεί να σου γλιτώσει και δέκα μέτρα η’ μια πτώση.Το 1000 με το 650 έχουν πολλά κοινά στοιχεία π.χ. το μπροστινό σύστημα ρόδες φρένα μπουκαλες κ.α. Το 1000 έχει CARTRIDGE χαμηλής ποιότητας βέβαια αλλά σε σχέση με το 650 που έχει το πιο απλό σύστημα που υπάρχει ένα ελατήριο και μια βαλβίδα ότι έχουν τα σκουτερ δηλαδή. Επι του θεματος τωρα:
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος
    To kit

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	kit_pompanti_sport.jpg 
Προβολές:	882 
Μέγεθος:	5,0 KB 
ID:	109170
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος
    Διαλυμενο

Όνομα:	kit_pompanti_street_01.jpg 
Προβολές:	881 
Μέγεθος:	7,8 KB 
ID:	109171
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος
    Τα ρυθμιστικα

Όνομα:	molle_assetti_sportivi_03.jpg 
Προβολές:	883 
Μέγεθος:	7,5 KB 
ID:	109172
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος
    Σχεδιαγραμα DL1000 05

Όνομα:	dl1000 05.gif 
Προβολές:	884 
Μέγεθος:	58,4 KB 
ID:	109173
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος
    Σχεδιαγραμα του 650

Όνομα:	dl650 05.jpg 
Προβολές:	886 
Μέγεθος:	60,8 KB 
ID:	109174
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος
    Δεν ξερω αν πρεπει - επιτρεπεται να βαλω τηλεφωνο αλλα στειλτε Π.Μ αν ενδιαφερεται κανενας
    Εχει εγγυηση 1 χρονου.Πισω φοραω WP απο τα νεα με αυξομειωση υψους και υδραυλικη
    προφορτιση η οποια δεν αξιζει τα 300ευρω εξτρα.Αυτα και ελπιζω να βοηθησα τους
    ψαγμενους.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Πως ειναι η συμπεριφορα της μηχανης τωρα? Επισης δε νομιζω οτι ειναι διαφημιση να πεις το ονομα της εταιριας. Αλλωστε δε βγαζει καμια αλλη αναλογο συστημα
    FATES WARNING

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
    Δεν ξερω αν πρεπει - επιτρεπεται να βαλω τηλεφωνο αλλα στειλτε Π.Μ αν ενδιαφερεται κανενας
    Εχει εγγυηση 1 χρονου.Πισω φοραω WP απο τα νεα με αυξομειωση υψους και υδραυλικη
    προφορτιση η οποια δεν αξιζει τα 300ευρω εξτρα.Αυτα και ελπιζω να βοηθησα τους
    ψαγμενους.
    Μπορεις σιγουρα παντως να γραψεις το ονομα της εταιρειας που το κατασκευαζει,και να δωσεις και μια ιστοσελιδα αν υπαρχει.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παλαιό μέλος
    Το μπροστινο ειναι ακλονητο και στιβαρο τοσο που θελει και εγινε απαναρυθμιση
    του πισινου αμορτισερ με 2 κλικ στην αποσβεση επαναφορας και 2 στροφες στην
    προφορτιση του ελλατηριου για τα δικα μου κιλα.Σκεψου την αλλαγη που εχει με
    αλλα ελατηρια και πολαπλασιασετο χ10
    Η εταιρια που το κατασκευαζει ειναι η Kservise
    http://www.kservice.it/inglese/home_en.asp
    Χρεωνει 550+φπα 19% και ζηταει να πανε οι μπουκαλες στην Ιταλια και
    230 ευρω μεταφορικα να τις στειλει πισω και δεν δεχεται εναλακτικη μεταφορικη
    ουτε δινει εγγυηση δηλαδη κανει τα παντα για να αποφυγει τον ιδιωτη γιατι οπως
    μου ειπαν φοβουνται λαθη τοποθετησης και ρυθμισης και βγαλουν κακο ονομα.
    Εμενα τις μπουκαλες μου τις πηγε ο μηχανικος μου επανω και τις εφερε για να μαθει
    τι και πως γινεται και συζητησεις για τιμες και αντιπροσωπευση.
    Ο εδω αντιπροσωπος ειναι ο Χρηστος Μακρης 6945937376

ειναι μηχανικος και αγωνιζωμενος και το κυριοτερο ενας απο τους καλυτερους
    γνωστες της αναρτησης στην Θεσσαλονικη.Δινει 1 χρονο εγγυηση και στα 700ευρω
    δεν περιλαμβανεται η τοποθετηση.Για τους εκτος θα δωσει τις πληροφοριες
    εγκαταστασης και την οποιαδηποτε υποστηρηξη χρειαστει.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ Dl 650

Το μηχανάκι αυτό έχει δύο κουσούρια, την ανάρτηση και τα φρενα Ολα φυσικά λόγω κόστους.
    Συμφώνω απόλυτα μαζί σου... και παρόλο που ήσουν πολύ κατατοποστικός έχω μερικές απορίες :
    1 . Αν ξέρεις να μας πεις τι αλλαγές γίνονται στο πίσω αμορτισέρ.
    2. Θέλω να μας πεις τις εντυπώσεις σου από τις αλλαγές στην εμπρός και πίσω ανάρτηση ειδικά όσον αφορά την απόροφηση των ανωμαλίων που έχουμε στους δρόμους μας.
    3. Το πίσω αμόρτισερ WP που έβαλες πόσο σου στοίχισε ?

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    αυτή ονομαζόταν CARTRIDGE.( είναι το εσωτερικό μέρος κάθε σοβαρού πηρουνιου
    και ανάλογα με τη σοβαρότητα του είναι και η αξία όλου του πηρουνιου π.χ ένα OHLINS
    πηρουνι κοστίζει 2300 € το CARTRIDGE που έχει μέσα κοστίζει 1700 € ).
    Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν "σοβαρά" πηρούνια χωρίς σύστημα Cartrige ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν "σοβαρά" πηρούνια χωρίς σύστημα Cartrige ...
    της Laverda?

(του ΧΤ πάντως είναι χάχας)

You BETA believe...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    της Laverda?
    (του ΧΤ πάντως είναι χάχας)
    Είσαι εμπαθής ...!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος
    oldman αν ενοεις τα χωματινα δεν ξερω τιποτα για τις αναρτησεις τους πλην του γεγονοτος
    οτι ειναι απο τις πιο εξελιγμενες.

Faster driver το πισω της WP κοστιζει 625 χωρις υδραυλικη προφορτιση ελλατηριου
    το ρυθμιστηρι που εξεχει και 925 με αυτο αλλα δεν αξιζει γιατι δεν το χρειαζεσε συχνα
    και οταν θες εχει εργαλειο σαν κατσαβιδι που το κανεις αμεσως.
    Οι διαφορες ειναι χαοτικες και μολις εξικοιωθεις μπορεις να αλλαζεις ρυθμισεις για
    ταξιδι πιο μαλακα, για στροφιλικι πιο σφιχτα,ρυθμισεις υπαρχουν πλεον στο χερι σου.
    Για την επομενη 3 ετια το στρωμα θα ειναι το καλυτερο στο ειδος του και εγω αν δεν
    πιασω το λοτο μ'αυτο θα γερασω.
    Κατι ακομα εγω δεν ασχολουμε ποτε με βελτιωσεις γκαζιου,π.χ εξατμισεις,αλλα με πραγματα
    που μπορουν να βελτιωσουν τις οδηγητικες μου ικανοτητες που δεν ειναι μεγαλες.
    Αν με σωσουν απο μια πτωση σε στροφη 'η σ'ενα φρεναρισμα βγαλαν τα λευτα τους.
    Μια καλη αναρτηση μπρος πισω κοστιζει οσο ενα μπαξτερ και μια καλη εξατμιση.Και οταν αποφασισεις να το πουλησεις αυτα τα πουλας χωρια και παιρνεις πισω τα μισα λευτα σου.
    Στην λακουβα θα πεσει πολυυυυυυ καλυτερα αλλα εκει που θα δωσουν ρεστα ειναι σε
    στροφη με ανωμαλιες και εσυ ξαπλωμενος.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ Dl 650 ?
    από practorasrofos στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 25/05/2006, 21:20
  2. dl 650 2006
    από david στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2006, 08:56