Το θέμα αυτό είναι συνέχεια ένoς προηγούμενου που άνοιξα για το μπροστινό του V-strom 650
θα αναφέρω πρώτα το σκεπτικό το οποίο με οδήγησε στις αλλαγές τις οποίες έκανα.
Πριν ένα χρόνο αποφάσισα να αλλάξω το παλιό στρώμα 650 που είχα, για το καινούργιο με ΑΒΣ. Περιμένοντας το να έρθει για τρεις μέρες δοκίμασα ένα ktm 990. μπορώ να πω ότι ήταν ο έρωτας της μηχανοβίας ζωής μου, όμως η λογική μου τον απαγόρευσε για τους γνωστούς λόγους.Ετσι λοιπόν στραφηκα στην αμέσως καλύτερη λύση, μια μοτοσικλέτα που τα κάνει όλα καλά, δεν χαλάει ευκολα και κυρίως μπορεί να πάει ένα ταξίδι σε ολη την Ευρώπη άνετα.
Το μηχανάκι αυτό έχει δύο κουσούρια, την ανάρτηση και τα φρενα Ολα φυσικά λόγω κόστους.
Για το πρώτο πρόβλημα και η λύση του αναφέρεται παρακάτω, για το δεύτερο πρόβλημα σε είκοσι με εικοσιπέντε μέρες θα λυθεί και αυτό. Εψαξα πολύ, στην αρχή πέρασα ελατήρια WP
αλλά ήταν ημιμετρο, έτσι συνέχισα να ψάχνω για πηρουνια, αλλά δεν βρηκα.Μια λύση μου έμεινε κι αυτή ονομαζόταν CARTRIDGE.( είναι το εσωτερικό μέρος κάθε σοβαρού πηρουνιου
και ανάλογα με τη σοβαρότητα του είναι και η αξία όλου του πηρουνιου π.χ ένα OHLINS
πηρουνι κοστίζει 2300 € το CARTRIDGE που έχει μέσα κοστίζει 1700 € ). μόνο μια εταιρία κατασκευάζει για το δικό μας το μοντέλο αυτό το εξάρτημα.Τρεις μήνες σπατάλησα για να μάθω ποιος το κατασκευάζει και ότι δεν πουλάει λιανικη η’ σε ιδιώτες γιαυτο και δεν μπορουσα να το βρω. Για να μη σας κουράζω
υπάρχει πλέον αντιπρόσωπος και μέσω αυτού πήρα και το δικό μου.Το θεμα αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι για ανθρώπους οι οποίοι ξέρουνε τη σημασία της ανάρτησης και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουμε 700 € για μπροστά χωρις τα περαστικα που δεν ειναι και μεγαλη διαδικασια για τον μεσο γνωστη και 625 € για πίσω. Οι συνήθησμενοι οδηγοι
του συγκεκριμένου μοντέλου είναι άνθρωποι που θέλουν μια μοτοσικλέτα, που τα κάνει όλα μεν αλλά μέτρια και δεν ενδιαφέρονται για πολλά πολλά.Καποιοι όμως θέλουν το κάτι παραπάνω μέσα σ' αυτούς είμαι και εγώ και θα σας αναφέρω ότι για αυτους που δεν ξέρουν
μια καλή ανάρτηση είναι το 60% μιας καλής μοτοσικλέτας.Μια καλή ανάρτηση μπορεί να σου σώσει τη ζωή είτε σε μια στροφή, είτε σε ένα φρενάρισμα μπορεί να σου γλιτώσει και δέκα μέτρα η’ μια πτώση.Το 1000 με το 650 έχουν πολλά κοινά στοιχεία π.χ. το μπροστινό σύστημα ρόδες φρένα μπουκαλες κ.α. Το 1000 έχει CARTRIDGE χαμηλής ποιότητας βέβαια αλλά σε σχέση με το 650 που έχει το πιο απλό σύστημα που υπάρχει ένα ελατήριο και μια βαλβίδα ότι έχουν τα σκουτερ δηλαδή. Επι του θεματος τωρα: