ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ….
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΤΕΣ….
ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΦΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ.
Η μνήμη είναι καλός οδηγός αδέλφια γαύροι.
Aν κανείς έβλεπε μόνο το πρώτο ημίχρονο αυτού του αγώνα, δεν θα πίστευε όσα έγιναν στο δεύτερο, ακόμα κι αν του έδιναν όρκο.
Κι όμως! Ως το 59' τίποτα δεν προμήνυε ότι ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε τόσο εύκολα, ότι ο Παναθηναϊκός θα τελείωνε το παιχνίδι με 8 παίκτες, ότι το ποδόσφαιρο θα δεχόταν και πάλι πισώπλατες μαχαιριές από εξαγριωμένους οπαδούς, ότι το Ολυμπιακό Στάδιο θα έμοιαζε μετά τη λήξη του σαν να υποδέχτηκε τυφώνα. Το παιχνίδι ως την πρώτη πράσινη ...κόκκινη κάρτα, δικαιολογούσε το χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός, που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4' με γκολ του Ιβιτς, είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, την οποία πλησίασε περισσότερο στο 16'. Τότε ο Γεωργιάδης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ανατολάκη, το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Τοχούρογλου με εκπληκτική εκτίναξη κράτησε το μηδέν. Στο 59' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γκούμας, δύο λεπτά αργότερα (61') τον ακολούθησε ο Γ.Χ.Γεωργιάδης (επίσης 2 κίτρινες) και στο 68' ο Μιλόγεβιτς. Ετσι, στο τελευταίο ημίωρο άλλαξε ο συσχετισμός των δυνάμεων και ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι στον αγώνα. Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε το κουράγιο να ανταποδώσει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού (71' Τζόρτζεβιτς) με τον Βαζέχα στο 79', αλλά ως εκεί. Το σκορ έκλεισε ο Ιβιτς με δυνατό σουτ στην εκπνοή του αγώνα.
Καλά που δε βάλαμε πολλά"
Στην κακή τροπή που πήρε το ντέρμπι αναφέρθηκε αρχικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς:
"Δε θέλω να κατηγορήσω κανέναν, όμως λυπάμαι που τελείωσε έτσι το ντέρμπι. Δεν θέλω να μιλήσω για αποφάσεις διαιτητών
Ο Παναθηναϊκός παρότι έπαιζε με τρεις παίκτες λιγότερους θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αφού μερικοί παίκτες μου έπαιζαν απαράδεκτα. Δεν ξέρω ίσως είναι ...καλύτερα που δεν βάλαμε περισσότερα γκολ". Για το πρώτο ημίχρονο, ο σερβοέλληνας τεχνικός είπε: "Παίχθηκε καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο". Οσο για τα επεισόδια:" Λυπάμαι για αυτά που έγιναν, αλλά γίνονται σε όλα τα γήπεδα του κόσμου".
Λιτός και ολιγόλογος στις δηλώσεις του ήταν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ: "Αν τελείωνε το παιχνίδι με όλους τους παίκτες θα μπορούσα να τοποθετηθώ για το τελικό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου. Αφήνω τον αγώνα στην κρίση σας. Ημουν σαφέστατος και κατηγορηματικός". Ο κ. Δανιήλ πιέστηκε από τους δημοσιογράφους να πει περισσότερα όμως παρέπεμψε στις αρχικές του δηλώσεις.
Τα γκολ δεν είναι φυστίκια"
Μέσα στο χαμό των εκτεταμένων επεισοδίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, την καταστροφή πολλών καθισμάτων και την σύλληψη 35 ατόμων, υπήρξαν και κάποιοι που είχαν λόγο να χαμογελάσουν έστω για λίγο.
Αυτοί ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού για τη μεγάλη -βαθμολογικής σημασίας- νίκη. Ο σκόρερ των δύο τερμάτων, Ιλια Ιβιτς είπε: "Κερδίσαμε κι αυτό έχει σημασία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέτυχα δύο γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ομάδας μου". Ο Γιώργος Ανατολάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη αλλά και προβληματισμένος, καθώς: "χαλαρώσαμε μετά τις αποβολές και κινδυνέψαμε. Αυτό το γεγονός θα το συζητήσουμε με τον προπονητή μας. Ομως, μετά το γκολ του Βαζέχα είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε και να καθαρίσουμε το παιχνίδι". Στα επεισόδια αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Γεωργάτος: "Στο δεύτερο ημίχρονο τα χάσαμε. Το μυαλό μας ήταν στην εξέδρα. Ο διαιτητής ήθελε να διακόψει το παιχνίδι, όμως με την παρέμβαση των παικτών συνεχίστηκε. Είμασταν τυχεροί στη φάση του πέναλτι, ευτυχώς το τρίτο γκολ τελείωσε το παιχνίδι". Πιο γλαφυρός ήταν ο Αλέκος Αλεξανδρής: "Χάσαμε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Δεν είμαστε, όμως Γιουβέντους και τα γκολ δεν είναι φυστίκια".
Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, επικρατούσε σιγή. Κανείς δεν ήθελε να πει τίποτα, εκτός από τον Θανάση Κολιτσιδάκη, ο οποίος ψέλισε: "Στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς. Στο δεύτερο πήγαν όλα στραβά. Ηρθε η μία κόκκινη πίσω από την άλλη και..."
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κινδυνεύουν με αποκλεισμό των εδρών τους αφού διαιτητής και παρατηρητής κατέγραψαν όσα συνέβησαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Στην έκθεση που συνέταξαν αναφέρονται ρίψη αντικειμένων, φωτοβολίδων και καθισμάτων, αλλά και επεισόδια που ξεκίνησαν στο 10' του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για τρία λεπτά. Τέλος, τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 35.496.