Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 70

Θέμα: Αντικατάσταση τσιμούχας στο πιρούνι .

Παλαιό μέλος

το καταλαβαινεις ως εξης

Καλησπερα,

Αρχικα μετρας μηκος, αυτο που ειναι μεσα στα σπεκς του μανιουαλ κερδιζει (αλλιως το μακρυτερο ) , μετα βαζεις ενα βαρος (πχ 1 κιλο) και μετρας ποσο συμπιεζεται, μετα κοιτας και το αλλο

Οι τσιμουχες (ξυστρες και λαδιου) δεν ειναι προαιρετικης αντικαταστασης, ειναι υποχρεωτικο να τις αλλαξεις...
    Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Re: το καταλαβαινεις ως εξης

Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
    Καλησπερα,

Αρχικα μετρας μηκος, αυτο που ειναι μεσα στα σπεκς του μανιουαλ κερδιζει (αλλιως το μακρυτερο ) , μετα βαζεις ενα βαρος (πχ 1 κιλο) και μετρας ποσο συμπιεζεται, μετα κοιτας και το αλλο
    Θεωρητικώς ναι.... αλλά

αυτό θα ήθελα να το σε βίντεο....

indeed

You BETA believe...

Σημερα ηρθε ένας καλός φίλος από δω (έδρα μου) , με παρελθών αγωνιζομένου .

Και μου είπε κάποια πράγματα .

Τελικά βγήκαμε έξω , για έναν έλεγχο , και διαπιστώσαμε έναν μεταλλικό ήχο ως " Τακ " , κάθε φορά που κατεβαίναν οι μπουκάλες , στο 1/3 της διαδρομής .

Ο ήχος , ακούγονταν περίεργος κάπου κάτω από το ρεζερβουάρ !!

Με την χρήση, ειδικού ακουστικού μεταλλικών ήχων , που έχω , διαπίστωσα ότι η πηγή , είναι τα μηχανικά μέρη της μπουκάλας που χάνει λάδια .

Συμπέρασμα .... Νέες τσιμούχες λαδιού κατά προτίμηση αφτερ μάρκετ Γερμανικές με διπλά ελατήρια .
    Και αντικατάσταση των χάλκινων δακτυλιδιών εντός μπότας , με ένα ζεύγος από το δεύτερο μπροστινό σύστημα .

Για το θέμα ελατήρια με κάλυψε ο ZX-9R

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost

Με την χρήση, ειδικού ακουστικού μεταλλικών ήχων , που έχω , διαπίστωσα ότι η πηγή , είναι τα μηχανικά μέρη της μπουκάλας που χάνει λάδια .

R
    Θελω πολυ να δω το ειδικο ακουστικο μεταλλικων ηχων βρε Κυριακο.

Μηπως ειναι το κατσαβιδι?? Εγω με αυτο ακουγα τις βαλβιδες και αναγνωριζα ποια κανει τακ τακ και θελει ρυθμιση στο συνεργειο που δουλευα.
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Οι γλύστρες ήταν φυσικό να είναι φθαρμένες μετά απο χρήση χρόνων, και σε αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός και με τις δεύτερες μπουκάλες.
    Οσον αφορά τις τσιμούχες οι γιαπωνέζικες είναι αναβάθμιση για τις γερμανικές μηχανές, γιατί να πάς ανάποδα?

Παλαιό μέλος

easy it is αι σει

Ευκολο ειναι, γιατι να το βιντεο ?

Αυτο το τοκ τοκ πολλες φορες μπορει να ειναι και το ρουλεμαν λαιμου (σφιξιμο), μπορεις να τσεκαρεις αν ειναι αυτο η οι δισκοι τοποθετοντας το μηχανακι κοντρα σε κανα ντουβαρι και σπρωχνοντας πανω κατω, αν δεν ακουγεται τοκ τοκ τοτε ηταν οι δισκοι που επαιζαν, η μονη αλλη περιπτωση που εχω ακουσει τετοιο θορυβο απο καλαμι ηταν σε περιπτωση που η προφορτιση ηταν τερμα χαλαρη.....
    Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Παλαιό μέλος

α, για τσιμουχες

πολυ καλες μου λενε ειναι οι pyramid http://www.pyramid-parts.com/ (εχει και ρουλεμαν και απ' ολα)
    εχουν και ωραιο λογκο....

Re: easy it is αι σει

Ευκολο ειναι, γιατι να το βιντεο ?

Αυτο το τοκ τοκ πολλες φορες μπορει να ειναι και το ρουλεμαν λαιμου (σφιξιμο), μπορεις να τσεκαρεις αν ειναι αυτο η οι δισκοι τοποθετοντας το μηχανακι κοντρα σε κανα ντουβαρι και σπρωχνοντας πανω κατω, αν δεν ακουγεται τοκ τοκ τοτε ηταν οι δισκοι που επαιζαν, η μονη αλλη περιπτωση που εχω ακουσει τετοιο θορυβο απο καλαμι ηταν σε περιπτωση που η προφορτιση ηταν τερμα χαλαρη.....
    Πρώτα απ'όλα είναι πάρα πολύ δύκολο να τοποθετήσεις βάρος πάνω σε ένα ελατήριο και να μη σωριαστούν όλα μαζί (ειδικά του αχ-βαχ που έχει και πηρούνια καλαμάκια και αντίστοιχα στενά ελατήρια)

Δεύτερο και ουσιαστικότερο....

Το βλέπω πολύ χλωμό το αχ με τις μαλακές αναρτήσεις που είχε (το πίσω ελατήριο ήταν αστείο....) να έχει k μεγαλύτερο του 3.4-3.5 Ν/mm (και πολύ λέω, πιο κοντά στο 3.0 N/mm πρέπει να 'ναι...)
    Τα παραπάνω νούμερα μεταφράζονται -χοντρικά με g=10m/sec^2- σε 0.3 κιλά ανά χιλιοστό συμπίεσης.

Αν υποθέσουμε ότι είναι 10% πεσμένα, τοποθετώντας μάζα 1kg, το μεν καινούργιο (που δεν είναι) ελατήριο θα συμπιεστεί κάτι παραπάνω από 3 χιλιοστά, το δε πεσμένο κάτι λιγότερο από 4.....

Λίγο δυσδιάκριτο μΕ φαίνεται.....

:smilea:

You BETA believe...

Παλαιό μέλος

βαλε μεγαλυτερα τοτε :p

Το νουμερο στην τυχη το ειπα, τα δικα μου ειναι απο 9 εως 10Ν/χιλ, οποτε βαζω 10κιλα, εχω και ειδικη συσκευη η οποια περιλαμβανει εναν αλτηρα (απο αυτο που κανουμε γυμναστικη) που εχουμε βγαλει τα βαρη απο την μια (την πουλαω 80 ευρω αν θελει κανεις, ετσι ειναι με τις παγκοσμιες πατεντες)........

Υπάρχει άλλος τρόπος.
    Προυποθέτει να γνωρίζουμε τη σταθερά ψυχρής εξέλασης, μικρόμετρο (με παχύμετρο παίρνεις τα @@ σου), σταθερό χέρι και σταθερό μάτι.

Τελικά χρειάζεται και παχύμετρο.

Για λεπτομέρειες.... call me oldman...

You BETA believe...

Παλαιό μέλος

γτφ?

Τι ειναι η ψυχρη εξελαση ? Για πες, ποτε δεν βλαπτει η εξτρα γνωση....

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    Θελω πολυ να δω το ειδικο ακουστικο μεταλλικων ηχων βρε Κυριακο.

Μηπως ειναι το κατσαβιδι?? Εγω με αυτο ακουγα τις βαλβιδες και αναγνωριζα ποια κανει τακ τακ και θελει ρυθμιση στο συνεργειο που δουλευα.
    Το κληρονόμησα από τον πατέρα μου το 1985 , Νο1 Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων στο νομό .

Και να προσεχείς τα ματάκια σου .. το πολύ ρολάρισμα να μην σε αφήσει κουσούρι .

.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	pa215772.jpg 
Προβολές:	267 
Μέγεθος:	79,1 KB 
ID:	109512

Re: βαλε μεγαλυτερα τοτε :p

ετσι ειναι με τις παγκοσμιες πατεντες........
    Σε καταλαβαίνω ρε μπαγάσα

Και εγώ παιδί της πατέντας μια ζωή, αλλά !! τελειότητα πάνω από όλα

Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Το κληρονόμησα από τον πατέρα μου το 1985 , Νο1 Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων στο νομό .

Και να προσεχείς τα ματάκια σου .. το πολύ ρολάρισμα να μην σε αφήσει κουσούρι .

.

Re: γτφ?

Τι ειναι η ψυχρη εξελαση ? Για πες, ποτε δεν βλαπτει η εξτρα γνωση....
    Το αντίθετο της θερμής....

You BETA believe...

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σκουρία στο πιρουνι
    από V-stelios στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2009, 11:57
  2. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2003, 10:53
  4. 7 Χρονια Στο Θιβετ!!!
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 10:26
  5. Χαμος στο wild thing!!!!!!!!!!!!!!!!!
    από BIKENEST στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 13:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF