Φυσικα και σεβομαι την αποψη σου φιλε Καπταιν, απλα τη σχολιασα με λιγη χιουμοριστικη διαθεσηΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ατυχές το σχόλιο (το λιγότερο)![]()
Φυσικα και σεβομαι την αποψη σου φιλε Καπταιν, απλα τη σχολιασα με λιγη χιουμοριστικη διαθεσηΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ατυχές το σχόλιο (το λιγότερο)![]()
wasting space via Architecture
Σε αυτό τουλάχιστον είμαστε ειδήμονεςΑρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Άντε να τσακωθούμε και για μια ταινία....:hypnotize
:rotflmao:
![]()
θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
πω-πω μια κανονια!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Asaverle
Μάγκες, ο Λαζόπουλος είναι όλα τα λεφτά. Προς τι τόσο μένος στο πρόσωπό του;
+1000
Θα παω αυριο να δω το El Greco![]()
αν τελικα ολα τοποθετουνται στη σφαιρα του υποκειμενικου, δεν εχει κανενα νοημα καθε ειδους "εκπαιδευσης" κι "εμπειριας" σε πολλους τομεις, οπως π.χ. οι τεχνεςΑρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
3ον. η γνωμη μου ειναι οτι ειναι καλο να μην κρινουμε τοσο πολυ τις αποψεις των αλλων, ειδικα οταν προκειται για ενα καθαρα υποκειμενικο ζητημα
το χε πει καλυτερα ο dirty harry βεβαια![]()
[Βασίλης Ραφαηλίδης]Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
βλεπω, εκτος απο ειδημονες στις μηχανες ειμαστε και ειδημονες στον ελληνικο κινηματογραφο, ετσι ωστε να μπορουμε να τον αποδομησουμε (και εν τελη να τον ισοπεδωσουμε) σε 3 γραμμες, ευγε!
οσο για τον "ορισμο" της ουσιας μιας κιν. ταινιας... ας μην σχολιασω καλυτερα κι ας μην επεκταθω. Ετσι κι αλλιως, γνωμες για τον κινηματογραφο στο moto.gr ειναι εκ του ασφαλους, οπως και να το κανουμε
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω...
Δε νομίζω οτι το έπαιξα ειδήμων (ειδικά στις μηχανές) και νομίζω οτι ο αυτοσαρκασμός με το [Νικος Μπακογιαννόπουλος] ήθελε να τονίσει ακριβώς αυτό....
Απο εκεί και πέρα, σχετικός με τον ελληνικό κινηματογράφο είμαι λόγω προσωπικών γνωριμιών και γενικότερης ενασχόλησης. Δυστυχώς, ο ελλ.κιν. δε χρειάζεται εμένα να τον αποδομήσω, τα έχει καταφέρει μια χαρά μόνος του βγάζοντας για δεκαετίες πάρα πολλές μέτριες ταινίες (και δεν τις κρίνω με βάση την προσέλευση του κόσμου αλλά σαν ταινίες με βάση το δικό μου κριτήριο).
Και στον τομέα του κινηματογράφου φώλιασαν και αναπτύχθηκαν όλα τα ιδεώδη της ελληνικής φυλής: κρατικισμός (απλωμένα χέρια για επιδότηση απο το ΕΕΚ - με πολιτικό τρόπο πολλές φορές), ωχαδερφισμός/προχειρότητα, χαμηλού επιπέδου παραγωγή, συγκεντρωτισμός και ερασιτεχνισμός - στην Ελλάδα βλέπεις πάντα "Σεναριο/Σκηνοθεσία" ο ίδιος (συνήθως ο σκηνοθέτης) την ώρα που άλλες χώρες έχουν επαγγελματίες σεναριογράφους.
Όσο για την ουσία της ταινίας, σίγουρα μπορεί να υπάρχουν πολλές απόψεις για το τί ειναι αυτό που κάνει μια καλή ταινία, αυτή που ανέφερα εγω ως άποψη ειναι απλά μία απο αυτές (και δεν είναι δική μου βέβαια αλλά της σχολής Κόπολλα...)
Εγώ συφωνώ με αυτή την άποψη γιατί ένα καλό σφιχτοδεμένο σενάριο (όχι το story αλλά το screenplay με τους τεχνικους όρους μέσα και όλα τα παραφερνάλια), συν ένα άψογο editing ή μονταζ ελληνιστί της ταινίας είναι αυτα που καθορίζουν τελικά τη ΡΟΗ του έργου και καθιστούν μια ταινία καλή ή όχι.
Το άψογο μονοπλάνο με τράβελινγκ ή η τέλεια φωτογραφία ειναι assets αλλά δεν εξασφαλίζουν απο μόνα τους το τελικό αποτέλεσμα.
Γνώμη μου ταπεινή και δε βλέπω το λόγο γιατί είναι εκ του ασφαλούς να τη λέω στο moto.gr
Όσο για τη συγκεκριμένη ταινία όταν τη δω θα εκφέρω γνώμη
[/Βασίλης Ραφαηλίδης]
κακοφωνίξ, όλα οκ![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
το ασχετο..
οι Ραφαηλιδης κ Μπακογιαννοπουλος ποιοι ειναι ?![]()
Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..
Κριτικοί κινηματογράφουΑρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
το ασχετο..
οι Ραφαηλιδης κ Μπακογιαννοπουλος ποιοι ειναι ?![]()
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
γιατι φαινεται σαν να απαντουν στο μοτο.γρ...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κριτικοί κινηματογράφου
![]()
![]()
![]()
![]()
κ οχι σαν να εκανες copy paste την κριτικη τους..απο καπου..
edit
μαλακια ειπα ε?![]()
![]()
εχω λαλησει ..προς στιγμη νομιζα οτι τους ειχες κ τους 2 στο γραφειο σου κ απαντουσαν στο μοτο!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δεν έκανα καμία κριτική copy paste, χιουμορ (προσπαθώ να) κάνω όπως όταν λέμε [spam mode] [/spam mode]Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
γιατι φαινεται σαν να απαντουν στο μοτο.γρ...![]()
Όλες οι ανοησίες πιο πάνω δικές μου είναι
![]()
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
το καταλαβα..αργησα..αλλα τα καταφερα!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Δεν έκανα καμία κριτική copy paste, χιουμορ (προσπαθώ να) κάνω όπως όταν λέμε [spam mode] [/spam mode]
Όλες οι ανοησίες πιο πάνω δικές μου είναι
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
προφανως θα μπορουσε να γινει μια μεγαλη κουβεντα για το θεμα. Συμφωνω εν μερη (βλ. "επιδοτησεις", συγκεντρωτισμος), διαφωνω σ αλλα σημεια ομως. Η ουσια μιας ταινιας ειναι παραπανω απο το διπτυχο σεναριο-μονταζ. Η σκηνοθεσια ειναι εξ ισου σημαντικη (για να μην μπουμε σε περισσοτερες λεπτομερειες). Και για την ποιοτητα των σεναριων διαφωνω. Καλα σεναρια υπαρχουν, δεν μπορω να πω το ιδιο και γι αυτους που τα κρινουν ομως...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
[Βασίλης Ραφαηλίδης]
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω...
Δε νομίζω οτι το έπαιξα ειδήμων (ειδικά στις μηχανές) και νομίζω οτι ο αυτοσαρκασμός με το [Νικος Μπακογιαννόπουλος] ήθελε να τονίσει ακριβώς αυτό....
Απο εκεί και πέρα, σχετικός με τον ελληνικό κινηματογράφο είμαι λόγω προσωπικών γνωριμιών και γενικότερης ενασχόλησης. Δυστυχώς, ο ελλ.κιν. δε χρειάζεται εμένα να τον αποδομήσω, τα έχει καταφέρει μια χαρά μόνος του βγάζοντας για δεκαετίες πάρα πολλές μέτριες ταινίες (και δεν τις κρίνω με βάση την προσέλευση του κόσμου αλλά σαν ταινίες με βάση το δικό μου κριτήριο).
Και στον τομέα του κινηματογράφου φώλιασαν και αναπτύχθηκαν όλα τα ιδεώδη της ελληνικής φυλής: κρατικισμός (απλωμένα χέρια για επιδότηση απο το ΕΕΚ - με πολιτικό τρόπο πολλές φορές), ωχαδερφισμός/προχειρότητα, χαμηλού επιπέδου παραγωγή, συγκεντρωτισμός και ερασιτεχνισμός - στην Ελλάδα βλέπεις πάντα "Σεναριο/Σκηνοθεσία" ο ίδιος (συνήθως ο σκηνοθέτης) την ώρα που άλλες χώρες έχουν επαγγελματίες σεναριογράφους.
Όσο για την ουσία της ταινίας, σίγουρα μπορεί να υπάρχουν πολλές απόψεις για το τί ειναι αυτό που κάνει μια καλή ταινία, αυτή που ανέφερα εγω ως άποψη ειναι απλά μία απο αυτές (και δεν είναι δική μου βέβαια αλλά της σχολής Κόπολλα...)
Εγώ συφωνώ με αυτή την άποψη γιατί ένα καλό σφιχτοδεμένο σενάριο (όχι το story αλλά το screenplay με τους τεχνικους όρους μέσα και όλα τα παραφερνάλια), συν ένα άψογο editing ή μονταζ ελληνιστί της ταινίας είναι αυτα που καθορίζουν τελικά τη ΡΟΗ του έργου και καθιστούν μια ταινία καλή ή όχι.
Το άψογο μονοπλάνο με τράβελινγκ ή η τέλεια φωτογραφία ειναι assets αλλά δεν εξασφαλίζουν απο μόνα τους το τελικό αποτέλεσμα.
Γνώμη μου ταπεινή και δε βλέπω το λόγο γιατί είναι εκ του ασφαλούς να τη λέω στο moto.gr
Όσο για τη συγκεκριμένη ταινία όταν τη δω θα εκφέρω γνώμη
[/Βασίλης Ραφαηλίδης]
Συμφωνουμε επισης στο οτι ο Ελλ Κινηματογραφος ειναι πονεμενη ιστορια. Κοινως, το συστημα νοσει. (το γνωστο: "για να κανεις προκοπη ή θα φυγεις απο ελλαδα ή ... εισαι γονος πλουσιας οικογενειας"
Τελοσπαντων, μεγαλη κι ενδιαφερουσα συζητηση, αλλα οχι για το παρον forum.
Συμφωνούμε εν μέρει (δλδ μπορεί να γίνει στο παρόν φόρουμ η κουβέντα αλλά όχι στο παρόν θρεντ)Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
Τελοσπαντων, μεγαλη κι ενδιαφερουσα συζητηση, αλλα οχι για το παρον forum.
Δεν αποδομώ/απαξιώνω στο σύνολό του τον ελλ. κινηματογράφο (παλιο και νέο - αυτή η διάκριση μας μάρανε), έχουν βγει αριστουργήματα κατα καιρούς απλά χάθηκαν στην ελληνική μιζέρια.
Έχω την εντύπωση πχ οτι αν την "Κάλπικη Λίρα" την είχε γυρίσει (ακριβώς ίδια) ο Αντονιόνι ή ο Βισκόντι αυτή τη στιγμή θα τη βλέπαμε να μνημονεύεται στο top ten του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου πλάι στον Γατόπαρδο, το Senso και το La Terra trema, ενώ το φουκαρά τομ Τζαβέλα ποιος τον ήξερε;
τεσπα
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
tha tin do kai go kapoia stigmi (mallon se dvd) alla tha epitrepsete, panta otan vlepo tetoies famfares diafimiseis klp klp (opos stin politiki kouzina pou anaferthike) na ksero ti na perimeno..![]()
kai profanos den to leo me tin kali ennoia..
tora tha mou peite oti pas na to deis prokatellimenos ok..
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
νταξ μωρε εσυ εισαι και της ποιοτητας αν κρινω απο το αβαταρ σουΑρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
tha tin do kai go kapoia stigmi (mallon se dvd) alla tha epitrepsete, panta otan vlepo tetoies famfares diafimiseis klp klp (opos stin politiki kouzina pou anaferthike) na ksero ti na perimeno..![]()
kai profanos den to leo me tin kali ennoia..
tora tha mou peite oti pas na to deis prokatellimenos ok..![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
![]()
ρε Μαρια....Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
γιατι φαινεται σαν να απαντουν στο μοτο.γρ...
αφου σε χαλανε τα μπανακια.... τι τα φτιαχνεις...?![]()
wasting space via Architecture
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
[B]νταξ μωρε εσυ εισαι και της ποιοτητας αν κρινω απο το αβαταρ σου![]()
koita apo kati pseftokoultiarikes protimo psalti![]()
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy