Γεια χαρα και απο εμενα!!
![]()
Αν και νεο μελος θα πέσω απευθειάς στα βαθια...
Ειμαι κατοχος ενός er-5 kawasaki μοντελο 2001. Παιρνωντας θάρρος από την παλαιο κινητήρα που χρησιμοποιεί προσπάθησα πρόσφατα να του ρυθμίσω για πρώτη φορά βαλβίδες. Με οδηγό ένα manual της Hanes, καταφερα και έκανα όλες τις απαιτούμενες εργασίες. Οταν το έβαλα να δουλεψει όμως οι βάλβιδεςπολύ περισσότερο από πρώτα.....
Ειναι προφανές ότι κάτι εχω κάνει λάθος..
Ζηταω την βοήθεια σας αφού πρώτα αναφέρω τα εξης
Οι ρυθμίσεις (τα διακενα ειναι σωστα)
Θεώρησα ότι οι βαλβιδες εισαγωγης ειναι αυτές που ειναι απο την μεριά των καρμπυρατερ
και οι βαλβιδες εξαγωγης ειναι απο την μερια των εξατμίσεων
Υπέθεσα ότι (δεν τα βρηκα ολα στο manual...) o νουμερο 1 κυλινδρος είναι ο αριστερός όπως κάθεται ο αναβάτης (και αυτος ρυθμιζεται με το σημαδι Τ και οχι με το C)
To πιο ύποπτο να εχω κανει λάθος όμως ειναι το έξης
Το manual εγραφε ότι οι λοβοί των εκκεντροφόρων πρέπει να κοιτάζουν προς τα πάνω όταν ρυθμίζονται οι βαλβιδες....Όταν εστρεψα την καμπάνα (ετσι την λενε??) στο σημείο Τ με τους λοβούς των εκκεντροφόρων να σημαδευουν κατακόρυφα επάνω ,υπήρχαν δύναμεις που έτειναν να την στρέψουν.Ομως υπηρχε και αλλο σημειο που ευθυγραμμιζοταν το Τ με την γραμμη και δεν υπηρχαν δυναμεις..αλλα οι λοβοι δεν κοίταζαν προς τα πάνω.
Προτίμησα να ρυθμίσω βαλβίδες με τους λοβους προς τα πανω...ενω ενας φιλος προσπαθουσε να κρατησει την καμπανα σταθερή...
Τι λάθη εχω κανει??
καμπάνα την λένε??
οι δυνάμεις ήταν απο τα κοκοράκια ή απο αλλού??(τώρα μου ήρθε)
πολλες απορίες αλλα ειμαι δικαιολογημένος ..
προσπαθω να μάθω![]()
ευχαριστω