Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 58 από 58

Θέμα: Hraklio - voskoi

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Έλειπα από το νησί 7 χρόνια. Πρόσφατα γύρισα με τη προοπτική να μείνω μόνιμα..Ήδη έχω αρχίσει και αμφιβάλλω αν θα τη παλέψω και άλλο εδώ πέρα, κυρίως με τέτοιες καταστάσεις αλλά και με τη συμπεριφορά όλων αυτών στο δρόμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω βριστεί. Παιδιά οι άνθρωποι στη Κρήτη πλέον δεν έχουν καμιά σχέση με όλα αυτά που οι ίδιοι ίσως θέλουμε να πρεσβέυουμε. Και αυτό δε το λέω μόνο για τους βοσκούς. Το λέω για τη πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού. Όλα είναι ψευτο... ψευτόμαγκες, ψευτογκόμενες, ψευτονεόπλουτοι.... Πολλές φορές έχω κάτσει να συζητήσω με αρκετούς οι οποίοι βασικά δεν έχουν ζήσει αλλού πέρα από το νησί. Είναι απλά ανεγκέφαλοι. Δε βλέπουν μπροστά τους..Νομίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να παρκάρει το αγροτικό πάνω στη πλατεία Ελευθερίας. Τέλος πάντων δε γράφω άλλα...
    Απλά πολλές φορές ντρέπομαι που είμαι και εγώ της ίδιας ράτσας και άλλες πάλι νευριάζω άπειρα με όλα αυτά τα ζώα..
    μια απο τα ίδια ακριβώς! και ειναι ενας απο τους λόγους που όποτε κατεβαίνω (χριστουγεννα, πασχα, λιγο το καλοκαίρι), τρώω κατι στραβές και στεναχωριέμαι. Και το θέμα ειναι οτι αυτο που περιγράφει ο mikeg το βλέπουν μόνο οσοι ζήσουν για λίγο καιρό έξω απο το νησί και μετα επιστρέψουν. Όπως ο mikeg, όπως και εγώ....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    συμφωνω με road spirit & mikeg

δν εχω ζησει εξω, αλλα εχω παει 4 φορες εξωτερικο κ ακομα περισσοτερες σε αλλα μερη στην ελλαδα.

υπαρχει μεγαλη διαφορα στη νοοτροπια, στον τροπο που βλεπουν τα πραγματα οσοι εχουν δει πως συμπεριφερονται κ αλλου.

απλα εδω εχω βαρεθει. οι περισσοτεροι οπως λεει ο mikeg ειναι δηθεν κ ολα γινονται για τη μουρη. ο καθενας οπως μπορει. τεσπα. για τους μαυροπουκαμισαδες απ οσα εχω ζησει κ οσους εχω γνωρισει, οι πιο αυθεντικοι ειναι καποιοι μεγαλης ηλικιας ανθρωποι στα χωρια κυριως. λογω παππουδων κλπ εχω γνωρισει ορισμενους. τους θεωρω πιο κρητικους απ ολους μας, αλλα θα σταματησουν να υπαρχουν σιγα σιγα. γιατι κατι μ@λακισμενα στην ηλικια μου πχ η κ 30αρηδες, που το παιζουν καπως μιλωντας εντονα τη διαλεκτο κ φορωντας το μαυρο το πουκαμισο, ειναι απλα για το μπ#υτσο τα ατομα, συγγνωμη κιολας. ευτυχως δν ειναι ολοι ετσι. ξερω κ παιδια σαν κ μενα που ευτυχως οτι κανουν δν το κανουν για αυτοπροβολη ,ειμαι απ το ταδε χωριο κ γ@μαω ρε παιδι μου ,αλλα ειναι πολυ λιγοι.

προσωπικα εχω ονειρο να φυγω οχι μονο απο κρητη απο ελλαδα γενικα κ να ζησω ιταλια. ειναι πολυ δυσκολο αλλα απο μικρος ενα κολλημα εχω. κ οχι δν ειναι τοσο η μοτοσυκλετα απο μονη της, αυτη τη χαιρεσαι κ δω σε καποιο βαθμο. ειναι ολα τα μηχανοκινητα σπορ που δν θα ζησω αν μεινω εδω ουτε σε 100 χρονια. τελος παντων..

κ κατι αλλο. ο καθηγητης στην εκθεση κ ιστορια στο σχολειο, μας ειχε πει οτι τα μαυρα πουκαμισα φορουσαν οι ζωοκλεφτες. το παραδοσιακο "χρωμα" της κρητης ειναι το λευκο. δν ξερω, αλλα ο ανθρωπος ηξερε ειδικα την ιστορια της κρητης αλλα κ ολης της ελλαδας παρα πολυ καλα.

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    sto eksoteriko i nootropia einai entelos diaforetiki me aftin tis ellados, einai kathenas gia tin parti tou, kai stin teliki einai kalitero apo to diko mas to kai kala parees,vismata, glipsimata, filoi tou kolou kai alla tetoia pou sou zalizoun ton erota..

den sizitao gia ton an sigrenete me tin nootropia ton neokritikon i opoia einai ipoanptikti,
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    sto eksoteriko i nootropia einai entelos diaforetiki me aftin tis ellados, einai kathenas gia tin parti tou
    Συγνώμη αλλά κάνεις μεγάλο λάθος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    kai stin teliki einai kalitero apo to diko mas to kai kala parees,vismata, glipsimata, filoi tou kolou kai alla tetoia pou sou zalizoun ton erota..
    Αυτό είναι καθαρή νοοτροπία ο καθένας για τον εαυτούλη του.

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Συγνώμη αλλά κάνεις μεγάλο λάθος.

apo to poli ligo pou exo zisei sto eksoteriko*, afto exo katalavei, otan omos leo kathenas gia tin parti tou, to enoo me tin kali enoia(nai exei kai kali enoia!!!)
    pantos to dexome, mporei na xo parei lathos entiposi.mexri tora omos to vlepo ok.

* (se diakopes pou sinolika einai giro stous 2 mines, mazemenoi omos, oxi 1 vdomada fetos, mia propersi, kai to leo afto giati otan meneis kapou gia ena tetoio diastima psilokatalavaineis tin nootropia)
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    σε ποια χωρα? ιταλια ισπανια η βορειες? εχει διαφορα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
    σε ποια χωρα? ιταλια ισπανια η βορειες? εχει διαφορα!
    gallia mou aresan polloi oi anthropoi,
    germania austria episis.
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος
    Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού αλλά όποιος καλκολογήσει την Κρήτη θα τον βρω και θα τον πυροβολήσω! Παλιο-σοβινιστές, που πιστεύετε οτι ο τόπος σας είναι καλύτερος από την Κρήτη... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πέρα απο την πλάκα ο τύπος ήθελε ένα χέρι ξύλο, αλλά ως κρητικός θα σου πώ οτι έκανες αυτό που έπρεπε όταν έφυγες! Εκεί κάτω υπάρχουν οι καλύτεροι αλλά και οι χειρότεροι, δεν λέει να το παίξεις κορώνα- γράμματα

Εκτός αν κουβαλάς κι εσύ κουμπούρι και προλάβεις να του την παίξεις πρώτος

Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
    Ελα ρε παιδια που φοβαται η αστυνομια να δρασει...λες και δεν εχει την δυναμη η τα μεσα...

Το θεμα ειναι ειναι πολιτικο, ειναι καποιοι σκατοβουλευτες στην μεση, καποια δυνατα ονοματα της Κρητης,και εκει κολλαει το ολο ζητημα...

Αντε να μην αρχισω να λεω...ενα παραδειγμα μονο,ο Κονταρος,μεγαλος λαουτιερης και ωραιος καλιτεχνης,σε μπλοκο του βρισκουν τα εκαμ ενα taurus 45ACP και βγαινει ο ανθρωπας μετα απο λιγο καιρο και βγαζει τραγουδι οτι πηρε καινουριο, και οτι αμα μαθει αυτον που τον ρουφιανεψε θα βαλει να τον σκοτωσουν και αλλα τετοια...(αν το εχει κανεις προχειρο ας το βαλει το τραγουδι)

Α ξεχασα να σας πω οτι ο εν λογο ειναι κουμπαρακι της Ντορας...ε,απο κει και περα τι περιμενεις...
    Η αστυνομία φοβάται να δράσει επειδή ακριβώς το πρόβλημα είναι πολιτικό. Γιατί να ρισκάρει ο τοπικός αστυνομικός τη ζωή του όταν αυτόν που θα συλάβει για διακίνηση ναρκωτικών ή οπλοκατοχή και άσκοπη χρήση την άλλη μέρα ο τοπικός βουλευτής θα τον έχει βγάλει έξω; Σε ορισμένα χωριά της Κρήτης δεν πατάνε το πόδι τους οι αστυνομικοί ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χωριά έχουν γίνει πεδία μαχών επειδή μπήκαν ΕΚΑΜίτες. Τα ΤΑΕ δεν πλησιάζουν ποτέ σε γλέντια αλλά την στήνουν σε παράδρομους έξω από αυτά με ισχυρή προστασία. Βέβαια για τα ΤΑΕ οι λόγοι είναι πολλοί και έχει μαζευτεί πολύ μίσος πάνω τους επειδή ορισμένοι από αυτούς συμπεριφέρονται με απόλυτα περιφρονητικό, αυταρχικό τρόπο και πράττουν εκτός δικαιοδοσίας και παράνομα ορισμένες φορές. Στις ειδικές αποστολές για χασισόδεντρα στέλνουν ειδικά εκπαιδευμένους και ανώνυμους αστυνομικούς από Αθήνα.

Από την άλλη υπάρχει και η άλλη άποψη (την οποία συμερίζομαι) ότι παρόλο που το περίσιο έχει χαλάσει το ίσιο συμβαίνουν και ορισμένα άλλα τραγελαφικά. Όπως πριν από περίπου 2 χρόνια όταν ΕΚΑΜίτες μπήκαν στο σπίτι γνωστού καπεταναίου της Κρήτης (από τους λίγους γνήσιους και αρχοντικούς που έχουν μείνει), συλλάβανε αυτόν, την γυναίκα του και τα παιδιά του, τους κλείσανε αυτόφωρο επειδή είχε στο σπίτι του τα όπλα-κειμήλια του πατέρα του που πολέμησε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όπλα που έχουν μόνο ιστορική και συναισθηματική αξία.

Μέτρα που παίρνονται όπως η απαγόρευση της οπλοκατοχής στην Κρήτη είναι πραγματικά γελοία. Μα δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι στην Κρήτη, ειδικα σε ορεινές περιοχές που να μην έχει ένα όπλο. Από 45άρι μέχρι κυνηγετική καραμπίνα. Το πρόβλημα είναι αλλού. Διαφθορά, πολιτικά αλισβερίσια, ρουσφέτια, κονέ με αμερικάνικη βάση και παράνομη εισαγωγή όπλων και άλλων προϊόντων, λαθρεμπόριο όπλων από Βαλκανικές χώρες (οι οποίες τα αγοράζουν σε τιμή κόστους από Sierra Leone και άλλες περιοχές με έντονη και άτακτη πολεμική δραστηριότητα).

Γιατί η Κρήτη είναι γεμάτη όπλα; Οι λόγοι είναι πολλοί. Και ιστορικοί και κοινωνικοί. Η εποχή του Μεταξά και της μάζωξης όλων των όπλων της Κρήτης στα Νεώρια. Η εποχή της Μάχης της Κρήτης, όπου οι Κρητικοί πολεμούσαν με αξίνες, τσουγκράνες, πέτρες και άλλα γεωργικά μηχανήματα (λόγω της εν λόγω μάζωξης). Η Κρήτη είναι συνώνημο της αναταραχής και των ιστορικών αλλαγών. Έχουν περάσει από εδώ πολλοί κατακτητές και οι ιστορικές αναφορές επαναστατικών ομάδων και άτακτων στρατών είναι εκατοντάδες με εξαίρεση ορισμένα χρόνια κοινής πορείας, οικονομικής ευμάρειας και ανάπτυξης με τους κατακτητές.

Τα όπλα υπάρχουν και είναι άκρως επικίνδυνα στα χέρια ορισμένων. Πιστέψτε με, δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι και δίπλα σου ο μεθυσμένος βγάζει το καλαζνίκοφ και ρίχνει κατά ρυπάς πάνω από το κεφάλι σου με τους κάλυκες να πέφτουν στο βραστό πιλάφι και το όπλο να ρίχνει παράλληλα με το έδαφος. Ατυχήματα; Χα, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Μα δεν υπάρχει ένα χωριό ορεινό της Κρήτης που να μην έχει τουλάχιστον μια ιστορία να πει γι' αυτό. Δεν υπάρχει μέρα (ή νύχτα) που να μην πέφτει σφαίρα σε ορεινό χωριό της Κρήτης. Πυροβολισμοί σε σπίτια, σε πλατείες, σε μιτάτα, σε στάβλους μέχρι και σε βενζινάδικα έχω δει.

Είμαι μάρτυρας ενός συμβάντος που με είχε αφήσει άφωνο. Ήμουν σε ένα τραπέζι σε ένα χωριό της Κρήτης λίγων ατόμων. Βγάζουν σε μια φάση όλοι τα όπλα και άρχιζαν να ρίχνουν. Είναι μια μορφή διασκέδασης γι αυτούς. Παράλογο αλλά αληθινό. Άκουγα να λένε: "μα αν δεν παίξουμε 2-3 πώς θα μας κάτσει το φαγητό;" Μια στιγμή, βράδυ, περνούσε μία μηχανή από το σημείο, μπαίνει στην στροφή και πέφτει μια σφαίρα (όχι κατά πάνω του, στον αέρα). Ο μοτοσικλετιστής από τον τρόμο του, έφυγε από την στροφή στο παρακείμενο χωράφι. Πάλι καλά που δεν ήταν γκρεμός από κάτω. Στα θετικά βέβαια του συμβάντος είναι ότι όλοι όσοι ήταν εκεί έτρεξαν να βοηθήσουν το παιδί.

Παράλογα πράγματα. Καλόβουλοι τρελοί; Τρελοί σκέτο; Αγαθοί δολοφόνοι; Εγκληματίες με αρχές; Πιστοί στην παράδοση; Δεν ξέρω πια τι να επιλέξω.

Να σημειώσω βέβαια, ότι δεν σημαίνουν όλα αυτά ότι με το παραμικρό κινδυνεύετε να δολοφονηθείτε στην Κρήτη. Τα περιστατικά είναι ελάχιστα και με τίποτα δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος να χαθείτε στην Κρήτη είναι μεγαλύτερος από άλλες περιοχές του κόσμου. Ορισμένες περιοχές του Παρισιού είναι πιο επικίνδυνες από την Κρήτη και δεν μιλάω βέβαια για την Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα μαλώσετε με έναν μαυροπουκαμισά στον δρόμο (ή ακόμα κι επειδή θα μαλώσετε μαζί του στο σπίτι του και στο τραπέζι του) θα την αρπάξετε την σφαίρα. Ο τρόμος και ο φόβος τροφοδοτεί την παράνοια. Πρόβλημα ναι υπάρχει αλλά δεν φτάνει στα σημεία που αναφέρονται ανά καιρούς.

Όσον αφορά το Ρέθυμνο και τα Π-Σ-Κ που οι βοσκοί κατεβαίνουν στην πόλη; Σχεδόν κάθε 2-3 βδομάδες πάω Ρέθυμνο για την βόλτα μου. Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτούς. Ναι, είμαι πιο προσεκτικός και προσέχω με ποιον τα βάζω (που δεν τα βάζω με κανέναν γενικά) όταν είναι μαυροπουκαμισάδες δίπλα μου αλλά έχω μιλήσει και μαζί τους, έχουμε γλεντήσει μαζί και έχω δει μια πλευρά του εαυτού τους που σε εκπλήσει ευχάριστα. Μιλάω για άτομα που γνώριζα πρώτη φορά. Αν βγεις έξω με αίσθημα κατωτερότητας και με φόβο μην στην πέσει ο "βοσκός" τότε σίγουρα δεν θα περάσεις καλά. Αν τύχει κάτι, τότε απλά αρχίζεις το παιχνίδι της λογικής και ποτέ (λόγω της υπερηφάνειας τους) δεν τους την λές. Απλά, συζητάς μαζί τους, τους κερνάς μια τσικουδιά, τους λές ότι δεν είχες σκοπό να τους προσβάλεις και συνεχίζεις την βραδιά σου.

Αυτό μπορεί να ακούγεται και λίγο ψυχαναγκαστικό αλλά τί να κάνουμε; Πρέπει να συνυπάρξουμε κάπως. Αλλιώς θα παίρναμε όλοι τα κουμπούρια και θα σκοτονώμαστε μεταξύ μας.

Μεγάλο ποστ ε;
    http://countersteer.wordpress.com -==-==Τα πάντα γύρω από την μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο από την Κρήτη για όλους τους Έλληνες=-=-

Το κάλυψες τέλεια! Εύγε νέε μου!

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Το κάλυψες τέλεια! Εύγε νέε μου!
    +οσα θέλεις

Υ.Γ: Τελικά μόνο τα παλιά μου σκισμένα Colori βρήκα. Το AGV άφαντο.
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TATAR
    ανιά
    Τελευταία ενημέρωση 15:20 Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
    Καταιγιστικά πυρά από άγνωστους δράστες δέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας τρεις άνδρες που υπηρετούν στο ΤΑΕ (Τμήμα Αντιμετώπισης Εγκληματικότητας) Κρήτης.

Το περιστατικό συνέβη λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, όπου κατευθύνονταν αστυνομικοί σε 12 τζιπ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.

Τη στιγμή που τα αυτοκίνητα της αστυνομίας επιχειρούσαν να πλησιάσουν στα πρώτα σπίτια του χωριού, δέχτηκαν καταιγιστικά πυρά.

Από τους άνδρες των ΕΚΑΜ ένας τραυματίστηκε σοβαρά, φέροντας διαμπερές τραύμα στον αυχένα, και άλλοι δύο ελαφρότερα. Ο ένας αστυνομικός έχει τραύμα στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο πρόσωπο από θραύσματα.

Ο βαριά τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου χαρακτήρισε την κατάσταση του ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ομάδα της ΕΚΑΜ με 75 άνδρες αναχώρησε το μεσημέρι από την Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 ώστε να συνδράμει στην επιχείρηση που εξακολουθεί να εκτυλίσσεται.

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ με εντολή εισαγγελέα θα διασφαλίσουν την τάξη στην περιοχή και θα διεξάγουν και έρευνες για το περιστατικό, τον εντοπισμό όπλων αλλά και άλλων αντικειμένων.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σανιδάς, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, Γεώργιο Σκλήρη, να επανέλθουν οι αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό και εντός της ημέρας να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα.

Παράλληλα, ο Σανιδάς παρήγγειλε να ενεργήσει η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου, Λευκοθέα Τερζητάκου, αυτεπάγγελτη προανάκριση κατά την οποία θα κληθούν φορείς και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να βρεθούν οι πρωταίτιοι των επεισοδίων.

Την έρευνα θα εποπτεύει ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης
    in.gr

ΠΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΜ ΡΓΜΤ?
    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ....
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΡΧΗΓΕ ΟΤΙ ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΜΑ....
    TATAR

Τα ΕΚΑΜ που είναι; Κατεβαίνουν. Νομίζεις ότι αυτή είναι λύση;
    http://countersteer.wordpress.com -==-==Τα πάντα γύρω από την μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο από την Κρήτη για όλους τους Έλληνες=-=-

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF