Όλα ξεκίνησαν στο CB400SF μου από τότε που έβαλα καινούρια λάδια, φίλτρο, και περισσότερο όταν έπεσε η θερμοκρασία, ψύχρανε ο καιρός. Όταν πήρα την μηχανή μέσα είχε καινούρια ορυκτέλαια με κάποιο πρόσθετο που συνηθίζει να βάζει ο μηχανικός μου. Εγώ επέμεινα μετά από κάποιες ημέρες να βάλω άλλα και συγκεκριμένα τα Motul που έχω καλή γνώμη από καιρό. Αντί αυτά όμως και κατόπιν "ψησίματος" του μηχανικού μου που θα μου άλλαζε λάδια και φίλτρο λαδιού δωρεάν σαν δώρο ενέδωσα. Έτσι τον άφησα να μου βάλει τα δικά του αλλά όχι τα ορυκτέλαια με το προσθετικό αλλά κάποια ειμή συνθετικά ονόματι MAXUM4 - SYNBLED της MAXIMA και είναι 20w-50. Εγώ δεν τα γνωρίζω πάντως. Έτσι λοιπόν μετά από λίγες ημέρες και καθώς ψύχρανε ο καιρός παρατήρησα ότι το πρωί όταν το πρωτόβαζα μπροστά για 2-3 δευτερόλεπτα άκουγα τις βαλβίδες και τελευταία νομίζω όχι πάντα ακούω την καδένα (μάλλον καδένα είναι και δεν το κάνει πάντα) που μετά από 7-8 δευτερόλεπτα σταματά να χτυπά. Ύστερα είναι όλα εντάξει και η μηχανή ακούγετε τέλεια. Ρωτάω την γνώμη σας αν το να ακούς τις βαλβίδες το πρωί έστω για 2-3 δευτερόλεπτα ή όταν την αφήνεις κάπου αρκετή ώρα και την ανάβεις είναι λογικό να ακούγονται. Δεύτερον αν η καδένα στην ίδια περίπτωση είναι νορμάλ να ακουστεί αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση όσον αφορά την καδένα είναι ότι δεν το κάνει πάντα.
Όποια βοήθεια δεκτή.![]()