Καταρχάς Καλησπέρα σε όλους .Είναι το πρώτο μου πόστ . Είμαι παρθενίτσα και φρεσκαδούρα στο ΜοτοΦόρουμζ ,γιαυτό be gentle as a snowflake in your hands!
Είμαι φοιτητής στην Αγγλία στο ξακουστό (λέμε τώρα) Manchester και καθότι βαρέθηκα να πορπατώ επήρα μια απ'αυτές που κάνουν θόρυβο και σου βγάζουν τη τσατίλα . Κατα κόσμον Honda CR125M , μοντέλο 1991 . Ένα τυπάκι στο Μπόλτον το έριξε στο Ebay και το τσάκωσα . Τώρα θα μου πεις προς τι ο πρόλογος ? Ο πρόλογος ,πρώτον το πήρα νύχτα (κυριολεκτικά) με δυο αδέρφια Έλληνες νταλικιέριδες που με βοήθησαν να το φέρω 25χιλιόμετρα παραπέρα.
Ας αρχίσω λοιπόν το story .
Οι πενιχρές μου γνώσεις δεν μου επέτρεψαν τι να γνώριζα να κοιτάξω πρωτού αγοράσω . Κοινός μην πάρω παλτό .
Θυμάμαι οτι ο Βασίλης ,ο ένας φορτηγατζής ρώτησε το κοκκινοσβέρκτη τον Εγγλεζάκο,γιατί παίζει (βγαίνει) το μαρσιπιέ των ταχυτήτων και αυτός πήγε και έφερε το παλιό που έσφιγκε καλήτερα και τουλάχιστον δεν έφευγε.Είπε ότι είχε βάλει καινούριο αλλά δεν ήταν γνήσιο και έτσι έβαλε πάλι το παλιό. Τέλος πάντων ,λίγο ως πολύ έφτασε και στη γειτονιά.
Κάτι που διαπίστωσα εύκολα ήταν η άμεση αλλαγή Clutch calbe,ελληνιστή ντίζα συμπλέκτη . Έδωσα 20£ σε ένα απο τα λίγα μηχανουργεία μηχανών εδώ και το άλλαξε φούλ κομπλέ .Και τώρα αρχίζουν όλα τα σχόλια μου ,παρατηρήσεις ,απορίες κλπ .
Πρώτον η μοτόρι πάει καλά . Λίγο περίεργα αλλά καλά γενικά .
Αλλά (σιγά που δεν θα υπήρχε ένα αλλά) , πρώτον πρέπει να το ελένξω αν είναι ασφαλής για οδήγηση . Αλλά (να το πάλι), το γενικό σερβίρισμα θα μου κοστίσει 80£ δλδης 115ευρά ,άρα η τσέπη δε το αντέχει.
Έψαξα για σέρβις μάνιουαλ αλλά δεν υπάρχει τπτ ,παραμόνο ένα του NSR125 που έχουν τον ίδιο κινητήρα αλλά (βρε βρε) είναι στα αδερφίστικα (γαλλικά). Εγώ γρί απο Γαλλικά παρα μόνο τα essential αλλά για άλλα θέματα, που δεν είναι και επι της παρούσης.
ΑΔΕΛΦΙΑΑΑΑΑ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ , πέστε τι να κοιτάξω , τι να δω , τι να φτιάξω , πως θα το φτιάξω , γιατί να το φτιάξω , και τέλος πάντων ότι έχετε ευχαρίστηση .
Δεύτερο. Παρατηρώ ότι στη δευτερά στις 5000 στροφές μουγκρίζει το όχημα σαν να τερμάτισε η ταχύτητα αλλά μόλις πιάσει τις 8000 εν τέλι χτυπάει ροπή . Τι είν τουτο ???
Τρίτο ,θέλω να του καθήσω πίσω παταράκια για να βγάζω τσάρκα το γκομενάκι...αλλά για αυτό το μοντέλο δεν υπάρχουν πουθενά και επιπλέον δεν έχει τρύπες πίσω παρα μόνο 2 που είναι οξυγονοκολλημένες στην αριστερή πλευρά στη σιδερένια μπάρα που στηρίζετε ο τροχός. Καμιά ιδεα ??? Υπάρχουν universal ?? Αν χρειαστεί να τρυπήσω τη μπάρα , είναι safe αυτό ?
Τέταρτο. Κωλοπαιδαράκια προσπάθησαν τη δεύτερη μέρα να μου κλέψουν και έσπασαν το κλείδωμα του τιμονιού και έχει στραβώσει η ευθηγράμηση τροχού τιμονιού .Τι κάνω ? Πρέπει να χαλαρώσω τα καβαλέτα και να το φέρω στα ίσια ?Το αξιοπερίεργο είναι ότι το κλείδωμα τιμονιού λειτουργεί πάλι κανονηκά . Τι παίζει?
Πέμπτο. Λογικά πρέπει να λαδώσω την αλυσίδα ,διότι δεν μου μοιάζει επαρκές. Τι να πάρω??
Έκτο. Προσπάθησα σήμερα να βγάλω τα πίσω πλαστικά ώστε να καθαρίσω το φίλτρο αέρα,αλλά 2 βίδες είναι αμετανόητες και ήδη τις έχω ζορίσει αρκετά και αρχίζουν και φαίνοντε τα σημάδια καταπόνησης και φοβάμε μην χαλάσουν . Τι κάνω ????
Έβδομο.Σκέφτομαι τον Ιούνι ,αφού παίρνω πτυχίο και την κάνω, να δώσω υπηκοότητα στο βρουμ βρουμ μου Ελληνική. Έχει κανείς ιδεά ,τι γίνετε σε αυτές τις περιπτόσεις ?
Έννατο. Σχετικά με το μαρσηπιέ των ταχυτήτων,σήμερα παρατήρησα ότι παίζει λίγο αλλά σε καμιά περίπτωση δε βγαίνει .Αν έχει φαγωθεί το καρέ στο μέλλον (φτου φτου φτου),αυτό αλλάζει ?
Δέκατο Όντας γραφίστας θέλω να του φτιάξω αυτοκόλλητα,αλλά δεν ξέρω τι τύπο αυτοκόλλητου χαρτιού πρέπει να χρησιμοποιήσω. Καμιά ιδέα ,ίσως ??
Ουφφφφφφφ τα είπα και ξαλάφρωσα .
Ιδού και ο υποφαινόμενος...
http://www.maryrooms.com/crm/1.jpg
http://www.maryrooms.com/crm/2.jpg