OK, pira enduro k 8elw na arxisw na e3oikiwnomai mazi tou. Pros to parron exw mono ena jacket cordura + kranos full face. Ti prepei na kanw san e3askhsh se auto to stadio ektos apo aples boltes? thanks
OK, pira enduro k 8elw na arxisw na e3oikiwnomai mazi tou. Pros to parron exw mono ena jacket cordura + kranos full face. Ti prepei na kanw san e3askhsh se auto to stadio ektos apo aples boltes? thanks
Για αρχη......Απλες βολτες στο χωμα......Μονο......Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
OK, pira enduro k 8elw na arxisw na e3oikiwnomai mazi tou. Pros to parron exw mono ena jacket cordura + kranos full face. Ti prepei na kanw san e3askhsh se auto to stadio ektos apo aples boltes? thanks![]()
Και οταν μετα αρχιζεις να εξικιωνεσε με το μηχανακι σου, και τον τροπο οδηγησης του στο χωμα ( κυριως στην συχνη απωλεια προσφυσης μπροστινου-πισω μερους -- και τα δυο ταυτοχρονα ) τοτε αρχιζουν οι βολτες με παρεες πιο εμπειρες απο εσενα και θεληση να σε βοηθησουν στις οποιες αποριες σου......![]()
Κατα τα αλλα ......
Εισαι ολογυμνος ......
Και το κακο ειναι οτι για να αρχισεις τις βολτες σου πρεπει να προσεξεις και την τελευταια λεπτομερεια στο ντυσιμο σου.....![]()
![]()
Κρανος ΜΧ.. ειναι αρκετα πιο ελαφρια απο τα φουλ φεις και με καλυτερο οπτικο πεδιο..Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Εισαι ολογυμνος ......
Και το κακο ειναι οτι για να αρχισεις τις βολτες σου πρεπει να προσεξεις και την τελευταια λεπτομερεια στο ντυσιμο σου.....![]()
![]()
Γαντια....
Ζωνη μεσης με σκληρο ψαροκοκκαλο απο πισω... εκτος το οτι την ωρα που οδηγας στο χωμα αναγκαστικα η μεση σου κανει ξαφνικες και αποτομες κινησεις ( με την οποια συνεπεια),Το σκληρο πλαστικο προστατευει μερος της μεσης που αφηνει ακαλυπτο ο θωρακας...
Επιαγκωνιδες.......
Επιγωνατιδες.....
Θωρακα......
Γιαλια.......
Μποτες .... προτιμησε μοτο κροςς για καλλυτερη αντοχη και προστασια......
![]()
εν ολίγοις φιλτατε, επειδη θα μπεις χωμα και η πτωσεις ειναι ΣΙΓΟΥΡΕΣ, προστατέψου!!!
υπολογισε λοιπον κανα 700αρι και ξεκινα με τον εξοπλισμο αμεσα!
Ολα ειναι απαραίτητα και γι αυτο υπαρχουν κιολας! Π.χ το κρανος...δε γινεται να κανεις εντουρο με fullface!
![]()
![]()
![]()
![]()
Pare3hghsh. 8a parw e3oplismo, exw hdh paraggeilei mia panoplia apo ebay. Pwtaw ti mporw na kanw se prwto stadio gia e3oikiwsh me to mhxanaki, ektos apo boltes. Isws na einai akyrh h erwthsh...
Για αρχή πρέπει να εξοικειωθείς με το να οδηγάς σε όρθια στάση.Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Pwtaw ti mporw na kanw se prwto stadio gia e3oikiwsh me to mhxanaki, ektos apo boltes. ...
Θα πρέπει , ότι κάνεις καθιστός (αλλαγές ταχυτήτων, φρένα, αλλαγές πορείας ..κτλ) να το κάνεις και όρθιος. Είναι θέμα εξάσκησης.
![]()
![]()
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με την "ανάγνωση εδάφους".
Ένας οποιοσδήποτε κλασσικός χωματόδρομος έχει πολλές γραμμές σύμφωνα με τις οποίες μπορείς να τον διαβείς. Βρες κάποιον που ξέρει τι κάνει και τον εμπιστεύεσαι, πες του να σε πάει σε μία εύκολη φλαταδούρα και ακολούθα τις γραμμές του με θρησκευτική ευλάβεια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Για αρχή πρέπει να εξοικειωθείς με το να οδηγάς σε όρθια στάση.
Θα πρέπει , ότι κάνεις καθιστός (αλλαγές ταχυτήτων, φρένα, αλλαγές πορείας ..κτλ) να το κάνεις και όρθιος. Είναι θέμα εξάσκησης.
![]()
![]()
![]()
+1000
Σωστότατος ο marios8, τρα'ι'λίστικη οδήγηση μαν - όρθια στάση παντού, προσπάθεια ισορροπίας επιτόπου, δυσκολότατο αλλά κατορθωτό.
Με λίγα λόγια να γνωριστείτε πολύ στενά με τη μοτοσυκλέτα.
Τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά-σιγά .
LIGO TREKSIMO...KAI PRIN ANEBEIS MIXANAKI DIATASEIS...KALES DIATASEIS...
PROzacRIDER
Για αυτο προτεινα ΜΟΝΟ βολτες για αρχη.....Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
:rotflmao:
:rotflmao:
![]()
Να εξοικειωθεί με το Husaberg ....???![]()
![]()
![]()
![]()
Πιστευω οτι ο οποιος νεος αναβατης δεν θελει να αποδειξη τιποτα στους γυρω του και εχει το μυαλο του στο πανω κεφαλι , μπορει ( με λιγο καιρο εξασκηση παραπανω ) να κερδισει αρκετα περισσοτερα με αυτο το μηχανακι απο ενα "ηρεμο" και βαρυτερο , και ακομα πιο πολλα με το exc το 400 !!!
![]()
![]()
![]()
Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι? Αλλά μην ΜΗΝ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΓΕΛΙΑ. Μέχρι να αγοράσω την πρώτη μου καινούρια μηχανή το καλοκαιράκι, έχω ένα MTX 50. Μπορώ να πατήσω χωματόδρομο ή θα το κλαίω μετά? Φοβάμαι μην σκορπίσει.. Υπάρχει κάποιος από Ηράκλειο να μου προτείνει καμιά εύκολη διαδρομή? Επίσης το καλοκαιράκι σκέφτομαι είτε για καινούριο XR 125 είτε για GAS GAS pampera 125.. Ναι ξέρω δεν είναι και τα θηρία αλλα φοιτητής είμαι.. ευρώ ευρώ τα μαζεύω..
Φυσικα και μπορεις να πατησεις χωματοδρομο, με σεβασμο ομως στο μοτερακι σου, στις αναρτησουλες και στην τσεπη σου.......Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι? Αλλά μην ΜΗΝ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΓΕΛΙΑ. Μέχρι να αγοράσω την πρώτη μου καινούρια μηχανή το καλοκαιράκι, έχω ένα MTX 50. Μπορώ να πατήσω χωματόδρομο ή θα το κλαίω μετά? Φοβάμαι μην σκορπίσει.. Υπάρχει κάποιος από Ηράκλειο να μου προτείνει καμιά εύκολη διαδρομή? Επίσης το καλοκαιράκι σκέφτομαι είτε για καινούριο XR 125 είτε για GAS GAS pampera 125.. Ναι ξέρω δεν είναι και τα θηρία αλλα φοιτητής είμαι.. ευρώ ευρώ τα μαζεύω..![]()
![]()
![]()
![]()
Μια χαρά θα σε πάει το ΜΤΧάκι, αλλά - όπως είπε και ο STUBI - σεμνάαααα...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι? Αλλά μην ΜΗΝ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΓΕΛΙΑ. Μέχρι να αγοράσω την πρώτη μου καινούρια μηχανή το καλοκαιράκι, έχω ένα MTX 50. Μπορώ να πατήσω χωματόδρομο ή θα το κλαίω μετά? Φοβάμαι μην σκορπίσει.. Υπάρχει κάποιος από Ηράκλειο να μου προτείνει καμιά εύκολη διαδρομή?
(και ΜΗΝ επιχειρήσεις τίποτε αλματάκια, γιατί θα βρεθείς με κομμένο λαιμό - όχι τον δικό σου - χωρίς να το καταλάβεις...).
Στείλε Π.Μ. στον MikeG για βόλτες στον Γιούχτα !!![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Αντιθέτως θα σε βολέψουν οι συγκεκριμένες μια χαρά...Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Mpa, asto, mou fainontai ligo light, 8elw pio pros to mx...
Αν πάρεις μοτοκροσάδικες μπότες ,καινούργιες ειδικά.. είναι πιο σκληρές και πρέπει να τις φορέσεις πολλές φορές για να τις συνηθίσεις...:smilea:
Πρέπει μάλλον να τα λέμε συνεχώς...Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Αν πάρεις μοτοκροσάδικες μπότες ,καινούργιες ειδικά.. είναι πιο σκληρές και πρέπει να τις φορέσεις πολλές φορές για να τις συνηθίσεις...:smilea:![]()
Εκτός από την "ακαμψία" των ΜΧ σε σχέση με τις Enduro, παίζουν ρόλο ένα σωρό άλλα πράγματα !!!
(είδος και θέση προστατευτικών, ύψος κνήμης, τρόπος κουμπώματος, μορφή και πάχος σόλας κ.λ.π. κ.λ.π.)
Υ.Γ.
Να σε δω ρε Γιαννάκη να σπρώχνεις τον Bergo σε λασπωμένη ανηφόρα με MX σόλα ...![]()
(αλλά ξέχασα, ότι αναφέρομαι σε "εργοστασιακό" οδηγό ...)![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...