Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 36 από 36

Θέμα: Απεργίες στην Γαλλία

Επειδή είναι εύκολο να τα ρίχνουμε στους άλλους, ας δούμε κατι σε ρεαλιστική βάση. Είπε ο συνάδελφος πιο πάνω οτι το κράτος χρωστάει στο ΤΣΜΕΔΕ 300 εκατ. ευρώ.

Δεκτό...

Για ΠΟΣΟΥΣ μηνες συντάξεων νομίζετε οτι επαρκεί αυτό το ποσό; (κάντε εναν υπολογισμό)

Έτσι για να δούμε αν λυνει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα ή όχι...

Γιατί το ασφαλιστικό ζήτημα, το οποίο ταλαιπωρεί ΟΛΗ την (δυτική κυρίως) Ευρώπη, δεν αφορά αυτούς που θα πάρουν σύνταξη σε λίγο καιρό (εργατοπατέρες και λοιποί δακρύβρεχτοι), δεν αφορά οσους ηδη παίρνουν σύνταξη, αφορα ΚΥΡΙΩΣ τα παιδιά μας... (όσοι έχετε )

Μιλάμε για πρόβλημα που θα σκάσει άσχημα σε καποια χρόνια και θα υπάρξουν γενιές μελλοντικές που δε θα έχουν λεφτα για να γεράσουν αξιοπρεπώς.

Κι αυτό γιατί στεκόμαστε μετα μανίας στα κεκτημένα μας, δε δεχόμαστε να χάσουμε εμείς τίποτα και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι ας πάνε να πνιγούν (εμείς δε θα ζούμε τότε...)

Υπάρχει υπογεννητικότητα στην Ευρωπη και αυτή ειναι που διογκώνει το πρόβλημα...

Εκτός απο το "γ@ματε γιατί χανόμαστε" που σε βάθος δεκαετιών θα αναστρέψει τη δυσμενή ισορροπία εργατικού/συνταξιούχου, δεν πρέπει να γίνει και κάτι πιο άμεσα;

Κατ' αρχήν, ενώνοντας τα δεκάδες μικρά ταμεία, εξοικονομείς πόρους ( τουλάχιστον έτσι λέει η θεωρία - η πράξη δυστυχώς απέχει πολλές φορές ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα)

Επειτα, ΠΩΣ διάολο θα αυξηθουν οι συντάξεις χωρις να αυξηθουν οι (ήδη υπέρογκες) εισφορές;

Δε γίνεται όσο και να χτυπιομαστε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Φιλε αυτα ειναι φτηνες δικαιολογιες για τα αδικαιολογητα.Για παραδειγμα η αναλογια στο ταμειο των δημοσιογραφων ειναι 3 εργαζομενοι προς 1 συνταξιουχο.Με μεση συνταξη κατω απο 1,000 ευρω μετα απο 40 χρονια δουλειας.

Και κατι ακομα.....Δεν δουλευει ο εργαζομενος για να πληρωσει τον αλλο.Εχει ηδη πληρωσει μονος του ο καθε εργαζομενος την συνταξη που θα παρει....

Πριν 20 χρονια δεν ειχαμε υπογεννητικοτητα στην Ελλαδα.Τωρα εχουμε.Το προβλημα δεν ειναι χθεσινο,ειναι απο το 1950.

Δεν φταιει λοιπον ουτε η αναλογια ουτε τιποτα.Αυτο που φταιει για την σημερινη κατασταση των ταμειων ειναι αποκλειστικα οι κυβερνησεις και οι εισφοροδιαφευγοντες εργοδοτες.Δες το παραδειγμα της Alpha Bank.Και ποσα αλλα παραδειγματα....

Το συγκεκριμενο παραδειγμα δεν λεει ποσα αποθεματικα εχει το ταμειο.Λεει ποσα του χρωσταει το κρατος.Ουτε αμφισβητει κανενας την προοπτικη του.

Το προβλημα αυτο δεν πρεπει να λυθει εις βαρος των εργαζομενων.Και μαλιστα αυτο που λες ισχυει αντιθετα.Οι αλλαγες ειναι εις βαρος των μελλοντικων ασφαλισμενων οι οποιοι θα περνουν συνταξεις πεινας με τον νομο και θα πληρωνουνε χρυσα τα ταμεια.Τα οποια θα κλεβουνε ανενοχλητοι οι κυβερνουντες και οι παρατρεχαμενοι/καρχαριες....

Τα κεκτημενα ειναι λιγα μπροστα σε αυτα που πληρωνουμε.Οσοι πληρωνουμε,δηλαδη μισθωτοι,συνταξιουχοι και αυτοαπασχολουμενοι.Ειναι τα αυτονοητα.

Να βρει τροπο η κυβερνηση να καταπολεμησει την (εισ)φοροδιαφυγη.Δεν θα πληρωνω εγω τους καρχαριες μεσω της φορολογιας και των ασφαλιστικων εισφορων μου.-

Οι ευθυνες των ΠΑΣΟΚων εργατοπατερων,ονομα δεν εχουν αραγε,ειναι αδιαμφισβητητες.-

Edit
    Δες παλι αυτο που το λεει κυβερνητικο στελεχος του Υπ.Οικονομιας<<Η μισή Ελλάδα κινείται στην παρανομία, με τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή να φτάνουν στα 70 δισ. ευρώ.>>. http://www.enet.gr/online/online_text/c=114

Edit απο το ιδιο αρθρο-->Αξίζει να αναφερθεί ότι παράγοντες του φορολογικού τομέα, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Σταύρος Κώστας, υπολογίζουν την πραγματική φορολόγηση στο 40% αντί του πραγματικού συντελεστή 25% λόγω των πρόσθετων επιβαρύνσεων από ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζομένου) και τους λοιπούς υπέρ τρίτων φόρους.

Συνολικα το χρεος των ταμειων ολων ειναι 80κατι δις ευρω.Ενα χρονο να μαζεψουμε τα φορολογικα/εισφορες το λυσαμε το προβλημα.Να κατασχεσουμε τα λεφτα για ναρκωτικα το λυσαμε το προβλημα στον αιωνα τον απαντα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μπερδεμένα τα έχετε.
    Σαν μηχανικός πληρώνω στο ταμείο μου απο την στιγμή που πήρα πτυχείο, πλήρωνα όταν ήμουν φαντάρος, άνεργος, συνέχεια δεν έχεις άλλη επιλογή.Το ίδιο κάνουν και όλοι οι συνάδελφοι, μιας και στην αντίθετη περίπτωση δεν έχουν δυνατότητα να δουλέψουν.
    Συνταξιούχους δεν έχουμε 7 πρός ένα είναι η αναλογία.
    Και έχω την εντύπωση οτι και τα άλλα ταμεία που θέλουν να ενοποιήσουν με το δικό μας είναι εξίσου σε καλή κατάσταση, και χωρίς πρόβλημα.
    Το θέμα είναι οτι με αφορμή την δημιουργία νέου ταμείου θα πάνε περίπατο τα κακτημένα δικαιώματα στα όρια ηλικίας και στο ποσό της σύνταξης.Και δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να πληρώνω κοντά ένα πεντακοσαρικο το μήνα στο ταμείο μου και ένα κατοστάρικο στο ΙΚΑ για 35 χρόνια (δεν βάζω η εταιρεία τι πληρώνει) και να πάρω 1080 στα 65 μου.
    Το χρήμα αυτό που πάει?

Οποτε ποιος τα εχει μπερδεμενα?Πληρωνω ΤΕΒΕ 10 χρονια.Μια φορα το χρειαστηκα τωρα που εσπασα το χερι μου με το τροχαιο και δεν μου καλυψε ουτε τον γυψο σε συμβεμβλημενο γιατρο.....60 ευρω συμμετοχη στην μαγνητικη κτλ κτλ....Για να μου δωσει λεφτα,και σιγα τα λεφτα δηλαδη,πρεπει να εχω 30 μερες αναρρωτικη.Εγω εχω 25 μεχρι στιγμης....

Το που πανε τα λεφτα ειναι γνωστο.Πως αντιδραμε ειναι το θεμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Οποτε ποιος τα εχει μπερδεμενα?Πληρωνω ΤΕΒΕ 10 χρονια.Μια φορα το χρειαστηκα τωρα που εσπασα το χερι μου με το τροχαιο και δεν μου καλυψε ουτε τον γυψο σε συμβεμβλημενο γιατρο.....60 ευρω συμμετοχη στην μαγνητικη κτλ κτλ....Για να μου δωσει λεφτα,και σιγα τα λεφτα δηλαδη,πρεπει να εχω 30 μερες αναρρωτικη.Εγω εχω 25 μεχρι στιγμης....

Το που πανε τα λεφτα ειναι γνωστο.Πως αντιδραμε ειναι το θεμα.
    Το πρώτο είναι να ενημερωθούμε.Εγώ μέχρι πρόσφατα δεν ήξερα κάν την διαδικασία για να πάρεις ένα φάρμακο, και μετά επί την ευκαιρεία, στους δρόμους.

Τρίτη 27 είπαμε Lazio?

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Το πρώτο είναι να ενημερωθούμε.Εγώ μέχρι πρόσφατα δεν ήξερα κάν την διαδικασία για να πάρεις ένα φάρμακο, και μετά επί την ευκαιρεία, στους δρόμους.

Τρίτη 27 είπαμε Lazio?

Ναι Τρίτη 27 7:30 – 10:30 έξω από το ΤΣΜΕΔΕ ομορφα και ωραια σαν πολιτισμενοι ανθρωποι

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. Ταξιδι στην Νοτια Γαλλια
    από dakk900 στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2009, 22:11
  3. 3ήμερο οδοιπορικό στην ΗΠΕΙΡΟ
    από THEOD στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/07/2008, 05:46
  4. 23/11 Μοτοβόλτα στην Ναύπακτο!!