Επειδή είναι εύκολο να τα ρίχνουμε στους άλλους, ας δούμε κατι σε ρεαλιστική βάση. Είπε ο συνάδελφος πιο πάνω οτι το κράτος χρωστάει στο ΤΣΜΕΔΕ 300 εκατ. ευρώ.
Δεκτό...
Για ΠΟΣΟΥΣ μηνες συντάξεων νομίζετε οτι επαρκεί αυτό το ποσό; (κάντε εναν υπολογισμό)
Έτσι για να δούμε αν λυνει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα ή όχι...
Γιατί το ασφαλιστικό ζήτημα, το οποίο ταλαιπωρεί ΟΛΗ την (δυτική κυρίως) Ευρώπη, δεν αφορά αυτούς που θα πάρουν σύνταξη σε λίγο καιρό (εργατοπατέρες και λοιποί δακρύβρεχτοι), δεν αφορά οσους ηδη παίρνουν σύνταξη, αφορα ΚΥΡΙΩΣ τα παιδιά μας... (όσοι έχετε)
Μιλάμε για πρόβλημα που θα σκάσει άσχημα σε καποια χρόνια και θα υπάρξουν γενιές μελλοντικές που δε θα έχουν λεφτα για να γεράσουν αξιοπρεπώς.
Κι αυτό γιατί στεκόμαστε μετα μανίας στα κεκτημένα μας, δε δεχόμαστε να χάσουμε εμείς τίποτα και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι ας πάνε να πνιγούν (εμείς δε θα ζούμε τότε...)
Υπάρχει υπογεννητικότητα στην Ευρωπη και αυτή ειναι που διογκώνει το πρόβλημα...
Εκτός απο το "γ@ματε γιατί χανόμαστε" που σε βάθος δεκαετιών θα αναστρέψει τη δυσμενή ισορροπία εργατικού/συνταξιούχου, δεν πρέπει να γίνει και κάτι πιο άμεσα;
Κατ' αρχήν, ενώνοντας τα δεκάδες μικρά ταμεία, εξοικονομείς πόρους ( τουλάχιστον έτσι λέει η θεωρία - η πράξη δυστυχώς απέχει πολλές φορές ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα)
Επειτα, ΠΩΣ διάολο θα αυξηθουν οι συντάξεις χωρις να αυξηθουν οι (ήδη υπέρογκες) εισφορές;
Δε γίνεται όσο και να χτυπιομαστε![]()