Καλησπέρα σας...
Περί ελαστικών ο λόγος και ίσως σοβαρός...
Σήμερα άλλαξα ελαστικά στο μηχανάκι μου. (ναι, σήμερα με τις βροντές και το νερό-με-το-τουλούμι...)με βάση αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει εδώ...
Μου λέει λοιπόν το παλικάρι (που τον έκοψα σοβαρό άνθρ
Πάω λοιπόν σε (συστημένο) λαστιχά και του ζητάω anakee ωπο, ούτε μαγκιές ούτε υφάκι..) ότι θα μου βάλει ό,τι γουστάρω αλλά...
Η michelin έχει προβεί σε δύο ανακλήσεις για τα anakee, 2ct και pilot road, μία παλαιότερα (νομίζω το 2005) και μία πιο πρόσφατα. Η ανάκληση αφορούσε τα ελαστικά από το μέσο του 2006 μέχρι και 2007. Δεν συγκράτησα το λόγο της ανάκλησης, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό.
Το σημαντικό είναι ότι τα ελαστικά επιστρέφονταν από τους εμπόρους στη Michelin και η μαμά εταιρία τους επέστρεφε τα ίδια ελαστικά. Μάλιστα όταν οι έμποροι διαμαρτύρονταν η μαμά τους μείωνε το κόστος αγοράς για να μην συνεχιστούν οι μεταφορές των ελαστικών μπρος και πίσω στην εταιρία.
Ο εν λόγω λαστιχάς μου είπε πως πλέον δεν κρατάει τα συγκεκριμένα ελαστικά καν στο μαγαζί του και πως, εφόσον κάποιος πελάτης επιθυμεί να τα βάλει, τα αγοράζει από την michelin, του δείχνει το τιμολόγιο αγοράς με την ημερομηνία και του λέει ότι εκείνος δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση του ελαστικού (σε ό,τι αφορά το ελαστικό, όχι την τοποθέτησή του). Μου περιέγραψε και περιστατικό όπου είχε ένα ζευγάρι στο μαγαζί του και πελάτης του τα ζήτησε , εκείνος τα τοποθέτησε (αφού του εξήγησε το θέμα) και πως στη συνέχεια ο πελάτης του έκανε παράπονα ότι το ελάστικό το είχε πριν την ανάκληση.
Επίσης, μου έδειξε ένα πίσω anakee από varadero, από το οποίο έλειπε ολόκληρο κομμάτι το οποίο έφυγε στην Α.Ο. και του δημιούργησε και άλλα προβλήματα στο μηχανάκι (χοντρή ζημιά στο υποπλαίσιο και στην ηλεκτρονική - δεν θα επεκταθώ περαιτέρω).
Για να κλείσω, να πω ότι τα ανωτέρω δεν θα υποστηρίζω καθώς δεν γνωρίζω αν είναι γεγονότα όλα αυτά. Το μόνο που θα πω είναι ότι ο άνθρωπος μου πρότεινε άλλα ελαστικά, από τα οποία διάλεξα τα Tourance τελικά, τα οποία έχουν ημερομηνία κατασκευής 28η βδομάδα του 2007 και ήταν και φτηνότερα κατά 20 ευρώ (συνεπώς δεν βλέπω κάποιο λόγο να μου λέει π@π@ριές ο τύπος).
Γνωρίζει κάποιος κάτι για όλα αυτά περί ανάκλησης? δεν επιθυμώ να θίξω κανέναν καθώς ξέρω πως υπάρχουν πολλοί υπέρμαχοι του εν λόγω ελαστικού, αλλά θεώρησα σωστό να το καταγράψω μήπως αποφευχθούν τίποτα χειρότερα.
Επίσης, να πω ότι με το σημερινό χαμό που έγινε από βροχή, είχα μία περίεργη αίσθηση ασφάλειας και κατά κάποιον περίεργο τρόπο εξαφανίστηκαν οι κραδασμοί από το μηχανάκι, πάρόλο που τα λάστιχα είναι άστρωτα.
![]()