Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 41 από 41

Θέμα: Υπάρχει κάποιος

Παλαιό μέλος
    Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι μια καλή αρχή θα ήταν να ζητήσεις την μελέτη που έχει γίνει για των υπολογισμό των θερμίδων που καταναλώνει το κάθε διαμέρισμα για την θέρμανση του.
    Και των υπολογισμό συντελεστή χρέωσης βέβαια ( αρκετά πολύπλοκο πράγμα)

Πράγμα που πιστεύω ότι θα αρνηθούν την ύπαρξη του η θα αμφισβητήσουν την εγκυρότητα του
    Και εγώ το ίδιο θα έκανα

Αν έχεις συμμάχους στην αμφισβήτηση σου τότε από πλευράς συνολικής κατανάλωσης σκέφτομαι 2 λύσεις

1 αγοράζετε ένα μετρητή ροής για πετρέλαιο, ο μετρητής πρέπει να διαθέτει και αθροιστή που θα έχει κλειδωμένο το μηδενισμό του.
    Ακριβή λύση από σχετική αναζήτηση που έχω κάνει μετά από ζήτηση ενός πελάτη το πιο φτηνό που βρήκα έκανε περίπου 450 – 500 αν θυμάμαι καλά, και δεν είχε και μεγάλη ακρίβεια.

2 ζητάτε από των καυστηρατζη να σας πει τι μπεκ έχει ο καυστήρας πόση ποσότητα πετρελαίου ψεκάζει ανά ώρα και σε πια πίεση
    πια είναι η πραγματική πίεση πετρελαίου του καυστήρα ( υποτίθεται ότι το ελέγχουν και το ρυθμίζουν σε κάθε συντήρηση)
    και τοποθετείτε έναν ωρομετρητή σαν αυτούς που τοποθετούνται στης αυτόνομες θερμάνσεις ο οποίος θα παίρνει μπροστά από την εντολή λειτουργίας του καυστήρα
    κάθε μήνα θα πρέπει να βλέπετε της ώρες λειτουργίας και να υπολογίζετε την κατανάλωση βάση της πραγματικής παροχής του μπεκ ( υπολογισμός παροχής βάση της πραγματικής πίεσης και όχι της αναφερόμενης αν υπάρχουν διαφορές στην πίεση)
    παίζει και ρόλο η θερμοκρασία καυσίμου βέβαια αλλά είπα να μην το χοντρύνω πολύ

Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
    Όπως ανέφερα ήδη ο καυστήρας δεν καίει πετρέλαιο για όλο το διάστημα που εμείς του έχουμε ζητήσει να ζεστάνει τον χώρο

Ανάβει και σβήνει προσπαθώντας να κρατήσει το νερό που χρησιμοποιούμε σαν μέσο μεταφοράς θερμότητας σε μια οροθετημένη περιοχή θερμοκρασίας.

Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν μπορώ να καταλάβω των υπολογισμό σου

Σωστά τα λες αλλά σκέψου λίγο την πρώτη φορά που θα ανάψει ο καυστήρας το πρωί ας πούμε που όλο το δίκτυο (σωληνώσεις και νερό) θα έχουνε θερμοκρασία σχεδόν περιβάλλοντος πόση ώρα θα χρειαστούν να φτάσουν τους 70-80 βαθμούς.Είπα ότι τα νούμερα που έγραψα είναι κατά προσέγγιση και είναι ένας γενικότατος μέσος όρος πολλών παραμέτρων.Εγώ έκανα έναν υπολογισμό χοντρά-χοντρά με βάση την παροχή πετρελαίου ενός καυστήρα για έναν λέβητα 150.000-200.000kcal/h.Επίσης αμφιβάλλω για το αν ανάβει μόνο 2 ώρες την μέρα ο λέβητας,μου φαίνεται πολύ λίγο...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι μια καλή αρχή θα ήταν να ζητήσεις την μελέτη που έχει γίνει για των υπολογισμό των θερμίδων που καταναλώνει το κάθε διαμέρισμα για την θέρμανση του.
    Και των υπολογισμό συντελεστή χρέωσης βέβαια ( αρκετά πολύπλοκο πράγμα)

Πράγμα που πιστεύω ότι θα αρνηθούν την ύπαρξη του η θα αμφισβητήσουν την εγκυρότητα του
    Και εγώ το ίδιο θα έκανα

Αν έχεις συμμάχους στην αμφισβήτηση σου τότε από πλευράς συνολικής κατανάλωσης σκέφτομαι 2 λύσεις

1 αγοράζετε ένα μετρητή ροής για πετρέλαιο, ο μετρητής πρέπει να διαθέτει και αθροιστή που θα έχει κλειδωμένο το μηδενισμό του.
    Ακριβή λύση από σχετική αναζήτηση που έχω κάνει μετά από ζήτηση ενός πελάτη το πιο φτηνό που βρήκα έκανε περίπου 450 – 500 αν θυμάμαι καλά, και δεν είχε και μεγάλη ακρίβεια.

2 ζητάτε από των καυστηρατζη να σας πει τι μπεκ έχει ο καυστήρας πόση ποσότητα πετρελαίου ψεκάζει ανά ώρα και σε πια πίεση
    πια είναι η πραγματική πίεση πετρελαίου του καυστήρα ( υποτίθεται ότι το ελέγχουν και το ρυθμίζουν σε κάθε συντήρηση)
    και τοποθετείτε έναν ωρομετρητή σαν αυτούς που τοποθετούνται στης αυτόνομες θερμάνσεις ο οποίος θα παίρνει μπροστά από την εντολή λειτουργίας του καυστήρα
    κάθε μήνα θα πρέπει να βλέπετε της ώρες λειτουργίας και να υπολογίζετε την κατανάλωση βάση της πραγματικής παροχής του μπεκ ( υπολογισμός παροχής βάση της πραγματικής πίεσης και όχι της αναφερόμενης αν υπάρχουν διαφορές στην πίεση)
    παίζει και ρόλο η θερμοκρασία καυσίμου βέβαια αλλά είπα να μην το χοντρύνω πολύ

Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος,κατεβαίνεις στο λεβητοστάσιο,σημειώνεις κάπου τα χαρακτηριστικά του λέβητα και του καυστήρα και μετά απλά μας τα λες
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος,κατεβαίνεις στο λεβητοστάσιο,σημειώνεις κάπου τα χαρακτηριστικά του λέβητα και του καυστήρα και μετά απλά μας τα λες
    Συγνώμη για το σύντομο της απάντησης αλλά σχολάω

Θα ήθελα να δω τον τρόπο που θα το υπολόγιζες καθώς και το ποσοστό αβεβαιότητας του υπολογισμού σου

Όταν μιλάμε για χρήμα δεν μπορώ να δεχθώ μεγάλη αβεβαιότητα γιατί μπορεί να θίξω άτομα χωρίς να μπορώ να το αποδείξω

Καλό ΣΚ

Συγνώμη για το σύντομο της απάντησης αλλά σχολάω

Θα ήθελα να δω τον τρόπο που θα το υπολόγιζες καθώς και το ποσοστό αβεβαιότητας του υπολογισμού σου

Όταν μιλάμε για χρήμα δεν μπορώ να δεχθώ μεγάλη αβεβαιότητα γιατί μπορεί να θίξω άτομα χωρίς να μπορώ να το αποδείξω

Καλό ΣΚ

Δεν θεωρώ πως το να πάρουμε έναν μετρητή ροής και να το συνδέσουμε στην έξοδο της δεξαμενής πετρελαίου είναι πρακτική λύση.Τουλάχιστον όχι για μία γυναίκα που απλά θέλει να ξέρει αν πληρώνει πολλά ή όχι.Το πιο απλό είναι την επόμενη φορά που θα γίνει το φουλάρισμα της δεξαμενής να είναι παρούσα,να δει πόσο πετρέλαιο θα βάλουν και να δει πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να ξαναχρειαστεί γέμισμα η δεξαμενή.Τα υπόλοιπα που λες είναι 100% σωστά αλλά καθόλου πρακτικά και απαιτούν γνώσεις,εξοπλισμό και χρόνο
    Fortis Fortuna Adiuvat

Μια καλη αρχη ειναι να μιλισεις με κανεναν αλλο ενοικιαστη και να συγκρινετε τα κοινοχρηστα.....μετα να απαιτησεις να αναρτηθει ο πινακας των κοινοχρηστων,αφου βεβαια σου δειξει το καταστατικο της πολυκατοικιας που εκει γραφει οτι πληροφοριες χρειζεσαι (τ.μ. ποσοστα επι /1000 κλπ)....να τσεκαρεις ποσο και ΠΟΥ ειναι το αποθεματικο που αναλαμβανει ο διαχειριστης για περιπτωσεις καθυστερησης πληρωμης κοινοχρηστων.....να σου δειξει τα τιμολογια αγορας του πετρελαιου και ποτε πληρωθηκαν (απο οσο ξερω ενα πολυ μεγαλο ποσοστο διαχειριστων δεν πληρωνουν αμεσως το πετρελαιο).....και βεβαια να απαιτησεις να γινει γενικη συνελευση (αν εχουν και αλλοι το ιδιο προβλημα) ωστε να λυθουν αυτα τα προβληματα.....αν εχει τα 2/3 τις /1000 σαν ιδιοκτητρια μπορει με τσαμπουκα να ειναι διαχειριστρια....για την συνελευση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ βαση νομου πρεπει να γινει 15 μερες απο την στιγμη που θα ορισετε καποιοι ενοικιαστες....μοχλος πιεσης ειναι να μην ξαναπληρωσετε κοινοχρηστα οσπου να ξεκαθαρισουν τα πραγματα....ο νομος σας καλυπτει.....α ναι......και θεωρω απαραδεκτο να προπληρωνεις το πετρελαιο....σας τρωει στεγνα....

υ.γ. οι εταιριες βγαζουν τα κοινοχρηστα βαση των στοιχειων που δινουν οι διαχειριστες (τιμολογια,ποσοστα /1000)....τα 86 ευρω δεν καταλαβα πως τα εβγαλαν......

υ.γ.2 ολα τα κοινοχρηστα πρεπει να ειναι απο μηχανογραφηση και να μην εχει κανενα ποσο συμπληρωμενο με στυλο.....αν δεν ειναι ετσι σας κλεβει ασυστολα και αυτο παει και δικαστικα(αν εχετε ορεξη να το τραβηξετε)...

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    να ξέρεις επίσης ότι παλιοί άνθρωποι έχουν την νοοτροπία να το ανοίγουν λιγο και με μεγαλη θερμοκρασία...
    πράγμα που δεν είναι και ότι οικονομικότερο...
    μπορεί π.χ. αν το άναβε τις διπλές ώρες συνεχόμενες να σας ερχόταν το ίδιο...
    διότι άλλη απόδοση έχει και όταν το σπίτι είναι ήδη ζεστό αλλά και όταν ο λέβητας δεν αναβει σβύνει συνέχεια.... γιαυτό έχουμε πετρέλαιο που είναι βραδύκαυστο...

Παλαιό μέλος
    Ναι όμως ο λέβητας θα αναβοσβήνει συνέχεια για να διατηρήσει είτε την χαμηλή θερμοκρασία, είτε μία μεγαλύτερη. Πχ, φτάνει σχεδόν στους 15-20-25 βαθμούς δωματίου, θα ξεκινήσουν οι "διακοπές" μέχρι να το κλείσουμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    Η δικαιολογια της για την προπληρωμη,ειναι οτι δεν πληρωνουν ολοι πριν τις 15 του μηνα,οποτε για να μην τα βαζει απο τη τσεπη της την προπληρωνουμε.

...
    Τα πράγματα είναι απλά, ένας ευσυνείδητος διαχειριστής (ωσάν την αφεντιά μου ) αν δεν έχει αρκετά χρήματα γιά να πληρώνει τους λογαριασμοί που τρέχουν σε μηνιαία βάση απλούστατα κάνει μία αύξηση αποθεματικού (π.χ. 1000 ευρώ) οπότε δεν υπάρχει πλέον καμία αιτία ή αφορμή γιά προπληρωμές.

Έχε επίσης υπ' όψιν σου ότι οποιοσδήποτε ένοικος έχει δικαίωμα να ζητήσει του λογαριασμούς της πολυκατοικίας γιά προσωπική του ενημέρωση.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Παντρέψου με βρε πουλάκι μου (στην Θάλεια πάει, βρωμόσκυλα...) να σε πάω στην βιλάρα μου στο Κεφαλάρι και να μην ασχολείσαι με τέτοια ποταπά ζητήματα ...!!!

Υ.Γ.
    Αυτά που προείπαν οι συμπαθείς Μηχανικοί του forum για την μελέτη θερμο-επιβάρυνσης ισχύουν και ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει πρόσβαση σε όλους τους ένοικους !!

Αλλά, επειδή έχω δει και "μελέτες" που προκαλούν εξόφθαλμη βρογχοκοίλη, πάρε ένα αντίγραφο και δείξτο σε κάποιον γνωστό σου Μηχανικό !!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σας ευχαριστω ολους πολυ!!!
    Θα κανω καποια βηματα απο αυτα που μου ειπατε και ελπιζω ν αποδειχθω λαθος!

Αντωνη μου,μου ειπαν οτι εισαι πιασμενος ψεματα??

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει....
    από GIXXERAKIAS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/02/2012, 15:39
  2. Υπαρχει καποιος που να ξερει χαρακτηριστικα απο R1?
    από lari στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2012, 11:42
  3. Υπάρχει κάποιος από Ιεράπετρα?
    από MikeG στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2011, 17:31
  4. Nέο & Παλιό... υπάρχει περίπτωση να πάνε αντάμα....
    από code στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2005, 22:24
  5. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF