Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 65

Θέμα: Κατα τα αλλα θελαμε και απαγορευση του κυνηγιου

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
    Πριν δυο χρονια στα χωρια του σμολικα υπηρχε μια αρκουδα που δεν αφηνε τιποτα στα μαντρια.Παρολο αυτα ομως οι κατοικοι μαθημενοι να ζουν με τις αρκουδες δεν την σκοτωσανε.
    αναλαμβανει λοιπον το αφεντικο μου να παρει τηλ στην αρκτουρος.
    Το σηκωνει μια μουνιτσα και της λεει τα γεγονοτα και ζητα μεταφορα της αρκουδας σε αλλη περιοχη που δεν δημιουργει προβλημα.
    Η μουνιτσα αρχισε να λεει τις οικολογικες της παπαριες χωρις να αντιλαμβανεται το προβλημα της περιοχης.
    Το αφεντικο μου της εξηγησε οτι οι ανθρωποι εκει ζουνε απο τα ζωα τους και μαλιστα πολυ δυσκολα και υπαρχει μεγαλο προβλημα επιβιωσης το οποιο η αρκουδα το επιβαρυνει ακομη περισσοτερο.
    Αυτη παλι τα δικα της.
    Της λεει λοιπον στο τελος οτι οι κατοικοι ξερουν εδω και καιρο τι πρεπει να κανουν αλλα επειδη εκπολιτιστικαν και ειναι οικολογοι περισσοτερο απο εσας ειπαν να απευθυνθουν σε εσας γιατι ειναι κριμα να την σκοτωσουν.
    Αυτη με το ακοσμα της λεξης σκοτωσουν αρχισε να φωναζει λες και εκανε πορεια στο συνταγμα.
    Οταν θα την βρειτε λοιπον σκοτωμενη την αρκουδα της λεει το αφεντικο μου να ξερετε οτι η αδιαφορια σας πατησε την σκανδαλη απο το δικανο.και το κλινει λεγοντας ντροπη σας οικολογοι των γραφειων.
    φυσικα μετα απο λιγο καιρο το προβλημα λυθηκε με τον γνωστο δυσαρεστο τροπο

Ελπιζω να μην τα λες σοβαρα αυτα...

O Aρκτουρος και ο καθε Αρκτουρος εχουν δημιουργηθει για να καλυψουν (στο μετρο του δυνατου) την ΤΡΑΓΙΚΗ αδιαφορια ολων μας!

Αυτοι οι ''οικολογοι'' των γραφειων θυσιαζουν πολυ περισσοτερα απο εσενα, εμενα και το αφεντικο σου, προκειμενου να διαφυλαξουν το περιβαλλον που ανηκει σε ολους μας...και ολα αυτα ανιδιοτελως (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων...)

Πολυ μαγκας το αφεντικο σου, εριξε τις ευθυνες στον αρκτουρο και πηγε να το καθαρισει το βρωμοζωο...αυτες ειναι δουλειες! καθαρα χερια και συνειδηση(αν υπαρχει)...αφου δεν εκανε κατι ο αρκτουρος, εμενα στα @@. Δασαρχειο δεν υπαρχει; κρατος στην τελικη δεν υπαρχει; ο αρκτουρος μας εφταιξε...

Εκτος απο την γνωστη π@π@ρι@ που χρησιμοποιειται απο πολλους οτι ''οι κυνηγοι ειναι φυσιολατρες και αγαπουν την φυση'' τωρα εχουμε και κατι νεο...

οι αστοι δεν εχουμε δικαιωμα να ομιλουμε καθοτι δεν ξερουμε....δεν ζουμε απο το βουνο και κοντα στο βουνο...

Τι λετε ρε!!!;;;

Και απο ποτε το βουνο ειναι ιδιοκτησια καθε τσοπανη που το κατακαιει για να δημιουργησει νεα βοσκοτοπια;;

Απο ποτε το βουνο ειναι ιδιοκτησια καθε πανσιον-ξενοδοχειατζη που χτιζει οπου του ερθει για να αρπαξει κανα φραγκο;

Εχετε δει εσεις κανενα μετρο στην αναπτυξη πανω στα βουνα;

Ετσι σεβοναται αυτοι το περιβαλλον τους;
    αυτη ειναι η περιβαλλοντικη συνειδηση των ντοπιων;

Μπαστα παιδια! Ο τσοπανης και ο χωρικος να κανει κουμαντο στα τ.μ. που ειναι ιδιοκτησια του και του αναλογουν...απο εκει και επειτα το δασος δεν ανηκει σε ΚΑΝΕΝΑΝ!

Ολοι ομως το εχουμε εξισου αναγκη!!

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Ο Mozart σου παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και εσύ λες πάνω κάτω ότι έλεγε η "μουνίτσα" στο τηλέφωνο....

Άλλο τι θα έπρεπε να γίνεται και αν υπάρχει κράτος και αν αν αν.... και άλλο τι κάνουμε τώρα!

"Ο τσοπανης και ο χωρικος να κανει κουμαντο στα τ.μ. που ειναι ιδιοκτησια του και του αναλογουν..."
    Αυτό κάνει... Όταν η αρκούδα έρθει στην ιδιοκτησία του, ο τσοπάνης την προστατεύει

Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
    Ο Mozart σου παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και εσύ λες πάνω κάτω ότι έλεγε η "μουνίτσα" στο τηλέφωνο....

Άλλο τι θα έπρεπε να γίνεται και αν υπάρχει κράτος και αν αν αν.... και άλλο τι κάνουμε τώρα!

"Ο τσοπανης και ο χωρικος να κανει κουμαντο στα τ.μ. που ειναι ιδιοκτησια του και του αναλογουν..."
    Αυτό κάνει... Όταν η αρκούδα έρθει στην ιδιοκτησία του, ο τσοπάνης την προστατεύει

Ναι...

Το που εχει φτιαξει ο καθε τσοπανης το μαντρι του δεν μας απασχολει βεβαια...ουτε το γεγονος οτι με το ευρος των ανθρωπινων δραστηριοτητων στις μερες μας εχουμε καταπατησει τον ελαχιστο βιωτικο χωρο των αγριων ζωων...

εν ολιγοις αν παω στην Βαλια Καλντα η οπουδηποτε αλλου, να βοσκησω τα ζωα μου (σιγα μην την φυλλαει κανεις σε περιπτωση που αναρωτιεσαι...) και μου την πεσει αρκουδα, ας της πεταξω τα μυαλα εξω, δικαιολογουμε καθοτι προφυλασσω την περιουσια μου...

Με τοσο υπερβοσκηση, με τετοιο αριθμο ζωντανων ειναι λογικο να δημιουργουνται τετοια προβληματα...

το θεμα δεν ειναι οτι οι αρκουδες εχουν γινει πολλες (αντιθετως θα ελεγα...) το θεμα ειναι οτι εμεις εχουμε γινει πολλοι πλεον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Η αρκούδα λοιπόν ήταν το κίνητρο για την συζήτηση.
    Στην πραγματικότητα η αρκούδα μάλλον χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά απο κάποιους για να κάνουν την δουλειά τους.Στην περίπτωσή τους καλά κάνουν.
    Οι μηχανόβιοι είναι πιο ψαγμένοι έτσι?
    Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά τους.
    Κτηνοτροφία δεν υφίσταται πλέον στην Ελλάδα.
    Η πίνδος κάποτε φιλοξενούσε χιλιάδες ζώα.Τώρα ελάχιστα.
    Η παραδοσιακή οικονομία της περιοχής έχει χαθεί.
    Τα βουνά λοιπόν είναι στη διάθεση της αρκούδας, που απειλήται μόνο απο τους τουρίστες, και τα έργα που φέρνουν μαζί τους.
    Γιατί οι βλάχοι ξέραν να ζούν με τα ζώα και δεν χρειαζόντουσαν πισίνα στην Ελάτη για να ζήσουν και ασφαλτοστωμένους δρόμους για να πάνε με τα τουτου τους για σκί το ΣΚ.
    Και αν θεωρούμε απώλεια μια αρκούδα, τότε τι να πούμε για τους δεκάδες λύκους αλεπούδες σκυλιά αετούς γύπες ακόμα και αρκούδες που χάνονται απο τα δολώματα κάθε χρόνο?
    Τα δολώματα τα ξέρετε?

Ε τότε πάρε μια καραμπίνα και πήγαινε σκότωσε τους τσοπάνηδες!

Σου λέω και πάλι ότι εσύ αναφέρεσαι γενικά στο θέμα! Το κράτος, οι θεσμοί, οι ανθρώπινες δραστηριότητες...

Εγώ δεν εξετάζω πως φτάσαμε στο να σκοτωθεί η αρκούδα.... αλλά το γεγονός το ίδιο....

"Το που εχει φτιαξει ο καθε τσοπανης το μαντρι του"
    Εδώ είναι υπεύθυνο το κράτος, το δασαρχείο, δεν ξέρω και εγώ ποιος και να επέμβουν και να κόψουν το κώλο του τσοπάνη αν παρανόμησε!

Έχουμε μία αρκούδα που πήγε και κατέστρεψε τα μαντριά... καλώς ή κακώς τα μαντριά είναι εκεί... καλώς η κακώς οι άνθρωποι είναι εκεί... καλώς οι κακώς ο Αρκτούρος τους έγραψε στα @@ του.... καλώς ή κακώς (καλώς για εμένα) οι άνθρωποι ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ έγραψαν στα @@ τους τον Αρκτούρο και σκότωσαν την αρκούδα... end of story

Ε τότε πάρε μια καραμπίνα και πήγαινε σκότωσε τους τσοπάνηδες!

Σου λέω και πάλι ότι εσύ αναφέρεσαι γενικά στο θέμα! Το κράτος, οι θεσμοί, οι ανθρώπινες δραστηριότητες...

Εγώ δεν εξετάζω πως φτάσαμε στο να σκοτωθεί η αρκούδα.... αλλά το γεγονός το ίδιο....

"Το που εχει φτιαξει ο καθε τσοπανης το μαντρι του"
    Εδώ είναι υπεύθυνο το κράτος, το δασαρχείο, δεν ξέρω και εγώ ποιος και να επέμβουν και να κόψουν το κώλο του τσοπάνη αν παρανόμησε!

Έχουμε μία αρκούδα που πήγε και κατέστρεψε τα μαντριά... καλώς ή κακώς τα μαντριά είναι εκεί... καλώς η κακώς οι άνθρωποι είναι εκεί... καλώς οι κακώς ο Αρκτούρος τους έγραψε στα @@ του.... καλώς ή κακώς (καλώς για εμένα) οι άνθρωποι ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ έγραψαν στα @@ τους τον Αρκτούρο και σκότωσαν την αρκούδα... end of story
    Ωραια να εξεταζεις μονομερως το θεμα...

Εχουμε εναν νταλικιερη που εχει κανει για 4η φορα αναγωμοση στα ελαστικα του, κυκλοφορει υπερβαρος και ειναι στο τιμονι 17 ωρες....στην εθνικη σκαει το λαστιχο, χανει τον ελεγχο και παιρνει αμπαριζα 3 μοτοσικλετες...end of story

καλως οδηγαγε ο ανθρωπος με τις συνθηκες αυτες, αφου επρεπε να ταϊσει την οικογενεια του μωρε! εγω του δινω ολα τα δικια...

Και το γελοιο της υποθεσης....

Οι ''οροι'' και οι ''περιορισμοι'' που εθεσε τον πανσοφο κρατος επιτρεποντας τελικα το κυνηγι, παρα την πρωταρχικη απογορευση του απο το συμβουλιο επικρατειας...ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...

1) Καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για τον κυνηγετικό έτος 2007 - 2008 από 20 Αυγούστου 2007 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2008.

2) Απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.

3) Περιορίζεται η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου από 15-9-2007 μέχρι 20 -1-2008 σε τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται, αντιστοίχως, το κυνήγι του λαγού και του αγριόχοιρου.

4) Επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου σε ομάδες μέχρι δέκα κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης μέχρι δύο αγριόχοιρων κατά ομάδα και ημερήσια έξοδο. Εξαιρείται η περιοχή της Πελοποννήσου για την οποία περιορίζεται το κυνήγι έως την 15-12-2007 και ο επιτρεπόμενος αριθμός θηρευομένων επίσης περιορίζεται σε έναν αγριόχοιρο. Για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα του νεαρού αγριόχοιρου όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και τις χοιρομητέρες αυτών.

5) Επιτρέπεται το κυνήγι της αλεπούς από 15-9-2007 μέχρι 20 -1-2008 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21-1-2008 μέχρι 29-2-2008 χωρίς σκύλο δίωξης, μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως αρουραιόπληκτοι.

6) Επιτρέπεται το κυνήγι του πετροκούναβου με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου, χωρίς σκύλο δίωξης από 15-9-2007 μέχρι 29-2-2008

Απιστευτα γελοιες διαταξεις που δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να ελεγχθουν για την τηρηση τους....

Απαγορεύεται το κυνήγι:

1) Στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής

2) Στα εκτροφεία θηραμάτων

3) Στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας.

4) Στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών.

5) Σε ζώνη πλάτους πεντακοσίων μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής.

6) Σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων μέτρων από τις ακτές.

7) Σε όλες τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικοί περιορισμοί θήρας σύμφωνα με το άρθρο 6 της 414985/29-11-85 (ΦΕΚ 757/Β/18-12-85) κοινής υπουργικής απόφασης.

8) Στις καμένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις απαγόρευσης κυνηγίου.

9) Στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία χωρίς προηγούμενη άδεια του υπουργού Πολιτισμού.

καλα για τις απαγορευσεις αυτες, πραγματοποιουνται εντατικοι ελεγχοι ακομα και μεσα στον νομο Αττικης, ειναι εξαιρετικα αποτελεσματικοι και κανενας κυνηγος δεν ξεφευγει της επιτηρησης ...θελετε να μαθετε περισσοτερα για την αποτελεσματικοτητα τους;

http://www.skai.gr/master_story.php?id=63478

κατα τον ιδιο τροπο, παραγματοποιουνται ελεγχοι σε ολη την χωρα....μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι λοιπον...

Νομίζω το παράδειγμα που έδωσες τα λέει όλα.... Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ξέρω από πρώτο χέρι το θέμα με τις αρκούδες στην Ορεινή Ναυπακτία ενώ εσύ από ότι καταλαβαίνω έχεις ακούσει/διαβάσει.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω ζήσει το θέμα με τις αρκούδες και τον Αρκτούρο στην Ορεινή Ναυπακτία ενώ εσύ από ότι καταλαβαίνω έχεις ακούσει/διαβάσει.

τον server μου μεσα!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Ρε παιδιά...τι προσπαθείτε να αποδείξετε ??? ότι ΓΕΝΙΚΑ ο άνθρωπος (και μην το συυγκεκριμενοποιούμε στον κάθε τσοπάνη ή στον κάθε κυνηγό) έχει καταστρέψει το περιβάλλον και τον βιότοπο των άγριων ζώων ??? Σιγά το νέο....Το ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια...
    Δηλαδή ο τουρίστας που πάει με το ολοκαίνουργιο SUB του για σκί στο χιονοδρομικό και στην γκλαμουριά των συγκροτημάτων που έχουν κτιστεί στο κατ' εξοχήν περιβάλλον των άγριων ζώων, είναι λιγότερο ένοχος από τον τσοπάνη που έχει κτίσει (καταπατώντας να το δεχτώ) το μαντρί του σε αντίστοιχα σημεία ? Και αν ο τσοπάνης από ιδιωτικό συμφέρον σκότωσε μια αρκούδα νομίζετε ότι άμεσα ή έμμεσα δεν έκαναν το ίδιο οι εργολάβοι όταν καθάριζαν τον χώρο για να χτίσουν και να στήσουν τις υποδομές προκειμένου να υποδεχθούν τους χιλιάδες κατ' άλλα "ευαισθητοποιημένους φυσιολάτρες" ???

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω ζήσει το θέμα με τις αρκούδες και τον Αρκτούρο στην Ορεινή Ναυπακτία ενώ εσύ από ότι καταλαβαίνω έχεις ακούσει/διαβάσει.
    Αφου καταλαβαινεις μονο σου λοιπον, τι μπαινεις στον κοπο;

να καταλαβω και εγω κατι;

Οταν ''εζησες'' το θεμα στην ορεινη Ναυπακτια πηγε καλα το κυνηγι; πηρες κανα αρκουδοτομαρο;

(Για πες details με ενδιαφερει το πως βρεθηκε αρκουδα στην ορεινη Ναυπακτια....)

Εγώ φίλε μου δεν ασχολούμε με το κυνήγι!

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Ρε παιδιά...τι προσπαθείτε να αποδείξετε ??? ότι ΓΕΝΙΚΑ ο άνθρωπος (και μην το συυγκεκριμενοποιούμε στον κάθε τσοπάνη ή στον κάθε κυνηγό) έχει καταστρέψει το περιβάλλον και τον βιότοπο των άγριων ζώων ??? Σιγά το νέο....Το ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια...
    Δηλαδή ο τουρίστας που πάει με το ολοκαίνουργιο SUB του για σκί στο χιονοδρομικό και στην γκλαμουριά των συγκροτημάτων που έχουν κτιστεί στο κατ' εξοχήν περιβάλλον των άγριων ζώων, είναι λιγότερο ένοχος από τον τσοπάνη που έχει κτίσει (καταπατώντας να το δεχτώ) το μαντρί του σε αντίστοιχα σημεία ? Και αν ο τσοπάνης από ιδιωτικό συμφέρον σκότωσε μια αρκούδα νομίζετε ότι άμεσα ή έμμεσα δεν έκαναν το ίδιο οι εργολάβοι όταν καθάριζαν τον χώρο για να χτίσουν και να στήσουν τις υποδομές προκειμένου να υποδεχθούν τους χιλιάδες κατ' άλλα "ευαισθητοποιημένους φυσιολάτρες" ???

Γιατι ειδες κανεναν να διαφωνει με αυτα που γραφεις;

Ακομα και ο endurας που θα μπει σε πυρηνα δρυμου, ζημια προκαλει...και ο ''φυσιολατρης'' που θα αναψει φωτια στο δασος, εν δυναμει εμπρηστης ειναι...

και φυσικα ολη η αστικοglamouρια χαϊ χλιδογλου που εμαθε ξαφνικα το σκι και βρηκε ενα νεο τροπο να ξοδεψει το πλεονασμα των ευρω, ζημια προακαλει....και στην τελικη, δεν συναδει το να πας στο βουνο και να μεταφερεις ολη την μαλακια που κουβαλας στην καθημερινοτητα σου εκει πανω!

Το βουνο και η φυση γενικοτερα ειναι ναος! ...ειτε δειχνεις τον απαραιτητο σεβασμο, ειτε καλο ειναι να παρεις τον πουλο!

Αν το εκτιμουσαν αυτο μερικοι - μερικοι, τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα, δεν μπορει να υπαρξει αστυνομευση και ελεγχος, ειναι αδυνατον!

και οι ''βλαχοι'' οπως υποθηκε παραπανω, εχουν υποστει τετοια αλλοτριωση και γουσταρουν τοσο πολυ το ζεστο ευρω, που εκτος ελαχιστων περιπτωσεων, δεν δινουν καμια απολυτως σημασια στο περιβαλλον γυρω τους.

Ειδαμε και την αναπτυξη των νησιων....ποσο μελετημενα εγινε και τι αποτελεσματα ειχε...

Συνεχίζεις να λες γενικότητες με τις οποίες δεν διαφωνεί κανένας φαντάζομαι (προστασία και σεβασμός της φύσης κλπ), αλλά συγκεκριμένη απάντηση στο παράδειγμα που έδωσε ο Mozart δεν βλέπω...

Τι έπρεπε να κάνουν κατ' εσένα οι βλάχοι που ενδιαφέρονται μόνο για το ζεστό χρήμα στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Συνεχίζεις να λες γενικότητες με τις οποίες δεν διαφωνεί κανένας φαντάζομαι (προστασία και σεβασμός της φύσης κλπ), αλλά συγκεκριμένη απάντηση στο παράδειγμα που έδωσε ο Mozart δεν βλέπω...

Τι έπρεπε να κάνουν κατ' εσένα οι βλάχοι που ενδιαφέρονται μόνο για το ζεστό χρήμα στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Τιποτα να συνεχισουν αυτο που κανουν.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  2. Και είμαστε άνθρωποι κατά τα άλλα...
    από nikos_abel στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2012, 22:40
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2008, 16:56
  4. Κατά τα άλλα μιλάμε για Αθλητισμό