Μη τΟΝ μιλάς έτσι τον Αρκούδο ....Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
:a1:
![]()
(έχει καλές προθέσεις !!!)![]()
Μη τΟΝ μιλάς έτσι τον Αρκούδο ....Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
:a1:
![]()
(έχει καλές προθέσεις !!!)![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Υπάρχει διαφορά η οποία όμως φαίνεται σε πιεσμένους/βελτιωμένους κινητήρες υψηλής συμπίεσης/απόδοσης. Καθόλου πιράκια χαμηλά, μεγαλύτερο ξέσπασμα και πιο καθαρό δούλεμα ψηλα σε συνδυασμό με βελτιωμένη κατανάλωση.
Πρίν βελτιώσω το gsxr μου δεν μπορούσα να διακρίνω διαφορά, τώρα η διαφορά είναι το λιγότερο αισθητή οπότε καθαρά για την υγεία του μοτέρ (μια και πλέον τίθεται τέτοιο θέμα), βάζω αποκλειστικά Vpower racing.
Οπως γράφτηκε σε προηγούμενο post το owners manual της εκάστοτε μοτοσυκλέτας γράφει για τις βενζίνες που προτείνει ο κατασκευαστής οπότε τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Όσον αφορά το θέμα νοθείας, οι μεγάλες εταιρίες έχουν τους τρόπου να αντιμετωπίσουν τους κομπογιαννίτες, οπότε αρκεί να προσέχουμε που βάζουμε καύσιμο.![]()
Τέλος όποιος πιστεύει οτι έξω δεν νοθεύουν τις βενζινες τους είναι πολύ γελασμένος (έτυχε σε φίλο που ταξιδεύμε μαζί όταν έβαλε βενζίνη μετά τα σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας, εγώ έβαλα απο άλλο πρατήριο και ήμουν πιο τυχερός).
Έχει ξαναγίνει εκτενώς παρόμοια συζήτηση στο moto.gr. Έχει πολύ ενδιαφέρον, να τη διαβάσετε.
Εγώ βάζω απλή στο 750 (και έβαζα και στα υπόλοιπα). Βάζω στο ίδιο πρατήριο -μέχρι να μου κάνει λαδιά και να πάω αλλού.
Διαφορές μεγάλες είδα μόνο σε μηχανάκια που θέλανε ξεκάπνισμα -μετά ακουγόντουσαν καλύτερα μεν αλλά όχι πολλά πράματα σε επιδόσεις.
Κάτι ψιλά άσχετα που μου έρχονται για καύσιμα αγωνιστικού τύπου δεν κολλάνε στη συζήτηση, έχει ενδιαφέρον όμως το γεγονός ότι η μηχανή θέλει νέα ρύθμιση -πχ μέσω PC.
Αρχικά δημιουργήθηκε από siakattackj
ΒΕΒΑΙΩΣ και έχει διαφορά...
μεγαλύτερη θερμογόνος δύναμη...
με αποτέλεσμα στα ΨΕΚΑΣΤΑ οχήματα, που δουλεύουν με ανάδραση(ο ψεκασμός είναι ένα Σ.Α.Ε. που δέχεται ανατροφοδότηση), να χρειάζεται για την ίδια απόδοση, να χρησιμοποιεί λιγότερο καύσιμο...άρα λιγότερη κατανάλωση....άρα καμία διαφορά στην τσέπη μας....(ίσως οικονομικότερα σε κάποιες περιπτώσεις...)
Δεύτερον το μόνο σίγουρο είναι, ότι κάνει καλύτερη καύση ο κινητήρας..άρα λιγότερη συντήρηση(μπουζί βαλβίδες).....άρα οικονομικότερη λειτουργεία γενικά.....
Η 100άρα είναι καλύτερη.....και ίσως "φθηνότερη".....
όσο για το ΚΤΜ του φίλου, λόγο καρπυρατέρ, στέλνει και με την 100άρα την ίδια ποσότητα καυσίμου....οπότε, για την ίδια ποσότητα καυσίμου, με μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη έχουμε καλύτερες επιδόσεις.....
Υ.Γ. Αν κάνω κάποιο λάθος ευχαρίστως θα δεχτώ τις παρατηρησεις σας.....
Φιλε, λαθος...σε ολα.
Δεν ξερω που τα βρηκες τα παραπανω αλλα ειναι ασχετα.
Θα προσπαθησω να το πιασω απο καπου για να μπορεσουμε να καταληξουμε, διοτι το θεμα ''καυσιμα'' ειναι χαωδες.
Εν ταχει λοιπον, οταν ενας κινητηρας ''δουλευει'' σε μια τιμη συμπιεσης πρεπει να καταναλωνει καυσιμο με τετοιες αντικροτικες ιδιοτητες ωστε να μην δημιουργειται αυταναφλεξη. (σημειωστε ''αυταναφλεξη'' και οχι ''κρουστικη καυση'').
Τωρα στα συγχρονα μοτερακια, που δουλευουν σε υψηλοτερες συμπιεσεις η αναγκη καυσιμου με περισσοτερα οκτανια ειναι δεδομενη. Ποσο ομως δεδομενη?
Αν χρησημοποιησεις καυσιμο υποδεεστερο σε οκτανια απο αυτο που αρεσκεται ο κινητηρας βασει συμπιεσεως θα ''χτυπησει πυρακια'' --δηλ αυταναφλεξη.
Η κεντρικη μοναδα ελεγχου το αντιλαμβανεται μεσω των αισθητηρων (knock sensors) και κοβει μοιρες προπορειας σπινθηρα, για την εν γενει προστασια κινητηρα και τσεπης..
Τοτε εχεις μειωμενη αποδοση.
Αν στο παραπανω μοτερακι βαλεις βενζινη υψηλοτερου βαθμου οκτανιων θα εχεις καλλιτερη αποδοση και ειναι σαφες πλεον το γιατι.
ΠΟΙΟΙ επωφελουνται απο αυτες τις 100αρες βενζινες?
1. ολοι οσοι εχουν ηλεκτρονικη διαχειρηση.
2. φυσικα οι καρμπυρατερατοι με ανεβασμενες συμπιεσεις οπου με αλλες βενζινες τα μοτερακια τους ''χτυπανε''
3. ολοι εκεινοι που αρεσκονται να ανοιγουν το γκαζι απο χαμηλες στροφες και μεγαλο φορτιο (μεγαλη ταχυτητα στο κιβωτιο/μεγαλο βαρος/κλπ.)
Ειναι επισης σαφες οτι ολα τα παραπανω ισχυουν στην περιπτωση φυσικα που ΜΠΟΡΕΙ καποιος να μας διασφαλισει οτι αυτο που πληρωσες ειναι 100αρα και οχι κ@τουρο.
Οπωσδήποτε master ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Έχει ξαναγίνει εκτενώς παρόμοια συζήτηση στο moto.gr. Έχει πολύ ενδιαφέρον, να τη διαβάσετε.
(τσακιζόμαστε να την βρούμε...)
![]()
![]()
![]()
Υ.Γ.
ΔΕΝ έχει γίνει ΜΙΑ συζήτηση, αλλά τουλάχιστον 7-8 (με διαφωνίες, μπινελίκια, γαμωσταυρίδια ανακατεμένα με οκτάνια, αντικροτικότητες, βαθμούς θερμογόνας απόδοσης κ.λ.π.) και υπάρχει κοτζαμάν Τεχνικό άρθρο (για το οποίο ο φίλτατος SFης έβγαλε τα ματάκια του και χάλασε τα νυχάκια του για αρκετές μέρες ...)![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...