Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: Τρακαρισμένο Gsx-R 600 k6, το πουλάω ή το φτιάχνω?!

Question Τρακαρισμένο Gsx-R 600 k6, το πουλάω ή το φτιάχνω?!

Γεια χαρά σε όλους από ένα νέο και πολλά υποσχόμενο μέλος . Ένα μεγάλο δίλημμα
    με οδήγησε σε αυτό το forum προκειμένου να λάβω γνώμες και βοήθεια από κάποιον
    που γνωρίζει από supersport – πίστα - ανταλλακτικά. Το δίλλημα αυτό είναιεάν αξίζει
    να επισκευάσω το τρακαρισμένο κ6 600 με κόστος χοντρικά στα 3 με 4000 ευρώ
    ή να το δώσω για ανταλλακτικά στην τιμή των 1500ευρώ (η μεγαλύτερη που
    βρήκα από έμπορα).
    Γνωρίζω πώς η διαδικασία και τα έξοδα επισκευής είναι λίγο αποθαρρυντικά, όπως
    επίσης δεν το έχω δώσει για 1500ε γιατί πιστεύω πως η πραγματική αξία των μεταχ.
    ανταλλακτικών που έχουν σωθεί είναι πιθανόν αρκετά μεγαλύτερη από την
    προτεινόμενη των εμπόρων (πχ. Μόνο ο κινητήρας που είναι αγρατζούνιστος και με
    6000χλμ στην χειρότερη να κάνει 1500 ε).
    Η μοτοσικλέτα φαίνεται παρακάτω. Εκ πρώτης όψεως λοιπόν, σχεδόν όλοι θα μου
    πείτε και 1500e καλά είναι απ’ το να κάτσεις να το φτιάξεις.
    Τα κατεστραμμένα κομμάτια της μοτοσικλέτας είναι τα εξής: όλα τα πλαστικά και το
    ντεπόζιτο - αριστερό clip-on – κάλυμμα αριστερής μπουκάλας - υποπλαίσιο –
    τιμονόπλακα – ζάντες (οι οποίες δέχονται επισκευή) – και άλλα ψιλοπράγματα αξίας
    περίπου 600e.
    Πρώτα απ’ όλα, λογικά, πρέπει να ελέγξω αν το πλαίσιο, το οποίο δεν φέρει κανένα
    κραυγαλέο στράβωμα - σπάσιμο - ράγισμα, έχει αρπάξει και αν χρειάζεται επισκευή
    σε καλίμπρα. (Καλίμπρα = 120 έως 350 ευρώ)
    Σχετικά με το υποπλαίσιο, το οποίο η Suzuki το δίνει για 870 ευρώ, πιστεύω θα
    μπορούσα να βρω μεταχειρισμένο με 400-500e.
    Προκειμένου να εξοικονομήσω ένα μεγάλο κεφάλαιο, κατά 99% θα του περάσω
    πολυεστερικά. (όποιος γνωρίζει κάποιο site η κάποιο μαγαζί που κάνει εισαγωγές
    πολυεστερικών ας το αναφέρει)
    Και για να μην σας κουράζω-μπερδεύω με τιμές, μετά από κάποιους πρόχειρους
    υπολογισμούς κατέληξα σε κόστος 4000 ευρώ, το οποίο παίζει ανάλογα με το αν
    είμαι τυχερός και βρω μεταχειρισμένα ανταλλακτικά σε νορμάλ τιμές.
    Αξίζει να το φτιάξω? Και εάν το επισκευάσω θα είναι καθόλου αξιόπιστο μέσα στην
    πίστα? Μήπως αντί να φάω τόση ταλαιπωρία, να πάρω τα 1500 από το τρακαρισμένο
    να δώσω και τα άλλα 4000 που υπολογίζω για τις επισκευές, να βάλω άλλα λίγα και
    να πάρω ένα άλλο το οποίο θα έχει και μεταπωλητική αξία?? Νομίζω πως η τελευταία
    πρότασή είναι και η απάντηση που θα πάρω σχεδόν απ’ όλους. Όμως επισκευάζοντάς
    το “γλιτώνω” περίπου 2.500ευρώ και δεν θα έχω και το ίδιο άγχος μην φάω καμιά
    σούπα μέσα στην πίστα, αλλά παράλληλα χάνω χρήματα από τη μεταπώληση, αν και
    εφόσον είναι αυτή εφικτή καθώς δύσκολα κάποιος παίζει να το αγοράσει στο μέλλον.
    Είμαι πολύ μπερδεμένος. plz help

Συγγνώμη αν σας κούρασα

Μου ξέφυγε η foto...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	p1010015.jpg 
Προβολές:	2376 
Μέγεθος:	80,7 KB 
ID:	113971

Αρχικά ελπίζω να είσαι καλά και να μην χτύπησες.

Άποψη μου είναι, εφόσον πρώτα ελενξεις το μηχανάκι ότι δεν έχει στραβό πλαίσιο να το φτιάξεις.
    Κοίταξε και το ebay, θα βρείς αρκετά ανταλλακτικά πολύ φθηνά:

http://search.ebay.co.uk/suzuki-gsxr...ageNameZRC0022

Επίσης στο www.carpimoto.it και στο www.redracingparts.com Θα βρείς αρκετά "aftermarket" .

Σκέψου ότι αν στο πάρουν 1500, θα δώσουν άλλα 2500 έουρος και μετά θα το πουλήσουν γύρω στα 8000 έουρος.

My 2 cents...
    ΚΩΣΤΗΣ

Μανιβελάτο μέλος
    Δεν ξέρω να σου πω, αλλά λογικά θα ξέρουν τα άλλα παιδιά..εγώ θέλω μόνο να σου κάνω μία ερώτηση ως σοκαρισμένος νέος αναβάτης..το μηχανάκι το βλέπουμε..εσύ τι αποκόμισες? είσαι εντάξει? γιατί αυτό είναι σαν να έπεσε από τα 10.000 πόδια..

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    καταρχήν ελπίζω να εισαι καλά (ή οποιος το οδηγούσε )

μετα μαλλον θα πρπει να φας πολλες ωρες στο καταγραψεις αρχικά ποια κομματια θέλουν αντικατασταση και ποια οχι!
    αφου κανεις αυτό θα πρεπει να φας ακομα περισσοτερες ωρες στο διαδικτυο (ebay, e-shops μεταχειρισμένα ανταλλακτικα...) ωστε να βρεις τα απαραιτητα υλικα και σημαντικότερο ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!.
    μετά θα πρέπει επίσης να δεις σε τι τιμές μπορείς να σπρώξεις τα κομματια που ειναι σε καλη κατασταση και που μπορείς να πουλήσεις.

αφου συγκετρώσεις ολα τα παραπάνω, φταχνεις καφεδάκι και καθεσαι με την ησυχία σου και βλεπεις τι ακριβώς σε συμφέρει!

υγ: παντως αν αποφασίσεις να πουλησεις κομματια πες μου.....ολο και κατι θα μπορουσα να πάρω....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Banned Το avatar του/της crewdriver
    κ666 ειναι αυτο!!!!για μενα δεν αξιζει να το φτιαξεις γιατι οτι και να βαλεις πανω θα εχεις την εικονα του δυσμορφου κ6 σου και θα νιωθεις περιεργα....δωσε τα χρηματα τα παραπανω(που ειναι αρκετα αλλα θα εισαι πιο σιγουρος)και παρε ενα καλο μεταχειρισμενο(που και παλι δε ξερεις τι παρελθον εχει βεβαια...)....

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αν έχει "πάρει" πλαίσιο, έστω και λίγο διώχτο !!!
    Αν ΔΕΝ έχεις πρόβλημα να περιμένεις (οικονομικό) ξεψείρισε μόνος σου τι ανταλλακτικά μπορείς να πουλήσεις (κάτσε και λύσε το) και πούλησέ τα μεμονωμένα. Θα βγάλεις πολύ περισσότερα από το να το δώσεις όπως είναι, αλλά θα πάρει χρόνο και θέλει υπομονή !!!
    Αλλιώς σε μαντρά ..............
    Αν δεν έχει πάρει φτιάξε το αφού ψάξεις για μεταχειρισμένα ανταλακτικά.
    Καλλίτερη λύση πάντα είναι το καινούργιο αλλά με το ανάλογο τίμημα...........

Σε αντίθεση με το nick που επέλεξα η τύχη με ευνόησε αρκετά, καθώς το μόνο τραύμα που
    απέκτησα από τη σύγκρουση ήταν ψυχολογικό, βλέποντας τη μοτο σε αυτή τη κατάσταση
    και τη στολή μου γεμάτη γρατζουνίες.
    Boussias thnx για τις info, αλλά έχω ένα πρόβλημα. Δεν εχω κάνει ποτέ αγοροπωλησίες
    μέσω e-bay και δεν μπορώ να καταλάβω το είδος της εγγύησης που προσφέρει. Πχ πέτυχα ένα
    φανάρι σε καλή τιμή αλλά από τις φοτο που είδα δεν μπορώ να καταλάβω εάν είναι σπασμένες
    οι βάσεις του, όπως είναι στο δικό μου. Και γενικώς σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος τι
    γίνεται? Σε ποιόν απευθύνεσαι? Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής?
    Div400 κάπως έτσι το βλέπω να γίνετε… αφού στο μεταξύ έχω βάλει αγγελίες σε
    νορμαλ τιμη

Γενικός τα οικονομικά μου είναι μια χαρά (μ’ αρέσει να ξοδεύω δεν μ’ αρέσει να
    σπαταλάω) . Μπορώ να αγοράσω και καινούρια. Όμως με άλλη ψυχολογία μπαίνεις
    στην πίστα με ένα επισκευασμένο απ’οτι με ένα καινούριο. Τη μηχανή δεν θα την
    επισκευάσω με σκοπό να περνάω από το κολωνάκι αλλά για Μέγαρα - Σέρρες, ίσως
    και βόλτες. Γι’ αυτό μέλημα μου είναι το κατά πόσο το μηχανάκι θα είναι αξιόπιστο
    και όχι !@#$ρδέλο

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gademis
    Σε αντίθεση με το nick που επέλεξα η τύχη με ευνόησε αρκετά, καθώς το μόνο τραύμα που
    απέκτησα από τη σύγκρουση ήταν ψυχολογικό, βλέποντας τη μοτο σε αυτή τη κατάσταση
    και τη στολή μου γεμάτη γρατζουνίες.
    Boussias thnx για τις info, αλλά έχω ένα πρόβλημα. Δεν εχω κάνει ποτέ αγοροπωλησίες
    μέσω e-bay και δεν μπορώ να καταλάβω το είδος της εγγύησης που προσφέρει. Πχ πέτυχα ένα
    φανάρι σε καλή τιμή αλλά από τις φοτο που είδα δεν μπορώ να καταλάβω εάν είναι σπασμένες
    οι βάσεις του, όπως είναι στο δικό μου. Και γενικώς σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος τι
    γίνεται? Σε ποιόν απευθύνεσαι? Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής?
    Div400 κάπως έτσι το βλέπω να γίνετε… αφού στο μεταξύ έχω βάλει αγγελίες σε
    νορμαλ τιμη
    καταρχήν απολυτη εγγυηση δεν θα έχεις απο πουθενα οποτε...

οτι θες να ρωτησεις για καποια αγγελία μπορεις να ρωτησεις απευθειας τον πωλητη (το ebay εχει ''ενσωματομενο'' συστημα ανταλαγής μηνυματων) και αν ειναι απο τους καλους θα σου απαντησει το πολυ μεσα σε 24 ωρες (υπολογιζε παντα και την διαφορά ωρας ανα τον κοσμο ).
    Να κοιτας να αγοράζεις (οσο μπορεις) απο πωλητες με υψηλο θετικο feedback και δεν θα έχεις προβλήμα. Προσοχή μονο στα μεταφορικά.
    Απλα συγκρατησου, μην παρασυρθείς γιατί μπορει να φαινεται ευκολο και παιχνιδακι αλλα τα χρηματα (και η τραπεζα πισω απο την πιστωτική σου ) ειναι περα για περα αληθεια

υγ: το μπροστινό εχει παθει ζημία? (ζαντα, καλαμια, τιονοπλακες, τρομπα κτλ κτλ)
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gademis
    Μου ξέφυγε η foto...
    Αφού είσαι εσύ εντάξει όλα καλά είναι!

Το μηχανάκι πάλι άστο, έτσι όπως το βλέπω είναι μάλλον είναι να λες πάμε γι' άλλα!

Αν παίζει και ψυχολογικός παράγοντας να το καβαλάς αφού το φτιάξεις και να
    σκέφτεσαι ότι μ' αυτό έπεσες είναι κάπως κι' αυτό!

Καλησπέρα!

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Περί ebay ρίξε μια ματιά ΕΔΩ
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Μόνο η αριστερή μπουκάλα η οποία έχει ένα βαθούλωμα από το grip που έσπασε.
    Κατά τ’ άλλα ούτε λάδια χάνουν ούτε καν γρατζουνιές έχουν. Όλα αυτά με το μάτι,
    δεν ξέρω αν έχουν αρπάξει έστω και 1mm.

Όνομα:	p1010017.jpg 
Προβολές:	2275 
Μέγεθος:	60,6 KB 
ID:	113991

Οι ζάντες επισκευάζονται και οι 2 με max 250 ευρώ σύνολο

Όνομα:	p1010047.jpg 
Προβολές:	2249 
Μέγεθος:	51,5 KB 
ID:	113992

φευγάτο μέλος
    Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να το δώσεις το μηχανακι... ή να το πουλήσεις κομμάτια ο ίδιος αν έχεις την όρεξη να ασχοληθείς.

Αυτά που έχεις υπολογίσει μεχρι τώρα μου φαίνονται λίγα για τη ζημιά που δείχνει να έχει. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν πάρει οι μπουκάλες;

Αnyway, αφού έχεις τα χρηματα για να πάρεις ένα καινουριο καλύτερα πιστεύω να το πουλησεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    άμα δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα πούλα το.
    άμα πάλι έχεις οικονομικό πρόβλημα...πάλι πούλα το!
    αφού όπως λες έχεις χρήματα στην άκρη δώστο και πάρε άλλο!

καλίμπρες...επισκευή ζαντών...τεπόζιτο...μακρυά!

κ το θές για πίστα έτσι? που σημαίνει καταπονήσεις,απότομες επιταχύνσεις+επιβραδύνσεις...
    άμα το ήθελες μόνο για να πας στη καφετέρια ας το επισκεύαζες,αφού γουστάρεις να μπείς πίστα,πάρε άλλο μηχανάκι!

κάποιος ανέφερε ότι θα το πάρουν 1500, θα ρίξουν άλλα 2500 χιλιάρικα κ θα το πουλήσουν 8000!
    για να το κάνουν αυτό πρέπει να το κάνουν σα καινούριο,δηλάδή να βάλουν μαμά ανταλακτικά!
    μόνο τα πλαστικά,το τεπόζιτο κ η εξάτμιση πάνε γύρω στα 3 χιλιάρικα!

τέσπα θα μπορούσα να γράψω ένα κατεβατό ολόκληρο για να σε πείσω φίλε μου να μην το φτιάξεις.

σκέψου μόνο 3 πράγματα:
    1.αφάνταστη ταλαιπωρία
    2.χαμένος χρόνος
    3.αβεβαιότατο αποτέλεσμα...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ