150 Lb/ft = 203.44NM (S.I.) = 20.73kGm![]()
και ειδον εκ του στοματος δρακοντος και εκ του στοματος του θηριου και εκ του στοματος του αντιχριστου, πνευματα τρια, ακαθαρτα ως βατραχοι,
πνευματα τεσσερα ακαθαρτα ως μπατσοι
εκει που η φαντασια ξεπερναει την πραγματικοτητα
Αρχικά δημιουργήθηκε από Todi
150 Lb/ft = 203.44NM (S.I.) = 20.73kGm![]()
ευχαριστω...
επειδη με την Φυσικη ειμαι τσακωμενος απο παιδι να ρωτησω κατι (μπορει να ειναι και μ@λ@κι@)
γινεται ενας μεσος ποδηλατης (σε αυτον αναφερεται το διαγραμμα) να αποδιδει 20,7 Kg.m ροπης;![]()
δηλαδη εν ολιγοις αποδιδω περισσοτερο ροπη απο το cbf μου;;![]()
Αν δεν κάνω λάθος ο ίππος είναι 75Kg/m /sec όποτε ένας μέσος άνθρωπος δεν κλανει μια μπροστά σε οποιοδήποτε μηχανοκίνητο , ακόμα και το 1900 πιο δυνατά ήταν ( παίζει να έχω πει μλκια )Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ευχαριστω...
επειδη με την Φυσικη ειμαι τσακωμενος απο παιδι να ρωτησω κατι (μπορει να ειναι και μ@λ@κι@)
γινεται ενας μεσος ποδηλατης (σε αυτον αναφερεται το διαγραμμα) να αποδιδει 20,7 Kg.m ροπης;![]()
δηλαδη εν ολιγοις αποδιδω περισσοτερο ροπη απο το cbf μου;;![]()
![]()
θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
πω-πω μια κανονια!!!!
δεν αναφερθηκα σε ιππους...εκει παιζει απο 0,3 εως 1,3 αναλογως του ποσο γυμνασμενος εισαι.Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
Αν δεν κάνω λάθος ο ίππος είναι 75Kg/m /sec όποτε ένας μέσος άνθρωπος δεν κλανει μια μπροστά σε οποιοδήποτε μηχανοκίνητο , ακόμα και το 1900 πιο δυνατά ήταν ( παίζει να έχω πει μλκια )![]()
σε ροπη αναφερθηκα και μου κανει τρομερη εντυπωση να βγαζω εγω 20+ kg.m οταν ενα 250cc μονοκυλίνδρο παιζει στα 2,5 - 3 kg.m
Για σωστά συμπεράσματα πρέπει να συμπεριλάβουμε και της στροφές rpm
Για παράδειγμα το μοτο σου λέει 9Kg.mστης 6500 rpm . Το 9 μπορεί να φαντάζει μικρό μπροστά στο 20,7 που φενεται να αποδίδει ένας μέσος ποδηλάτης αλλά αν το πολλαπλασιάσεις με της 6500 rpm του μοτο είναι τεράστια διαφορά
Η ιπποδύναμη εξαρτάτε από την ροπή επί της στροφές και ( δεν ξέρω τον τύπο χαχαχα).
Με κάθε επιφύλαξη λάθους ας απαντήσει και κανας φυσικός![]()
![]()
θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
πω-πω μια κανονια!!!!
Επρεπε να το βάλετε στα τεχνικά ρε, να δείτε τι θα πάθει ο oldman :rotflmao: :rotflmao:
el hymador, ούτε ο Hulk τίγκα στα χάπια δεν βγάζει 20 kg ροπή. Τα 20 κιλά (χοντρικά) αντιστοιχούν σε αποδοση κινητήρα 2.000 cc![]()
Αντί να ειρωνεύεσαι θα μπορούσες να μας εξηγήσεις τι κάναμε λάθος . άλλωστε τα 20,7Kg.m δεν το είπε ο χυμαδορ απ το στομάχι του . αλλά είναι πιο εύκολο να κοροϊδεύουμε από το να συμμετέχουμε σε ένα θρεντ υπεύθυνα.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Επρεπε να το βάλετε στα τεχνικά ρε, να δείτε τι θα πάθει ο oldman :rotflmao: :rotflmao:
el hymador, ούτε ο Hulk τίγκα στα χάπια δεν βγάζει 20 kg ροπή. Τα 20 κιλά (χοντρικά) αντιστοιχούν σε αποδοση κινητήρα 2.000 cc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ψάρωσες?![]()
θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
πω-πω μια κανονια!!!!
χμ....μαλλον αυτο που λεει ο marulis πρεπει να παιζει...
κανας σχετικος να μας λυσει την απορια;
@byron: αυτο λεω και εγω! σαν απολυτο νουμερο μου φαινεται εξωπραγματικο!!!!
εδω ειναι και το link:
http://users.frii.com/katana/biketext.html
@el_hymador Μην το ακους , αν δεν μπορουν τα μπουτακια σου να βγαλουν 20,7 Kg.m ροπη ποιος μπορει ? μηπως τα παλιομπουσα
θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
πω-πω μια κανονια!!!!
Οταν ελεγα εγω οτι σας εχω ολους....Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
@el_hymador Μην το ακους , αν δεν μπορουν τα μπουτακια σου να βγαλουν 20,7 Kg.m ροπη ποιος μπορει ? μηπως τα παλιομπουσα![]()
αναρωτιεμαι παντως πως εβγαλε αυτες τις τιμες γιατι δεν λεει
και ειδον εκ του στοματος δρακοντος και εκ του στοματος του θηριου και εκ του στοματος του αντιχριστου, πνευματα τρια, ακαθαρτα ως βατραχοι,
πνευματα τεσσερα ακαθαρτα ως μπατσοι
εκει που η φαντασια ξεπερναει την πραγματικοτητα
Φυσικός είμαι, αλλά ποιος ανοίγει τα βιβλία τώρα!! Βρήκα τον τύπο που λέςΑρχικά δημιουργήθηκε από marulis
Η ιπποδύναμη εξαρτάτε από την ροπή επί της στροφές και ( δεν ξέρω τον τύπο χαχαχα).
Με κάθε επιφύλαξη λάθους ας απαντήσει και κανας φυσικός![]()
![]()
Horsepower = ( Torque * RPM ) / 5252
Με τη ροπή στις κωλοαγγλικές μονάδες..![]()
Τσίμπα ΑΥΤΟ
O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!
Λάμπρος
Τσίμπα και ΤΟΥΤΟ
![]()
O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!
Λάμπρος
Οι τιμές φαίνονται σωστές.
20,7 Kg.m είναι λογικό νούμερο για εναν ποδηλάτη και ναι βγάζεις πιο πολύ ροπή από το CBF σου.
Η διαφορά είναι οτι ειναι σε λίγες στροφές, 0 εως ...οσο αντέξεις
Σκεφτείτε το αλλιώς...
Αν εχεις συνολική ακτίνα γραναζιού και βραχίονα πεταλιού 1 μέτρο και βάζεις δύναμη 20 κιλά (τα κιλά δεν είναι δύναμη αλλά ας το απλοποιήσουμε) δημιουργείς ροπή 20 kg.m.
Στην πράξη η ακτινα ειναι περίπου 0,3 μέτρα, και για να βάλεις την ροπή αυτή θέλεις δύναμη περίπου 70 κιλά.
Αν ζυγίζεις 70 κιλά και βάλεις όλο σου το βάρος στο πετάί οταν ξεκινάς εχεις ροπή 20 kg.m. στις 0 στροφές.
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957