Καλησπέρα παίδες και κορασίδες.
Ξαναγράφω μετά από καιρό, μιας και στο μεσοδιάστημα μετακόμισα στην Αθήνα και έπιασα δουλειά, και γενικά έτρεχα. Δυστυχώς, η επανεμφάνιση δεν είναι για καλό...![]()
Θα το έβαζα στα στραβά κι ανάποδα, αλλά σκοπός μου δεν είναι να χώσω (το έχω κάνει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό). Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε παρόμοια εμπειρία και ποιο mode αντίδρασης δούλεψε τελικά.
Πριν 1,5 μήνα πήγα στην Εφορία της Νέας Σμύρνης για τα κάνω έναρξη επαγγέλματος. Επέλεξα τον κωδικό Κ.Α.Δ 72.20.22 και η υπάλληλος μου έκανε μισή έναρξη. Εννοώ ότι με πέρασε στο σύστημα, αλλά στο μεταξύ θυμήθηκε ότι χρειάζομαι και μια "άδεια εγκατάστασης", και δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία (δεν τρύπησα ββλία). Την οποία άδεια θα έπαιρνα (κατά τα λεγόμενά της) από το κατάστημα της Νομαρχίας στην Καλλιθέα. Μου έδωσε μάλιστα και διεύθυνση. Να σημειώσω ότι μόλις μου αναφέρει περί αδείας, της είπα να ξανακάνω τη διαδικασία με άλλο κωδικό που δεν χρειάζεται άδεια, αλλά αρνήθηκε.
Πάω στη Νομαρχία αλλά αυτή δεν μου δίνει άδεια, παρά μόνο ένα χαρτί που λέει ότι δίνει τέτοια άδεια σε Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και κάτι ακόμα, αλλά σε Μηχανικούς Η/Υ και Πληροφορικής όπως εγώ, δεν δίνει. Και μάλιστα έγραφε (σωστά κατά τη γνώμη μου) ότι αυτό το χαρτί δεν με απαλλάσσει από την υποχρέωση να προσκομίσω άδεια, αν μου τη δίνει άλλος φορέας.
Γυρίζω στην Εφορία και μου λένε ότι δεν μπορούν να μου κάνουν έναρξη. Μάλιστα η ίδια υπάλληλος που την ξεκίνησε μου είπε ότι "Δικό μου λάθος ήταν που την ξεκίνησα". Όταν τους ζήτησα την λύση, μιας και εκεί που με έστειλαν, άδεια δεν μου έδωσαν, μου απάντησαν όλο χαρά ότι "θα σου διακόψουμε αυτή την έναρξη, και θα κάνουμε άλλη με άλλο κωδικό!". Ό,τι είχα ζητήσει από την αρχή δηλαδή.
To cut along story short, αποφάσισα να κάνω έναρξη στην ιδιαίτερη πατρίδα μου για πολλούς και διάφορους λόγους. Πήγα λοιπόν σήμερα το πρωί να μου κάνουν διακοπή και (αν έχουν το Θεό τους) μου ζητάνε να πληρώσω πρόστιμο (δεν ξέρω πόσο) για την διακοπή μιας (μισής) έναρξης που την ξεκίνησε από λάθος (με δική της ομολογία) η υπάλληλος. Μπορούσε κάλλιστα να μην με περάσει στο σύστημα, και να μην έχω όλα αυτά τώρα. Το πάγωσα προς στιγμήν, αλλά αύριο θα πάω και δεν θα φύγω αν δεν πάρω την διακοπή.
1. Το να πληρώσω για τη μαλακία αυτής, δεν το δέχομαι με τίποτα. Έχετε καμιά πρόταση πώς να το χειριστώ αυτό;
2. Γενικά να πάω με τσαμπουκά ή με γλύκες;
3. Αν στραβώσει, σε ποιον φορέα μπορώ να απευθυνθώ;
Thnx in advance.