Σελίδα 10 από 31 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 455

Θέμα: Μέγγενες πάγκου & δραπάνου, σφιγκτήρες κ.τ.λ.

Υπάρχει ένα μέλος εδώ στο μοτό, ο Δημήτρης (@dimitrisinside) που έχει κάποιες ενδιαφέρουσες αγγελίες στο καρ.
    https://www.car.gr/xyma/?uid=40965
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Μέλος
    Είχα πάρει από τον Πικούνη, πριν από τρία χρόνια, την Kanca 100mm. Μου την είχε μάλιστα στείλει στη Θεσαλονίκη. Καλό θα ήταν να έπαιρνα την 125mm.
    Για τη χρήση που θέλω είναι πολύ καλή.
    Δεν την χρησιμοποιώ για χτύπημα. Για το σκοπό αυτό έχω ένα κομμάτι από σιδηροδρομική γραμμή. Ίσως το καλύτερο αμόνι για ερασιτεχνική χρήση!

GEORGE NO BRAKES Το avatar του/της SAM46
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Athanasios Προβολή μηνύματος
    Είχα πάρει από τον Πικούνη, πριν από τρία χρόνια, την Kanca 100mm. Μου την είχε μάλιστα στείλει στη Θεσαλονίκη. Καλό θα ήταν να έπαιρνα την 125mm.
    Δεν την χρησιμοποιώ για χτύπημα. Για το σκοπό αυτό έχω ένα κομμάτι από σιδηροδρομική γραμμή. Ίσως το καλύτερο αμόνι για ερασιτεχνική χρήση!
    Φίλε μου επειδή ψάχνω και εγω κομμάτι από σιδηροδρομική γραμμή για άμμονι που την βρήκες αν επιτρέπετε;;

Στείλε πμ αν υπάρχει πρόβλημα.

Ευχαριστω
    George no brakes

Παλαιό μέλος
    Τελικά με τα πολλά προσωπικά φαίνεται να καταλήγω στην 100άρα Professional Bulle με περιστρεφόμενη βάση.
    https://www.skroutz.gr/s/11821385/Bu...061-100mm.html
    Βρήκα κατάστημα που την έχει σε στοκ και το μεσημέρι θα περάσω από εκεί.
    Νομίζω ότι σαν σχέση κόστους/ποιότητας/μεγέθους θα με καλύψει. Δεν ήθελα να ανεβώ παραπάνω σε χρήματα. Προτιμώ να τα δώσω σε άλλα εργαλεία που μου λείπουν.
    Ελπίζω να μην το μετανιώσω.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Athanasios Προβολή μηνύματος
    Η μέγγενη που έχω μόνιμα βιδωμενη στον πάγκο του γκαράζ είναι 12αρα με σταθερά σαγόνια και 30 χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί ικανή για όλες τις δουλειές του ερασιτέχνη μαστροχαλαστη!
    Παρομοίως έχω ένα κομμάτι σιδηροτροχιας από μια ανατίναξη των ανταρτών κοντά στο χωριό μου κατά την υποχώρηση των Γερμανών.Μου την είχε δώσει ένας συγγενής παλιά.
    Εχω σκεφτεί να της δώσω σχήμα σαν αμονι αλλά όλο βαριέμαι... Άλλωστε σπάνια την χρησιμοποιώ.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Τελικά με τα πολλά προσωπικά φαίνεται να καταλήγω στην 100άρα Professional Bulle με περιστρεφόμενη βάση.
    https://www.skroutz.gr/s/11821385/Bu...061-100mm.html
    Βρήκα κατάστημα που την έχει σε στοκ και το μεσημέρι θα περάσω από εκεί.
    Νομίζω ότι σαν σχέση κόστους/ποιότητας/μεγέθους θα με καλύψει. Δεν ήθελα να ανεβώ παραπάνω σε χρήματα. Προτιμώ να τα δώσω σε άλλα εργαλεία που μου λείπουν.
    Ελπίζω να μην το μετανιώσω.
    Είναι καλή δεν θα μετανιώσεις. Αν σου φαίνεται αδύναμος ο πάγκος βάλε μια πλάκα 6mm απο κάτω του σαν φλάτζα για τις βίδες της.
    Η σταθερή σιαγόνα κοντά στο τέλος του πάγκου και αν την έχεις κοντά σε γωνία, θα έχεις 270 μοίρες χώρο να πιάσεις σε αυτή αντικείμενα που
    αναπτύσσονται και θα ακουμπούσαν στον πάγκο αλλιώς.

Παλαιό μέλος
    Η συγκεκριμένη Bulle φαίνεται περίπου είναι ίδια με μια Force και μια Stanley:

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6815#texnika
    https://www.vida.gr/meggnes-vareos-t...orce-6540204a/

Σίγουρα δεν είναι της πλάκας (ανεξάρτητα του αν είναι όμοια με τις παραπάνω).
    Ψάχνοντας πάντως αυτές τις μέρες για μέγγενες, μπήκα κάποια στιγμή και στη σελίδα της αμερικάνικης Yost. Μου έκανε αρκετή εντύπωση ότι κανένα από τα μοντέλα της, ούτε καν τα ακριβά, δεν κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Είναι όλα κατασκευής Κίνας ή Ταιβάν. Προς τιμήν της βέβαια η εταιρεία το δηλώνει ευθαρσώς στη σελίδα της, δεν παύει όμως να κάνει εντύπωση σαν γεγονός για μια τέτοια ιστορική φίρμα, σε αντίθεση με άλλες αμερικάνικες (Wilton πχ). Αφού τα προϊόντα τους δεν τα λες φτηνά, δεν μπορούσαν κι αυτοί να κρατήσουν ένα μέρος έστω της παραγωγής τους στις ΗΠΑ, έστω για το πρεστίζ της υπόθεσης;
    Ενδεικτικά:
    https://yostvises.com/products/133c-...tationary-base

Παλαιό μέλος Το avatar του/της george.S
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Η μέγγενη που έχω μόνιμα βιδωμενη στον πάγκο του γκαράζ είναι 12αρα με σταθερά σαγόνια και 30 χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί ικανή για όλες τις δουλειές του ερασιτέχνη μαστροχαλαστη!
    Παρομοίως έχω ένα κομμάτι σιδηροτροχιας από μια ανατίναξη των ανταρτών κοντά στο χωριό μου κατά την υποχώρηση των Γερμανών.Μου την είχε δώσει ένας συγγενής παλιά.
    Εχω σκεφτεί να της δώσω σχήμα σαν αμονι αλλά όλο βαριέμαι... Άλλωστε σπάνια την χρησιμοποιώ.
    θα ταλαιπωρηθεις αλλα θα αποζημιωθεις
    θα χρειαστεις και βαση αλλιως δεν θα δουλεψει σωστα
    το υψος(της βασης ) καθοριζεται απο το υψος σου και το μηκος του χεριου σου

θα βαλω και πως εγινε μαζι με μια βαση που εφτιαξα.... αλυσιδα πρεπει να περασω στην βαση
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 20190218_145455_resized.jpg‎  

Παλαιό μέλος
    Έχω μια παλιά βραζιλιάνικη χαλυβδινη,αρκετά καλή ειδικά για σφυρηλάτηση.Αν εβγαινα όμως σήμερα στην αγορά θα κοίταγα αυτέςμε τα δύο ζευγάρια σιαγωνες που περιστρέφονται και στον οριζόντιο αξονα.
    Αν ασχολείσαι με πλαίσια ,σωλήνες, συγκολλήσεις, κυριολεκτικά σου λύνουν τα χέρια.Τη ποιότητα τους τη ξεχωρίζεις από το βαρος τους.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από george.S Προβολή μηνύματος
    θα ταλαιπωρηθεις αλλα θα αποζημιωθεις
    θα χρειαστεις και βαση αλλιως δεν θα δουλεψει σωστα
    το υψος(της βασης ) καθοριζεται απο το υψος σου και το μηκος του χεριου σου

θα βαλω και πως εγινε μαζι με μια βαση που εφτιαξα.... αλυσιδα πρεπει να περασω στην βαση
    Οι σιδηροτροχιές αυτές ζυγίζουν περίπου 54 κιλά ανά μέτρο. Αυτή στη φωτό φαίνεται γύρω στο μισό μέτρο, άρα γύρω στα 25-27 κιλά...
    Ελπίζω η μέση σου να είναι σε καλή κατάσταση αν την κουβάλησες πάνω στο γραφείο για τις ανάγκες της φωτογράφησης...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Προς τιμήν της βέβαια η εταιρεία το δηλώνει ευθαρσώς στη σελίδα της, δεν παύει όμως να κάνει εντύπωση σαν γεγονός για μια τέτοια ιστορική φίρμα, σε αντίθεση με άλλες αμερικάνικες (Wilton πχ). Α
    Και της wilton πολλά μοντέλα φτιάχνονται στην Κίνα σήμερα. Μόνο τα τοπ μοντέλα της νομίζω κατασκευάζει στην Αμερική. Και μπορεί να είναι/ήταν καλή, αλλά δεν ήταν ποτέ η καλύτερη. Reed, Parker, Columbian και κατι άλλες Αμερικάνικες παίζει να την είχαν ξεπεράσει. Χωρίς να βάζουμε στη σύγκριση κάτι leinen γερμανικές και ορισμένες Αγγλίδες.
    H σειρά bullet, αν εξαιρέσουμε το γεγονός οτι έχουν πολύ μικρό άνοιγμα για το μέγεθός τους, λόγο σχεδιασμού, είναι καταπληκτικές μέγγενες και νομίζω φτιάχνονται ακόμα στο Αμέρικα.

Στη yost σήμερα μπορείς να βρεις και τούρκικες Kanca που ουσιαστικά είναι αντιγραφή των παλιότερων matador. Ανεξάρτητα πάντως που κατασκευάζονται είναι πολύ καλής ποιότητας. Το ταιβανέζικο μοντέλο που έβαλες έχει 65,000 PSI Tensile Ductile Iron όταν το πιο συνηθισμένο είναι να βρίσκεις 30,000 pci cast iron.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/01/2021 στις 13:08.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της george.S
    Οι σιδηροτροχιές αυτές ζυγίζουν περίπου 54 κιλά ανά μέτρο. Αυτή στη φωτό φαίνεται γύρω στο μισό μέτρο, άρα γύρω στα 25-27 κιλά...
    Ελπίζω η μέση σου να είναι σε καλή κατάσταση αν την κουβάλησες πάνω στο γραφείο για τις ανάγκες της φωτογράφησης...
    μπα ειχε τοσο τριψιμο που την εφερα στο μπαλκονι του σαλονιου μαζι με τους τροχους ...για να μην είμαι στο υπόγειο

Moderator
    Αγαπάμε heuer. M' αρέσει περισσότερο ο απλός και κλασικός σχεδιασμός των ridgid με το τον προστατευμένο άξονα, αλλά οι heuer είναι πιο προσεγμένες στις λεπτομέρειες.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Έχω μια παλιά βραζιλιάνικη χαλυβδινη,αρκετά καλή ειδικά για σφυρηλάτηση.Αν εβγαινα όμως σήμερα στην αγορά θα κοίταγα αυτέςμε τα δύο ζευγάρια σιαγωνες που περιστρέφονται και στον οριζόντιο αξονα.
    Αν ασχολείσαι με πλαίσια ,σωλήνες, συγκολλήσεις, κυριολεκτικά σου λύνουν τα χέρια.Τη ποιότητα τους τη ξεχωρίζεις από το βαρος τους.
    Ψιθυρίζεται οτι αυτή είναι καλούλα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20201008141041_irwin_megeni_pagou_peristrefomeni_125mm_4935505.jpg 
Προβολές:	99 
Μέγεθος:	79,1 KB 
ID:	424933

Παλαιό μέλος
    Δεν αντιλέγω ότι οι περισσότερες Yost που πωλούνται σήμερα εξακολουθούν να είναι καλής ή ως και εξαιρετικής ποιότητας με απόλυτα κριτήρια (άλλωστε από όσο είδα λίγο, κατά κανόνα έχουν πολύ καλές κριτικές στο αμερικάνικο άμαζον). Ωστόσο το θεωρώ κατάντια για μια ιστορική αμερικάνικη εταιρεία όπως αυτή να έχει σήμερα πρακτικά μεταβληθεί σε γραφείο design/marketing/logistics/sales χωρίς παραγωγική βάση εντός ΗΠΑ.
    Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση ότι Κίνα, Ταιβάν κλπ μπορούν άνετα να φτιάξουν εξαιρετικά προϊόντα αν το κόστος που καλείται να πληρώσει ο αγοραστής είναι αντίστοιχο της ποιότητας, αλλά και πάλι, όλο αυτό στο βαθμό που φαίνεται να συμβαίνει με τη Yost (κι όχι μόνο) δεν μου πολυπάει.

Σελίδα 10 από 31 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μέγγενη Πάγκου
    από stam2 στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2018, 12:34
  2. Απαντήσεις: 99
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2016, 13:19
  3. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Μέγγενη HEUER 100mm
    από S16 στο forum Αγγελίες ποικίλης ύλης
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2015, 20:45