Σελίδα 10 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 376

Θέμα: To κόλπο της βενζινης...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    λιγο το άφησα , φτάνουμε στις 10 σελίδες... μερικά σχόλια σε λόγια που μου έκαναν εντύπωση.

1. THEOD... μιλάς οτι η υπερτιμολόγηση ενός προϊόντος μπορεί να σώσει ενα μαγαζί, ουσιαστικά. Διαφωνώ κάθετα-διαγώνια-οριζόντια... όπως θες. Απόδειξη το τι γίνεται πλέον με αλυσίδες φαγητού σε θέματα καφέ (μέχρι και 1 ευρώ πλέον) και σε άλλες προσφορές. Δεν κοστολογείς 200% γιατί πολυ απλά η αγορά θα σου γυρίσει την πλάτη και το προϊόν σου θα το βάλεις στον πισινό σου ... ΟΛΟΚΛΗΡΟ .. μαζί με τα έξοδα του.

Ο νόμος προσφορά-ζήτηση είναι στην αγορά. Αν το δίνεις 2 ευρώ και ο άλλος παρακάτω 1,5 που νομίζεις οτι θα πάει ο πελάτης; Ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για το ίδιο θεωρητικά προϊόν που είναι το καύσιμο. Και ειδικά αν το δώσεις 1,3 οριακά στο κόστος με κέρδος μόνο στο 5% , λόγω όγκου ζήτησης θα κερδίσεις πολλά παραπάνω απο όσα αν το έδινες 2. Αυτό που λέμε "χτυπάς την αγορά". Μπορείς να το δείς σε βενζινάδικα που σε κανονικές συνθήκες ακόμα έχουν ουρά σε σχέση με άλλα ακριβότερα. 1,49 ο ένας... 1,55 ο άλλος... που θα πήγαινες εσύ;

Gandalf
    Λάθος κατάλαβες...Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα τι έγραψα...και σκέψου λίγο βαθύτερα...

Τα κάυσιμα δεν είναι ένα οποιοδήποτε προιόν...Κατά 70% η τιμή τους αποτελείται από ανελαστική φορολογία...Αν σε αυτό βάλεις κόστος διυληστηρίου, εταιρικό κέρδος και διανομή, από τα 1,50 € της λιανικής τιμής το κέρδος του πρατηριούχου είναι της τάξης των 10-12 λεπτών/λίτρο....
    Άρα ακόμα και αν ένας πρατηριούχος αποφασίσει να κάνει μείωση του κέρδους του κατά 30% (που αμφιβάλλω αν μπορεί κάποιος να το κάνει αλλά λέμε τώρα...) αυτό το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει την τελική τιμή του προιόντος κατά 3-4 λεπτά...Δηλαδή από το 1,50 στο 1,46-1,47. Αυτή η μείωση στην τελική τιμή του προιόντος για τον κατανάλωτή ποσοστιαία είναι της τάξης του 2% και σε καμμία περίπτωση δεν κάνει το πρατήριο τόσο ελκυστικό ώστε να αυξήσει αισθητά τις πωλήσεις του...
    Άρα μείωση του ποσοστού κέρδους του πρατηριούχου προκειμένου να πέσει η τελική τιμή του προιόντος ουσιαστικά είναι ανέφικτη μιας και ο πρατηριούχος ακόμα και αν μπορούσε να το κάνει επηρεάζει την τελική τιμή μόνο κατά ελάχιστο ποσοστό....

Αυτό που χαλάει την μαγιά είναι η μικρή διαθέσιμη ποσότητα καυσίμων/πρατήριο λόγω του μεγάλου αριθμού τους...Ανέφερα και πιο πριν ότι η Ελλάδα διαθέτει σχεδόν 4πλάσιο αριθμό πρατηρίων από τον μέσο Ευρωπαικό όρο....
    Αν τα πρατήρια ήταν αναλογικά όσα και στην Ευρώπη και πουλούσαν κατά μέσο όρο 4 φορές περισσότερη βενζίνη το καθένα τότε θα υπήρχε αρκετό περιθώριο μείωσης του κέρδους/λίτρο μιας και η επιβίωσή τους-κερδοφορία θα έρχονταν από την ποσοτική αύξηση των πωλήσεων.

Για παράδειγμα... αν ένα πρατήριο στην Ελλάδα έχει πάγια έξοδα 10.000 € τον μήνα με μικτό κέρδος 10 λεπτά στο λίτρο (υποθετικά νούμεα είναι αυτά εεεε ?) πρέπει να πουλήσει 100.000 λίτρα μόνο και μόνο για να βγάλει τα έξοδά του....
    Αν κάνει 50% μείωση στο κέρδος του (επιστημονική φαντασία, αλλά λέμε...) πρέπει τότε να πουλήσει 200.000 λίτρα για να βγάλει τα έξοδά του. Με 6-7 λεπτά πιο κάτω όμως στην τελική τιμή που αντιστοιχούν στην κατά 50% μείωση των κερδών του ΔΕΝ διπλασιάζει τις πωλήσεις του γιατί η αγορά είναι κορεσμένη από πρατήρια και αυτά τα 6-7 λεπτά δεν είναι τόσο ισχυρό κίνητρο για τον καταναλωτή ώστε να σπέυσει μαζικά στο πρατήριό του...
    Αν όμως πουλούσε την 4πλάσια ποσότητα δηλαδή 400.000 λίτρα τον μήνα όπως κάνει ένα αντίστοιχο πρατήριο στην Γερμανία τότε άνετα θα μπορούσε να ρίξει 50% το κέρδος του/λίτρο, και αν και θα υπήρχαν λιγότερα πρατήρια πάλι θα υπήρχε ανταγωνισμός που θα τον απέτρεπε να προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει...

Με λίγα λόγια.... ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ανταγωνισμός από ένα κρισιμο σημείο και πέρα δρά αυξητικά στην τελική τιμή του προιόντος - ειδικά όταν αυτό δεν διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά αλλά εμπεριέχει τεράστιο ποσοστό φορολογίας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    οσων αφορα την ιδιοκτησια που λετε ,εχω μια απορια...

οταν ο παπους σας αγορασε ενα σπτι/χωραφι/οικοπεδο και μετα απο χρονια περναει στο πατερα σας και μετα απο πιο πολλα χρονια περναει σε σας ,κληρονομικο δε λεγετε αυτο?θα πληρωσετε φορο κληρονομιας ναι ή οχι?αν γουσταρετε θα το πουληστε οσο θελετε ναι ή οχι?
    υπαρχει καποια διαφορα με την αδεια του ταξι?

Παναγιά μου τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα... :hypnotize

Να παραθεσω μια προσωπικη εμπειρια...

Λοιπον, σημερα χρειαζομουν ταξι για να με παει απο την κηφισιας στο ηρακλειο...

Ε λοιπον, ολοι με ρωτουσαν που παω και εφευγαν με ελαφρα πηδηματακια, αφου στο τελος τους ρωτουσα εγω προς τα που θελουν να πανε μπας κ τους βολευει... Αδειοι φυσικα ε ?

Τι μου λετε υστερα για τους ταριφες, ρε να πηξουν στα ταξι να μαθουν να ειναι επαγγελματιες.

Κ μην ακουσω για συντριπτικη μειοψηφια... αυτη ειναι εικονα που ολοι γνωριζουμε

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7

Ε λοιπον, ολοι με ρωτουσαν που παω και εφευγαν με ελαφρα πηδηματακια, αφου στο τελος τους ρωτουσα εγω προς τα που θελουν να πανε μπας κ τους βολευει... Αδειοι φυσικα ε ?

Τι μου λετε υστερα για τους ταριφες, ρε να πηξουν στα ταξι να μαθουν να ειναι επαγγελματιες.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    H ιδέα σου έχει λογική αλλά στηρίζεται σε ενα λανθασμένο (αποδεδειγμένα πλέον) επιχείρημα.

Δηλαδή από το 1,50 στο 1,46-1,47. Αυτή η μείωση στην τελική τιμή του προιόντος για τον κατανάλωτή ποσοστιαία είναι της τάξης του 2% και σε καμμία περίπτωση δεν κάνει το πρατήριο τόσο ελκυστικό ώστε να αυξήσει αισθητά τις πωλήσεις του...
    τα 0,04 λεπτά στο ενα γεμίσμα reservoir Ι.Χ. είναι περίπου 40-50ltr x 0,04 = 1,6 με 2 ευρώ διαφοράς!!!!

Εκτός αυτού το αισθητικό κόλπο (κλασσικό στο marketing) όπου κάτι αναγράφεται στρογγυλά 1,50 εδώ ας πούμε... και πιο κάτω το βλέπεις 1,46... κάνει αίσθηση. Και όντως κάνει μεγάλη διαφορά στην πελατεία.

Πρέπει να σε έχω κάποια στιγμή μαζί να πάμε προς Κηφησιά... έχει δύο βενζινάδικα εκεί.. Μια ΕΚΟ που έχει την βενζίνη (είχε μάλλον... ) sto 1,52... και ακριβώς 300 μέτρα πιο πέρα στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας έχει ενα άλλο Ε.Π. που την έχει 1,47.... μάντεψε που γίνεται ο χαμός απο ουρά οχημάτων σε κανονικές μέρες.

Η αγορά φίλε THEOD έχει δικούς της νόμους... ακόμα και το 0,01 διαφοράς έχει το σκεπτικό του και το κέρδος του.. και ναι.. κάνει διαφορά και στον καταστηματάρχη.

Σου επαναλαμβάνω το θέμα του καφέ που κάποια μαγαζιά τον δίνουν 2-2,5 ευρώ σε κυπελάκι και πλέον σε αλυσίδα γνωστή τον βρίσκεις με 1 ευρώ έστω και μέχρι ορισμένη ώρα. Το προϊόν ναι μεν διαφορετικό...η αρχή είναι η ίδια.

Και γυρνώντας στο καύσιμο να σου αναφέρω πως έχουν και καλύτερη έκπτωση τα πρατήρια που δίνουν μεγαλύτερη ποσότητα... άρα αυξάνει και το περιθώριο κέρδους που έστω και ποσοστό να μετακυλίσουν στον πελάτη τους, κερδίζουν ακόμα περισσότερο σε όγκο πελατείας και απο εκεί σε άλλη έκπτωση κοκ... πυραμιδική λειτουργία...γεωμετρική πρόοδος.. καταλαβαίνεις το σκεπτικό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

Καλα ,αυτο θα μπορουσε να λυθει και αλλιως.
    Ας βαλει καμια 50ρια χαρτογιακαδες αστυνομικους με πολιτικα , να παριστανουν τους πελατες , και μολις καποιος αρνείται μισθωση να του παιρνουν την άδεια για κανα χρόνο.
    Να δεις για ποτε ο μπαμπουίνος γινεται άνθρωπος στο πιτς φυτίλι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    H ιδέα σου έχει λογική αλλά στηρίζεται σε ενα λανθασμένο (αποδεδειγμένα πλέον) επιχείρημα.

τα 0,04 λεπτά στο ενα γεμίσμα reservoir Ι.Χ. είναι περίπου 40-50ltr x 0,04 = 1,6 με 2 ευρώ διαφοράς!!!!

Εκτός αυτού το αισθητικό κόλπο (κλασσικό στο marketing) όπου κάτι αναγράφεται στρογγυλά 1,50 εδώ ας πούμε... και πιο κάτω το βλέπεις 1,46... κάνει αίσθηση. Και όντως κάνει μεγάλη διαφορά στην πελατεία.

Πρέπει να σε έχω κάποια στιγμή μαζί να πάμε προς Κηφησιά... έχει δύο βενζινάδικα εκεί.. Μια ΕΚΟ που έχει την βενζίνη (είχε μάλλον... ) sto 1,52... και ακριβώς 300 μέτρα πιο πέρα στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας έχει ενα άλλο Ε.Π. που την έχει 1,47.... μάντεψε που γίνεται ο χαμός απο ουρά οχημάτων σε κανονικές μέρες.

Η αγορά φίλε THEOD έχει δικούς της νόμους... ακόμα και το 0,01 διαφοράς έχει το σκεπτικό του και το κέρδος του.. και ναι.. κάνει διαφορά και στον καταστηματάρχη.

Σου επαναλαμβάνω το θέμα του καφέ που κάποια μαγαζιά τον δίνουν 2-2,5 ευρώ σε κυπελάκι και πλέον σε αλυσίδα γνωστή τον βρίσκεις με 1 ευρώ έστω και μέχρι ορισμένη ώρα. Το προϊόν ναι μεν διαφορετικό...η αρχή είναι η ίδια.

Και γυρνώντας στο καύσιμο να σου αναφέρω πως έχουν και καλύτερη έκπτωση τα πρατήρια που δίνουν μεγαλύτερη ποσότητα... άρα αυξάνει και το περιθώριο κέρδους που έστω και ποσοστό να μετακυλίσουν στον πελάτη τους, κερδίζουν ακόμα περισσότερο σε όγκο πελατείας και απο εκεί σε άλλη έκπτωση κοκ... πυραμιδική λειτουργία...γεωμετρική πρόοδος.. καταλαβαίνεις το σκεπτικό.

Gandalf
    Έχω δίκιο και έχεις άδικο (πάντα μιλάμε για την συγκεκριμένη αγορά των καυσίμων και όχι για καφέδες ή οτιδήποτε άλλο...) αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να το βρώ...Οι μύθοι και οι δοξασίες είναι πολύ ισχυρές και βαριέμαι να γράφω κατεβατά για να στα αποδείξω ή να στα αντικρούσω όλα..
    Πάμε γιά άλλα...

Έχω δίκιο και έχεις άδικο
    επιφυλάσσομαι για αυτό που λες, αλλά σέβομαι οτι δεν θες να συνεχίσεις και σταματώ εδώ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

Σου επαναλαμβάνω το θέμα του καφέ που κάποια μαγαζιά τον δίνουν 2-2,5 ευρώ σε κυπελάκι και πλέον σε αλυσίδα γνωστή τον βρίσκεις με 1 ευρώ έστω και μέχρι ορισμένη ώρα.
    Αυτο δεν παίζει γιατι ισχύει για τον φραπε.
    Ο νεοέλληνας τσοπανοτραβόλτα πίνει μονο φρέντο καπουτσίνο.

α.. εντάξει ρε φίλε.. δεν το ήξερα.. εγώ πίνω φραπεδάκι τώρα και κανά Ελληνικό/Γαλλικό τον χειμώνα.

Gandalf

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    και επειδή το θεμα δεν ειναι μονο η βενζινη...

Υπαρχει μια περιοχη στην Αττική .. το μαρκόπουλο ντε.... που δεν εχει κεντρικη αποχετευση παρά ακόμα και οι καινουριες πολυκατοικίες φτιάχνονται με βόθρους καθώς η κλίκα των ΔΧ φορτηγων βυτιοφορων για λυμματα εκτός από κλειστή/συντεχνιακή εχει κινήσει καθε διαδικασία και τροπο κωλύματος οποιουδήποτε αποχετευτικού εργου...

προοδος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της slacker

Μην τους απαντάς! Μπες μέσα, στρογγυλοκάθησε και ΜΕΤΑ πες τους που πας. Εγώ έτσι κάνω, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ας τους να μουρμουρίζουν μετά. Απογορεύεται να επιλέξουν δρομολόγιο. Αν σου πει και τίποτα, πες του πως δεν επιθυμείς να πάρει κι άλλον πελάτη εκτός από εσένα (δικαίωμά σου), εκεί να δεις γλέντια :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας

λάθος τακτική
    ρωτάς "ελεύθερος" ή απλά αν είναι άδειος και έχει σηκωμένη σημαία μπουκάρεις μέσα
    του λες τον προορισμό
    αν δε σε πάει του λες πάμε τροχαία
    απλά, δοκιμασμένα, δεν έχει αποτύχει ποτέ

edit: με πρόλαβαν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Επειδη εκει ειναι η βουλή και ο υπεύθυνος του προβλήματός τους.
    Τροπος του λεγειν , το συνταγμα.
    Ας παν εξω απο το υπουργείο Μεταφορών ,τελως πάντων ας πανε σε αυτον που τους προκαλει το προβλημα.Τοσο δυσκολο ειναι ?
    Εσυ οταν θες να διαμαρτυρηθείς για μια αδικια που σου συμβαινει στη δουλεια , πας στον προιστάμενο ..... της διπλανής εταιρίας ?

οχι,απλα καθομαι στο παρκινγκ η στο δρομο για να σταματαω τους συναδελφους μου(απεργοσπαστες)και σταματηστε να πετατε βατραχια χωρις να ξερεται,οι αδειες φορτηγου εφτασαν max. της 95000euro πριν απο περιπου 2,5 χρονια και των βυτιων περι της 150000euro!το 2000 κουβαλουσαμε αλε-ρετουρ αθηνα θεσ/νικη απο 200,000δρχ μεχρι 250,000δρχ το πολυ και τωρα
    (βλ.τιμη πετραιλαου)απο 800euro μεχρι 1000euro max. αθηνα-θεσ/νικη θελης 400 λιτρα πετρελαιο,120euro διοδια και 70euro παγια εξοδα την ημερα περιπου,πεστε μου εσεις που τα σχολιαζεται ολα μα ολα τα κερδη μου!(χωρις καποιο εκτατο εξοδο)α,κατι ακομα,αν γινη η απελευθερωση που θα γινη πιστευω,τοτε να δειτε τι σημαινει μ ο ν ο π ο λ ι ο!!!(οποιος θελη μπορω να του εξηγησω πως και γιατι θα γινη μονοπολιο)

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    οποτε,μαλλον ο φιλος πανοπτικον εχει τους ταριφες που του αξιζουν...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από balakia
    α,κατι ακομα,αν γινη η απελευθερωση που θα γινη πιστευω,τοτε να δειτε τι σημαινει μ ο ν ο π ο λ ι ο!!!(οποιος θελη μπορω να του εξηγησω πως και γιατι θα γινη μονοπολιο)
    Για πες. Θελω να δω εαν ειναι το ιδιο που εχω ακουσει για τα ταξι
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Σελίδα 10 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. To νόημα της ζωής???
    από sub_zero στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2007, 09:24
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 00:03
  3. Η τιμη της βενζινης
    από Leipsippos στο forum Off topic