Σελίδα 10 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 175

Θέμα: Σκηνές

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    συμφωνώ, και η δική μου εμπειρία αυτό δείχνει... εκτός για τις περιπτώσεις όσων κάνουν περιστασιακά κάμπινγκ υπο το τρίπτυχο "καλοκαιρινές διακοπές-στην αμουδιά-στην Ελλάδα", όπου εκεί τα πράγματα είναι απλά και φτηνά ....

στάσου λίγο τώρα ... 30 χιλ υπόστρωμα δεν λέει τπτ απο μόνο του. Και εγώ έχω ένα 35 χιλ, πληρωμένο 50 ευρώ και τελικά αποδείχθηκε μια μαλακία και μισή, πεταμένα λεφτά. Αν τα υλικά και η τεχνολογία κατασκευής δεν είναι η κατάλληλη, ένα αυτοφούσκωτο υπόστρωμα τέτοιου πάχους ΔΕΝ παρέχει απαραίτητα ικανή μόνωση. Κάποιος μπορεί να ρωτήσει τώρα τι σημασία παίζει αυτό. Τεράστια, εφόσον μιλάμε για κάμπινγκ σε δύσκολες καταστάσεις (βλ. κρύο). Όταν τη νύχτα η θερμοκρασία πέσει πχ στο 0 και πέσουμε για ύπνο στη σκηνή μας, το σώμα μας έρχεται σε επαφή με μια πολυ πολύ κρύα επιφάνεια (έδαφος). ΌΣΟ καλός και αν είναι ο υπνόσακος, ακόμα και αν έχει για παράδειγμα comfort -10, αν δεν παρεμβάλουμε ένα υπόστρωμα με ικανή μονωτική ικανότητα, τότε το μονωτικό υλικό του υπνόσακου (συνθετικό ή πούπουλο) καθώς συμπιέζεται απο το βάρος του σωματος μας, χάνει κάθε ιδιότητα μόνωσης αφού αυτή παρέχεται απο τους αεροθύλακες που δημιουργούνται σε αυτό όταν δεν ασκείται βάρος πάνω του, (βλ. "lofting") και αναπόφεχτα θα κρυώσουμε. Ακόμα και με υπνόσακο των 200 φεύγα ευρώ ...

Υπάρχουν υποστρώματα πάχους εως και 5 εκ. με μονωτική δυνατότητα για γέλια. Αυτή μετράτραι με το δείκτη R- . Πχ λένε το τάδε υπόστρωμα έχει R3.8. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο καλύτερο. Γενικά πάντως για κρύες καταστάσεις (πχ χειμερινή κατασκήνωση στο βουνό) συνιστούν τουλάχιστον τέτοιο R (3.8) ...

Τέλος, για liner έχεις ψάξει? υπάρχουν liners απο fleece και απο άλλα υλικά. Πχ η εταιρεία sea to summit φτιάχνει ένα που το λέει extreme reactor thermolite (ή κάπως έτσι) και το οποίο αβαντάρει το comfort του υπνόσακου κατα 14 βαθμούς!
    Ενδιαφέρουσες πληροφορίες...αυτό για τα υποστρώματα δεν το γνώριζα...θα τσεκάρω αυτό που έχω να δω...βασικά το είχα κερδίσει σε κλήρωση του γνωστού "φαρμακέμπορα"...70ευρό έκανε... 7heven.... 4 κέρδισα και διάφορα άλλα...μεγάλη ιστορία...χαχαχχα (το γράφει κάπου συγκεκριμένα)
    Σχετικά με το liner έχω ένα ισοθερμικό, καλό είναι αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει τέτοια διαφορα σαν αυτό που αναφέρεις...το οποίο αν είναι φλις θα είναι σε όγκο σαν υπνόσακος, έστω μικρός, φαντάζομαι...τιμούλα...;
    Για μπίβι έχεις καμιά άποψη; ποτέ δεν είχα...τι να προσέξω; καμιά πρόταση; φυσικά όλα είναι στα προσεχώς οπότε η κουβέντα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα κυρίως...

υ.γ. Καλοκαιρινές καταστάσεις κάμπινγκ στην Ελλάδα φτιάχνονται μια χαρά με επίσκεψη στα τζάμπο και είσαι και άρχοντας, και είναι και η σωστότερη λύση...Για το επόμενο βήμα μιλάμε τώρα ...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    Ενδιαφέρουσες πληροφορίες...αυτό για τα υποστρώματα δεν το γνώριζα...θα τσεκάρω αυτό που έχω να δω...βασικά το είχα κερδίσει σε κλήρωση του γνωστού "φαρμακέμπορα"...70ευρό έκανε... 7heven.... 4 κέρδισα και διάφορα άλλα...μεγάλη ιστορία...χαχαχχα (το γράφει κάπου συγκεκριμένα; )
    από ότι ξέρω, εταιρείες που βγάζουν καλά, ποιοτικά, ακριβά υποστρώματα το γράφουν (πχ thermarest, exped). Για τα 7heaven δεν θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος.

Σχετικά με το liner έχω ένα ισοθερμικό, καλό είναι αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει τέτοια διαφορα σαν αυτό που αναφέρεις...το οποίο αν είναι φλις θα είναι σε όγκο σαν υπνόσακος, έστω μικρός, φαντάζομαι...τιμούλα...;
    το reactor thermolite δεν είναι φλις, είναι απο υλικό πατενταρισμένο της DuPont. Δεν ξέρω τι διαστάσεις έχει το extreme αλλά το απλό (βγαίνει σε απλό, plus, και extreme) το οποίο θεωρητικά* πάντα δίνει +8 βαθμούς πακετάρεται 9x15 εκ. Τιμές απο ότι βλέπω στο γκούγκλη παίζουν ~ 35 λίρες αγγλίας.

* θεωρητικά, γιατί οι εταιρείες μπορεί να είναι λίγο αισιόδοξες με τα προϊόντα τους.

Για μπίβι έχεις καμιά άποψη; ποτέ δεν είχα...τι να προσέξω; καμιά πρόταση; φυσικά όλα είναι στα προσεχώς οπότε η κουβέντα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα κυρίως...
    Γιώργο δεν έχω εμπειρία απο μπίβι. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο μήπως σε βοηθήσει : how to choose a bivy sack

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Μια υπενθύμιση μόνο..

Όταν αποφασίζουμε να "επενδύσουμε" σε τέτοιου είδους εξοπλισμό, καλό θα είναι :
    1. Να μάθουμε τι κάνει (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα) από κάποιον που το έχει δοκιμάσει στις συνθήκες που θα ζήσουμε και
    2. Δεν κάνουμε τσιγκουνιές (εκτός αν την δούμε survivor experts και δεν μας νοιάζει τι θα μας προκύψει)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Μια υπενθύμιση μόνο..

Όταν αποφασίζουμε να "επενδύσουμε" σε τέτοιου είδους εξοπλισμό, καλό θα είναι :
    1. Να μάθουμε τι κάνει (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα) από κάποιον που το έχει δοκιμάσει στις συνθήκες που θα ζήσουμε και
    2. Δεν κάνουμε τσιγκουνιές (εκτός αν την δούμε survivor experts και δεν μας νοιάζει τι θα μας προκύψει)
    Νίκο αν είχες μπει στον κόπο να διαβάσεις ΟΛΟ το θρεντ θα καταλαβαινες πως η υπενθύμιση σου είναι περιττή...

Χρησιμότερο για μας, θα ήταν να μας έγραφες την δική σου γνώμη βασισμένη στις εμπειρίες σου, μιας και υποψιάζομαι ότι είσαι από αυτούς που έχουν δοκιμάσει διάφορα...

υ.γ αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι οι εταιρίες πάντα είναι λίγο υπεραισιόδοξες ως προς τις προδιαγραφές των προιόντων τους... για 0 κελσίου λοιπόν πχ προτιμήστε έναν υπνόσακο με κομφορτ θερμοκρασία τουλάχιστον -4/-6 βαθμούς...

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    LOUKILOUK, σε τι συνθήκες σκέφτεσαι να κινηθείς ή για ποιες το θες, και για τι ύψους μπάτζετ μιλάμε??

Τα λίνερ, όπως αναφέρει και ο road, ανεβάζουν την θερμοκρασία σίγουρα κατά 2 αλλά για το +14 δε ξέρω. Καλή δουλειά κάνουν και τα μεταξωτά, όπου τα υπολογίζεις κάπου στα 30+ ευρώ

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από latris mixanis Προβολή μηνύματος
    LOUKILOUK, σε τι συνθήκες σκέφτεσαι να κινηθείς ή για ποιες το θες, και για τι ύψους μπάτζετ μιλάμε??

Τα λίνερ, όπως αναφέρει και ο road, ανεβάζουν την θερμοκρασία σίγουρα κατά 2 αλλά για το +14 δε ξέρω. Καλή δουλειά κάνουν και τα μεταξωτά, όπου τα υπολογίζεις κάπου στα 30+ ευρώ

Βρίσκομαι πολύ κοντά στα Χάιλαντς της Σκωτίας προς το παρόν...οι θερμοκρασίες ακόμα και για Μάιο-Σεπτέμβριο ποικίλουν σε απελπιστικά ευρεία κλίμακα και άρα πρέπει να υπάρχουν πολλές και διάφορες λύσεις. Στα συν (πλην βασικά, αλλά για να μην μας παίρνει και από κάτω...) είναι ότι υπάρχει κουτί και όχι μηχανή άρα το κουβάλημα δεν είναι σοβαρό πρόβλημα.
    Πέραν τούτου οι προθέσεις υπάρχουν...χρόνο-χρήμα ψάχνουμε...και για άλλα "όμορφα"

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Βρίσκομαι πολύ κοντά στα Χάιλαντς της Σκωτίας προς το παρόν...οι θερμοκρασίες ακόμα και για Μάιο-Σεπτέμβριο ποικίλουν σε απελπιστικά ευρεία κλίμακα και άρα πρέπει να υπάρχουν πολλές και διάφορες λύσεις. Στα συν (πλην βασικά, αλλά για να μην μας παίρνει και από κάτω...) είναι ότι υπάρχει κουτί και όχι μηχανή άρα το κουβάλημα δεν είναι σοβαρό πρόβλημα.
    Πέραν τούτου οι προθέσεις υπάρχουν...χρόνο-χρήμα ψάχνουμε...και για άλλα "όμορφα"
    Ένα καλό υπόστρωμα με αρκετά καλή μόνωση είναι το Thermarest pro lite plus .

Με τον υπνόσακο που έχεις, ένα λίνερ και το ισοθερμικό σου, θα πρέπει να είσαι οκ... τώρα αν μπορείς υπάρχουν υπνόσακοι με 160€ βρίσκεις ντάουν ή συνθετικό (με -5) για θερμοκρασίες 0 και κάτω .

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Νίκο αν είχες μπει στον κόπο να διαβάσεις ΟΛΟ το θρεντ θα καταλαβαινες πως η υπενθύμιση σου είναι περιττή...

Χρησιμότερο για μας, θα ήταν να μας έγραφες την δική σου γνώμη βασισμένη στις εμπειρίες σου, μιας και υποψιάζομαι ότι είσαι από αυτούς που έχουν δοκιμάσει διάφορα...

υ.γ αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι οι εταιρίες πάντα είναι λίγο υπεραισιόδοξες ως προς τις προδιαγραφές των προιόντων τους... για 0 κελσίου λοιπόν πχ προτιμήστε έναν υπνόσακο με κομφορτ θερμοκρασία τουλάχιστον -4/-6 βαθμούς...
    Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο παρά μόνο κάτι φτηνοπράγματα που έχουν να κάνουν με καλοκαιρινή διαβίωση σε οργανωμένο κάμπινγκ (δλδ ακόμα και μ' έναν μουσαμά από πάνω σου κάνεις την δουλειά σου).

Αυτά που πραγματικά είχα χρησιμοποιήσει σε συνθήκες κάπως ακραίες δεν είχαν μάρκες επάνω αλλά LOT No και κάτι άλλα "περίεργα". Σε σύγκριση όμως με αυτά που έπαιρναν οι υπόλοιποι, ακόμα και οπτικά είχαν τρελές διαφορές (και οικονομικές αφού η εντολή ήταν να μην πάθουν γρατζουνιά).

Η υπενθύμιση δεν είναι για κάποιους που ασχολούνται αλλά για τους "νέους" στο άθλημα που μπορεί να μην καταλαβαίνουν την σημασία του εξοπλισμού σε καταστάσεις κάπως διαφορετικές από τις ήρεμες..

Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο παρά μόνο κάτι φτηνοπράγματα που έχουν να κάνουν με καλοκαιρινή διαβίωση σε οργανωμένο κάμπινγκ (δλδ ακόμα και μ' έναν μουσαμά από πάνω σου κάνεις την δουλειά σου).

Αυτά που πραγματικά είχα χρησιμοποιήσει σε συνθήκες κάπως ακραίες δεν είχαν μάρκες επάνω αλλά LOT No και κάτι άλλα "περίεργα". Σε σύγκριση όμως με αυτά που έπαιρναν οι υπόλοιποι, ακόμα και οπτικά είχαν τρελές διαφορές (και οικονομικές αφού η εντολή ήταν να μην πάθουν γρατζουνιά).

Η υπενθύμιση δεν είναι για κάποιους που ασχολούνται αλλά για τους "νέους" στο άθλημα που μπορεί να μην καταλαβαίνουν την σημασία του εξοπλισμού σε καταστάσεις κάπως διαφορετικές από τις ήρεμες..
    Οκ το πιασα...
    Γενικά νομίζω πάντως ότι είναι άλλο η στρατιωτική εκπαίδευση και άλλο ο εχτρίμ "τουρισμός"... Η βασική διαφορά ίσως είναι καθαρά ψυχολογικού χαρακτήρα, αλλά δεν μπαίνω σε λεπτομέριες που ίσως δεν έχουν και σημασία...
    Σχετικά με το θέμα μας εδώ νομίζω ότι όντως, όσο ποιο οργανωμένος είσαι, τόσο περισσότερο μπορείς να απολάυσεις την "τρέλα" σου, το μπάτζετ είναι υψηλό και δεν έχει ταβάνι ουσιαστικά...Το "value for money" μας ενδιαφέρει μιας και χρήμα δεν παίζει δυστυχώς...

υ.γ. Σχετικά με ποιότητα υλικών και αξία (πρακτική και οικονομική) του Ε.Σ. πάντως, η δική μου μικρή εμπειρία και άποψη είναι αρνητική εώς απαξιωτική...Φυσικά υπάρχουν, σύμφωνα με φήμες πάντα..., και κορυφαία υλικά και εξοπλισμός για "ειδικές συνθήκες" αλλά εγώ δεν είδα ποτέ και τίποτε σπουδαίο στους 23μήνες που υπηρέτησα την μαμά πατρίδα, τρομάρα μου... Το μόνο που είδα ήταν υπερτιμημένα υλικά και εξοπλισμό, που αν τον κατέστρεφες/έχανες και έπρεπε να τα αναπληρώσεις οι επίσημες τιμές που άκουγες ήταν εξωφρενικές και στην πιάτσα οι τιμές ήταν υποπολαπλάσιες...

Τις QUECHUA τις ξέρουμε;

Στην Ελλάδα τις βρίσκουμε κάπου;

Τις QUECHUA τις ξέρουμε;

Στην Ελλάδα τις βρίσκουμε κάπου;
    Τις ξερουμε

Στην Ελλαδα όχι, στο Decathlon στην Αγγλια

Δε βολεύουν για μηχανες...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Τις ξερουμε

Στην Ελλαδα όχι, στο Decathlon στην Αγγλια

Δε βολεύουν για μηχανες...
    Δεν έχει μηχανή αυτός που την θέλει.

Μερσί.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    αν ψάχνει για pop-up, βγάζει και η terra
    thnx commrade John

Αχ, η Terra. Αυτη η ωραία εταιρία με τις εκπληκτικές σκηνες....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 10 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αθανατες σκηνες!
    από iosif στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2007, 21:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε