Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 156

Θέμα: Ερχονται και χειροτερα...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Eξ ορισμού και από καταβολή ανθρωπίνου γένους, η πολιτκή είναι συνυφασμένη με ένα μεγάλο τσουβάλι κοπρία που απ΄όπου και να το κοιτάξεις και όπως και να το ζυγίσεις είναι το ίδιο: ένα τσουβάλι κοπριά.
    Και όσοι ασχολούνται με αυτό και όσοι είναι μέσα σε αυτό και όσοι αγοράζουν την κοπριά για τον κήπο τους μοιραία "βρωμίζουν"
    Αυτό.
    Μόνο.

Με κάλυψες απόλυτα. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι που χρωματίζουν την κατάντια μας, δεν πρόκειται ποτέ ν' αλλάξει κάτι.

Ξυπνήστε και αφήστε τα χρώματα, καταλάβετε επιτέλους ότι για όλους αυτούς η κρίση είναι μια ακόμα ευκαιρία να βγάλουν παραδάκι στην πλάτη μας.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

ελα να φας κουνελι μελος
    ''τα δακρυα που στα ματια μας θα δειτε να αναβρυζουν ποτε μην τα πιστεψετε απαλπισιας σημαδια.υποσχεση ειναι μοναχα γι'αγωνα υποσχεση''.Αλεκος Παναγουλης. κατι ελαχιστο να ειχαμε ολοι απο αυτον δεν θα περναγε τιποτα
    απο πανω ρε

Οσο ψάχνουμε το φταίξιμο στους άλλους , τοσο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα λάθη μας.

Επιχορηγήσεις για ανάπτυξη, που κατέληξαν σε πολυτελή αυτοκίνητα και βίλες.

Αγροτοσυνεταιρισμοί ,για απαλλαγή απο τον κακό έμπορο, που χρεωκόπησαν.

Δημόσιος τομέας , που στο όνομα των δικαιωμάτων των εργαζομένων(?) μετεβλήθει σε γραφειοκρατικό τέρας σοβιετικού τύπου.

Μαθήματα λαμογιάς, φοροαποφυγής, και ετσιθελισμού απο αυτούς που υποτίθεται , σαν ανώτεροι άρχοντες εκλεγμένοι απο τον λαό , έπρεπε να είναι άμεμπτοι.

Φοβάμαι πως η διαφθορά δεν είναι εκεί που ο καθένας νομίζει , αναλόγως των πολιτικών γυαλιών που φοράει , αλλα παντού.

Χθές ήρθε ο καυστηρατζής για προγραμματισμένη συντήρηση του καυστήρα, 70 γιούρια και φυσικά χωρίς απόδειξη , ένα χτύπημα στη πλάτη , ένα "άντε και του χρόνου γεροί να`μαστε", και τέλος.

Ενας λαός δασκαλεμένος στο "μακριά απ τον κωλο μου , κι όπου θέλει ας είναι" δεν ξέρω αν μπορεί ν`αλλάξει.

Ισως η έλλειψη αντίδρασης στα "μέτρα" να οφείλεται στην βαθειά πίστη όλων μας πως κάπως θα ξεγλυστρήσουμε , κάποια λαμογιά θα σκεφτούμε και τελικά τίποτα δεν θα μας αγγίξει.

Δεν ξέρω γιατί κάθομαι και τα γράφω όλα αυτά .

βαριέμαι να κάνω και έλεγχο ορθογραφίας.

Καλή Κυριακή , έξω έχει μια υπέροχη μέρα και ευτυχώς μερικά πράγματα είναι Δωρεάν (ακόμα).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Και μονο που χρεωνεις το καταντημα του συνδιακλισμου σε εναν μονο ανθρωπο
    ειναι λαθος τρανο και σιγουρα δεν θα σου αλλαξω ποτε γνωμη,

ο Πολυζωγοπουλος και ο Παναγοπουλος τι ειναι δλδ ? Ειναι δημιουργηματα του ΑΓΠ?

Και επειδη ο Κωσταντινος παραπανω μιλησε για Pumpers μηπως δεν ξερουμε οτι ο Δρακουμελ
    παντα καιροφυλακτουσε τον Παπαντρεου?

Και εν πασει περιπτωση , οσο λαμογια εχει σημερα το Πασοκ ,ΚΑΠΟΤΕ δεν τα ειχε
    μιας και μιλαμε για το τοτε και οχι για το σημερα. Για αυτον το λογο το Πασοκ εβγαινε και ξαναβγαινε σε εκλογες διοτι καποτε μπορουσες να πεις οτι ειχε σοσιαλιστες πραγματικους και οχι
    γιαλαντζι οπως σημερα.

Και οχι Κωστα(Hymador) κανενας Τσοβολας δεν φταιει για το σημερα,καλυτερα να ψαξουμε λιγο
    πιο σωστα και πιο δεξια αφου αλλοι εκλεισαν την βουλη ωστε να παραγραφουν αδικηματα,
    αλλοι γιγαντωσαν την Ευπ και το παρακρατος (Γρυλακης-Δρακουμελ)
    και αλλοι φυσικα ειπαν το θεικο "Ηθικο ειναι το νομιμο"...

Δυστυχως ομως επιλεγουμε να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι
    Και με την ιδια βαρυτητα
    Ούτε εγώ μπορώ να σου αλλάξω την αποψή σου για τον Παπανδρέου. Και δεν θέλω. Αλλά κάποια πράγματα δεν είναι ζήτημα άποψης είναι γεγονότα. Ο ΑΓΠ φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση του συνδικαλισμού στην Ελλάδα σήμερα.

Μερικά πράγματα είναι οφθαλμφανή. Απορώ που τα συζητάμε. Και ποιά είναι αυτά τα στελέχη του πασόκ που υπήρξαν πραγματικοί σοσιαλιστές? Στο παρελθόν . Γιατί όσο προσπαθώ να τα βρώ όλο σε κάτι Τσοχατζόπουλους πέφτω και Λαλιώτηδες . Και άλλους τέτοιους. Αυτοί ήταν οι σοσιαλιστές των κυβερνήσεων 1981 και 1985?
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Ούτε εγώ μπορώ να σου αλλάξω την αποψή σου για τον Παπανδρέου. Και δεν θέλω. Αλλά κάποια πράγματα δεν είναι ζήτημα άποψης είναι γεγονότα. Ο ΑΓΠ φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση του συνδικαλισμού στην Ελλάδα σήμερα.

Μερικά πράγματα είναι οφθαλμφανή. Απορώ που τα συζητάμε. Και ποιά είναι αυτά τα στελέχη του πασόκ που υπήρξαν πραγματικοί σοσιαλιστές? Στο παρελθόν . Γιατί όσο προσπαθώ να τα βρώ όλο σε κάτι Τσοχατζόπουλους πέφτω και Λαλιώτηδες . Και άλλους τέτοιους. Αυτοί ήταν οι σοσιαλιστές των κυβερνήσεων 1981 και 1985?
    Αν και δεν αφορούν εμένα τα παραπάνω, (σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου) θα ήθελα να σε ρωτήσω.
    Φταιεί μόνο αυτός που μας εξαπάτησε ? Η μήπως κι εμεις θέλαμε να εξαπατηθούμε?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
    Οσο ψάχνουμε το φταίξιμο στους άλλους , τοσο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα λάθη μας.

Δημόσιος τομέας , που στο όνομα των δικαιωμάτων των εργαζομένων(?) μετεβλήθει σε γραφειοκρατικό τέρας σοβιετικού τύπου.

Μαθήματα λαμογιάς, φοροαποφυγής, και ετσιθελισμού απο αυτούς που υποτίθεται , σαν ανώτεροι άρχοντες εκλεγμένοι απο τον λαό , έπρεπε να είναι άμεμπτοι.

Φοβάμαι πως η διαφθορά δεν είναι εκεί που ο καθένας νομίζει , αναλόγως των πολιτικών γυαλιών που φοράει , αλλα παντού.

Χθές ήρθε ο καυστηρατζής για προγραμματισμένη συντήρηση του καυστήρα, 70 γιούρια και φυσικά χωρίς απόδειξη , ένα χτύπημα στη πλάτη , ένα "άντε και του χρόνου γεροί να`μαστε", και τέλος.

Ενας λαός δασκαλεμένος στο "μακριά απ τον κωλο μου , κι όπου θέλει ας είναι" δεν ξέρω αν μπορεί ν`αλλάξει.

Ισως η έλλειψη αντίδρασης στα "μέτρα" να οφείλεται στην βαθειά πίστη όλων μας πως κάπως θα ξεγλυστρήσουμε , κάποια λαμογιά θα σκεφτούμε και τελικά τίποτα δεν θα μας αγγίξει.

Καλή Κυριακή , έξω έχει μια υπέροχη μέρα και ευτυχώς μερικά πράγματα είναι Δωρεάν (ακόμα).

+649 σε ολα!!

και εγω θα πω κατι που μπορει να ακουστει ασχημο αλλα θα το πω...

γιατι αντιδρατε στο "ολοι μαζι τα φαγαμε?"

ο καθε ενας απο εμας μεχρι στιγμης εκανε οτι μπορουσε για να βγαλει περισσοτερα, ασχετως αν αισχροκερδουσε σε βαρος των συμπολιτων του ή εκλεβε το κρατος...

ελευθεροι επαγγελματιες---> τα περισσοτερα που κανουν ειναι χωρις αποδειξη ή κοβεται κατι πολυ λιγοτερο και φυσικα αυτα που δηλωνονται ειναι αστεια σε σχεση με αυτα που βγαζουν. εκτος αν νομιζετε οτι ζουν ολοκληρες οικογενειες με 5000? ετησιως. ουτε ανεργος δεν δηλωνει τοσο εισοδημα 12*450=5400?.

εμποροι---> αγοραζουν προϊον με 2? και πουλανε με 40?. και φυσικα μην πει κανεις οτι μπορεις και να μην αγορασεις...αφου ΟΛΟΙ ετσι διαμορφωνουν τις τιμες. εδω και λιγο καιρο εχει ξυπνησει ο κοσμος και αγοραζει απο νετ. επισης στα @@ μου αν πληρωνουν υψηλα ενοικια, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ για υπαλληλους κλπ. ας τα κλεισουν ολοι και να κατεβουν στον δρομο. αλλα οχι, μεταθετουμε το κοστος στο προϊον...

αγροτες---> μεγαλη φαρα. εδω και χρονια επιδοτησεις επι επιδοτησεων για να γινουν Μερτσεντες και ποτα στο τοπικο κωλομπαρο.

δημοσιοι υπαλληλοι---> ισως οι μονοι που δεν μπορουν να κρυψουν το εισοδημα τους, (και αυτο γιατι υπαρχουν θεσεις που παιρνουν μιζες και μαυρα) αλλα "χτυπανε" αλλιως. δεν δουλευουν και δεν νοιαζονται για τιποτα. μηδενικη παραγωγικοτητα και ευαισθησια.

συνταξιουχοι και μισθωτοι ιδιωτικου τομεα---> ισως οι μονοι που τρωνε το αγγουρι χρονια τωρα. παρ'ολα αυτα εχουν ενα μικρο μεριδιο ευθυνης που δεν ζητουν αποδειξεις ή ζητανε να πληρωσουν λιγοτερα ενα προϊον για να κοπει μικροτερη αποδειξη σε ποσο. εμμεσως κλεβουν και αυτοι ελαχιστα.

φυσικα τα παραδειγματα ειναι γενικα και εχουν εξαιρεσεις. αλλα οι εξαιρεσεις ειναι ελαχιστες. απλα σκεφτειτε ποσοι απο εσας που εχουν μαγαζι, εχετε δηλωσει τα πραγματικα σας εισοδηματα τα τελευταια χρονια και δεν εχετε χρεωσει 200%+ το προϊον που πουλατε. τωρα ολοι εσεις που ειστε σε "παροχη υπηρεσιων", ποσοι εχετε κοψει αποδειξη και παραλληλα δηλωνετε τα πραγματικα σας εισοδηματα?

λεφτα κυριοι υπαρχουν. και το εννοω. αλλα ειναι μαυρα. απλο ειναι. μαυρο χρημα παντου. γι'αυτο κανεις δεν ξεσηκωνετε πραγματικα. οταν τελειωσουν και αυτα το συζηταμε....οταν σταματησουν να γεμιζουν τα μπουζουκια, οταν σταματησουμε να πληρωνουμε τον καφε 3,5?...οταν σταματησουν να αμοιβονται με υπερογκα ποσα, ατομα που δεν αξιζουν (τραγουδιστες, ποδοσφαιριστες, κλπ)...

θα μου πειτε τωρα "κατσε ρε μεγαλε, οι πολιτικοι δεν τα εφαγαν ολα?"...εννοειται οτι τα εφαγαν...και φυσικα, εφαγαν περισσοτερα απ'οτι εφαγε ο καθε ενας απο εμας...αλλα ξερετε κατι?
    ο οποιοσδηποτε να ηταν στην θεση τους το ιδιο θα εκανε. δυστυχως ειμαστε απληστη ρατσα.

θα ηταν ψευτης οποιος ελεγε οτι θα του δινοταν ευκαιρια να βγαλει και δεν θα εβγαζε. αλλα θα εβγαζε λιγοτερα απο αυτους,...

δυστυχως ειμαστε και ανθρωποι χωρις συνειδηση. οι αλλοι πολιτες των ευρωπαϊκων χωρων, εχουν πολλη περισσοτερη απο εμας.

γενικως πιστευω οτι τιποτα δεν θα αλλαξει, εκτος και αν υπαρξει ολικη καθαρση της κοινωνιας.
    αυτο ειναι πολυ δυσκολο.

ειναι μαθηματικως βεβαιο οτι οδευουμε προς τον γκρεμο.
    προβλεπω μια πολη διχοτομημενη που απο την μια μερια θα υπαρχουν οι παραγκουπολεις και οι φαβελες, και απο την αλλη οι βιλες εκατομμυριων ?. συνορα με διοδια, ενοπλους φρουρους και τα ρεστα, μεσα στην πολη που θα χωριζουν τους 2 κοσμους...

και ξερετε κατι...?? ειμαστε απολυτα υπευθυνοι γι'αυτο. και λογω των πραξεων μας και λογω των επιλογων μας στην καλπη.

καλο σας βραδυ.
    :a47:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk

Συμφωνω απολυτα.
    Η Ελλαδα εχει καταρρευσει πρωτα απ'ολα κοινωνικα μαλλον εδω και δεκαετιες.
    Ολα τα υπολοιπα ηταν/ειναι θεμα χρονου,και δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος οτι τα πραγματα θα αλλαξουν.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ναι ωραια τα λετε οι απο πανω, αλλα εχω μια ερωτηση να σας κανω...

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι φταιμε ολοι, οτι ολοι ειμαστε εν δυναμει κλεφτες και οτι στο DNA μας υπαρχει το γονιδιο της λαμογιας που απλως ψαχνει τις καταλληλες συνθηκες για να εκδηλωθει.

Με βαση τα παραπανω λοιπον, τι χρειαζεται για να ισιωσει ο τοπος, η μαλλον καλυτερα, τι χρειαζεται για να ισιωσουν οι κατοικοι αυτου του τοπου;

Γιατι εγω στο "ολοι μαζι τα φαγαμε" και σε αυτου του τυπου τις γενικευσεις διαφωνω 110%!

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    [...]Με βαση τα παραπανω λοιπον, τι χρειαζεται για να ισιωσει ο τοπος, η μαλλον καλυτερα, τι χρειαζεται για να ισιωσουν οι κατοικοι αυτου του τοπου;
    ...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sp_aaib058_16x20immigrant-family-on-ellis-island-posters1.jpg 
Προβολές:	160 
Μέγεθος:	27,7 KB 
ID:	219439
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι φταιμε ολοι, οτι ολοι ειμαστε εν δυναμει κλεφτες και οτι στο DNA μας υπαρχει το γονιδιο της λαμογιας που απλως ψαχνει τις καταλληλες συνθηκες για να εκδηλωθει.

Με βαση τα παραπανω λοιπον, τι χρειαζεται για να ισιωσει ο τοπος, η μαλλον καλυτερα, τι χρειαζεται για να ισιωσουν οι κατοικοι αυτου του τοπου;

Γιατι εγω στο "ολοι μαζι τα φαγαμε" και σε αυτου του τυπου τις γενικευσεις διαφωνω 110%!

ρε Κωστη αν ηξερα πως εμφυτευεται συνειδηση και φιλοτιμο στους ανθρωπους να εισαι σιγουρος οτι θα ειχα δηλωσει συμμετοχη για το νομπελ ευρεσιτεχνιας και παραλληλα θα ειχα κατεβει και στις βουλευτικες...

το να πουμε οτι οι νεες γενιες θα αλλαξουν ειναι ουτοπικο, αφου πρεπει να εχουν παραδειγματα σωστα και καταλληλα προτυπα.

Παλαιό μέλος

Απλά, με βάσεις τις σωστές σε πολύ γενικές γραμμές διαπιστώσεις, περί της συμμετοχής των εργαζομένων στο φαγοπότι, τσιμπάνε το επιχείρημα της εξουσίας που λέει ότι "αφού φάγατε και σεις κάτι ψιχουλάκια τα προηγούμενα χρόνια, άντε και γαμηθείτε και βγάλτε το σκασμό τώρα, γιατί και εσείς φταίτε".

Καλό είναι να σκέφτεσαι που έχεις κάνει υποχωρήσεις, που έχεις σφάλει, που άφησες μόνο του αυτόν που είχε ανάγκη, που ενέδωσες στην εξουσία, αλλά όχι για να πεις "σφάξε αγά μου να αγιάσω" αλλά για να καταλάβεις ότι όταν η εξουσία δίνει δωράκια το κάνει με σκοπό να κάτσεις καλό παιδί, την ίδια στιγμή που σου σκάβει το λάκο. Και να αποφασίσεις συνειδητά να κάνεις κάτι για την κατάστασή σου.

Αν αυτό το επιχείρημα καταλήγει σε αυτομαστιγώματα και ηθικιστικές προτροπές και αφού φταίμε (έτσι γενικά) να τον φάμε, καταλήγει να είναι αυτοκτονία.

Επίσης δεν παρατηρείται η ίδια ευαισθησία και προβληματισμός στο τι κάναμε τα τελευταία χρόνια για κάτι άνεργους, συμβασιούχους, καθαρίστριες, μετανάστες οικοδόμους, ντελίβερι και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Γιατί δεν αναρωτιέται κανείς τι στο διάολο κάνουν όλοι αυτοί, πως ζουν, μήπως υπάρχει ευθύνη των υπολοίπων που τους άφησαν μόνους...Επιλεκτική ως συνήθως η μνήμη και οι τύψεις.

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Είναι θέμα παραδειγμάτων.

Αν βλέπεις 300 χονδροκοιλαράδες να κλέβουν από παντού, να βολεύουν και να βολεύονται, ο απλός ανθρωπάκος τί παραδείγματα πέρνει?

Φανταστείτε μας σαν παιδάκια και ο "μπαμπάς" το κράτος.

Όταν σκεπτόμαστε για τη μάζα, τότε ο απλούστερος χαρακτηρισμός, είναι συνήθως και ο πιο σωστός, εξού και το παιδάκια.

Ό,τι παραδείγματα πέρνουμε, αυτά θέλουμε να εφαρμόσουμε....

Επίσης, ο "μπαμπάς" ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη σωστή μας διαπαιδαγώγηση, τη γαλούχησή μας, καθότι τα προσωπικά συμφέροντά του πάντοτε υπερκάλυπταν το όποιο ενδιαφέρον για το μέλλον.

Τι να λέμε τώρα....

Ο καθένας να σκεφτεί το ποσοστό λάθους που του αναλογεί και να προσπαθήσει να αναθεωρήσει.

Αυτή όμως η αναθεώρηση δεν θα γίνει όταν υπάρχει ακόμη το παράδειγμα του "μπαμπά", που ακόμη και τώρα, μασουλάει ζεστά χρηματάκια από το ΔΝΤ σε μορφή επιδομάτων, συμβούλων, νεοδιορισμένων συγγενών, μεγάλων έργων και υπέρογκων αποδοχών, που στην ακρόασή τους από τον οποιονδήποτε από τους 20% και βάλε ανέργους, μόνο να αναρριγήσει μπορεί....

έντιτ: Ο alres από πάνω τα λέει πολύ καλά... Εμείς εδώ τρωγώμαστε για το αν τα φάγαμε μαζί όλα και κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί τι εννοεί ο ποιητής....
    Ήταν μια πολύ έξυπνη φράση που πυροδότησε ακριβώς ΑΥΤΕΣ τις αντιδράσεις. Της συνυπαιτιότητας. Αν φάγατε κι εσείς το λιγουλάκι σας, βουλώστε το.

Όσο κι αν αποδοκιμάσαμε αυτή τη φράση, έπιασε...

Τους λόγους τους αναφέρει ο alres ακριβώς από πάνω....
    "Qu ils mangent de la brioche"

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Απλά, με βάσεις τις σωστές σε πολύ γενικές γραμμές διαπιστώσεις, περί της συμμετοχής των εργαζομένων στο φαγοπότι, τσιμπάνε το επιχείρημα της εξουσίας που λέει ότι "αφού φάγατε και σεις κάτι ψιχουλάκια τα προηγούμενα χρόνια, άντε και γαμηθείτε και βγάλτε το σκασμό τώρα, γιατί και εσείς φταίτε".

Καλό είναι να σκέφτεσαι που έχεις κάνει υποχωρήσεις, που έχεις σφάλει, που άφησες μόνο του αυτόν που είχε ανάγκη, που ενέδωσες στην εξουσία, αλλά όχι για να πεις "σφάξε αγά μου να αγιάσω" αλλά για να καταλάβεις ότι όταν η εξουσία δίνει δωράκια το κάνει με σκοπό να κάτσεις καλό παιδί, την ίδια στιγμή που σου σκάβει το λάκο. Και να αποφασίσεις συνειδητά να κάνεις κάτι για την κατάστασή σου.

Αν αυτό το επιχείρημα καταλήγει σε αυτομαστιγώματα και ηθικιστικές προτροπές και αφού φταίμε (έτσι γενικά) να τον φάμε, καταλήγει να είναι αυτοκτονία.

Επίσης δεν παρατηρείται η ίδια ευαισθησία και προβληματισμός στο τι κάναμε τα τελευταία χρόνια για κάτι άνεργους, συμβασιούχους, καθαρίστριες, μετανάστες οικοδόμους, ντελίβερι και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Γιατί δεν αναρωτιέται κανείς τι στο διάολο κάνουν όλοι αυτοί, πως ζουν, μήπως υπάρχει ευθύνη των υπολοίπων που τους άφησαν μόνους...Επιλεκτική ως συνήθως η μνήμη και οι τύψεις.

Μια χαρα τα πες, συμφωνω απολυτα!

Δεν ειναι "μαζι τα φαγαμε", ειναι "τα φαγαμε εμεις και πεταξαμε και μερικα ψιχουλα σε κατι λιγουρηδες"

Γιατι στη τελικη αν τα τρωγαμε ολοι μαζι θα ειμασταν μια χωρα φτιαγμενων και βολεμενων, αλλα τα πραγματα δεν ειναι ετσι...υπαρχουν ενα καρο συμπολιτες μας που φυτοζωουν οικονομικα (και μεταφορικα) γιατι ανηκαν σε αυτους που ηταν στην απ΄εξω. Υπαρχουν πολλοι που θα πληρωσουν για τα λαμογια και τους κλεφτες χωρις να εχουν βουτηξει ουτε το μικρο τους δαχτυλακι στο κιουπι με το μελι!

Ειπαμε, το λαθος τους ηταν οτι δεν αντιδρουσαν ενω γνωριζαν...αλλα αυτο δεν τους κανει συνενοχους στο εγκλημα, η μαλλον δεν εχει καμμια συγκριση ο βαθμος της δικης τους υπαιτιοτητας με αυτης των "αλλων", που γεμισαν κοιλιες και τσεπες αβερτα.

Ποια ειναι η δικη μου κ0λ0τρυπιδα; (αφου ολοι εχουμε και μια τετοια εκτος αποψης...)

Υπαρχουν καποια stages διεφθαρεμνων...

Ας πιασει καποιος 10-20 ατομα απο καθε stage και ας τους χωσει μεσα για τα καλα! Απο υπουργους και βουλευταδες μεχρι το τελυταιο ψιχουλολαμογιο...για τους πρωτους δημευση περιουσιας και κατηγοριες για εθνικη προδοσια και για τους τελευταιους χρηματικα προστιμα που θα τους κανουν να λαλησουν...

Μια συνεπεια να δειξει ενας κερατας σε αυτο, 100 ονοματα να βγουν στη φορα και θα δεις πως μαζευονται ολοι στο καβουκι τους...

Ευκολο ειναι, απλως δεν θελουν...γιατι τα λαμογια στηριζουν το καθε μαλακα της εξουσιας...συμβιωτικη ειναι η σχεση!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
    Είναι θέμα παραδειγμάτων.

Αν βλέπεις 300 χονδροκοιλαράδες να κλέβουν από παντού, να βολεύουν και να βολεύονται, ο απλός ανθρωπάκος τί παραδείγματα πέρνει?

Φανταστείτε μας σαν παιδάκια και ο "μπαμπάς" το κράτος.

Όταν σκεπτόμαστε για τη μάζα, τότε ο απλούστερος χαρακτηρισμός, είναι συνήθως και ο πιο σωστός, εξού και το παιδάκια.

Ό,τι παραδείγματα πέρνουμε, αυτά θέλουμε να εφαρμόσουμε....

Επίσης, ο "μπαμπάς" ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη σωστή μας διαπαιδαγώγηση, τη γαλούχησή μας, καθότι τα προσωπικά συμφέροντά του πάντοτε υπερκάλυπταν το όποιο ενδιαφέρον για το μέλλον.

Τι να λέμε τώρα....

Ο καθένας να σκεφτεί το ποσοστό λάθους που του αναλογεί και να προσπαθήσει να αναθεωρήσει.

Αυτή όμως η αναθεώρηση δεν θα γίνει όταν υπάρχει ακόμη το παράδειγμα του "μπαμπά", που ακόμη και τώρα, μασουλάει ζεστά χρηματάκια από το ΔΝΤ σε μορφή επιδομάτων, συμβούλων, νεοδιορισμένων συγγενών, μεγάλων έργων και υπέρογκων αποδοχών, που στην ακρόασή τους από τον οποιονδήποτε από τους 20% και βάλε ανέργους, μόνο να αναρριγήσει μπορεί....
    Είναι ανώφελο ως χαζό να κατηγορεί την όποια εξουσία, γιατί δρα σαν εξουσία. Και τι ήθελες να κάνει; Να το παίζει μοναχός; Αστική τάξη είναι, συμφέροντα έχει, "στόματα να θρέψει" έχει, θα φάει και θα παραφάει και δεν τρέχει μία. Γιατί τους ζητάς το λογαριασμό;

Το θέμα ήταν και είναι τι κάνουν οι από κάτω.

Ο απλός ανθρωπάκος είναι βουτηγμένος και αυτός.

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Είναι ανώφελο ως χαζό να κατηγορεί την όποια εξουσία, γιατί δρα σαν εξουσία. Και τι ήθελες να κάνει; Να το παίζει μοναχός; Αστική τάξη είναι, συμφέροντα έχει, "στόματα να θρέψει" έχει, θα φάει και θα παραφάει και δεν τρέχει μία. Γιατί τους ζητάς το λογαριασμό;

Το θέμα ήταν και είναι τι κάνουν οι από κάτω.

Ο απλός ανθρωπάκος είναι βουτηγμένος και αυτός.

Δεν την κατηγορώ καθόλου.

Απλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι πως ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει ένα σωστό κράτος και μια σωστή κοινωνία αλλά ακριβώς αυτό που περιγράφεις.

Μέσα σε αυτό το συλλογισμό, το ποιός φταίει, είναι απλά άτοπη ερώτηση....

Το βάρος για την όποια εξέλιξή μας σας ανθρώπους και σαν κοινωνία βαραίνει εξολοκλήρου εμάς και μόνο εμάς σε ατομικό επίπεδο ή σε μικρο-ομαδικό.

Υγ: δες το εντιτ μου λίγο πιο πάνω
    "Qu ils mangent de la brioche"

Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Υπάρχουν και χειρότερα...
    από trigger στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2008, 16:37
  2. Σ' ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...
    από tilo_wolff στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 07/09/2007, 15:42
  3. υπάρχουν και χειρότερα
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2007, 14:18
  4. Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2006, 12:36
  5. ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 4-0? Υπάρχουν και χειρότερα...
    από Electra στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2004, 11:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF