Ωραία... έχουμε το 3 να κάνουμεΑρχικά δημιουργήθηκε από CD
Το California Superbike School όχι απλά δεν "φεύγει" από την Ελλάδα, αλλά θα γίνει πολύ καλύτερο. Λοιπές ανακοινώσεις προς τα τέλη του μήνα.![]()
Ωραία... έχουμε το 3 να κάνουμεΑρχικά δημιουργήθηκε από CD
Το California Superbike School όχι απλά δεν "φεύγει" από την Ελλάδα, αλλά θα γίνει πολύ καλύτερο. Λοιπές ανακοινώσεις προς τα τέλη του μήνα.![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
θα περιμενω γιατι σταματησα αυτο που ειχα ξεκινησειΑρχικά δημιουργήθηκε από CD
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
προφήτης δεν είμαι αλλά τα δύο έτη που ακολουθούν θα είναι πολύ δύσκολα στην μοτοκοινότητα
ο ελληνας δεν αλλαζει.....κωλο@ουστας μια ζωη ηταν
γι αυτο γουσταρω να ποναω απαιδευτα κωλαρακια
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να φοβάται τα οτι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα οπουδήποτε.Αρχικά δημιουργήθηκε από slipper
προφήτης δεν είμαι αλλά τα δύο έτη που ακολουθούν θα είναι πολύ δύσκολα στην μοτοκοινότητα
Αφού λοιπόν υπάρχει τέτοια περιέργεια για την ταυτότητα όσων γράφουν και αν αυτό ενισχύσει την διάθεση σας να ανοίξετε τα αυτιά σας στην αλήθεια,οκ.
Λέγομαι Άρης Παπαπαναγής και τον τελευταίο χρόνο γράφω κι εγώ στο ebike. Αυτή η τελευταία ιδιότητα μου όμως δεν με μεταμόρφωσε ξαφνικά σε ψέυτη. Σεβόμουν πάντα τους αναγνώστες αν και πολλές φορές αυτοι με απογοήτευαν. Είναι λυπηρό να δίνεις όλο σου τον εαυτό για μια ιδέα και ο παραλήπτης να δείχνει συχνά μια ανεξήγητη επιμονή στο ψέμα.
Και για να μην φαίνονται μελό τα όσα γράφω θα εξηγήσω τη δουλειά του συντάκτη απο τη δική μου πλευρά.
Από την αρχή σε αυτό το χώρο διέγνωσα σχιζοειδείς καταστάσεις. Πηγή του κακού, κάτι σαν πρωπατορικό αμάρτημα, ήταν η ισχυρή εξάρτηση των εντύπων από τους πελάτες- διαφημιζόμενους. Αυτοί δηλαδή που πρέπει να κρίνεις είναι οι ίδιοι που σε πληρώνουν. Από εκεί ξεκίνάν όλα:
1)Σαν εκδότης, και να θες να πεις την αλήθεια, μόλις έρθουν οι λογαριασμοί από τυπογραφείο, πρακτορείο, μισθοδοσία βλέπεις τα χιλιάρικα σου να κάνουν φτερά. Άντε μετά να πεις "όχι" στα 50 και 100 χιλιάρικα (τις χρυσές εποχές ) της εκάστοτε αντιπροσωπειάς και να επιτρέψεις να γραφτούν όλα όπως είναι.
2)Έτσι λοιπόν ορίζει διευθυντή ή αρχισυντάκτη κάποιον υποτακτικό που τρέμει για την πολυπόθητη καρέκλα του. Του δίνει και έναν παχυλό μισθό για να τον δέσει καλά ώστε να προσπαθεί να ελέγχει "αν υπακούουν τα φερέφωνα".
3) Οι συντάκτες απο κάτω χωρίζονται σε στρατόπεδα, παγιδευμένοι πολλές φορές στο ίδιο το μυαλό τους. Οι πιο νέοι που ακόμα ζουν το όνειρο τους υποκύπτουν στο φόβο να χάσουν μια δουλειά ονειρική με πίστες, με τα καλύτερα μηχανάκια, με prestige στο χώρο. Κάποιοι γράφουν ό,τι ψέμα να 'ναι χωρίς συνείδηση αρκεί να κρατήσουν τη δουλίτσα τους και να ανέβουν στην ιεραρχία. Οι "'άλλοι" ψάχνουν μαγικούς τρόπους γραφής ώστε να πουν την αλήθεια αλλά ταυτόχρονα να μην το πάρει χαμπάρι κανείς από τους υπεύθυνους. Το πρόβλημα είναι ότι κρύβονται τόσο καλά ώστε δεν το παίρνουν χαμπάρι ούτε οι αναγνώστες. Η κατρακύλα ξεκινά.
4)Οι δύο ομάδες συγκρούονται βάναυσα σχεδόν 20 χρόνια τώρα, δηλαδή απο τότε που ξεκίνησε το ξεπούλημα. Όπως καταλαβαίνετε η μάχη είναι άνιση. Από τη μία μεριά βρίσκονται ο εκδότης, οι αξιωματούχοι του, τα λεφτά και τα τσιράκια ενώ από την άλλη μπροστάριδες είναι οι πιο παλιοί που ειναι αποφασισμένοι γιατί δεν αρκούνται στη χλίδα της δουλειάς αυτής αλλά επιζητούν το όποιο έργο μπορεί να προσφέρει. Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει μαζικοί ξεριζωμοί άξιων συντακτών. Δεν μπορεί να πληρώνεις κάποιον 1000 και 1500 ευρώ και να σου μπαίνει και στο ρουθούνι.... Σωστό και δίκαιο φαινομενικά απο την μεριά του εκδότη αλλά έτσι έφτασαν εδώ που έφτασαν.
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε αυτή είναι η αλήθεια και ο τρόπος λειτουργίας των περιοδικών και πάσης Α.Ε.. Στα μοτοπεριοδικά αυτό ξεκίνησε στις αρχές του '90, όταν πρωτομύρισε χρήμα και φυσικά βρέθηκε και εδώ "The man who sold the world". Ίσως κάποιοι απο εσας έχετε δώσει αντίστοιχες μάχες στο δικό σας κοινωνικό ή εργασιακό χώρο οπότε όλα αυτά σας φαίνονται πιο οικεία. Είναι ο νόμος της εποχής του marketing, του χρήματος και του ξεπουλήματος. Δεν ισχύει αλλωστε μόνο για τα περιοδικά μοτοσυκλέτας και τον δικό μας μικρόκοσμο.
Υ.Γ.1. Ναι, τώρα θυμήθηκα το moto.gr αλλά αυτό δεν αλλάζει την αλήθεια. Γράφω πολύ σπάνια σε φόρουμ ακόμα και στο bikenet που είναι του αφεντικού (χαχαχαχα). Έγραψα έντονα πάλι κάπου το 2000, όταν ως αναγνώστης ακόμα τότε, υποστήριξα τη μάχη του συντάκτη Σωτήρη Γαλόγαυρου ο οποίος έχασε το πόδι και τη μισή λεκάνη του σε φωτογράφιση και ο εκδότης του δεν ήθελε να αναγνωρίσει το εργατικό ατύχημα για να μην πληρώσει.
Υ.Γ.2 Παραδέχομαι ότι και έγω φοβήθηκα πολλές φορές για τη "δουλίτσα" μου αλλά ποτέ δεν ήμουν ψεύτης και ανήθικος. Γράφω λοιπόν και τώρα με αφορμή τα ψέματα που διάβασα απο τον αταίριαστο. Μπορεί να είναι και λάθος μου που ασχολούμαι αλλά έχει ξέχειλίσει το ποτήρι του ψέματος.
Υ.Γ. Γράφω επίσης γιατί αισθάνομαι ότι το χρωστάω σε μια ομάδα συναδέλφων, δασκάλων και φίλων που πολεμίσαμε μαζί για την αλήθεια αλλά τελικά έκοψαν αηδιασμένοι τη δουλειά αυτή.
Για τον Άλκη (όπου βρίσκεται), τον Φώτη, τον Θοδωρή και τον Πσηλό.
Μπραβο ρε δασκαλε (με διδαξες στο level 2)...πιστευω οτι τα ειπες με το ονομα τους ολα τα πραγματα...Αρχικά δημιουργήθηκε από χρυσόστομος
Λέγομαι Άρης Παπαπαναγής και τον τελευταίο χρόνο γράφω κι εγώ στο ebike.
συνεχιστε στο e.bike την καλη δουλεια...σας στηριζουμε...
![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ωραία... έχουμε το 3 να κάνουμε![]()
θα το κανουμε παρεα μωρη ξινη??:a13:
![]()
Η πλάκα είναι οτι η κατάσταση που περιγράφεις ήταν γνωστή όχι μέσω insiders, αλλά από τα συμπεράσματα που έβγαζαν οι αναγνώστες από την ύλη, εκτός και αν πίστευαν οτι οι αγαθοί αναγνώστες που αγόραζαν με την βαθμολογία των τεστ, αποτελούσαν την πλειονότητα του αναγνωστικού κοινού.Αρχικά δημιουργήθηκε από χρυσόστομος
.....
Aπ΄ότι καταλαβαίνουμε, οι αναγνώστες και οι (πραγματικές) πωλήσεις είχαν περάσει σε.....ανύπαρκτη μοίρα, με το νταραβέρι να γίνεται μεταξύ εκδοτών - εταιρικών managers και μόνο.
Χρυσόστομε (πετυχημένο nick δε λέω...), όταν θα τελείωνε η περίοδος της εύκολης διαφήμισης και γρήγορης κονόμας η κατάληξη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αφού τα περιοδικά έγιναν το εργαλείο ξεπουπουλιάσματος των αναγνωστών που θεωρητικά θα έπρεπε να ενημερώνουν και όχι να χειραγωγούν.
Μαζί έκλεισε ή κλείνει και ο κύκλος που ονομάζεται "Ειδικός τύπος" μοτοσυκλέτας* στην Ελλάδα με την μορφή που τον ξέραμε, αλλά έτσι όπως κατάντησε δεν νομίζω να λείψει και από κανέναν.
Καλή τύχη σε όσους προσπαθούν να βρούν το δίκιο τους, την αξιοπρέπεια τους και τα λεφτά τους φυσικά.
*Αναφέρομαι στον έντυπο τύπο.
ε πες το απο την αρχη ρε αρη.η μπες ως apapa να καταλαβουμε.Αρχικά δημιουργήθηκε από χρυσόστομος
....
Λέγομαι Άρης Παπαπαναγής....
![]()
![]()
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Να λοιπόν που τα μαθαίνουμε απο πρώτο χέρι. Thanks CD και Χρυσόστομε.![]()
Oσό για τα παραπάνω κουλάδια που δεν εχουν κάνει CSS το 3, τι να πω.
Γι αυτό είστε κουλάδια!
Θα περιμένω νεα για το CSS μπας και κανω το 4, ελπίζω η ουρά να εχει μειωθεί από το 2005.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Ένα από τα μεγαλύτερα - αν όχι το μεγαλύτερο - περιοδικό αυτοκινήτου, "πούλησε" 13000 τεύχη τον Νοέμβριο του 2010.
Το πούλησε είναι σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνει και τα τεύχη που αγόρασε το ίδιο το περιοδικό.
Μιλάμε για την αγορά του αυτοκινήτου έτσι; Που δεν έχει καμία σχέση με αυτή της μοτοσυκλέτας.
Πόσο κάνει ένα περιοδικό; 4 ευρώ;
13000 χ 4 = 52.000 λοιπόν είσπραξη τον συγκεκριμένο μήνα.
Να πληρώσει τι με αυτά τα χρήματα; Τυπογραφείο; Διανομή; Προσωπικό;
Δε μπορεί να στηριχτεί στις πωλήσεις, είναι ολοφάνερο. Εφόσον λοιπόν εγώ ο αναγνώστης ΔΕΝ είμαι η κύρια πηγή εσόδου του, θα με γράψει...
Τον γράφω κι εγώ λοιπόν, οπότε πέφτουν οι πωλήσεις του, μαζί και το κύρος του απέναντι στους διαφημιζόμενους. Υποχωρεί λοιπόν και η διαφήμιση, οπότε... Λουκέτο.
Είναι πολύ μικρή η αγορά μας και άτολμοι οι εκδότες. Αν ένα περιοδικό μοτοσυκλέτας πούλαγε 30.000 φύλλα (Αγγλικό Bike π.χ), να δεις πώς θα πείθονταν οι διαφημιζόμενοι!
Οι πωλήσεις όμως - μαζί και η μούρη προς τους διαφημιζόμενους-, ανεβαίνουν με την ποιότητα.
Think faster than you ride
Οι ''insiders'' μας επιβεβαιωσαν ο,τι ξεραμε τοσα χρονια αλλα δεν το λεγαμε, οτι δηλαδη το ευκολο και massive χρημα στα early 00's παρεσυρε τα μοτοπεριοδικα (και οχι μονο) σε μια χιονοστοιβαδα φτηνιας, ψευτοδημοσιογραφιας και δηθεν ενημερωσης.
Το (δανεικο) χρημα ετρεχε αφθονο και εξαγοραζε την πενα του ''αντικειμενικου'' συντακτη, που εκμεταλευομενος την πιστη του ημιμαθους wannabe μηχανοβιου, του πλασσαρε οτι του σφυρουσε αποβραδις ο αρχισυντακτης και ο ραγιας του.
Ομως, ''γλυκαθηκε η γρια στα συκα..'' και εκαναν τα περιοδικα καταλογους ΙΚΕΑ.Καμμια ιδιαιτεροτητα στην γραφη, σε σημειο που νομιζα οτι ειναι copy-paste αλλαζοντας μονο νουμερα και μαρκες, ολα τα μηχανακια καλα και αγια...ρε πστ μου, τοσο μαλακας ειμαι, αφου το καβαλησα το μπουρδελο, στον δευτερο γυρο επρεπε να κανεις ταμα για να φρεναρει..αλλα αφου το ΓΡΑΦΕΙ!Εχει φρενουκλες!
..μαλλον ημουν κουρασμενος και δεν εβαζα δυναμη..
Μεχρι που οι τραπεζες φρεναραν το χρημα, τα αφεντικα εξαφανισαντα κερδη τους, οι διαφημισεις εγιναν σταφιδοστραγαλα και οι (αρχι)συντακτες μελη του κλαμπ ''Αρθρο 99''.
Και τωρα βγαινουν και κλαιγονται, κατηγορωντας αυτα που εκαναν τοσα χρονια (ποιος?εγω?), ξεσκεπαζουν τα αφεντικα τους (αυτοι φταινε για ολα!) και θελουν αφεση αμαρτιων.
Καλα, αφου μια δεκαετια κοροιδευατε (ή τουλαχιστον προσπαθησατε σκληρα), κανοντας τα κουταβια των εταιρειων, και δινοντας κουτοχορτο με καθε τευχος, τωρα τι περιμενετε?
Να σας ευχαριστησουμε που ανακαλυψατε τον τροχο?
Αφου εσεις τα κανατε σαν τον κωλο της μαιμους, αντιγραφωντας πιστα τους ραγιαδες σας.
Αν θελατε τιμιοτητα και αληθεια(που τοσο αποζητατε τωρα) υπηρχαν κι αλλες αξιοπρεπεις δουλειες (χωρις ομως image).
Tωρα που ξυπνησε ο φτωχος ξαμοληθηκατε στα τζαμπα forums για να πιασετε και κανενα πελατακι?
Δυστυχως ομως για εσας, ο φτωχος πλην τιμιος μηχανοβιος ξυπνησε, η βενζινη ακριβυνε και η αγορα εκλεισε.
Με σεβασμο στον ελληνα δημοσιογραφο και συντακτη.![]()
Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.
Αφού λοιπόν είναι έτσι, μιας και συμφωνεί και ο Χρυσόστομος...Αρχικά δημιουργήθηκε από Bladerunner
Δε μπορεί να στηριχτεί στις πωλήσεις, είναι ολοφάνερο. Εφόσον λοιπόν εγώ ο αναγνώστης ΔΕΝ είμαι η κύρια πηγή εσόδου του, θα με γράψει...
Ρωτά ο πονηρεμένος και υποψιασμένος αναγνώστης που θα ήθελε να διαβάζει την υποκειμενική γνώση του δοκιμαστή και όχι του αντιπροσώπου....Αρχικά δημιουργήθηκε από χρυσόστομος
Πηγή του κακού, κάτι σαν πρωπατορικό αμάρτημα, ήταν η ισχυρή εξάρτηση των εντύπων από τους πελάτες- διαφημιζόμενους. Αυτοί δηλαδή που πρέπει να κρίνεις είναι οι ίδιοι που σε πληρώνουν. Από εκεί ξεκίνάν όλα:
Υπάρχει περίπτωση να κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος στα εναπομείναντα περιοδικά (έντυπα ή δικτυακά? )
Με όποια μορφή και αν κυκλοφορούν, υπάρχουν έξοδα τα οποία δεν καλύπτονται από τους πελάτες-αναγνώστες αλλά από τους πελάτες-αντιπροσώπους.
Και ναι μεν ένα περιοδικό δεν έχει διαφημίσεις μόνο από τις εταιρίες-χορηγούς των μοτό αλλα και από καταστήματα-λαστιχάδες-χρωμιατζήδες-βελτιωτές.....αλλά το ψωμί είναι σ΄αυτούς.
Οπότε ? Θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε κάτι σαν το παρακάτω?
MOTO τεύχος Ιουλίου 2008 :hypnotizeΑρχικά δημιουργήθηκε από baron
"Οδηγώντας το CB1000 είναι σαν να αιωρείσαι πάνω απ΄την άσφαλτο. Η ποιότητα κύλισης εξαπατά τον νόμο της βαρύτητας και η αέρινη κίνηση αγγίζει τα επίπεδα της τελειότητας.
Όλες οι περιφερειακές μάζες είναι συγκεντρωμένες γύρω απ΄τον 4κύλινδρο κινητήρα και με εσένα ως μαέστρο, να καθορίζεις το κέντρο βάρους του σε κάθε επιλογή πορείας.
Οι τροχοί και οι αναρτήσεις παραμένουν ανέπαφα απ΄τις μετατοπίσεις και τις μεταβολές του βάρους μπρος πίσω ρολάρωντας και λειτουργώντας στον αφρό. Αλλάζει κλίση και κατεύθυνση με τη διάθεση ανισόρροπου μεθυσμένου που όμως δεν χανει την πορεία του ούτε παραπατά
:hypnotize
Και τώρα εσύ τι ακριβώς κάνεις;Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
....
Τα βάζεις με αυτούς που δουλεύουν και μάλιστα πολλές φορές απλήρωτοι και με κίνδυνο της ζωής τους; Εσύ στην δουλειά σου δλδ δεν ακούς τι σου λέει το αφεντικό σου;
Δεν γουστάρεις τα περιοδικά, δεν τ' αγοράζεις και διαβάζεις online ή παίρνεις κανένα απέξω.
Συγκεντρώσου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
....
MOTO τεύχος Ιουλίου 2008 :hypnotize:hypnotize
Ένα σωστό γράφηκε κι αυτό βρήκες να βάλεις;![]()