Σελίδα 10 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 305

Θέμα: Αγορά από ιδιώτη με παρακράτηση - έκπληξη (!)

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Εγώ θα σου πρότεινα η επόμενη επίσκεψή σου να είναι μαζί με δικηγόρο και οι δυό τους στο μαγαζί.....

Εσύ ΔΕΝ θα μιλάς, μόνο αν σε ρωτήσει ο δικηγόρος σου....

Μην λυπηθείς τα χρήματα για δικηγόρο αυτή τη στιγμή, γιατί κινδυνεύεις να τα χάσεις όλα....

...Και μετά.... Στην υγειά του κορόιδου....
    "Qu ils mangent de la brioche"

και εγώ αυτό δεν κατάλαβα, πως γίνεται παρακράτηση χωρίς την άδεια? μόνο με τον αριθμό πλαισίου? Δύσκολο το κόβω....

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    και εγώ αυτό δεν κατάλαβα, πως γίνεται παρακράτηση χωρίς την άδεια? μόνο με τον αριθμό πλαισίου? Δύσκολο το κόβω....
    Μακάρι να μην ισχύει παρακράτηση λόγω αυτού.. αλλά κι έτσι να είναι.. πώς βγάζω άδεια κυκλοφορίας στο όνομά μου;
    georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
    Μακάρι να μην ισχύει παρακράτηση λόγω αυτού.. αλλά κι έτσι να είναι.. πώς βγάζω άδεια κυκλοφορίας στο όνομά μου;
    Ρε φιλε, πραγματικα....

Ξεκινησες το όλο θεμα με την παρακρατηση και ΔΕΝ ξέρεις εαν υφίσταται παρακράτηση ή όχι;

Στην τελική, πήγαινε ρωτα σε καποιον πιο αρμόδιο, πχ ενα διεκπεραιωτη, στο υπουργείο, στο ΚΕΠ.

Ψαξε σε κανενα γκουγκλ.

Πρώτη φορά αγοράζεις καποιο όχημα;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ρε φιλε, πραγματικα....

Ξεκινησες το όλο θεμα με την παρακρατηση και ΔΕΝ ξέρεις εαν υφίσταται παρακράτηση ή όχι;

Στην τελική, πήγαινε ρωτα σε καποιον πιο αρμόδιο, πχ ενα διεκπαιρεωτη, στο υπουργείο, στο ΚΕΠ.

Ψαξε σε κανενα γκουγκλ.

Πρώτη φορά αγοράζεις καποιο όχημα;

Γνωρίζω ότι ισχύει παρακράτηση φυσικά. Αυτό που εννοώ είναι μην τυχών και ειναι "αβάσιμη" ας πούμε λόγω του ότι δεν υπάρχει άδεια.

Δόξα το θεό έχω κάνει και συναλλαγη 150πλάσιας αξίας (ακινήτου) και όλα καλά (φυσικά εκεί φυλάγεσαι και 150 φορές περισσότερο... )
    georgE

edit:
    ( Μακάρι να μην ισχύει παρακράτηση λόγω αυτού .. )
    georgE

Γνωρίζω ότι ισχύει παρακράτηση φυσικά. Αυτό που εννοώ είναι μην τυχών και ειναι "αβάσιμη" ας πούμε λόγω του ότι δεν υπάρχει άδεια.
    Και πως ακριβως περιμένεις να το μάθεις;

Απο καποιο ποστ εδω μεσα;

Απο πού γνωρίζεις οτι έχει παρακράτηση το μηχανακι;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=297&id=&tid=297

Έκδοση άδειας κυκλοφορίας νέου επιβατηγού αυτοκινήτου ή επιβατικής μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης:

Αρμόδια Υπηρεσία
    Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου.

Προϋποθέσεις

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

● Πιστοποιητικά ταξινόμησης τελωνείων /κατασκευαστή OΔΔY (όπου βεβαιώνεται από την εφορία η καταβολή οικονομικών επιβαρύνσεων).

● Εφόσον πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα απαιτείται να έχει εκδοθεί δελτίο έγκρισης τύπου από τη Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, να υποβληθεί δε το πιστοποιητικό συμμόρφωσης που συνοδεύει το όχημα.

● Παραστατικό καταβολής ισχύοντος τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτου και τέλους αδείας οχήματος από τράπεζα συμβεβλημένη με την αρμόδια Ν.Α. εφόσον δεν υπόκειται σε Φ.Π.Α. (Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί γνωστοποιείται στον ενδιαφερόμενο από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών)

Και θα χρειαστείς και αυτό:

http://www.yme.gr/odigospoliti/downl...orias%20IX.pdf

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Με κάποια επιφύλαξη μπορεί να γίνει παρακράτηση ΧΩΡΙΣ άδεια κυκλοφορίας και μόνο με τον αριθμό πλαισίου. Η παρακράτηση γίνεται έτσι κι αλλιώς απ΄το Υπουργείο και εφόσον ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να πουλήσει το όχημα με άδεια κυκλοφορίας (σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα νομίζω) μπορεί να το κάνει. Θα το τσεκαρω αργότερα.

Για τις άδειες κυκλοφορίας και που αναφέρεται η παρακράτηση, στις νεες άδειες το γράφει (συνήθως) στο πίσω μέρος που έχει τις παρατηρήσεις. Επειδή όμως μπορεί και να μην αναφέρεται εκεί, το βλέπουμε στην πρώτη σελίδα της άδειας κάτω κάτω στο πεδίο C4. Αν υπάρχουν δύο παυλίτσες (ΙΙ) έχει γίνει παρακράτηση.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Και πως ακριβως περιμένεις να το μάθεις;

Απο καποιο ποστ εδω μεσα;

Απλά ο φίλος πρίν μου έβαλε την ιδέα μην τυχών και είναι "αβάσιμη" η παρακράτηση λόγω του ότι δεν έχει εκδοθεί άδεια, είναι μια ιδεα, μπορεί και να μην ισχύει. Θα ρωτήσω και δικηγόρο επ'αυτού μήπως και ισχύει κάτι.

Τα πόστ μου δίνουν ιδέες και τρόπους αντιμετώπισης και τα θεωρώ πολύτιμα (καλά κάποια πόστς με κράζουν κι όλας αλλά δεν πειράζει, κι εγώ με κράζω.. εξ'άλλου κι αυτοί που με κράζουν δεν είναι "ελεύθεροι" λαθών.... )
    .
    Σίγουρα η πιό απλή απάντηση είναι πας σε δικηγρόρο, βέβαια ο δικηγόρος, μεροκάματα θέλει..
    georgE

[...]Σίγουρα η πιό απλή απάντηση είναι πας σε δικηγρόρο, βέβαια ο δικηγόρος, μεροκάματα θέλει..
    Αν προσεξες, εγω δεν ειπα για δικηγόρο. Επισης το γκουγκλ ειναι τζαμπα

Παρε τηλέφωνο ενα γραφειο διεκπεραίωσης ή και μια σχολή οδηγών. Αυτο θα κανει και ο δικηγόρος άλλωστε (απλα θα σε χρεώσει)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μου το είπε και ο ιδιώτης και από το μαγαζί, θα δω σήμερα και τα γραμμάτια από κοντά
    georgE

Μου το είπε και ο ιδιώτης
    α!

και από το μαγαζί
    οκ

θα δω σήμερα και τα γραμμάτια από κοντά
    Η ύπαρξη γραμματίων και η παρακράτηση δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Το τάιγκερ το πληρωσα σε 5 δόσεις, αλλα η άδεια ήταν εξ' αρχης καθαρή, χωρις παρακράτηση

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

...

Η ύπαρξη γραμματίων και η παρακράτηση δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Το τάιγκερ το πληρωσα σε 5 δόσεις, αλλα η άδεια ήταν εξ' αρχης καθαρή, χωρις παρακράτηση

Μακάρι να είναι απλά συννενοημένοι και να μην υπάρχει παρακράτηση! Θα το ζητήσω να το δώ σήμερα γραπτά μαζί με τα γραμμάτια. Θα ήταν θείο δώρο ........

Εν τω μεταξύ έχεις κι ένα point παραπάνω, γιατί ο τύπος μετά τα όλα σκηνικά, κάπως επέμεινε να βγεί η άδεια στο όνομά του αρχικά, οτι είναι η μόνη λύση τώρα λογιστικά, (λόγω της παρακράτησης - μου το είπε βεβαια και το μαγαζί προφορικά οτι υπάρχει παρακράτηση) και τώρα μου βάζεις ψύλλους στ'αυτιά..

(υγ: έχει χαθεί η μπάλα σε σχέση με όλα τα προφανή της συναλλαγής που περιγράφω, και του τί ακριβώς ισχύει μπορεί να έχει παιχτεί από πίσω... )
    georgE

Αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχει άδεια, στα γραμμάτια επάνω (λογικά) θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός πλαισίου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως στην εκδοθείσα άδεια, αναγκαστικά θα μπει παρακράτηση...

Η μόνη παρακράτηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ο μαγαζάτορας να μην σου δίνει τα χαρτιά εκτελωνισμού που είναι απαραίτητα για να εκδοθεί η άδεια.

Με κάποια επιφύλαξη βέβαια, όλα αυτά....

Σελίδα 10 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πρόβλημα με αγορά από ebay
    από gkr στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2008, 07:27
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    από PAO13 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2008, 12:43
  3. ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ..ΤΙ? ΠΩΣ? ΠΟΥ...?