Σελίδα 10 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 216

Θέμα: το χρονικο ενος εγκεφαλικου

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Ένα νεύμα, μια κίνηση, μπορεί να είναι καταλυτική για την εξέλιξη μιας ζωής.
    Εγώ τελικά ξεκίνησα με το avatar.
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Δεν εχω περασει απο τοιχο, αλλα μια φορα στη ζωη μου εχω βιωσει ενα πολυ κουλο πραμα. Σημειωση οτι τοτε δεν επινα, δεν καπνιζα και δεν ...απο τα αλλα.
    .............
    Μπορειτε να με δουλεψετε οσο θελετε. Αλλα ειλικρινα ηταν οτι πιο απιστευτο εχω ζησει!
    Κωστή εμένα με ξέρεις, δεν αντέχω, γίνεται να μη σε ρωτήσω λοιπόν μπας τη ρούφαγε ο γείτονας κι έπαιρνες τις αναθυμιάσεις;

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Κωστή εμένα με ξέρεις, δεν αντέχω, γίνεται να μη σε ρωτήσω λοιπόν μπας τη ρούφαγε ο γείτονας κι έπαιρνες τις αναθυμιάσεις;

Βασικά γελάω επειδή μου ήρθε η εικόνα του γείτονα που είχα την εποχή εκείνη... τον φαντάστηκα σε ψυχεδελικό ταξίδι...

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Ειλικρινα, δεν βλεπω καμια αντιφαση! Ειδικα κατι που να μπορει να με κανει να παω σε κανα τρελλαδικο. Και δεν χρειαζεται να αποκυρηξεις τιποτε. Δεν ειναι τυχαιο που εχουμε 'υλη'. Τζερτζελες ειναι το μοτο του συμπαντος. Η ενεργεια απο μονη της η και το τιποτα, δεν κανουν τζερτζελε χωρις υλοποιηση. Το επιπεδο του χωροχρονου που βιωνουμε ειναι η οθονη του 'συμπαντικου υπολογιστη' και τιποτε αλλο. The window of appearances. Εκει που ο τζερτζελες γινεται αντιληπτος.
    δηλαδή νομίζεις ότι αν πιστέψεις ότι θα αιωρηθείς κατταρίπτοντας κάθε φυσικό νόμο και κάθε αντ-ύληψη, δεν αντιφάσκεις με κατι άλλο που πιστεύεις; μπορεί να τη γλυτώσεις να μη σε κλείσουν σε τρελάδικο αν πιστέψεις πως είσαι θεός, μπορεί να πιστέψεις ότι είσαι θεός χωρίς ταυτόχρονα να πιστεύεις ότι είσαι τρελός, αλλά αν μου πεις ότι κατάφερες να περάσεις μέσα από τοίχο, θα αναρωτηθώ τι ήπιες και θα θέλω κι εγώ απ'αυτό.

δεν είπα ότι χρειάζεται να αποκυρήξεις κάτι, όπως ακριβώς δεν χρειάζεται να διαπερνάς τον τοίχο. η μια η άλλη είναι. αν νομίζεις ότι πρέπει να διαπερνάς τον τοίχο, τότε κάτι θα πρέπει να αφήσεις πίσω. τη λογική ίσως. έχουν ανοίξει κεφάλια..

Έλα, ξεκόλλα από το τοίχο, ανέπτυξέ το, έχεις να πεις πιο πολλά από αυτό.
    έγραψα κι άλλα παρακάτω!

Α γειά σου, τώρα μάλιστα (αν και δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, θα σε παραπέμψω σε άλλο θρεντ επ΄αυτού :rotflmao: )
    στο άλλο θρεντ αναφέρονται τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
    1)δηλαδή νομίζεις ότι αν πιστέψεις ότι θα αιωρηθείς κατταρίπτοντας κάθε φυσικό νόμο και κάθε αντ-ύληψη, δεν αντιφάσκεις με κατι άλλο που πιστεύεις; μπορεί να τη γλυτώσεις να μη σε κλείσουν σε τρελάδικο αν πιστέψεις πως είσαι θεός, μπορεί να πιστέψεις ότι είσαι θεός χωρίς ταυτόχρονα να πιστεύεις ότι είσαι τρελός, αλλά αν μου πεις ότι κατάφερες να περάσεις μέσα από τοίχο, θα αναρρωτηθώ τι ήπιες και θα θέλω κι εγώ απ'αυτό.

2)δεν είπα ότι χρειάζεται να αποκυρήξεις κάτι, όπως ακριβώς δεν χρειάζεται να διαπερνάς τον τοίχο. η μια η άλλη είναι. αν νομίζεις ότι πρέπει να διαπερνάς τον τοίχο, τότε κάτι θα πρέπει να αφήσεις πίσω. τη λογική ίσως. έχουν ανοίξει κεφάλια..
    1) Προφανως αν πιστευω οτι μπορω να αιωρουμαι αψηφοντας την βαρυτητα, τοτε θα εχω παψει να πιστευω οτι η βαρυτητα ειναι ακατανικητη, οποτε που ειναι η αντιφαση? Κατι αναλογο πιστεψαν και οι αδερφοι Wright.
    Θεος ειναι αυτος που ειναι διατεθειμενος να κατσει στην καρεκλα. Ολοι Θεοι ειμαστε διαφορετικης κλιμακας και πεδιου δρασης. Υπαρχουν πολλες καρεκλες τριγυρω, αλλα οσο ανεβαινεις προς τα πανω, τοσο λιγοστευουν και το σκαρφαλωμα δυσκολευει.

2)Λογικες υπαρχουν πολλες. Η δικια σου ποια ειναι? Αυτη που επιβεβαιωνεται απο την παρατηρηση? Αν ναι, ποια ειναι τα μεσα παρατηρησης σου, ποιο το ευρος δρασης τους και ποσο ευαισθητα ειναι?

εντιτ
    μαλλον πιο σωστο ειναι, οτι η λογικη μπορει να ειναι μια, αλλα τα αξιωματα πανω στα οποια βασιζει ο καθενας την δικη του ειναι διαφορετικα. Πολλα τα μοιραζομαστε οι περισσοτεροι, αλλα οχι. Τα αξιωματα στα οποια βασιζεται η λογικη μας ειναι ολα τα λεφτα, και επιδεχονται απειρης αναθεωρησης.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

μαλλον πιο σωστο ειναι, οτι η λογικη μπορει να ειναι μια
    ίσως...

Δεν ξέρω...
    Όσο μεγαλώνω τόσο το moto πίσω από τη σκέψη του Ηράκλειτου του "Σκοτεινού" με εκφράζει και περισσότερο...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    ίσως...

Δεν ξέρω...
    Όσο μεγαλώνω τόσο το moto πίσω από τη σκέψη του Ηράκλειτου του "Σκοτεινού" με εκφράζει και περισσότερο...
    που λεει?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Εγώ τελικά ξεκίνησα με το avatar.
    Το fountain το ειδες?

Το fountain το ειδες?
    Όχι ακόμα. Το έιχα κατεβάσει μαζί με το the man from earth που νομίζω τα είχες αναφέρει και κάπου αλλού αλλά δεν αξιώθηκα να τα δω.

edit: avatar δεν εννοούσα την ταινία παρεμπιπτόντως
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Όχι ακόμα. Το έιχα κατεβάσει μαζί με το the man from earth που νομίζω τα είχες αναφέρει και κάπου αλλού αλλά δεν αξιώθηκα να τα δω.

edit: avatar δεν εννοούσα την ταινία παρεμπιπτόντως
    Το μαν φρομ ερθ αλλος το ειχε προτεινει. Με το αβαταρ τι εννουσες? Στη κουβεντα ταιριαζει και το waking life του linklater...

Το μαν φρομ ερθ αλλος το ειχε προτεινει. Με το αβαταρ τι εννουσες? Στη κουβεντα ταιριαζει και το waking life του linklater...
    Την εικονίτσα στο φόρουμ. Είναι ο Krang από τα χελωνονιτζάκια. Που ερχόμενος από την διάσταση Χ στην γη, έχασε το σώμα του και έμεινε μόνο ο εγκέφαλός του.

Την σημείωσα την ταινία.

Την εικονίτσα στο φόρουμ. Είναι ο Krang από τα χελωνονιτζάκια. Που ερχόμενος από την διάσταση Χ στην γη, έχασε το σώμα του και έμεινε μόνο ο εγκέφαλός του.

Την σημείωσα την ταινία.

1) Προφανως αν πιστευω οτι μπορω να αιωρουμαι αψηφοντας την βαρυτητα, τοτε θα εχω παψει να πιστευω οτι η βαρυτητα ειναι ακατανικητη, οποτε που ειναι η αντιφαση? Κατι αναλογο πιστεψαν και οι αδερφοι Wright.
    κατ'αρχήν κανείς δεν ξέρει τι εστί βαρύτητα, πόσο μάλλον να πιστέψει ότι μπορεί να τη νικήσει. πως μπορείς να υπερβείς κάτι που είναι αδύνατον να κατανοήσεις;

η αντίφαση είναι η εξής: αιώρηση - βαρύτητα.

τίποτα δεν αιωρείται έτσι απλώς κατά τη βούλησή του.

οι αδερφοί wright δεν πίστεψαν ότι θα νικούσαν τη βαρύτητα, ούτε έκαναν κάτι τέτοιο. άλλο το πέταγμα, άλλο η αιώρηση. το πέταγμα το κάνουν τα πουλιά και τα έντομα χωρίς να νικούν τη βαρύτητα ή πιστεύοντας ότι κάνουν κάτι τέτοιο. ούτε ανεβαίνοντας σε ένα αερόστατο νικάς τη βαρύτητα ή κάτι τέτοιο. τη βαρύτητα τη νιώθεις μια χαρά όπως πάντα στο πάτωμά του.

Θεος ειναι αυτος που ειναι διατεθειμενος να κατσει στην καρεκλα. Ολοι Θεοι ειμαστε διαφορετικης κλιμακας και πεδιου δρασης. Υπαρχουν πολλες καρεκλες τριγυρω, αλλα οσο ανεβαινεις προς τα πανω, τοσο λιγοστευουν και το σκαρφαλωμα δυσκολευει.
    δεν είμαστε θεοί, είμαστε ανθυποθεοί. και θεοί δεκανείς είναι τα ..ζώα. θεός λογικά δεν μπορεί να υπάρχει. για να το πω πιο απλά, αν θεός το «είναι», δεν μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτό. μπορεί μόνο να «είναι» δηλαδή να άρχει. από κει και πέρα, αν θέλουμε να βρίσκουμε θεότητες γύρω μας, υπάρχουν άπειρες, αλλά δεν είναι παρά στρεβλές πεποιθήσεις.

2)Λογικες υπαρχουν πολλες. Η δικια σου ποια ειναι? Αυτη που επιβεβαιωνεται απο την παρατηρηση? Αν ναι, ποια ειναι τα μεσα παρατηρησης σου, ποιο το ευρος δρασης τους και ποσο ευαισθητα ειναι?

εντιτ
    μαλλον πιο σωστο ειναι, οτι η λογικη μπορει να ειναι μια, αλλα τα αξιωματα πανω στα οποια βασιζει ο καθενας την δικη του ειναι διαφορετικα. Πολλα τα μοιραζομαστε οι περισσοτεροι, αλλα οχι. Τα αξιωματα στα οποια βασιζεται η λογικη μας ειναι ολα τα λεφτα, και επιδεχονται απειρης αναθεωρησης.
    δεν διαθέτω δική μου λογική, ούτε διεκδικώ μερίδιο σε αυτή. η λογική είναι ο λόγος που μπορούμε να εκφέρουμε. ο λόγος έχει λέξεις και οι λέξεις έννοιες, σκέψεις. ο Λόγος από τον οποίον προκύπτουν υπάρχει ατόφιος στη φύση μέσα στα πάντα και έξω από αυτά. στη χλωρίδα, στην πανίδα και στην παραπανίδα, που είμαστε εμείς.

αν λ.χ. η λογική σου σου λέει ότι με προσπάθεια σωματική ή νοητική μπορεί κάποτε να καταφέρεις να περάσεις όλο το χέρι σου μέσα από έναν συμπαγή τοίχο, θα έρθει κάποια στιγμή πιθανόν που θα ανακαλύψεις ότι η λογική σου είναι λάθος. ακόμη κι αν πιστέψεις ότι δεν υπάρχει ο τοίχος ή εσύ και ότι όλα είναι ένα μάτσο από σωματίδια, ενεργειακές χορδές, πορδές, ορδές από αυτές, πράγμα μη παράλογο, άρα λογικό, ο Λόγος λέει ότι υπάρχει Λόγος για να είναι έτσι όπως είναι ή όπως φαίνεται να είναι. και μάλιστα καλός λόγος.

ίσως σε κάποιους άλλους πλανήτες του σύμπαντος, που δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον δικό μας, που δεν έχουν ένα τεράστιο σώμα δορυφόρο να τους γυροφέρνει, που δεν έχουν ένα καυτό αστέρι σε κοντινή απόσταση που θερμαίνει τα πάντα γύρω του, ίσως τα πάντα να είναι πιο ρευστά. ίσως η ζωή που υπάρχει εκεί να είναι αόρατη και μη ανιχνεύσιμη από εμάς, από το στενό παράθυρο που μας παρέχεται. εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο με σημείο αφετηρίας τον πλανήτη μας και να βλέπουμε τα πάντα αναφορικά μόνο με αυτόν, ο οποίος -μας φαίνεται πως- είναι ο μοναδικός που φέρει ζωή με τις -κατά εμάς- μοναδικές του συνθήκες την παρούσα στιγμή για την εμφάνιση ζωής.

η λογική μου λέει ότι τώρα είναι νύχτα και ότι αμα βγω έξω θα έχει σκοτάδι και ότι θα πρέπει να ανάψω το φως. ο Λόγος λέει ότι δεν υπάρχει μέρα και νύχτα στο σύμπαν, αυτές οι έννοιες δεν λειτουργούν. μέρα και νύχτα προκύπτουν από ένα απλό φυσικό φαινόμενο, τη σκιά.

Σελίδα 10 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το ημερολόγιο ενός Ινδιάνου
    από petridist στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:34
  2. Περί γονέων, από το μάτι ενός 13χρονου
    από LIBYKOS στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2006, 17:47
  3. ...το χρονικο μιας πτώσης
    από monstermind στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί