Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 151

Θέμα: Aναζητώντας την Φραγκοσυριανή...

δυστυχώς η σημερινή ασταθής πολιτική και οικονομική κατάσταση έχει αφήσει τα σημάδια της και σε αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου,

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC09653.jpg 
Προβολές:	108 
Μέγεθος:	96,9 KB 
ID:	263573
    ''στην αρχη ηταν ενας ποταμος.ο ποταμος εγινε δρομος κι ο δρομος απλωσε παρακλαδια σ'ολοκληρο τον κοσμο.κι επειδη ο δρομος ηταν καποτε ποταμος,ηταν συνεχεια πεινασμενος...''

Ben Okri

ενώ κτίρια όπως το θέτρο Απόλλων προσπαθούν να αντισταθμήσουν τις αρνητικές εντυπώσεις απο τα μαύρα πανό.το συγκεκριμένο κτήριο καταστράφηκε κατά την διάρκεια της κατοχής αλλά οι εργασίες αποκατάστασής του ευτυχώς του ξαναδίνουν την παλιά του δόξα,

Όνομα:	DSC09655.jpg 
Προβολές:	107 
Μέγεθος:	86,9 KB 
ID:	263574
    ''στην αρχη ηταν ενας ποταμος.ο ποταμος εγινε δρομος κι ο δρομος απλωσε παρακλαδια σ'ολοκληρο τον κοσμο.κι επειδη ο δρομος ηταν καποτε ποταμος,ηταν συνεχεια πεινασμενος...''

Ben Okri

βέβαια για τα αρρωστάκια υπάρχουν και οι κατάλληλοι χώροι ξεσπάσματος.γιατί ο τζόγος διακοπές δεν κάνει...

Όνομα:	DSC09659.jpg 
Προβολές:	107 
Μέγεθος:	68,8 KB 
ID:	263575

Ben Okri

μετά απο τόσο ποδαρόδρομο,είχε έρθει η ώρα της μάσας.και επειδή είσαι σε νησί,δε γ.... λέω,θα πάω να φάω κανένα κατεψυγμένο ψαρικό.αν το μετάνιωσα ή όχι ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει,μιας και το να δώσω 17 euro για μια μπύρα,ένα πιάτο καλαμάρια και μια χωριάτικη μου φάνηκε κάπως.δεν ξέρω γιατί κλαίγονται μετά για την έλλειψη κόσμου με τέτοιες τιμές.λές και τα έφαγα στον Αστέρα...για να πνίξω τον πόνο της τσέπης μου μιας και το πλοίο αργούσε να έρθει (είχα κλείσει να φύγω στις 02.40) ένα ποτάκι σε ένα μικρό μπαράκι σε παραπλήσιο πεζόδρομο του δημαρχείου ήταν ότι χρειαζόταν.μαξιλάρια τοποθετημένα στα σκαλιά,ξύλινες γωνίες για τραπέζια ανάμεσα στα σκαλιά υπο το φώς κεριών και με την μουσική υπόκρουση σχημάτων όπως οι thievery corporation,τι καλύτερο για να κλείσεις τη μέρα σου μακρυά απο τη βαβούρα και το άγχος.ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου χώρου,γύρω στα πενήντα του,καθόταν σε ένα παρεάκι ακριβώς μπροστά μου και εξιστορούσε τις εμπειρίες του απο το δίμηνο φετινό ταξίδι του στην...Ινδία!άντε να φύγω απο εκεί...
    ο χρόνος όμως δεν ρωτάει και απλά περνάει.είχε έρθει η ώρα να μαζεύω τα κομμάτια μου και τις θετικότατες εντυπώσεις που μου άφησε το νησί και να κατηφορίζω προς το λιμάνι.
    πρώτα ένα πέρασμα απο το δημαρχείο.enjoy the silence,

Όνομα:	DSC09667.jpg 
Προβολές:	105 
Μέγεθος:	95,3 KB 
ID:	263577

ησυχία είχε μόνο στα στενά.κατά μήκος του λιμανιού τα μαγαζιά που βρίσκονται εκεί ρυπαίνουν υπερβολικά με τα γνωστά τους σκυλοσουξεδάκια αρα η επιλογή μου να μείνω μακρυά απο αυτά αποδεικνυόταν σοφότατη.το μηχανάκι βρισκόταν άθικτο στη θέση του και η επόμενη ώρα πέρασε αγναντεύοντας το σκούρο της θάλασσας παρέα με τον λυσσασμένο αέρα που είχε κάνει την εμφάνισή του λίγη ώρα πρίν...
    στην αναμονή λοιπόν,

Όνομα:	DSC09676.jpg 
Προβολές:	105 
Μέγεθος:	88,5 KB 
ID:	263578

Ben Okri

το ''Ιεράπετρα'' έκανε την εμφάνισή του στην προβλήτα με καθυστέρηση μισής ώρας.ερχόταν απο την άλλη άκρη του Αιγαίου (Σάμο,Φούρνους,Ικαρία) και είχε ακόμα σχεδόν 5 ώρες για να καταφέρει να φτάσει στον Πειραιά.και να'ξερα ο έρμος τι με περίμενε...την ανυπόφορη ζέστη του γκαράζ του,με τις δεκάδες μοτοσυκλέτες δεμένες πρόχειρα και τις νταλίκες να το κατακλίζουν,διαδέχτηκε το χάος του σαλονιού και των διαδρόμων.δεκάδες άνθρωποι κοιμόντουσαν διασκορπισμένοι οπουδήποτε.με sleeping bag,με κουβέρτες ακόμα και πάνω σε τραπεζομάντηλα(!).αφού κατάφερα με επιδέξιο σλάλομ να μην πατήσω κανέναν,βρέθηκα στο εστιατόριο του πλοίου όπου και εκεί η κατάσταση δεν ήταν διαφορετική.στοιβαγμένοι παντού,απολάμβαναν(?) τον ύπνο τους ατάραχοι.αφού κατάφερα και βρήκα ενα τραπέζι να κάτσω,θεώρησα πως το μαρτύριο μου είχε μόλις τελειώσει.αλλά δυστυχώς μόλις είχε ξεκινήσει...
    γιατί όταν λέμε ότι στο Αιγαίο φυσάει,δεν εννοούμε το αεράκι που μας δροσίζει τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα μας.με το που άφησε το γέρικο σκαρί την ηρεμία του λιμανιού,βρέθηκε έρμαιο των κυμάτων.και μιλάμε για πολύ κούνημα.
    οτιδήποτε μέσα στο καράβι έτριζε,ενώ τα κύματα ακούγονταν να χτυπάνε το καράβι σαν να σκάνε δυναμίτες σε λατομείο.
    η κούρασή μου δε με απέτρεψε απο το να κλείσω τα μάτια μου τα οποία όμως ξανάνοιξα μαζί με αυτά πολλών άλλων όταν όλο το πλοίο σείστηκε απο δυο απανωτά κύμματα που το πέταξαν απο τη μια άκρη στην άλλη.''πάει,σιγά μην φτάσουμε ποτέ στον Πειραιά,εδώ θα με φάνε τα ψάρια'' σκέφτηκα ως γνήσιος χέστης και παρόλη την κούρασή μου το μάτι δεν ξανάκλεισε μέχρι που οι πρώτες ακτίνες του ήλιου φώτισαν το εστιατόριο κατά τις 6 το πρωί.σιγά σιγά οι πρώτοι άρχισαν να ξυπνούν ενώ χρέη υπηρεσίας δωματίου αναλάμβαναν και μέλη του πληρώματος ξύπναγαν (:rotflmao και τους πιο ''ατάραχους''.το εστιατόριο γέμισε με την ανακοίνωση του σερβιρίσματος του πρωινού,καθώς το πλοίο κατάφερνε με τα χίλια ζόρια να προσεγγίσει επιτέλους το λιμάνι της Αττικής.
    καλά ρε,πως μπορούν και κοιμούνται ατάραχοι με τόση αντάρα

Όνομα:	DSC09677.jpg 
Προβολές:	104 
Μέγεθος:	86,9 KB 
ID:	263586

Ben Okri

αθάνατη ελληνική ναυτιλία,πως σέβεσαι την περιουσία μας σε τόσο δύσκολες καταστάσεις...
    αν αυτό είναι δέσιμο μοτοσυκλέτας για 5 μποφώρ,εγώ είμαι κολομπίνα,

Όνομα:	DSC09678.jpg 
Προβολές:	104 
Μέγεθος:	95,3 KB 
ID:	263587

Ben Okri

ζοχαδιασμένος και άυπνος βρέθηκα στην παράνοια των κεντρικών δρόμων του Πειραιά,08.20 το πρωί.εντελώς εκτός κλίματος ,λές και έλειπα κανα 20ήμερο η διαδρομή μέχρι το σπίτι μου φάνηκε αιώνας.τι θέλω και την κοπανάω σε τέτοια μέρη,δεν το πουλάω το κωλομηχανάκι να ησυχάσω τουλάχιστον απο τέτοιους νταλκάδες,σκέφτηκα.θα γλυτώσω και τα έξοδά του...

Ben Okri

το τηλέφωνο χτυπούσε επίμονα για άλλη μια φορά:
    -λέσχη παρακαλώ
    -ναι λέσχη? τι φαγητό έχει?
    -έχω της ώρας και μενού υπηρεσιών ομελέτα με λάχανο.
    -λοιπόν θέλω...
    -δώστε μου παρακαλώ ενα όνομα
    -ναι,Χλιμιντρίδης γράψτε,ένα μενού υπηρεσιών,δυο κοτομπέικον και ψωμί.κουραμάνα αν έχει,όχι απο το άλλο.
    -μαχαίρια πηρούνια θέλετε?
    -όχι,όχι.
    -καλώς,σε μισή ώρα θα είναι έτοιμα.
    το ευχαριστώ δεν ακούστηκε ποτέ απο την άλλη άκρη της γραμμής.δεν το περίμενα κιόλας.μέχρι να καταφέρω να κόψω το χαρτί της παραγγελίας,ένας σμηνίτης έντρομος μπήκε μέσα στη λέσχη φωνάζοντας,
    -έρχεται η γυναίκα του διοικητή να φάει μαζί με τον..., τον... και κάτι άλλες!
    με την μια οργασμός.τραπεζομάντηλα στον αέρα,κουτάλια στον αέρα,ψησταριές στο foul.πανικόβλητοι άνθρωποι έτρεχαν άσκοπα,χωρίς ουσιαστικά να συνειδητοποιούν το γιατί.
    αλήθεια τι γύρευα εγώ εδώ μέσα?δεν είμαι μαθημένος για εδώ μέσα,δεν ταιριάζω με αυτούς εδώ μέσα.έμεινα σε μια άκρη ατάραχος και η πρώτη σκέψη που μου καρφώθηκε στο μυαλό είχε να κάνει με αυτήν...

τελικά δεν είχα καταφέρει να την συναντήσω μια ακριβώς εβδομάδα πρίν.μόνο ο μεγάλος μαέστρος την είχε δεί,μόνο για τα μάτια του εκείνη στολίστηκε και του φανερώθηκε.αρχόντισσα σωστή.περήφανη.ποθητή...

εγώ είχα μόνο γνωρίσει τον τόπο της.πανέμορφος,φιλήσυχος και πάνω απ'όλα φιλόξενος.από αυτόν μαγεύτηκα και για αυτόν θα έχω να λέω.για μια πολύ όμορφη βόλτα στις αρχές του καλοκαιριού,απο αυτές που δεν ξεχνιούνται εύκολα και μένουν χαραγμένες και αποθηκευμένες στα πάμπολα συρτάρια του μυαλού μας...

ευχαριστώ για το χρόνο σας συνάδερφοι,καλά χλμ να έχετε και πάντα υγιείς και όρθιοι,

Ben Okri

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Σε ευχαριστουμε για τις δροσερες εικονες που μας προσφερες..Τα KLE τελικα ειναι παντως καιρου και ταξιδευουν
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mr Pif Προβολή μηνύματος
    το τηλέφωνο χτυπούσε επίμονα για άλλη μια φορά:
    ευχαριστώ για το χρόνο σας συνάδερφοι,καλά χλμ να έχετε και πάντα υγιείς και όρθιοι
    :
    Ειλικρινά, εγώ σ' ευχαριστώ για το ταξίδι!

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Πολύ καλό!!!

Ολο!!!!!!!

"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Πολυ καλος ο Γιωργης!

Μου θυμισες πολλα φιλε...

Και μη με ξαναευχαριστησεις! Δε χρειαζεται, δεν εκανα τιποτα!

Τα 50 ευρω μονο μη ξεχασεις!

Αμα θες ποσταρω κι εγω μερικες να συμπληρωσουμε λιγο την εικονα του υπεροχου αυτου νησιου...let me know if you want it...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Πολύ όμορφο. Μπράβο ρε Pif, μας δρόσισες.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της FRAGISCOS
    Zω 44 συναπτα ετη στη Μηλο,και αν με βαλεις να κανω τετοια παρουσιαση,δεν μπορω!!
    Φιλε μου πολλα συγχαρητηρια,ευχομαι την επομενη φορα να διαλεξεις δυτικες κυκλαδες !!!
    Νασαι παντα καλα και καλα χιλιομετρα!!

ευχαριστώ συνάδερφοι για το ενδιαφέρον σας!
    @Dimchios:ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ
    @FRAGISCOS:To νησί σου μέγα ανακατευαστή,το επισκέφτηκα το 2003 και το έχω ως το top νησί σε παραλίες στις κυκλάδες.έχω υποσχεθεί να ξανάρθω για να το ''οργώσω'' πιο επισταμένα.μέχρι τότε,παρακίνησέ με με ένα φωτοαφιέρωμά σου σ΄αυτό...

ΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΣ!

Ben Okri

Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Την πήρα την άτιμη....
    από asmar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 09/12/2003, 00:34
  2. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 15:43
  3. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 10:28
  4. Απαντήσεις: 9