Σελίδα 10 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 211

Θέμα: H κλασσική πλέον ερώτηση : αγορά μηχανής από αρχάριο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ego_o_idios Προβολή μηνύματος
    re asto dialo re
    oles i mixanes strivoune me to africa exo kseskisi apira super spor sta vouna ego ke o filos mou o crs na pezoume i dio mas sta vouna mia o enas mprosta ke mia o alos ke ta super spor 1 xiliometro piso den mas ftanan me tipota
    ala ego odigao pola xronia ke o filos mou o crs ine vlakas ixe agnia den iksere ti 8a pi kindinos...

mixanes gia stofi ine mono me alouminenio skeleto
    ola afta ta mpourdela pou exis apo pano me ekseresi kapos to fazer
    exoun solinoto skeleto geometria xese psila na psilo xesis...ke stis strofes mpenis san poustis stin piatsa...
    kounane leei? ouuuuuuuuuuu

ke epanalamvano ama exis empiria ola strivoun ala asxetos trifero podi pou den exi klasi akoma pano se sela mixanis na milai gia strofes
    ise gia ntoufekisma exe xari pou ise makria alios 8a pernaga tin pantofla tin mitsuko stin mulineta 8a tin psilo ekova ke 8a tin gemiza sto dikano.. na tin fas sta kolemeria na sou ginoun sfigkofolia..

pigene pare to fazer re
    min ksana do anarotieme ke ales paparies ante telione
    8a xasis ke tin agkelia ke 8a psaxnis
    Εμένα ο Αύγουστος δεν είναι ο μήνας των διακοπών όπως είναι για τον περισσότερο κόσμο...
    Ήδη έχουμε αρχίσει τρύγο σταφίδας και μέχρι περίπου τις 25/8 δεν θα μπορώ να πάρω ούτε ανάσα, οπότε δεν παίζει να ανέβω Αθήνα με τίποτα, όσο και να το θέλω...
    οπότε δεν γίνεται να πάω να πάρω και το μηχανάκι, αν είναι διαθέσιμο και μετά που θα τελειώσει ο τρύγος, βλέπουμε...

Παναγιώτης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aboulafia Προβολή μηνύματος
    Εμένα ο Αύγουστος δεν είναι ο μήνας των διακοπών όπως είναι για τον περισσότερο κόσμο...
    Ήδη έχουμε αρχίσει τρύγο σταφίδας και μέχρι περίπου τις 25/8 δεν θα μπορώ να πάρω ούτε ανάσα, οπότε δεν παίζει να ανέβω Αθήνα με τίποτα, όσο και να το θέλω...
    οπότε δεν γίνεται να πάω να πάρω και το μηχανάκι, αν είναι διαθέσιμο και μετά που θα τελειώσει ο τρύγος, βλέπουμε...

Παναγιώτης
    kala mexri tote 8a paris to makri oxima...
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ego_o_idios Προβολή μηνύματος
    kala mexri tote 8a paris to makri oxima...
    Και τι θες να κάνω ρε????
    Πάει ο πατέρας μου για τρύγο που είναι 78 χρονών και εγώ να του πω, δεν έρχομαι μια δυο μέρες για να παω στη Αθήνα να πάρω μια μηχανή???

Παναγιώτης

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.............ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΟΤΟ..!!

Άς τον αύτόν νά λέει,σέ πειράζει.!!
    Τώρα καί τσιμπημένες είναι οί τιμές,καί οί έμποροι άκόμα κινούνται μέ κάποιες πωλήσεις καί σέρβις.
    Άγορές κάνουμε ή στά μέσα Νοεμβρίου όταν έχουν νεκρώσει τά πάντα,έχουν βγάλει οί έκθέσεις
    τά νέα μοντέλλα καί άρχίζει τό άγχος γιά τά στοκ άπό τίς άντιπροσωπείες διότι όλοι πλέον περιμένουν
    τά καινούργια καί άρχίζουν οί προσφορές ή άν θέλεις καινούργιο μοντέλλο στό τέλος Ίανουαρίου
    όπου δέν κινείται φύλλο..!!
    Βέβαια μέ τό χάλι τής Έλληνικής πραγματικότητας θά κλάψουν πολλοί αύτόν τόν χειμώνα πού δέ βλέπω
    νά βγαίνει εύκολα,καί έπειδή τά πάντα είναι θέμα προσφοράς καί ζήτησης, ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ,
    έφόσον πάς γιά μεταχειρισμένο ό πολύ βαρύς χειμώνας πού έρχεται στήν Έλληνική οίκονομία
    πίστεψε με θά σού προσφέρει πολύ καλύτερη μοτό άπό τά άναμενόμενα μέ τά χρήματα πού διαθέτεις..!!
    Άν δέ σέ πιάσει ή πρεμούρα καί πάς γιά άγορά μοτό τό Νοέμβριο τότε θά καταλάβεις ότι έχω δίκαιο..!!
    Αύτοί πού πουλάνε ,άν θέλουν νά πουλήσουν γιά τούς δικούς τους λόγους οί άνθρωποι,ξέρουν ότι
    μπαίνοντας στό χειμώνα τό άγοραστικό ένδιαφέρον περιορίζεται πολύ καί
    ότι τού χρόνου τό μηχανάκι τους θά είναι ένός έτους παλαιότερο μέ άποτέλεσμα νά πέφτει
    ή τιμή άπό μόνη της σύν τά έξοδα συντήρησης πού έχει τόν χειμώνα,άσφάλεια ,γκαράζ κ.λ.π.....
    Όπότε λογικό είναι νά ρίχνουν τήν τιμή.
    Ξεκίνησα νά πουλάω Αύγουστο,λάθος μου ή πώληση ξεκινάει άπό Μάρτιο, καί πούλησα τόν έπόμενο Ίούνιο..!!
    Καί ή τιμή πού είχα στό μυαλό μου πήγε περίπατο,καί γκαράζ πλήρωνα όλο τό χειμώνα,καί άσφάλεια
    διότι έπρεπε ή μοτό νά κυκλοφοράει πού καί πού...
    Εύτυχώς γλύτωσα τό διακοσάρι όταν έτοιμαζόμουν τόν Ίούνιο γιά σέρβις.
    Γιαυτό λοιπόν μάζεψε τά σταφυλάκια σου,βοήθα τόν πατέρα σου,κάνε καί λίγη ύπομονή καί το
    Νοέμβριο πού όλοι θά βαράνε μύγες,όσες άπέμειναν,έσύ πάρε τό πακετάκι σου καί άνέβα
    νά κάνεις τήν άγορά σου.
    Θά έχεις χάσει 2 μήνες χαράς ,άλλά νέος μού άκούγεσαι όπότε ......έχεις χρόνια μπροστά σου...!!!!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    ... και με κράζετε...
    ...

Παναγιώτης
    Μην αγχώνεσαι, κανείς δεν γλυτώνει απ' αυτό. Ειδικά από αυτόν τον ίδιο.
    Sent from me using a computer.

Με τα δύο τελευταία σας ποστ, μου ανεβάσατε το ηθικό μου, οπότε μια και ούτως ή άλλως τώρα δεν μπορώ να κάνω κάποια κίνηση μέχρι να τελειώσει αυτό το βάσανο που λέγεται τρύγος (όποιος ξέρει, με καταλαβαίνει) και αφού ούτως ή άλλως η καλύτερη περίοδος αγορών είναι τον χειμώνα (thanks @Terens!) μου δίνεται η ευκαιρία να το ψάξω λίγο καλύτερα ή αν μη τι άλλο να πάω με το πάσο μου και να μην αγχωθώ.

Πάντως αν δεν σας πρήζω, θα χαρώ να ακούω γνώμες και προτάσεις μέχρι την τελική μου αγορά.

Παναγιώτης

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Σόρρυ για το άσχετο:
    Τη σταφίδα την ξεραίνετε όλη ή δίνετε και χλωρή και πόσο;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Σόρρυ για το άσχετο:
    Τη σταφίδα την ξεραίνετε όλη ή δίνετε και χλωρή και πόσο;
    Έχεις π.μ. φίλε.

Παναγιώτης

Με τα δύο τελευταία σας ποστ, μου ανεβάσατε το ηθικό μου, οπότε μια και ούτως ή άλλως τώρα δεν μπορώ να κάνω κάποια κίνηση μέχρι να τελειώσει αυτό το βάσανο που λέγεται τρύγος (όποιος ξέρει, με καταλαβαίνει) και αφού ούτως ή άλλως η καλύτερη περίοδος αγορών είναι τον χειμώνα (thanks @Terens!) μου δίνεται η ευκαιρία να το ψάξω λίγο καλύτερα ή αν μη τι άλλο να πάω με το πάσο μου και να μην αγχωθώ.

Πάντως αν δεν σας πρήζω, θα χαρώ να ακούω γνώμες και προτάσεις μέχρι την τελική μου αγορά.

Παναγιώτης

AN ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ..........ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΎ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ ΜΟΤΟ

Καί τά χρήματα πού διαθέτεις,σέ συνδυασμό μέ τήν έμπειρία σου στήν όδήγηση,
    θά σού γράψω χωρίς φόβο καί πάθος ποιό πιστεύω ότι είναι τό καλύτερο γιά σένα
    έχοντας περάσει άπό πολλά μηχανάκια πλέον στά 57 μου.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    AN ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ..........ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΎ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ ΜΟΤΟ

Καί τά χρήματα πού διαθέτεις,σέ συνδυασμό μέ τήν έμπειρία σου στήν όδήγηση,
    θά σού γράψω χωρίς φόβο καί πάθος ποιό πιστεύω ότι είναι τό καλύτερο γιά σένα
    έχοντας περάσει άπό πολλά μηχανάκια πλέον στά 57 μου.....
    Λοιπόν, η χρήση που θέλω τη μοτό…

Όσο ο καιρός είναι καλός (ας πούμε Μάιο με Οκτώβριο) αντικατάσταση του αυτοκινήτου κυρίως για διαδρομές έως 50 ~ 70 χλμ. πήγαινε – έλα.
    Για τα καλοκαιρινά μπάνια (αποστάσεις μέχρι 30 ~ 40 χλμ.).

Όταν πλέον αποκτήσω την σχετική εμπειρία – εξοικείωση με τη μηχανή έχω σκοπό να την χρησιμοποιώ:

Για καλοκαιρινές εξορμήσεις του Σ/Κ (ας πούμε ενδεικτικά Πύργος – Καρδαμύλη, απόσταση 152 χλμ.), αυτό με την προϋπόθεση πως θα πείσω τη σύντροφο να ανέβει, γιατί προς το παρόν αρνείται κατηγορηματικά και μόνο σε κρούση που της κάνω.

Επειδή μου αρέσει τόσο η φύση όσο και η φωτογραφία, θα ήθελα να κάνω «εξερευνήσεις» όσο με παίρνει, τόσο στις φυσικές ομορφιές του τόπου μας όσο και σε ανθρώπινα κατασκευάσματα. Να γυρίζω με τις μηχανές μου (δίτροχη και φωτογραφική) και να φτάνω εκεί που είναι δύσκολο ή και αδύνατο να φτάσεις μόνο με αυτοκίνητο (βουνά, λαγκάδια, ποτάμια κ.λ.π.).Γι αυτό και βρίσκω πιο βολικά στη χρήση (τουλάχιστον όπως εγώ τη σκέφτομαι) τα ΟΝ/ΟΦ. Από την άλλη, επειδή θα είμαι μακριά και ίσως απόμερα, γι αυτό θα ήθελα να είναι αξιόπιστη και απροβλημάτιστη η μηχανή, δεν είναι και ότι καλύτερο να είμαι σε κανένα κορφοβούνι και να προσπαθώ να κάνω τη μηχανή να δουλέψει για να γυρίσω πίσω.

Στην ουσία έχω αντιγράψει προηγούμενα ποστ μου, αλλά ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε για τι χρήση την θέλω τη μηχανή.

Το χρηματικό ποσό που σκέπτομαι να διαθέσω, όπως έχω πει αρχικά, είναι τα 2,000€, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το κόστος του απαραίτητου εξοπλισμού ασφαλείας. Βέβαια, όπως γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση, για κάτι το εξαιρετικό μπορεί να γίνει μια λογική υπέρβαση, αν και βέβαια θα προτιμούσα να παραμείνω εντός ορίων. Οι μικρότερες τιμές εννοείται είναι ευπρόσδεκτες.

Όσο δε για την εμπειρία μου, αυτή προέρχεται μόνο από τα μαθήματα για το δίπλωμα οδήγησης (σε ένα Honda CB 400 SF) –οπότε ουσιαστικά μηδενική εμπειρία όπως καταλαβαίνετε -, άρα το μηχανάκι θα παίξει και το ρόλο του εκπαιδευτικού. Τουλάχιστον ο δάσκαλος είναι συγγενής οπότε θα μου κάνει δωρεάν επιπλέον μαθήματα, στη δική μου πλέον μηχανή.

Η ανύπαρκτη δε εμπειρία μου με κάνει να διστάζω να δοκιμάσω ο ίδιος μηχανές, πράγμα που θα με έκανε να αποκτήσω και σαφέστερη εικόνα για την κάθε μηχανή και θα έβλεπα και καλύτερα τι μου ταιριάζει και τι όχι (ενώ τώρα πρέπει να έχω και κάποιον μαζί για το τεστ). Ελπίζω να σας βοήθησα τουλάχιστον με αυτό μου το ποστ, ώστε να με κατευθύνετε και σεις με τη σειρά σας όσο καλύτερα γίνεται.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αποτελώ μάλλον δύσκολη περίπτωση, γι αυτό και σας έχω ζαλίσει τόσο καιρό και δεν μπορώ να κατασταλάξω κάπου.

Παναγιώτης

Μέλος
    μου φαινεται οτι ενα kle 500 ειναι οτι πρεπει...και λοφοι και λαγκαδια,σε λογικα πλαισια..και ταξιδια απροβληματιστα,οσους ξερω με kle τους βλεπω λιγοτερο απ'ολους στο συνεργειο..

ΦΙΛΕ ΜΟΥ............

Είσαι στή φάση πού ήμουν τό 1980,έκτός άπό τήν όδηγική μου έμπειρία πού ήταν ήδη μεγάλη.
    Νομίζω πώς τό άπόλυτο έργαλείο γιά σένα συμπεριλαμβανομένων όλων τών παραγόντων
    είναι ένα καλό παλιό on-off....!!
    Κle, transalp 650, freewind , xt , κ.λ.π....
    Όποίο σού κουμπώσει καλύτερα στό κορμί,άνάλογα μέ τό σωματότυπο σου.
    Έγώ θά διάλεγα ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ πάντως,πιό έλαφρύ,πιό φτηνό στή συντήρηση,
    πιό εύκολο μηχανάκι,πιό έλαφρύ κ.λ.π....
    FREEWIND άθραυστο,άσπαστο,γιαπωνέζικο...!!
    Καί θά τό βρείς πολύ φτηνό,έχει μεγάλους χώρους γιά δύο καί βολεύει καί ζευγάρι.
    Μετά θά πήγαινα σέ ΧΤ, καί μετά σέ τρανσάλπ.
    Τελευταίο τό kle όχι διότι δέν είναι καλό άλλά είναι στενάχωρο γιά άνθρωπο πάνω άπό 1,75
    καί όταν άνεβαίνουν 2 ό ένας κάθεται στή μπαγκαζιέρα.
    Στενή σέλλα γενικά δύσκολο,έξίσου βέβαια άξιόπιστο.
    Τά τρανσάλπ είναι ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΑ,πολλά χιλιόμετρα,ταξιδιάρικα βλέπεις.
    Τό Σουζούκι μπορεί νά τό πετύχεις σέ καλή κατάσταση καί θάναι καί τό φθηνότερο
    άναλογικά μέ τό έτος παραγωγής του.
    Προσπάθησε νά βρείς άπό ίδιώτη καί νά έχει περάσει όσο λιγότερα χέρια γίνεται.
    Σέ έμπορο θά σού πούνε ΠΑΠΑΔΕΣ...........καί ΦΥΚΙΑ γιά μεταξωτές κορδέλλες...!!
    Άν ξέχασα κανένα μηχανάκι τής κατηγορίας αύτής άς μέ συμπληρώσει κάποιος.
    Έπίσης ΑΝ βρείς πού είναι δύσκολο DOMINATOR τής Χόντα ,έπίσης άθάνατο.
    μονοκύλινδρο,σά ραπτομηχανή δουλεύει.
    Στήν παρούσα φάση νά ξέρεις ότι οί 2 κύλινδροι θά είναι μπελάς γιά σένα...!!
    Πιό εύκολα θά μπείς στό χώμα μέ τό μονοκύλινδρο,
    πιό εύκολα θά κατεβείς στήν παραλία,πιό εύκολα θά πατήσεις
    πρασινάδα στό βουνό,θάχεις καί 20 κιλά λιγότερο.
    Αύτή είναι ή γνώμη μου,
    άντε καλό τρύγο..........

Παλαιό μέλος
    To BMW F650GS με ABS είναι φτιαγμένο για σένα.

min paris freewind min paris freewind ke apefige ta monokilindra kanena den exi vgi aksiopisto ke 8a se pe8ani ston kradasmo 8a stamatas ka8e ligo ke ligani na tinazis ta kalampalikia sou 8a ta piani mirmiriasi apo ton poli kradasmo ke genika ine kourastika gia taksidi

sou exo pi na min akous aftous pou exoun ropi stin apotixia meriki pou tin patisan me kati tetia mpourdela 8eloun ke aloi na ta paroun gia na min es8anonte oi monoi apotiximenoi...

xirotero mpourdelo apo to freewind den iparxi ine korifeo
    kalitera ama ise apotiximenos na paris to kle to kagkouro me tous soumiedes

ke akouse 8a sou po ta eksis kato8i ke ama sou kopsi sou ekopse
    i mixani ine erotas prepi na tin eroteftis prepi na eroteftis tis grames tis tis kampiles tis prepi na ine sexy to mixanima na tin vlepis ke na 8es na tin kavalisis na ginete ena na ine to teri sou ke na kseskistite se strofes ke ef8ies me ourliaxta
    o sostos mixanovios ine aftos pou kseri ta oria tou ke me mikra ke arga vimata ta ksepernai mexri na ftasi stin korifosi tou tin prosopiki korifosi tou
    meta o mixani prepi na anadiknioi to kiros sou o sindiasmos anavati motosakou den prepi na ine gelios
    ke prepi na ine analogi tis prosopikotitas tou diladi

simera i perisoteri pou kavalane mixanes den ine mixanovioi ine xristes motosakou ke periferonte xoris na exoun idea ke fisika tous katalavenis apo xiliometro ke epidi genika ine xestides ine afti pou milane oloi mera gia to ti ine sosto ke ti den ine ston motosikletismo kikloforoun oloi mera me iligkiodi vraditita kamia fora ama pesis apo piso tous gia na perasoun anamesa se aftokinita perimenoun 700 xronia ke to skato anarotiete na treksi apo to pantzaki na perimeni...
    ke esi apo piso kes flatzes les na ton emvoliso ton xlexle na telionoume
    ke i xirotei ratsa apo olus aftoi pou ine gia tis fapes ine oi scooterades kamia fora petixeno kanenan stin katexaki as poume ke arxizi ta trela mpeni stis strofes opos mpori ke kala exo scooter ala den masao ke ase mipos ime ke kaliteros odigos

iparxoun oti idous malakes 8elis eki ekso
    ke tous katalavenis amesos exoun on of ke den exi ixnous skonis epano i exoun scooter 2000 kivika i exoun monokilindra mikrou kivismou tipou xt 600 entelos mama ke pane ston koumparo episkepsi i papakia merokamatiarides me papakia oti xirotero....

ke tora oloi aftoi ine stous dromous ke pane apo to grafi spiti apo spiti kafeteria 2 fores tin vdomada ke meta sixnazoun se forun san ke afto ke apo sizitisis stin kafeteria kseroun pia mixani ine kali ke ti prepi na paris
    gia afto ke merikoi mpori na sou protinoun vstrom no1 mixani tou kafeteriakia ipalilou...

i mixanovioi den mpenoun kan ston kopo na sou poun ti na paris
    afto pou skeftonte ine oti prepi na dialeksis mixani me ton erota opos sou ipa stin arxi ke i proti tous skepsis ine ma ti leei o malakas emis 8a tou poume?
    ke min kitas apo mena ton kameno pou ime edo ke sta leo ipo ales sin8ikes 8a akouges tous xlexledes na sou lene pare freewind
    pare vstrom
    pare t' avgo ke kourefto
    katalaves tipota ke apo ola afta?
    oxi?

pare freewind vasika min to agorasis pare kapiou ap ton dromo ikonisma 8a se exi..
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Σελίδα 10 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 56789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αγορα μηχανης απο αρχαριο.βοήθεια!
    από makro στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2010, 08:05
  2. Αγορα μηχανης απο εξωτερικο
    από fantacid στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2006, 15:11
  3. Αγορά μηχανής απο Ιταλία
    από Motoulis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2006, 09:23
  4. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2005, 08:34