Σχεδον. Πιθανον να χουν φαει τα ψωμια τους και το free length να ναι γ.τ.π. ,αλλα και παλι οπως το πες...
Καλησπέρα σε όλους... Εδώ και ένα μήνα περίπου κυκλοφορώ την γριά μετά από ποοοοολούς μήνες...
Είμαι σε διαδικασία στρωσίματος (έχουν γίνει περίπου 750-800 χλμ με το "νέο" μοτέρ ). Έχω αρχίσει τα ανοίγματα ,σταδιακά με όλο και περισσότερες στροφές καθώς και κάποια ξεσπάσματα μέχρι τις 11.000 .
Επειδή δεν έχει πάει δυναμόμετρο για ρύθμιση θα αναφέρω κάποια λίγα και όταν με το καλό σεταριστεί τότε θα έχω και πιο καθαρή εικόνα..
Καταρχήν η συμπίεση έχει πάει στο 14.5/1 (νομίζω αρκετά μεγάλο νούμερο ) ...Ο ήχος έχει αλλάξει εντελώς. Επίσης κάτω από τις 3000 στροφές δουλεύει δεν δουλεύει το μοτέρ.
Από εκεί και πάνω καθαρίζει και δουλεύει χωρίς πρόβλημα τουλάχιστον μέχρι τις 11.000 που το έχω πάει μερικές φορές. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να διορθωθεί αυτό αλλά είναι κάτι που δεν με πειράζει ιδιαίτερα...
Αυτό που μου έκανε εντύπωση -εκτός από τον ήχο- είναι πως με οποιαδήποτε σχέση κι αν έχω μέσα μετά τις 5000 στροφές δεν έχει το παραμικρό κόμπιασμα ,τόσο που να με μπερδεύει και να με κάνει να αναρωτιέμαι αν άνοιξα με 3η ή με 4η ή με 5η...Η ευστροφία του δεν έχει σχέση με πρίν...
Επίσης αλλαγές με το QS (πάνω από τις 10.000) σηκώνει τροχό με 3η ,4η ,5η και ελαφρώνει το μπροστινό (κουνώντας λίγο τιμόνι) από 5η σε 6η...
Τι άλλο , τι άλλο...Είναι πολλές οι πληροφορίες που προσπαθώ να επεξεργαστώ αλλά περιμένω το δυναμόμετρο ώστε να έχω πλήρη εικόνα για την μετατροπή...
Δημήτρης
Εύγε![]()
Δημητρη, εχεις δωσει τοσα χρηματα, δωσε κατι ακομα και παρε ενα autotune (bazzaz η PC) και ασε τα δυναμομετρα, κριμα ειναι....
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Το bazzaz θα ήταν ιδανικό με όλο το πακέτο (traction κτλ κτλ).Έχω pc3..Υπάρχει autotune για αυτό; Και τι ακριβώς κάνει; Ρυθμίζει σε real time τα δεδομένα του κινητήρα;
Δημήτρης
Χρειαζεσαι το pcv για να συνδεσεις autotune.
Και το bazzaz και το pc φτιαχνουν χαρτη στο δρομο on the fly. Εσυ βαζεις χαρτη AFR και τα ηλεκτρονικα κανουν τα υπολοιπα. Το bazzaz εχει το αβανταζ του traction control οπως ειπες και το pc του διαφορετικου χαρτη για καθε σχεση στο κιβωτιο...αν και στα τελευταια μοντελα μπορει να εχουν προσθεσει κι αυτην λειτουργικοτητα.
Ο διαφορετικος χαρτης για καθε σχεση σε βοηθαει πχ να εχεις λιγο πιο φτωχο μειγμα σε ταξιδιωτικες συνθηκες στην 6η (μεχρι καποια ανοιγματα γκαζιου και στροφες) για οικονομια.
Με αλλα λογια ο ψεκασμος σου θα δουλευει σε κλειστο βροχο συνεχεια και θα αναπροσαρμοζεται παντα και παντου σε οποιαδηποτε αλλαγη κανεις στον κινητηρα, η αλλαγη ατμοσφαιρικων συνθηκων.
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 18/03/2015 στις 19:44.
Θα προτιμήσω το bazzaz κυρίως για τα έξτρα που δεν έχει το pcv.Αν και αυτά αναβαθμίζονται συνέχεια οπότε αν κάποια στιγμή βγάλει το PC με traction θα το σκεφτώ και για αυτό.
Notako ευχαριστώ! Θα το απολαύσω στο μέγιστο...Και με ασφάλεια εννοείται!![]()
Δημήτρης
και καλα θα κανεις, με λογο συμπιεσης 14.5![]()
Εδώ είναι ένα μικρό απόσπασμα που τράβηξα την Κυριακή. Το βάζω κυρίως να δείτε στροφάρισμα και να ακούσετε ήχο..Μην δώσετε βάση στην τεχνική (κουλαμάρας) μου... Με μια GoPro 3 το τράβηξα.
http://youtu.be/l3PHl_Yk9F8
Δημήτρης