Σελίδα 10 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

κατ' αρχην να πω πως παρ' όλο που δεν ξαναείχα δική μου μηχανή, χρησιμοποιούσα για πολύ καιρό τη eos 5D ενός πολύ καλού μου φίλου. Παράλληλα είχα και μία καλή ψηφιακή compact KODAK η οποία με άφηνε να παίξω με διάφραγμα, χρόνους κλπ, και επειδή μου αρέσει η φωτογραφία, απ' όπου μπορώ να μάθω κάτι (βιβλίο, συμβουλές...) εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία.
    Η ώρα ήρθε ευτυχώς να περάσω στο επόμενο επίπεδο, του να πάρω ένα πιο σοβαρό εργαλείο από την κόμπακτ μου, ξέρω ότι και τα δύο μοντέλα που κοιτάω είναι μεταξύ ερασιτεχνικού και επαγγελματικού επιπέδου, "enthusiast" το ονομάζει η canon, και φυσικά λόγω άγνοιας περί των μηχανών, όλα τα λαμβάνω υπόψην μου και όλα ζυγίζονται ανάλογα με το "βάρος" τους και σύμφωνα με του τι χρήση θέλω να κάνω.

@Rizlaplusplus
    ο 35άρης φακός που ανέφερες τι λέει..?
    και ο 18-105 επίσης τι λέει...?
    το ζουμ μικρής κλίμακας (18-55 π.χ.) με ενδιαφέρει, αν και το (18-105) ακούγεται ακόμα καλύτερο και όχι δεν με ενοχλεί το μέγεθος.
    επίσης ναι, κλίνω προς τον Νίκον....

@MG-Ktinos
    Είναι καλό που έχει σταμπιλάιζερ η σόνυ, αλλά νομίζω ότι είναι έξω σε προδιαγραφές και τιμή γι' αυτό που ψάχνω... συν ότι στην δική μου αντίληψη η σόνυ αποτελεί εταιρία πασπαρτού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει την αίγλη της "αυθεντίας" που έχουν οι ΚανοΝίκον... Συν ακόμη ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην αγορά (?) με ότι αυτό συνεπάγεται σε μεταχειρισμένα, αγγελίες, σέρβις, ανταλλακτικά, περιφερειακά....
    οι απλοί φακοί 18-55 των δύο εταιριών δηλαδή έχουν σταμπιλάιζερ, ή όχι...?
    επίσης το weathershield είναι κάτι που μετά λύπης μου βλέπω να απουσιάζει από την Νίκον καθόσον αν και δεν σκοπεύω "να την βγάλω στη βροχή και να τραβάω" θεωρώ τεράστιο κίνδυνο τη σκόνη, ή την άμμο (σε μία αεράτη ημέρα)...
    Τέλος, αυτό που είπες για το μοτέρ μέσα στο σώμα τι ήταν???Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	robot-smiley-emoticon.gif 
Προβολές:	141 
Μέγεθος:	5,3 KB 
ID:	297157

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Κάτι χρήσιμο για όσους προσανατολίζονται στην αγορά DSLR και γενικά "σοβαρής" φωτογραφικής. Το ότι πάμε και σκάμε 500 και 600 ευρώ κατ ελάχιστο για μια DSLR δεν σημαίνει ότι αγοράζουμε δυνητικά και καλύτερες φωτογραφίες. Το άλμα από compact - κινητά σε DSLR αν γίνει με αυτό το λανθασμένο σκεπτικό, κατά 110%, απογοήτευση και αποτυχία θα επιφέρει ως αποτέλεσμα. Ακόμα και οι εισαγωγικές DSLR έχουν τελειώς διαφορετική φιλοσοφία από τις compact και γενικά τα point and shoot μηχανήματα. Έχουν ένα κάρο παραμέτρους, κουμπάκια και μοχλουδάκια τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβως κάνουν και πως επιδρούν στο αποτέλεσμα που θα πάρουμε. Όπως επίσης θα πρέπει να κάτσουμε να διαβάσουμε τις βασικές αρχές τις φωτογραφίας, τι είναι διάφραγμα, ταχύτητα, ευαισθησία, φωτομέτρηση, ισορροπία λευκού κτλ-κτλ (δεν είναι πυρηνική φυσική, πανεύκολα είναι)

Ναι, οκ, ακόμα και DSLR πολλών χιλιάδων ευρώ έχουν επιλογή Auto αλλά είναι σαν να πάρεις Ducati 1198 για να κάνεις ότι έκανες και με το scooter... επίσης οι DSLR έχουν ένα επιπρόσθετο "κακό" δεν ωραιοποιούν την φωτογραφία όπως κάνουν οι compact που είναι σχεδιασμένες ακριβώς για αυτό. Σου βγάζουν ένα flat αποτέλεσμα το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να το επεξεργαστείς για να το φέρεις σε αυτό που "είδες" όταν έκανες το κλικ. Δεν έχει κανένα νόημα να τραβάς JPEG με DSLR, τραβάς RAW, που είναι το αντίστοιχο ψηφιακό αρνητικό του αναλογικού (δηλαδή του φιλμ).

Ψηφιακή φωτογραφία και επεξεργασία είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες και συμπληρωματικές και όποιος αρχίσει τα "παλιά τράβαγαμε φιλμ και δεν είχαμε τέτοια κόλπα, τώρα όλα είναι ψεύτικα" είναι παντελώς άσχετος και μυρωδιάς. Και στην αναλογική φωτογραφία γινόντουσαν κανιβαλισμοί και τέρατα στο σκοτεινό θάλαμο, ενώ για να βγει σωστή και καλή φωτογραφία σπαταλούσαν ώρες ατελειώτες με χημικά και διπλο-τριπλοεμφανίσεις και άλλα κόλπα ζόρικα. Όπως και οπουδήποτε αλλού εφαρμόσθηκε, η ψηφιακή τεχνολογία απλώς υπεραπλούστευσε αυτή τη διαδικασία και την έκανε προσιτή στο ευρύτερο κοινό. Το Photoshop άλλωστε (και αναφέρω αυτό γιατί είναι το πιο διαδεδομένο) στη βασική του δομή ακολουθεί ακριβώς το workflow της αναλογικής εμφάνισης, είναι δηλαδή ένας ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος.

Οι παπαρίες του στυλ "με τα ψηφιακά κάνεις μια χάλια φωτογραφία ωραία" λέγονται από μπούρτζους που ακόμα δεν έχουν κατέβει από τα κλαδιά και από hipsterάδες attention whores που ξαφνικά την είδαν vintage. H επεξεργασία είτε στην αναλογική, είτε στην ψηφιακή φωτογραφία έχει ως σκοπό να αναδείξει ακόμη περισσότερο μια καλη φωτογραφία. Aν η βάση, η αρχική φωτογραφία είναι για τον πο*τσο, ότι και να κάνεις, όσο Photoshop και αν εφαρμόσεις, πάλι για τον πο*τσο θα είναι και ακόμη χειρότερη. Είναι σαν το μακιγιάζ στην γυνάικες, μια όμορφη με δύο τρεις πινελιές τονίζει τα ωραία χαρακτηριστικά της, μια που δεν βλέπεται, ότι και να κάνει, το πολύ πολύ να μοιάζει με κλόουν στο τέλος. Και θέλει μέτρο φυσικά, όπως επίσης δεν σημαίνει ότι όλες οι φωτογραφίες χρειάζονται τον ίδιο βαθμό ή την ίδια ποιότητα επεξεργασίας.

Συνοψίζοντας, αν κάποιος θέλει να τραβά αναμνηστικές, μια compact ή ακόμα και το κινητό είναι μια χαρά. Αν κάποιος θέλει να το εμβαθύνει λίγο, μια premium compact ή μια φθηνή mirrorless, προσφέρουν αμφότερες αρκετές δυνατότητες, έχοντας πάντα το σωσίβιο του αυτοματισμού στα πάντα ή στους τομείς που δεν θέλουμε να ασχοληθούμε. DSLR και ακριβότερες mirrorless είναι για όσους θέλουν να αχοληθούν παραπάνω, να διαβάσουν δυο τρια πράγματα και να το δουν πιο σοβαρά.

Ως εκ τούτων, κατά την άποψη μου, η ιδανικότερη κατηγορία για αυτούς που έχουν αρχίσει να την ψάχνουν είναι οι mirrorless και όχι οι DSLR. Οι DSLR μας χαιρετάνε σιγά - σιγά, τουλάχιστον οι εισαγωγικές, δεν έχει κανένα απολύτως λόγο ύπαρξης ένα πιο πολύπλοκο, ογκοδέστερο και αμπράζικο μηχάνημα, όταν τα ίδια κάνει ένα μικρότερο, μανιτζέβελο και φθηνότερο αντίστοιχο του. Με ένα entry - level και πάμφθηνο μηχανάκι mirrorless, οποιοσδήποτε εισάγεται με πολύ ομαλό τρόπο στη φωτογραφία και αν θέλει να συνεχίσει, υπαρχουν και mirrorless ανώτερης κατηγορίας που πλέον μπορούν να κάνουν επαγγελματικές δουλειές. Olympus, Panasonic, Sony και Fujifilm σέρνουν τον χορό, με τις τρεις πρώτες να είναι πιο λογικές επιλογές (οι Fuji απαιτούν εμπειρία στην επεξεργασία) και τις διαφορές τους να παίζουν στο μέγεθος του αισθητήρα και στη σχεδιάση των φακών. Τι διαφορές και τι πλεονέκτηματα - μειονεκτήματα έχουν οι Οlympus - Panasonic (m4:3) έναντι των Sοny (ΑPS-C) να κάτσετε να τα βρείτε μόνοι σας, αν τα θέλετε έτοιμα στο πιάτο, καθείστε καλύτερα με την compact ή το κινητό.

Αν κάποιος επιμένει όμως σε dslr και μιας και το θέμα τέθηκε ως ερώτημα, εγώ θα πρότεινα να μην δώσει κανείς τα 500, 600, 800 ευρώ για οποιδήποτε kit Casonikon DSLR. Όχι γιατί δεν αξίζουν αλλά γιατί με 600 ευρώ παίζει μοντέλο που τις διαλύει όλες σε ποιότητα και τεχνικά χαρακτηριστικά από μια παρεξηγημένη εταιρεία (στην Ελλάδα), την Pentax. Μιλάω για αυτήν εδώ: http://www.skroutz.gr/s/2051259/Pentax-K-30-Kit.html που αποτελεί απίστευτη ευκαιρία και όσο περισσότερη dslr μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτά τα χρήματα. Οι ανταγωνιστές προσφέρουν τα ίδια πράγματα στα 800+ τουλάχιστον. Και η Pentax έχει μια κλήρονομία από εξαιρετικούς φακούς που συναγωνίζονται οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σε ποιότητα. Απλά επειδή δεν ειναι διαδεδομένες στη χώρα μας, φακούς και τσουμπλέκια κτλ-κτλ θα πρέπει να τα παραγγέλνει κανείς απα τα εξωτερικά.

Αυτά. Παρτε mirrorless, αν θέλετε dslr, Pentax. Αλλά σοβαρά τώρα, πάρτε Mirrorless.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Κάτι χρήσιμο...
    Finally...

ΥΓ. Και με παραγραφους και σενιο ε? Σφραγιστε το λεμε

μάλιστα... εκεί που πήγαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, μας έκαψες....

thanks anyway...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Για γράψτε σας παρακαλώ 3, 4 μοντέλα mirorless που προτείνεται.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος

μάλιστα... εκεί που πήγαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, μας έκαψες....

thanks anyway...
    Γιατι σε εκαψε?

Μια χαρα αναλυτικα τα ειπε ο ανθρωπας περι του πού να κινηθει ο καθενας αναλογα με το τι θελει να κανει.

Θες μια απλη μηχανη για να τραβας το αρνι το Πασχα που λεει κι ο κτηνος? Κινητο ή lumix (παραδειγμα φερνω)

Εχεις τα φραγκα, θες να τραβας το αρνι το Πασχα και μυριζεσαι (εκτος απο το αρνι) ο,τι μπορει να θες να εμβαθυνεις και καπως? Compact αλλα καλη (πχ η canon η g1x που ποσταρε ο sniper στην αρχη του θρεντ και ειναι η δευτερη φορα που ακουω καλο λογο γι'αυτην εδω μεσα)

Εχεις καποια φραγκα (αναγκαστικα), διαθεση για καλλιτεχνιες, και ξερεις εκ των προτερων οτι εχεις την ορεξη να στρωσεις κωλο να διαβασεις να ανακατευτεις με επεξεργασια κλπ? Αναλογως τα φραγκα, τη διαθεση, και την ορεξη για τα παραπανω,σου προτεινει αν θες entry level μηχανημα να πας σε mirrorless (ή σε pentax dslr), και (εδω συμπληρωνω εγω) αμα σου περισσευουν ολα τα παραπανω χεσε τα entry level κι εμπα κατευθειαν στο χορο αφου εισαι σιγουρος οτι θες να χορεψεις (ή σου τρεχουν απ'τα μπατζακια, κι αμα αλλαξεις γνωμη βαζεις αγγελια και στα @@ σου).

Αν εννοεις οτι σε εκαψε με την εννοια οτι πανω που πηγαινες να καταληξεις σε μια συγκεκριμενη σε μπερδεψε με νεες εταιριες και μοντελα και mirrorless κλπ πασο.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Για γράψτε σας παρακαλώ 3, 4 μοντέλα mirorless που προτείνεται.
    Υποπτεύομαι παγίδα παρακάτω...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    πασο.
    τα ρέστα μου....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    @Rizlaplusplus
    ο 35άρης φακός που ανέφερες τι λέει..?
    και ο 18-105 επίσης τι λέει...?
    το ζουμ μικρής κλίμακας (18-55 π.χ.) με ενδιαφέρει, αν και το (18-105) ακούγεται ακόμα καλύτερο και όχι δεν με ενοχλεί το μέγεθος.
    επίσης ναι, κλίνω προς τον Νίκον....

επίσης το weathershield είναι κάτι που μετά λύπης μου βλέπω να απουσιάζει από την Νίκον καθόσον αν και δεν σκοπεύω "να την βγάλω στη βροχή και να τραβάω" θεωρώ τεράστιο κίνδυνο τη σκόνη, ή την άμμο (σε μία αεράτη ημέρα)...

Ολοι αυτοι οι φακοι ειναι μετριοι, με συγχρονα χαρακτηριστικα και πολυ καλο value for money. Ο 35αρης ειναι απο τους πιο sharp φακους που παιζουν στην κατηγορια, μιλωντας παντα για νικον. Επισης, γρηγορος. Απο κει και περα, αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι σημασια εχει να εχεις τον ενα και οχι τον αλλο, τοτε δεν αξιζει να παρεις κανεναν. Κιτ και τελος.

@el_hymador: +ολα σε ολα...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

imho...

1) Πραγματικά καλές compact:

-Canon Powershot S100 ή 110
    -Panasonic LX3 ή LX5 ή LX7 (και η LF-1 όταν έρθει... τιμή φαρμάκι όμως)
    -Olympus XZ1 ή XZ2
    -Fujifilm X-20
    -Nikon P330

*αν και θα στεναχωρήσω μερικούς συμφορουμίτες, αποφύγετε εντελώς τα bridge μοντέλα, είναι αυτές που μοιάζουν με dslr στην όψη με fix φακό και προσφέρουν zoom τεράστιου εύρους, δεν κάνουν τίποτα απολύτως καλά και έχουν όγκο χωρίς λόγο. Γενικά όσο περισσότερο zoom έχει μια κάμερα τόσο χειρότερη θα είναι η ποιότητα του φακού, μην ψαρρώνετε επίσης από τα mp ακόμα και τα 8 είναι μια χαρά αν δεν τυπώνει κανείς billboard διαφημιστικές αφίσες.

2) Compact με fix φακό και μεγάλο αισθητήρα (1" & 1.5")... ακριβές αλλά εξαιρετικά καλές:

-Canon G1 X (1.5")
    -Sony RX-100 (1")

3) Mirrorless. Σηκώνει κουβέντα. Oι mirrorless (ακάθρεπτες) είναι αυτό ακριβώς που λεέι τ΄όνομα τους, έχουν καταργήσει τον καθρέπτη και το πολύπλοκο σύστημα ανάκλασης του εισερχόμενου από τον φακό φωτός στο οπτικό σκόπευτρο, για αυτό είναι μικρότερες σε μέγεθος σε σχέση με τις dslr. Οι mirrorless είναι σύστηματα με εναλλάξιμους φακούς, δηλαδή δεν τα έχουν όλα σε ένα, αν και υπαρχουν zoom με χορταστικό έυρος για γενική χρήση (αλλά κοστίζουν). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να βρει φακούς ειδικής και απόλυτα εξειδικευμενης χρήσης, περά από τους πολύ καλούς all around που κυκλοφορούν. Πάντως ακόμα και οι βασικοί zoom που δίνονται Kit με τις μηχανές αυτές, είναι απείρως καλύτεροι σε ποιότητα από τους φακούς των απλών compact. Μερικές προσφέρουν EVF, δηλαδή ψηφιακό σκόπευτρο (standard ή προαιρετικό ως αξεσουάρ) καιάλλες λειτουργούν ως compact, δηλαδή το καδράρισμα και η σύνθεση γίνεται κοιτώντας την οθόνη στο πίσω μέρος. Επιλογές σε αισθητήρες 1", m4:3, APS-C (κατά αύξουσα σειρά μεγέθους).

Σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερο το εμβαδό του αισθητήρα τόσο καλύτερα τα χαρακτηριστικά στη διαχείριση του θορύβου, δηλαδή πιο καθαρές φωτογραφίες το βράδυ χονδρικά να το πούμε έτσι. Από εκεί και έπειτα, τα διαφορετικά μεγέθη αισθητήρων έχουν τα + και τα - τους. 1" αισθητήρα έχει μόνο η σειρά 1 της Nikon, υπολείπεται σε σχέση με τα άλλα δύο format (m4:3 & APS-C) ωστόσο προσφέρει απίστευτο σύστημα εστίασης ακαριαίο και με εξαιρετικές δυνατότητες Tracking του στόχου, αν κάποιος τραβάει ερασιτεχνικά μηχανοκίνητα sport, αεροπλάνα, πουλιά, το υπερενεργητικό παιδί του ή τον παρτσακλό σκύλο του, εδώ είναι. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι μια χαρά (απέιρως καλύτερες από compact), αλλά όχι σαν τις m4:3 και APS-C. Ως εκ τούτου προτείνω μόνο την J1 από αυτές, σε τιμή ληστεία για τις δυνατότητες της, στα 199 ευρώ μαζί με τον φακό της.
    Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 08/08/2013 στις 14:46.

Από εκεί και έπειτα, το σύστημα m4:3 το υποστήρίζουν οι Olympus και Panasonic και είναι κοινή μοντούρα. Δηλαδή ενώ ας πούμε δεν μπορείς να δουλέψεις φακό Canon σε Nikon παρ όλο που έχουν το ίδιο μέγεθος αισθητήρα, στα m4:3 μπορείς να κουμπώσεις φακούς Olympus σε Panasonic (και το αντίστροφο) και να δουλέυουν όλα άψογα. Αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα, αφού ο κάτοχος m4:3 συστήματος έχει στη διάθεση του πραγματικά πάρα πολλές επιλογές σε φακούς από την Olympus, την Panasonic και τους third party κατασκευαστές που έχουν αντιληφθέι ότι το σύστημα έχει τρομερή απήχηση και βγάζουν και αυτοί φακούς. Επιπρόσθετα σε αυτό, για κάποιους λόγους που αφορούν στην σχεδιάση όλων των mirrorless και δεν έχει σημασία να τους εξηγήσω, οι μηχανές αυτές μπορούν να πάρουν μέσω φθηνών αντάπτορων, σχεδόν όλους τους φωτογραφικούς φακούς που υπάρχουν απ΄ολους τους κατασκευαστές. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις βέβαια AF και ο φακός λειτουργεί εντελώς χειροκίνητα, αλλά μιλάμε ότι με πολύ λίγα χρήματα μπορείς να κουμπώσεις ότι θες, από Ρώσσικους απομιμήσεις zeiss (που γαμ@νε σε ποιότητα) μέχρι κινηματογραφικούςSchneider Kreuznach και Fujinon που κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα.

Η Sony έχει τη σειρά NEX που απαρτίζεται από εισαγωγικά μοντέλα μέχρι ημιεπαγγελματικά. Η ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζουν δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις αντίστοιχες dslr (μερικές τις πατάει κιόλας) και αν κάποιος θέλει εξαιρετική απόδοση σε σκοτάδια, αυτή είναι η επιλογή του. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν την πληθώρα των φακών που έχουν τα m4:3 αν και αυτές ως mirrorless που είναι μπορούν να πάρουν τα πάντα από φακούς.

-Olympus PEN E-PL1 (ή 2 ή 3 ή 5)
    -Olympus PEN E-P2 ή 3
    -Olympus OM-D E-M5 (this is serious shit!! και ακριβό)
    -Panasonic GF3 ή 5 ή 6
    -Panasonic GX1
    -Panasonic G3 (η πιο καλή κατά τη γνώμη μου από Panasonic)
    -Sony NEX (τα πάντα... από C3 και F3 μέχρι NEX-7)

*Και οι Mirrorless έχουν διαβάθμιση στα μοντέλα τους, από εισαγωγικά που μοιάζουν πολύ στο χειρισμό με compact, μέχρι μοντέλα που έχουν όσα κουμπάκια και περιστροφικούς επιλογείς έχει ένα αεροπλάνο (οκ, υπερβολή αλλά καταλάβατε). Το ίδιο πάνε και οι δυνατότητες τους ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αισθητήρες είναι οι ίδιοι οπότε κάποιος που δεν θέλει εξειδικευμένα χαρακτηρσιτικά και λειτουργίες μπορεί να πάρει ένα low-spec μοντέλο με απόδοση όμως ίδια με αυτή των ακριβότερων (σε ότι αφορά στον αισθητήρα)

Αυτά

Αν θέλετε τη γνώμη μου, εγώ θα έβαζα τα λεφτά μου στα m4:3 που πάνε γ@μιόντας από εξέλιξη και προσφέρουν τις περισσότερες επιλογές από φακούς και περιφερειακά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Επισης, γρηγορος. Απο κει και περα, αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι σημασια εχει να εχεις τον ενα και οχι τον αλλο, τοτε δεν αξιζει να παρεις κανεναν. Κιτ και τελος.
    Άμα τον πιάσει στο χέρι του θα τα καταλάβει ολα με τα πρώτα 10 κλικ !

-Olympus OM-D E-M5 (this is serious shit!! και ακριβό)

1000ε κάνει με φακό...
    Δεν είναι και τόσο τρομερό, είναι απίθανο μηχανάκι, λες και είναι φτιαγμένο για μηχανόβιους
    Μικρό
    Γούδερ σίλντ
    Ανθεκτικό σώμα
    Έχει φακούς που δεν κάνουν μια περιουσία και πολλούς
    Βγαζει τρομερές φωτογραφίες και εστιάζει και από την οθόνη.

Αν είναι να το δεις λίγο ζεστά με την ταξιδιωτική φωτογραφία είναι από τις πρώτες επιλογές για μένα.

Το γοέδερ σιλντ είναι μονόδρομος συχνά στη μοτοσυκλέτα. Αν βρέχει πχ για ώρες και η μηχανή είναι στο τανκ μπαγκ μαζεύει τρομερή υγρασία
    Οι πιο καλοί φωτογράφοι - ταξιδευτές (με μηχανή πάντα) έχουν μια καλή DSLR στο τανκ μπαγκ (περίπου όλοι κάνον ) και μια πόκετ στη τσέπη. Αυτή η δεύτερη είναι και πολεμική (olympus μ tough πχ)

O δάσκαλος
    http://www.advrider.com/forums/member.php?u=33212

και ο β δάσκαλος
    http://www.youtube.com/watch?v=oeZxMtXNVF0
    Αυτός τραβάει και από πάνω από τη μηχανή με την DSLR FF (canon φυσικά) Τα δάχτιυα του είναι κάτι σαν μέγκενη !

Πήγα κι εγώ να κάνω το ίδιο με την σόνι α55 που δεν είναι γούδερ σιλντ και κατάφερα να γεμίσει σκόνη μέχρι και το εσωτερικό του φακού.

Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 08/08/2013 στις 16:16.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Χυμαδορε εχω μια Panasonic Fz-7, 6-7 χρονια τωρα, παιζω με διαφραγματα και χρονους εκθεσης και μ'αρεσει να πειραματιζομαι με νυχτερινες φωτογραφιες. Θα ελεγα οτι ειμαι εντελως χομπυστας. Αυτο που με χαλαει στη συγκεκριμενη ειναι οτι στο MF εχεις ενα joystick και φυσικα δεν εχει καμια σχεση με το δαχτυλιδι που περιστρεφεις στους φακους.
    Αν ποτε αποφασιζα να προχωρησω παραπερα, η Pentax k-30 θα μπορουσε να ειναι το επομενο σκαλοπατι η θα χασω τη μπαλα?
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kerasaki Προβολή μηνύματος
    Χυμαδορε εχω μια Panasonic Fz-7, 6-7 χρονια τωρα, παιζω με διαφραγματα και χρονους εκθεσης και μ'αρεσει να πειραματιζομαι με νυχτερινες φωτογραφιες. Θα ελεγα οτι ειμαι εντελως χομπυστας. Αυτο που με χαλαει στη συγκεκριμενη ειναι οτι στο MF εχεις ενα joystick και φυσικα δεν εχει καμια σχεση με το δαχτυλιδι που περιστρεφεις στους φακους.
    Αν ποτε αποφασιζα να προχωρησω παραπερα, η Pentax k-30 θα μπορουσε να ειναι το επομενο σκαλοπατι η θα χασω τη μπαλα?
    Εξαρτάται από το κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να μην χάσεις την μπάλα, θέλει μια κάποια ενασχόληση να διαβάσεις και να πειραματιστείς. Δεν είναι κάτι τρομέρο, ούτε πρέπει να φοβίζει κάποιον, απλά όρεξη να υπάρχει. Η K-30 είναι μηχανή για πάντα, εκτός και αν κολήσσεις και αρχίσεις τις αναβαθμίσεις. Το καλό με την pentax είναι ότι δεν έχει FF οπότε σε περιορίζει... έχει βέβαια medium format μηχανή στα 10.000 ευρώ...

Σελίδα 10 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη