κατ' αρχην να πω πως παρ' όλο που δεν ξαναείχα δική μου μηχανή, χρησιμοποιούσα για πολύ καιρό τη eos 5D ενός πολύ καλού μου φίλου. Παράλληλα είχα και μία καλή ψηφιακή compact KODAK η οποία με άφηνε να παίξω με διάφραγμα, χρόνους κλπ, και επειδή μου αρέσει η φωτογραφία, απ' όπου μπορώ να μάθω κάτι (βιβλίο, συμβουλές...) εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία.
Η ώρα ήρθε ευτυχώς να περάσω στο επόμενο επίπεδο, του να πάρω ένα πιο σοβαρό εργαλείο από την κόμπακτ μου, ξέρω ότι και τα δύο μοντέλα που κοιτάω είναι μεταξύ ερασιτεχνικού και επαγγελματικού επιπέδου, "enthusiast" το ονομάζει η canon, και φυσικά λόγω άγνοιας περί των μηχανών, όλα τα λαμβάνω υπόψην μου και όλα ζυγίζονται ανάλογα με το "βάρος" τους και σύμφωνα με του τι χρήση θέλω να κάνω.
@Rizlaplusplus
ο 35άρης φακός που ανέφερες τι λέει..?
και ο 18-105 επίσης τι λέει...?
το ζουμ μικρής κλίμακας (18-55 π.χ.) με ενδιαφέρει, αν και το (18-105) ακούγεται ακόμα καλύτερο και όχι δεν με ενοχλεί το μέγεθος.
επίσης ναι, κλίνω προς τον Νίκον....
@MG-Ktinos
Είναι καλό που έχει σταμπιλάιζερ η σόνυ, αλλά νομίζω ότι είναι έξω σε προδιαγραφές και τιμή γι' αυτό που ψάχνω... συν ότι στην δική μου αντίληψη η σόνυ αποτελεί εταιρία πασπαρτού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει την αίγλη της "αυθεντίας" που έχουν οι ΚανοΝίκον... Συν ακόμη ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην αγορά (?) με ότι αυτό συνεπάγεται σε μεταχειρισμένα, αγγελίες, σέρβις, ανταλλακτικά, περιφερειακά....
οι απλοί φακοί 18-55 των δύο εταιριών δηλαδή έχουν σταμπιλάιζερ, ή όχι...?
επίσης το weathershield είναι κάτι που μετά λύπης μου βλέπω να απουσιάζει από την Νίκον καθόσον αν και δεν σκοπεύω "να την βγάλω στη βροχή και να τραβάω" θεωρώ τεράστιο κίνδυνο τη σκόνη, ή την άμμο (σε μία αεράτη ημέρα)...
Τέλος, αυτό που είπες για το μοτέρ μέσα στο σώμα τι ήταν???
![]()